+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szenegál-Gambia körutazás ***

829000.00 Ft/fő

Szenegál, Körutazás Szenegálban

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 10 éj
Típus: Körutazás
Indulás:
Nyugat-Afrika csodavilága

Program leírás

Jelenleg érvényes előírások magyar állampolgárok részére (2022.08.11):

- Minden Szenegálba és Gambiába beutazónak QR kóddal ellátott teljes oltottságot (WHO által elismert oltóanyaggal: Astra Zeneca, Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech (Comirnaty) és Sinopharm) igazoló EU-s igazolást kell felmutatnia.

- Átesettséget igazoló védettségi igazolvány nem elegendő.

- A fentieknek megfelelő oltottság hiányában mindkét országba való belépés előtt egy-egy darab 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredményt kell felmutatni.

(A fenti QR kódos igazolások vagy teszteredmények mind angol vagy francia nyelven szükségesek kinyomtatva.)

 

 

Várható menetrend: (Turkish Airlines)

TK1038     OKT 09     Budapest - Isztambul     20:25-23:30

TK 584      OKT 10     Isztambul - Dakar          01:10-05:40

TK 597      OKT 18     Banjul - Isztambul         20:05-05:55 (OKT 19)

TK1035     OKT 19     Isztambul - Budapest    07:15-08:10

 

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Dakarba, Szenegál fővárosába. A nyugat-afrikai ország nevét legjelentősebb folyójáról, a Szenegálról kapta. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Dakar (Szenegál) - Gorée sziget

Reggel megérkezés Dakarba. Érkezést követően utazás komppal az egykori rabszolgaszigetre, Gorée szigetére. Az itt található múzeumban megismerhetjük miként kereskedtek 300 éven át a rabszolgákkal Nyugat-Afrikában. Napközben ebéd. Délután felfedezzük a régi és a modern, színes és pulzáló várost, mely a rabszolgakereskedők közkedvelt kikötőhelye volt. Itt ért véget a legendás Párizs - Dakar Rally. A zeg-zugos piac (afrikai maszkok, ékszerek, különféle textilek), a katedrális és a mecset egymás mellett különös hangulatot adnak a városnak. Szállás Dakarban.

 

3. nap: Dakar - Pink Lake - Bandia rezervátum - Saly

Reggeli, majd utazás dzsippekkel egy különleges ciano-baktériumot tartalmazó, rózsaszínű tóhoz, mely homokdűnék, vadregényes strandok mellett fekszik. A tó magas sótartalma miatt még ma is innen nyerik ki a sót és szállítják országszerte. Találkozhatunk az itt élő fulani emberekkel. Ezután az 1300 hektáros Bandia rezevátumban, Saly felé indulunk és a helyi vadállatok nyomait tanulmányozzuk (zsiráf, zebra, orrszarvú, különféle majmok, varacskos disznó, többféle antilop, strucc, stb.) és az öreg baobab fák történetei a mesék világába röpítenek bennünket. Napközben ebéd. Szállás Salyban.

 

4. nap: Saly - Saloum - Joal-Fadiouth - Saly

Reggeli után a Saloum-szigeteket fedezzük fel. Meglátogatunk egy helyi falucskát, akik betekintést engednek a mindennapi életükbe, valamint egy játékon is részt vehetünk, a baobab fa törzsméretének megjóslásával, majd ezt természetesen meg is mérhetjük. Ndangane kikötőjéből, ,,pirogue"-on (tradicionális szenegáli motorcsónak) csónakázunk, miközben a madarak vonulását figyelhetjük meg. Kikötünk egy kis szigeten, ahol egy rövid pihenőt tartunk a parton. Visszautazás Ndangane kikötőbe, majd folytatjuk utunkat Saly felé. Napközben ebéd. A part mentén elérjük Joal-Fadiouth városát, ahol Leopold Sédar Senghor, hajdani elnök és egyben költő lakott. Megérkezünk Salyba. A város Szenegál egyik legnépszerűbb üdülővárosa. Szállás Salyban.

 

5. nap: Saly - Thies - Saint-Louis

Reggeli, majd utazás Saint-Louisba. Útközben megállunk Szenegál második legnagyobb városában, Thiesben. Napközben ebéd. Megérkezés Saint-Louisba, amely a különleges hangulatot árasztó színes házaival, koloniális építészet hű emlékeivel ragadja meg a látogatót. Lovaskocsira szálluk és megismerkedünk a gyarmatok történelmével, felfedezzük kocsikázásunk során a történelmi központ nevezetességeit: Kormányzósági Palota, halászok negyede, háborús emlékmű, katolikus templom. Szállás Saint-Louisban.

 

6. nap: Langue de Barbarie Park - Saint-Louis

Reggeli után szabadprogram vagy félnapos fakultatív programlehetőség: felfedezzük a Langue da Barbarie Parkot, melyet a ,,madarak szigetének" is nevezik. Több kilométer hosszú és csak néhány száz méter széles földnyelv, amelynek óceán felőli része még mindig érintetlen. Többszáz féle madárfaj, pelikánok, kormorán, gémek és egyéb vízimadarak élőhelye. Délután visszautazás Saint-Louisba. (A program ára: 19.500 Ft.) Délután szabad program, pihenés. Szállás Saint-Louisban.

 

7. nap: Saint-Louis - Touba - Kaolack - Toubacouta

Reggelit követően az utunk Toubába vezet. Itt található a Mourid közösség központja. A szövetséget Cheik Amadou Bamba alapította, akinek síremlékét, a mecsetet határoló könyvtár belső udvarában találjuk. A mecset napjainkban az egyik legjelentősebb zarándokhely. Folytatjuk utunkat Toubacouta felé. Kaolackon keresztül utazunk. Napközben ebéd. Útközben láthatjuk a különböző etnikumú népcsoportok falvait. Szállás Toubacoutában.

 

8. nap: Toubacouta - Juffureh (Gambia) - Banjul

Reggeli után határátlépés és elérjük Juffureh falut, ahol Alex Haley szerző nagyapja, Kunta Kinteh élt. Továbbutazás Gambia fővárosába, Banjulba, Afrika legkisebb fővárosába, mely a Gambia-folyó egyik szigetén fekszik. Színes, vibráló életével igazi afrikai hangulatot áraszt. Napközben ebéd. Szállás Banjulban.

 

9. nap: Banjul - Makasutu - Banjul

Reggelit követően utazás Makasutuba, amely a Gambia-folyó deltájában egy ún. ,,szent erdő". A mangrove erdők, szavannák és homokdűnék afrikai és európai madaraknak is, illetve sokfajta állatnak is szálláshelyet adnak. Tanulmányozhatjuk az őslakosok építészetét, szokásait, életmódját. Meglátogatjuk a krokodil tavat, majd az anglikán egyház templomát. Délután szabad program, pihenés. Szállás Banjulban.

 

10. nap: Banjul ...

Reggeli után ellátogatunk a Történeti Múzeumba, majd megtekintjük az Albert piacot. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

11. nap: ... Budapest

Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Gorée szigete

- Saint-Louis szigete

- Saloum-delta

 

 

Várható hotelek (vagy hasonlók):

Dakar:             Novotel Hotel

Saly:                Neptune Hotel

Saint-Louis:     Ocean y Savane Bungalow Lodge

Toubacouta:    Hotel Keur Saloum

Banjul:            Hotel Tamala Beach

 

A változás jogát fenntartjuk!

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 250 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

 

Gambiai vízum: kb. 45-90 EUR (változó)

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, dzsipekkel, csónakkal, komppal

-         elhelyezés helyi középkategóriájú, kb. 4*-os (esetenként 3*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2022-10-09 10 éj

829000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Szenegál

Látnivalók: Dakar A városról az utazók vegyes képeket és benyomásokat adnak vissza. Hívei szerint modern, tágas város kellemes klímával és meglehetősen kicsi belvárossal, amit könnyű bejárni. Az ellenzők szerint a város drága, sok a strici, akik nem törődnek bele, ha elutasítjuk őket és erőszakoskodnak az utazókkal.

A város legfontosabb múzeuma az IFAN a de Soweto téren, ahol maszkok, szobrok, hangszerek, székek és földművelési eszközök széles gyűjteményét tekinthetjük meg Nyugat-Afrika minden országából. Ettől délre található az Elnöki Palota, melyet 1906-ban építettek és hatalmas, árnyas kertjében elbújhatunk a forró nap elől. Ha emléktárgyakat vagy mondjuk gyümölcsöt szeretnénk vásárolni, két nagy piac van a városban: a Kermel és a Sandaga piac. A belvároson kívül található a Nagy Mecset épülete amely 1964-ben épült. Minaretje, mint egy felhőkarcoló ágaskodik az ég felé. Ugyan a nem muzulmánok nem léphetnek be, de a körülötte fekvő medinát érdemes megtekinteni.

Ha kikapcsolódásra vágyunk, a Bel-Air strand a legmegfelelőbb. Lehetőleg a többi strandot kerüljük el, mert nagy a veszélye, hogy kirabolnak.

Thiés Habár a második legnagyobb város az országban, és csak 70 km-re fekszik Dakartól keletre, kicsinek és kényelmetlennek tűnik. Igazából a legjobb, amit tehetünk, az egész napos lófrálás, kávézás és nézelődés. Az egyetlen látványosság itt a világhírű gobelin gyár, melyet a munkások szövetkezetként üzemeltetnek. A szőnyegekre híres szenegáli festők művei kerülnek. Amennyiben meg szeretnénk tekinteni a gyárat néhány nappal előre jelentkezzünk be, különben csak a bemutató teremig juthatunk el.

St.-Louis Ha az ország múltjára vagyunk kíváncsiak a legegyszerűbb ezzel a várossal kezdeni, itt maradtak meg legnagyobb számban és épségben a gyarmatosítás emlékei. Ez volt az első francia település Afrikában, melyet 1659-ben hozták létre. A város az egyesült Szenegál és Mauritani fővárosa volt az 1958-as szakadásig. A város előtt található sziget volt a fehérek negyede, a félszigeten laktak a feketék, ma a halászok közössége él itt. A szigeten a posta épületének a tetejéről gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Közelben van a régi kormányzói palota és az 1828-ban épült katedrális. A fekete negyedben található muzulmán temetőben minden egyes sírra az eltemetett halász hálóját rakták dekorációképpen.

20 km-re délre található a Langue de Barbarie Nemzeti Park, ahol madarak kavalkádjában, főleg flamingókban gyönyörködhetünk.

Ziguinchor Ez Szenegál egyik legolcsóbb városa, amely piacairól híres. Ha helyi emlékekre, műtárgyakra vágyunk keressük fel vagy a St-Maur piacot vagy a Centre Artisanal-t. A környéken számos pirog túrához csatlakozhatunk apróbb falvak megtekintése céljából.

Cap Skiring A város tengerpartja az egyik legszebb Afrikában, itt található a legtöbb turistaszálló. Ha néhány napnyi napozásra, fürdőzésre vágyunk mindenképp itt tegyük meg. Ha nem szeretjük a tömeget, de a part szépségét sem akarjuk kihagyni 9 km-re északra található a Diembéring. Szintén a közelben fekszik a Basse Casamance Nemzeti Park, ahol különböző vegetációk és állatvilágának változatosságában gyönyörködhetünk.

Térség: Körutazás Szenegálban


Város: Körutazás Szenegálban


Gambia


Térség: Banjul

Város: Banjul


Válogasson útjaink közt téma szerint!