+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Közép-Amerika természeti kincsei (Panama -...

887000.00 Ft/fő, ...

Guatemala, Guatemala

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

Leírás:

?  Természeti látványosságok 3 országban
?  Trópusi állatvilág különlegességei
?  Hajózás a Panama-csatornán
?  Vulkánok és káprázatos növényvilág

"Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre."
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővá­rosába. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ - SARCHI - ARENAL

Reggeli után San José, Costa Rica fővárosának felfedezé­sére indulunk. Megtekintjük a Nemzeti Színházat, és számos múzeum épületét is láthatjuk. Megállunk a Demokrácia park­nál, majd teszünk egy sétát a Központi sugárúton, egészen a piacig, aminek történelme több, mint száz évre nyúlik vissza. Itt kedvünkre vásárolhatunk is, olyan termékeket, amikről Costa Rica híres, mint például a kávé. A nap további része is a kávé­ról fog szólni. Meglátogatunk egy ültetvényt, és egy szakértőtől tanulhatunk az isteni italról. A nap vége felé közeledve meglá­togatjuk Sarchi városát, amit úgy is neveznek, hogy a costa ricai művészet bölcsője. Szuvenírvásárlás, majd La Fortuna felé hala­dunk tovább. Az éjszakát Arenalban töltjük (2 éj).

3. NAP: ARENAL - LA FORTUNA

Reggeli után Arenal Vida Campesina régió felfedezésére indu­lunk. Ma a terület tradicionális és nem tradicionális oldalát is megismerhetjük, és rész vehetünk olyan programokban, mint a tortilla készítés. Meglátogatjuk La Troját ahol a cukornád feldol­gozását figyelhetjük meg. Egy állatfarmra is elmegyünk, ahol az állattartás megfigyelése mellett részt veszünk egy tipikus Costa Ricai ebéden, kávéval. Napnyugtakor meglátogatjuk az Arenal vulkán lábánál található melegvizű forrásokat, ahol fürödhe­tünk is. Vacsorára érünk vissza a szállodába.

4. NAP: ARENAL - MONTEVERDE

Reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a természet szépségei közül megtekinthetjük az eredeti 1968-ból fennma­radt lávafolyam nyomait. Túránk folytatásaként a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal. Szállás Monteverdében, majd vacsora (2 éj).

5. NAP: SANTA ELENA - MONTEVERDE

Miután megreggelizünk a Santa Elena rezervátumba megyünk, amit 1992-ben alapítottak, és nagyon jelentős számú állatpopuláció található a 310 hektáros területen. Itt folyik a Chiquito és a Ca?o Negro folyó is, melyek jelentős szerepet ját­szanak az Arenal vízerőmű üzemeltetésében. A rezervátumban tett látogatásunkat követően Santa Elena és Monteverde városait tekintjük meg. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS - RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges Monteverdet és Rincón de la Vieja felé indulunk. Útközben még részt veszünk egy körülbelül két óra hosszú hajókiránduláson a Corobici folyón. Ahogy hajónk lassan siklik a vízen betekintést nyerhetünk az ország csodála­tos vadvilágába, remélhetően majmokat is láthatunk, de főleg a csodásan színes madarak kápráztathatnak el minket. A folyó partján megállunk, és piknikes ebédet teszünk, élvezve a ter­mészet közelségét. A hajózás után estére érkezünk Rincón de la Vieja városába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: GRANADA

Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, így érjük el a határt Penas Blancasnál. A határ­átkelés után találkozunk az ottani helyi idegenvezetővel és a csodás vidéki tájon át Granadába buszozunk. Érkezésünk után megtekintjük a katedrálist, a San Francisco múzeumot és a La Calzadat, a helyi piacot is. A vacsorát egy tipikus nicaraguai étteremben fogyasztjuk el. Szállás Granadában. (3 éj)

8. NAP: NICARAGUA-TÓ - MOMBACHO VULKÁN - ISELTAS

Reggeli után először egy vulkánt látogatunk meg. A Mombacho vulkán felé haladva csodás látvánnyal tárul elénk a Nicaragua-tó és a magasabb területekről Granada városa is. Délután teszünk is egy hajós kirándulást a tó ezernyi kis szigete körül, amit a helyiek Iseltasnak neveznek. Ezek a kis szigetecskék a vulkán­kitörés eredményei, és most számos egyedülálló madárfajnak adnak otthon. Az egyik szigeten megállunk ebédelni is. Késő délután érünk vissza a szállodába.

9. NAP: PUEBLOS BLANCOS - APOYO - MASAYA VULKÁN

Reggeli után első megállónk a Pueblos Blancos, ami egy több kis faluból álló kolónia. A falvak híresek a kézműves termékek­ről, mint a kerámia és bőráru. Természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. A délutánt az Apoyo lagúnánál, Közép-Amerika leg­nagyobb krátertavánál töltjük. Ekkor meg is mártózhatunk a tóban, vagy élvezhetjük a körülölelő csodálatos természetet. A nap végén még egy ma is aktív vulkánt, a Masayát látogatjuk meg, majd visszatérünk szállásunkra.

10. NAP: GRANADA - PANAMA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Délután szállásfoglalás és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárló központja. Sok elegáns üzlettel, kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA - CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, ami az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózásunk lesz a csatornán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores Locks, Miraflores Lake, Pedro Miguel Locks, Gaillard Cut és a legkeskenyebb pontot, Gatun Lake-et. Útközben láthatjuk a hatalmas óceánjárókat és teherszállítóhajókat, ahogy zsilipeznek. Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba, ahol szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamavárosban, melynek történelmi óvárosa a Világörökség része, és egyben az ország gazdasági központja. Bankok és világcégek felhőkarco­lói találhatóak itt. Ezután ellátogatunk a Panama Viejo romjai­hoz. Az első gyarmati kolónia még a XVI. században itt jött létre. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk. Itt a gyarmati építészet dominál. Innen továbbmegyünk a Miraflores Locksba, ahol az óceánokat is átszelő hatalmas hajók várnak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajóztunk a csatornán, ma a szárazföldről tekintünk le a hajókra. A reptérre történő indulá­sig szabadprogram. A késő délutáni órákban transzfer a repülő­térre, és hazaindulás.

13. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállás után a délutáni órákban szállunk le a Liszt Ferenc Repülőtérre.


Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 18 főben maximáljuk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2021-10-13 11 éj

887000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Guatemala

Látnivalók

Guatemala városa

Guatemala az ország legnagyobb agglomerációja, mely egy teljes hegyláncot beborít. A város felépítésének jellegzetessége a hálószerűen, egymásra merőlegesen futó utak hálózata. A városban kevés gyarmatosítás korabeli épület maradt fent, egyébként is a város inkább a nemzet közlekedési és közigazgatási központja, semmint fő turista látványossága. Az I. kerületben található Plaza Mayor a spanyol építészet és várostervezés klasszikus példája. Legjobb vasárnap felkeresni a teret, mikor ellepi a helyiek tömege. A teret, mely a mai napig viseli a földrengések pusztításának nyomait, a Nemzeti Palota és az ikertornyú Metropolitana katedrális uralja. A tér melletti eredeti piacot 1976-ben földrengés pusztította el, utódja kaotikus és főleg a turisták szuvenír igényét hivatott kiszolgálni. A kerülettől északra található a Minerva park, hol az ország térképe dombormű formájában csodálható meg. A X. kerületben található a legtöbb figyelmünkre érdemes múzeum, melyek közül kiemelkedik a Popol Vuh Múzeum magánkézben lévő spanyol és maya iparművészeti tárgyakat felvonultató kollekció, valamint a Ixchel Múzeum, mely a hegyvidéki falvak színes kultúráját mutatja be. A Nemzeti Archeológiai Múzeumban a maya, míg a Modern Művészeti Múzeumben a jelenkor legjobb alkotásait láthatjuk. Néhány kilométerre nyugatra a várostól Kaminalijuyú-ban korai klasszikus maya település romjait kereshetjük fel.

Antigua Guetamala

Antigua volt az ország fővárosa 1543-tól a pusztító 1773-as földrengésig, mikor is a fővárost a jelenlegi helyére, 45 km-rel északabbra költöztették. A város Amerika egyik legrégebbi és legszebb városa. A három hatalmas vulkán között elterülő épületek többsége túlélt 16 földrengést, számost árvizet és tűzvészt. A város leglenyűgözőbb a Szent Hét alatt, mikor az utcákat aprólékos munkával, hatalmas virágcsokrokkal díszítik fel. A templomok ilyenkor barokk fényben ragyognak. A Casa K'ojom a maya zene, ceremóniák és kapcsolódó tárgyak hatalmas gyűjteményét tárja szemünk elé. Érdemes felkeresni a helyi temetőt, mely szintén bepillantást enged az egykori maya hagyományok világába. Ha a sok látnivaló mellett egy kis pihenésre vágyunk mindenképp keressük fel a Parque Central-t, hol vasárnap még piacot is tartanak.

Chichicastenango

A város elszigetelten fekszik 2030 méterrel a tengerszint felett, de bármily meglepő, ennek ellenére régóta fontos piacot tartanak itt. A vasárnapi piac alkalmával számos szerzetesrend tart körmenetet. A helyiek a maya hagyományok és a keresztény vallás érdekes keverékében hisznek. Ezen vallás rituáléinak megtekintésére a legalkalmasabb a Santo Tomás templom körüli tér és a Pascual Abaj szentély. A helyi Museó Regionalban régi agyagedények, obszidián lándzsahegyek és jáde ékszerek gyűjteménye látható.

Quetzaltenango

A város a délnyugati országrész fontos kereskedelmi központja és egyben kiinduló pontja a környező kis falvakba induló kirándulásoknak. A legfontosabb látnivalók a város főterét szegélyező épületek, valamint a környékén található piacok. A Minerva parkban számos műemlék őrzi - a fiatalokat tanulásra ösztönözve - a tudás antik istennőjének emlékét. Gyönyörű vulkanikus eredetű táj veszi körbe a várost, számos természetes termálfürdővel, többek között Los Vahos, Fuentes és Georginas falvakban.

Flores

A város a dzsungel borította északkeletei El Petén tartomány fővárosa, mely a Petén Itza tavon fekvő szigeten található. A várost a kiszolgáló jellegű Santa Elena településsel egy 500 méteres híd köti össze. A város temploma és kormányzati épületei mind a fő tér körül találhatók. A várost még az Itza törzs alapította és meghódítása idején az egyetlen működő maya temetkezési központ volt, bár ennek emlékét a hódító spanyolok igyekeztek eltüntetni. Szép látványt nyújt a városhoz közeli lagúnákban fekvő falvak sora, valamint a Actun-Can mészkőbarlang.

Panajachel

A város legszebb természeti látványossága az ún. caldera tó, mely egy beszakadt vulkán kráterében alakult ki. A tavat számos vulkán veszi körbe. A legfontosabb programok a környék kis falvaiba szervezett kirándulások, hol még szinte érintetlenül csodálhatjuk meg az ősi kultúra mindennapokban is élő hagyományait.

Guatemala Közép-Amerika egyik legolcsóbb országa. Kis szerencsével már egy hatalmas tál ételt kaphatunk 2 dollárért vagy ugyanannyiért degeszre ehetjük magunkat a piacról vásárolt gyümölcsökkel és egyéb ínycsiklandó falatokkal. A kempingezés elképzelhetetlenül olcsó és egy órányi autóbusz útért sem kell többet fizetnünk 1 dollárnál. Még ha kényelmes szobát, napi többszöri éttermi étkezést is veszünk alapul kiadásaink akkor sem haladhatják meg a napi 25 dollárt. A repülőtér pénzváltóin kívül csak dollárt váltanak be, ne is próbálkozzunk mással. A feketepiaci pénzváltókat nem éri meg igénybe venni, hacsak nem szorolunk rá bank hiánya miatt a vidéken. A fővárosban egyre több ATM található és a bankokban használhatjuk hitelkártyáinkat.

A száraz évszak december vége és április közepe között a legkellemesebb időszak. Sajnos ilyenkor nehezebb is a nemzeti ünnepek miatt szállást találni, ezért érdemes lehet az esős évszakban utazni. Ilyenkor még a szállások is sokkal olcsóbbak. Ha tehetjük a Húsvét előtti hetet töltsük az országban, mert ilyenkor zajlik az ország legfontosabb és legizgalmasabb fesztiválja a Semana Santa (Szent Hét).

Gasztronómia:

A guatemalai konyha nem versenyezhet a mexikóival, sőt sok helyütt megtalálhatók ez utóbbi jellegzetes ételei: a tacos és a tortilla. Legtöbbször jól átgrillezett vagy sült hússal találkozhatunk, illetve hússal, és még több hússal. Mellettük a bab és a rizs kínál némi változatosságot, valamint meglepő módon az ország nagyszámú kínai éttermei. A kávé hol mennyein csodálatos, hol rettenetesen híg és cukros. Sört, mind világosat és sötétet sok helyen találunk, de a legnépszerűbb ital a helyi rum, a Quetzalteca.

Térség: Guatemala

Város: Guatemala

Guatemala az ország legnagyobb agglomerációja, mely egy teljes hegyláncot beborít. A város felépítésének jellegzetessége a hálószerűen, egymásra merőlegesen futó utak hálózata. A városban kevés gyarmatosítás korabeli épület maradt fent, egyébként is a város inkább a nemzet közlekedési és közigazgatási központja, semmint fő turista látványossága. Az I. kerületben található Plaza Mayor a spanyol építészet és várostervezés klasszikus példája. Legjobb vasárnap felkeresni a teret, mikor ellepi a helyiek tömege. A teret, mely a mai napig viseli a földrengések pusztításának nyomait, a Nemzeti Palota és az ikertornyú Metropolitana katedrális uralja. A tér melletti eredeti piacot 1976-ben földrengés pusztította el, utódja kaotikus és főleg a turisták szuvenír igényét hivatott kiszolgálni. A kerülettől északra található a Minerva park, hol az ország térképe dombormű formájában csodálható meg. A X. kerületben található a legtöbb figyelmünkre érdemes múzeum, melyek közül kiemelkedik a Popol Vuh Múzeum magánkézben lévő spanyol és maya iparművészeti tárgyakat felvonultató kollekció, valamint a Ixchel Múzeum, mely a hegyvidéki falvak színes kultúráját mutatja be. A Nemzeti Archeológiai Múzeumban a maya, míg a Modern Művészeti Múzeumben a jelenkor legjobb alkotásait láthatjuk. Néhány kilométerre nyugatra a várostól Kaminalijuyú-ban korai klasszikus maya település romjait kereshetjük fel.

Costa Rica

Éghajlata:         
Két szezon van az időjárásban; a nedves és a száraz. A száraz évszak decembertől áprilisig tart, az év további része a nedves évszak. A karibi partvidék egész évben nedves. Az 1150 m magasan fekvő San Jose időjárása két határ, 16-26 °C között mozog. A partvidék forróbb, a karibi part átlaghőmérséklete éjszakánként 21 °C, nappal 30 °C. A Csendes óceáni partvidék pár fokkal melegebb. Az alacsony tengerszinti magasságokon a levegő páratartalma nyomasztó.

Étkezés költségei:
Alsó kategória: 2-3 USD
Középkategória: 7-9 USD
Luxuskategória: 10 USD-tól

Szállás költségei:          
Olcsó szállás: 3-4 USD
Közép kategóriájú szállás: 10-15 USD
Luxus szálloda: 15 USD-tol

Ünnepek:         
Szent József napját március 19.-én, míg Costa Rica védőszentjének napját augusztus 2.-án ünneplik. Április 11.-én az ország nemzeti hősére, Juan Santamaria-ra emlékeznek, míg Kolombus napja - mint másutt is az amerikai kontinensen - október 12-én van.

Gasztronómia:              
A helyi konyha inkább izletes, semmint erős. A marhahús, csirke és hal fogyasztása köré összpontosul, rizzsel, kukoricával, babbal kiegészítve és friss gyümölccsel bezárva.

Főbb látnivalók:           
San José az ország közlekedési csomópontja, emelett sok kulturális érdekességgel is várja az odalátogatókat. Érdemes meglátogatni a Museo Nacional �t, a Museo del Oro Precolombino, és a Museo de Jade-t. Akik a strandolás és a természet mellett döntenek, nézzék még a Parque Nacional Santa Rosa-t és

Időzóna: -7 óra

Közlekedés:                            
San José a kirándulások kiinduló pontja, és innen az ország bármely részébe eljuthatunk. A busszal való közlekedés nem túl kényelmes, viszont olcsó. Taxit bérelhetünk, de gépkocsival vagy motorkerékpárral is kirándulhatunk. 

Terület:  51 100 km2
Népesség:  3 064 000 fő
Főváros:  San José
Hivatalos nyelv:  spanyol
Pénznem:  1 Costa Rica-i colón=100 cénti
Időzóna:  CET -7 óra (GMT -6 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec Del. Miguel Hidalgo,
Vízum: szükséges
Útlevél: szükséges
Országhívószám:  + 506

Térség: Körutazás Costa Ricában

Város: Körutazás Costa Ricában


Panama

A közép-amerikai földhíd legkeskenyebb, déli részén elterülő ország. A Közép-amerikai -kordillerák összeszűkülő láncai a Panamai-földszoros területén dombokká alacsonyodnak. Legmagasabb csúcsa a Costa Ricából átnyúló Talamanca-hegységben emelkedik. A partvidéket mind a Csendes-óceán, mind a Karib (Antilla)-tenger mentén széles alföld kíséri.

Az ország neve megegyezik a főváros nevével, amely indián eredetűés vagy pillangó-t vagy halban gazdag-ot jelent. A hajdani spanyol gyarmat 1821-ben vált függetlenné,. majd Nagy-Kolumbiához csatlakozott. 1903-ban szakadt el Kolumbiától, és még abban az évben eladott 10 millió dollárért és évi 250 000 dollár bérleti díjért az USÁ-nak egy 16 km széles sávot, amelynek területén 1914-re elkészült a zsiliprendszerekkel működő csatorna. A scatorna igazgatását és védelmét 1999. december 31-ig az USA látta el. Ásványkincsekben (arany, higany, réz-, vasérc, bauxit) gazdag, fejlődő iparral rendelkező ország. Legfontosabb mezőgazdasági terményei a banán-, a cukornád- és a kávéültetvényekről származnak. Jelentős az állattenyésztés (szarvasmarha), az élőállat és a fagyasztotthús exportja. Kedvező feltételek adottak a gyöngyhalászat számára. Latin-Amerika egyik leggazdagabb állama, a csatorna bérleti díja mellett a pénzügyi szolgáltatásokból, az idegenforgalomból, a kereskedelmi flotta működtetéséből valamint az offshore övezetek kialakításából származik tetemes bevétele.

Térség: Körutazás Panamában

Város: Körutazás Panamában


Costa Rica

Éghajlata:         
Két szezon van az időjárásban; a nedves és a száraz. A száraz évszak decembertől áprilisig tart, az év további része a nedves évszak. A karibi partvidék egész évben nedves. Az 1150 m magasan fekvő San Jose időjárása két határ, 16-26 °C között mozog. A partvidék forróbb, a karibi part átlaghőmérséklete éjszakánként 21 °C, nappal 30 °C. A Csendes óceáni partvidék pár fokkal melegebb. Az alacsony tengerszinti magasságokon a levegő páratartalma nyomasztó.

Étkezés költségei:
Alsó kategória: 2-3 USD
Középkategória: 7-9 USD
Luxuskategória: 10 USD-tól

Szállás költségei:          
Olcsó szállás: 3-4 USD
Közép kategóriájú szállás: 10-15 USD
Luxus szálloda: 15 USD-tol

Ünnepek:         
Szent József napját március 19.-én, míg Costa Rica védőszentjének napját augusztus 2.-án ünneplik. Április 11.-én az ország nemzeti hősére, Juan Santamaria-ra emlékeznek, míg Kolombus napja - mint másutt is az amerikai kontinensen - október 12-én van.

Gasztronómia:              
A helyi konyha inkább izletes, semmint erős. A marhahús, csirke és hal fogyasztása köré összpontosul, rizzsel, kukoricával, babbal kiegészítve és friss gyümölccsel bezárva.

Főbb látnivalók:           
San José az ország közlekedési csomópontja, emelett sok kulturális érdekességgel is várja az odalátogatókat. Érdemes meglátogatni a Museo Nacional �t, a Museo del Oro Precolombino, és a Museo de Jade-t. Akik a strandolás és a természet mellett döntenek, nézzék még a Parque Nacional Santa Rosa-t és

Időzóna: -7 óra

Közlekedés:                            
San José a kirándulások kiinduló pontja, és innen az ország bármely részébe eljuthatunk. A busszal való közlekedés nem túl kényelmes, viszont olcsó. Taxit bérelhetünk, de gépkocsival vagy motorkerékpárral is kirándulhatunk. 

Terület:  51 100 km2
Népesség:  3 064 000 fő
Főváros:  San José
Hivatalos nyelv:  spanyol
Pénznem:  1 Costa Rica-i colón=100 cénti
Időzóna:  CET -7 óra (GMT -6 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec Del. Miguel Hidalgo,
Vízum: szükséges
Útlevél: szükséges
Országhívószám:  + 506

Térség: San José

Város: San José


Válogasson útjaink közt téma szerint!