+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Mediterrán ékkövek csoportos hajóút magyar...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: busz+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:
Mediterrán ékkövek csoportos hajóút, magyar idegenvezetővel

Indulás: 2019. szeptember 27 - október 05. 9 nap/7éj
Hajó:     MSC Fantasia
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással ( víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt)
Idegenvezetés:     magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám:     15 fő   
   
Útvonal:

Kikötő         Érkezés Indulás
Genoa         -     18:00
Marseille     08:00     17:00
Mallorca     10:00     23:59
Mallorca     00:01     01:00
Ibiza         08:00     19:00
tengeri nap     -     -   
Naples         07:00     17:00
Livorno     09:00     19:30
Genoa         08:00     -   
   
Hajóút részletes programleírás:
 
Fedezze fel a Földközi-tenger legszebb városait, utazza be a mindig gyönyörű Mediterráneumot, és legyen része élete legemlékezetesebb utazásában a lenyűgöző MSC Fantasia fedélzetén! A tengerjáró Olaszországból a francia partok felé veszi az irányt, majd a spanyol szigetek érintésével fordul vissza, hogy Nápolyban és a toszkán vidéken is kikössön, mielőtt visszatérne Genovába.
 
1. nap - Indulás!

Első nap az esti órákban buszra száll a csoport, hogy a magyar fővárosból Genovába utazzon.

2. nap - Vár a végtelen tenger!

A csoport a délelőtti órákban érkezik a kikötőbe, ahol már vár a fantasztikus MSC Fantasia!
A kirándulók becsekkolnak, elfoglalják kabinjaikat a hajón - az ebédet már a világbajnok éttermek, bárok egyikében költhetik el. Este az impozáns méretű tengerjáró felhúzza a horgonyt és elindul a naplemente irányában.
Kérjen egy koktélt és élvezze, ahogy az olasz partok lassan eltűnnek a végtelen horizont mögött!

3. nap - Marseille, a bájos francia városka

Vegyen részt fakultatív* egész napos kiránduláson és fedezze fel Dél-Franciaország két legnépszerűbb turista látványosságát: Marseille-t és Aix-en-Provence-t! A csoport először a tengerparti Kennedy Corniche-t járja be (autóbusszal), ahonnan lélegzetelállót kilátás nyílik a partközeli „Les Îles” szigetekre. A kirándulók a közeli hegytetőre tartanak, ahol a neobizáci stílusban épült Notre Dame de la Garde impozáns bazilika várja a csapatot - nem beszélve a fantasztikus kilátásról, mely csak arra vár, hogy megörökítsék!
Innen a város más nevezetességeihez kanyarodik az út, a Palais Longchamps után a Vieuy Portnál némi szabadidő eltöltésére és a város fantasztikus konyhájának behatóbb tanulmányozására is jut idő (az ebéd ára nincs benne a részvételi díjban). A szuvenír-vadászoknak és a shopping szerelmeseinek a szomszédos Centre Bourse kihagyhatatlan programpont!
A csoport innen egy 40 perces buszos utazással jut el a hangulatos francia kisvárosba, Aix-en-Provence-ba. A pezsgő egyetemi életéről, valamint a fantasztikus spa lehetőségekről ismert bájos település utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából.
A csoport a gyönyörű, évszázados fák által szegélyezett Cours Mirabeau sugárúton jut el a 17. században épült Mazarin negyedbe, ahol a gyönyörű Quatre Dauphins palotánál a „Négy delfines” szökőkutat, valamint a Szent Megváltó Katedrálist is megtekintik. A kirándulóknak ezt követően némi szabadidő áll rendelkezésükre, hogy az 5-17. század között épült, hangulatos házikókkal szegélyezett környéket felfedezzék.
Fontos információ: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni és lépcsőt is kell mászni, ezért kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni azon. Az ebéd árát (opcionális) a kirándulás nem tartalmazza. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Bizonyos városi események alkalmával a Notre Dame de la Garde nem látogatható - ebben az esetben a csoport a Marseille Székesegyházat keresi fel.

4. nap - Egy kis mediterrán hangulat

A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

5. nap - Római kori örökség felfedezése

Habár legtöbben a véget nem érő bulik koronázatlan fővárosaként gondolnak Ibizára, a ragyogóan napfényes spanyol sziget valójában már az ókor óta fontos kereskedelmi központ is volt. Fedezze fel a sziget gazdag történelmi-kulturális örökségét egy fakultatív* kiránduláson! A csoport első megállója a „Las Salinas” (só síkság), ami korábban egy széles tó volt, már sok kisebb tavacska és lagúna egész hálózatává vált. Az ókori Rómának nagy sóbányái működtek a térségben...
Innen San José hegyi településére vezet az út, ahol egy lenyűgöző, 18. századi templom megtekintése után (csak kívülről) San Antonioba utazhat. Az ősi halászfalu a mai napig népszerű turistahely: a fantasztikus hangulatú barangolást követően gyönyörű vízparti úton kanyarog vissza az út Ibizára.  Az utolsó megálló itt a „Dalt Vila”: az UNESCO világörökség részét képző óvárosi negyed szűk utcácskáinak és fehérre meszelt házainak megtekintése után visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni.

6. nap - A megvalósult álom, utazás az MSC Fantasia fedélzetén

Hatodik napon az MSC Fantasia nem köt ki - itt tehát a lehetőség még alaposabban megismerni a kisebb városnyi területű tengerjáró fantasztikus programkínálatát! Ha nem tette volna még meg, mindenképpen érdemes felkeresni az összes éttermet, bárt és kávézót - mindegyik egyedi hangulattal és fantasztikusnál fantasztikusabb ételkölteményekkel várja az utasokat. Próbálja ki, milyen a tenger közepén sportolni a sportpályák egyikén, vagy mártózzon meg a medencékben, fedezze fel a fedélzeti aquapark örömeit!
Amennyiben háborítatlan nyugalomra vágyik, keresse fel a díjnyertes spa részleget – kérjen egy masszázst valamelyik profi masszőrtől, vagy élvezze a csendet és nyugalmat a relax teremben.
A varázslatos napnyugta kihagyhatatlan látvány! És az MSC Fantasia minden éjjel új életre kel, miután a Nap alábukik a horizonton: a kaszinó színpompás fényei mindenkit arra csábítanak, hogy próbára tegyék szerencséjüket, a színházban a legnagyobb közönségsikereket keltik életre a színészek, a diszkóban pedig hajnalig tart a pörgés...

7. nap - A meseszép Capri szigete

Fedezze fel a csodálatos Nápolyhoz közel fekvő Capri szigetét, amely megannyi filmnek és sikerlistás könyvnek volt az ihletője egy mesés fakultatív* kiránduláson! A szigetre komppal utazik a kirándulók vidám csapata a Nápolyi-öbölből. A Marina Grande-n való kikötést követően minibusz vagy sikló visz Anacapri városába, ahol felfedezheti a hamisítatlan „Capri-életérzést”!
Vegyüljön el a hangulatos utcák forgatagában, tanulmányozza behatóan a helyi árusok portékáit, mielőtt a csoport a Villa San Michele-hez érkezik, amelyet Dr. Munthe, a neves svéd pszichológus épített az előző évszázad elején. Innen gyönyörű kilátás nyílik a szigetet körülölelő tengerre - jó időben akár 30-40 kilométernyire is ellátni!
Majd a kisbusz Capri városába visz, ahol szabadidős programként fedezheti fel a Piazza Umberto I teret övező hangulatos utcácskákat, vagy felkeresheti az Augustus kertet (a belépőt az ár nem tartalmazza) ahol a Faraglioni elbűvölő látványában gyönyörködhet: a három, tengerből kiálló szikla Capri szigetének délkeleti részén - az ide látogató turisták egyik kedvenc célpontja. Az utazás rövid buszos vagy sikló utazással ér véget a helyi kikötőben.
Fontos információ: a Capriba való utazás magán vagy közhasználatú komppal is történhet. A kiránduláson kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni.

8. nap - Livorno, Firenze legjava

A genovai hajósok által a 15. század végén alapított, hangulatos városka, Ajaccio arról a legismertebb, hogy itt született Bonaparte Napoleon. Szinte nincs egy talpalatnyi hely az egész városban, ami ilyen vagy olyan módon ne emlékezne meg a zseniális hadvezérről.A fakultatív* kirándulás a Casone kFirenzét sokan a világ legszebb városának tartják. Vajon igazuk van? Ezt Ön is eldöntheti, ha részt vesz fakultatív* kirándulásunkon, ami a meseszép toszkán város legismertebb nevezetességeit érinti. A csoport 2 órás buszos utazást követően érkezik a városba, melyet az olasz reneszánsz bölcsőjének tartanak. Az első megálló rögtön a Michelangelo tér, ahonnan észveszejtő kilátás nyílik a városra és a hátteret mennyei csipkébe burkoló, misztikus hegyekre.
Innen a Santa Maria del Fiore székesegyházhoz vezet az út: az 1436-ban befejezett mestermű dómja a reneszánsz építészet egyik igazi mesterműve. A környéket a csoport sétálva barangolja be, megállva a 15. századi Santa Croce bazilikánál, ami a történelem egyik legismertebb csillagászának, Galileo Galileinek a végső nyughelye. Majd némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség: érdemes ezt kihasználni a jobbnál jobb éttermek kínálatának megismerésére (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza)! A visszafelé vezető úton gyönyörködjön a csodálatos toszkán tájban, mielőtt a busz a livornoi kikötőbe bekanyarodik.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasok csak fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nincsen. Azok a mozgásukban korlátozott utasaink, akik szeretnének résztvenni a kiránduláson, a kihajózást követően kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a fedélzeten.
ertben indul, ami a város egyik zöldellő szigete, majd a Parata-ról lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhet az alant elterülő Bloody szigetekre. A kirándulás a város történelmi központjában ér véget.
Fontos megjegyzés: az óvárosi negyedben egyenetlen talajon kell sétálni, ajánlott kényelmes cipőt viselni. Vallási ünnepek és események alkalmával a székesegyház látogatása korlátozott lehet vagy akár zárva is tarthat. A kiránduláson mozgásukban korlátozott illetve kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

9. nap - Útban hazafelé

Utolsó nap az MSC Fantasia a reggeli órákban köt ki. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodott a mediterrán ékkövek felfedezése közben, és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük majd Önt!

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a program szerint, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendők:
adók és illetékek 57.000 Ft/fő
kötelező borravaló helyszínen kb. 10 EUR/fő/éj

Választható opciók:
bbp- és sztornó biztosítás: 10.000 Ft/fő-től
fakultatív kirándulások, italcsomagok díjai
 
Fakultatív programok:

Marseille: 30.000 Ft/fő       
Mallorca: 19.000 Ft/fő       
Ibiza: 16.000 Ft/fő       
Nápoly: 32.000 Ft/fő       
Livorno: 26.000    Ft/fő   

Rendelhető extra szolgáltatások:
   
Easy italcsomag: 67.000 Ft/fő       
Premium italcsomag: 91.000 Ft/fő       
Premium plus italcsomag: 128.000 Ft/fő        
Alkoholmentes italcsomag: 44.000    Ft/fő   
Alkoholmentes gyermek italcsomag: 34.000 Ft/fő

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

(cht)




Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Földközi-tengeri hajóutak

 Minden hajóút mely Dél-Európából indul és ott is ér végett, mindegy hogy pár napos vagy hetes utazás. Írány a Földközi-tenger!
Válogasson útjaink közt téma szerint!