+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Schladming - Családi sítúra programok -...

Ausztria, Steiermark

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Egyénileg
Időtartam:
Típus: Síút
Indulás:

Helyszín: Ausztria – Schladming

Időpont:

2023. március 11-15., 5 nap/ 4 éjszaka

 

Szállás: Timmelbauerhof*** 

 

Schladmingi sípályarendszer, a négy legnagyobb stájer síhegyet összekötő – Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm – egybesíelhető sírégiója. 123 kilométernyi sípálya és 44 modern felvonó gondoskodik a határtalan téli élményekről. Az egészen egyedülálló adottságokkal rendelkező sírégió nemcsak egész Ausztriában, hanem a világszerte is elismert, kedvelt síközpont. Gyakran ad otthont jelentős síeseményeknek is, mint például világkupa versenyek vagy a sívilágbajnokságnak.
Miért szeretik a téli sportok szerelmesei?

 

Íme egy kis összefoglaló:


- A négy hegyet összekötő schladmingi sípályarendszer határtalan élményeket kínál.

- Garantáltan feledhetetlen síélmények mindenkinek, a kezdőktől a haladókig.

- Itt nemcsak télen, de még márciusban is tökéletes a hó minősége.

- A rendkívüli pillanatokról olyan extra helyszínek gondoskodnak, mint a „dallampálya” vagy a „síelés a földi paradicsomban”.

- Egész éves síterep: a Dachstein-gleccsernek köszönhetően.

- Hegyi hütték gazdag választéka és kulináris finomságok egész sora várja az idelátogatókat.

- Téli élmények a sípályákon kívül is.


Schladming-Dachstein síterepe elsősorban a középhaladó és haladó síelőknek kifejezetten ajánlott, többségében piros jelzésű pályákkal, de a rendszerben nagyon sok, jól kialakított és felszerelt tanuló és gyerekpálya is található. A mélyhósízés, a snowboardozás és a freeride síelés kedvelőinek remek választás Schladming-Dachstein sípályarendszere, mert több funparkban is megmérettethetik magukat. Hochwurzen jellegzetessége a 7 kilométer hosszú éjszakai szánkópálya és a 3 kilométeres kivilágított sípálya. A Planai a gyakorlott síelők fellegvára, hiszen itt található az 5 kilométer hosszú FIS versenypálya is, melyen egészen a csúcstól a völgyig csúszhatunk. Schladming-Dachstein sírégiójában számos étterem, hütte és bár csábítja az ideérkezőket napközben és síelés után is. Ez a hely garantáltan unaloműző és nagyszerű havas síélményeket lehet begyűjteni. 

 

Az előző működő, sikeresen MEGÚJULT ÉLMÉNYÉVAD után, az idén egyre több túránkon találkozhatsz újdonságainkkal.

• Új, a 2021-22-es szezonban bevált SZÁLLÁSHELYEK az ajánlatok között.

• Az idei síszafarikat részben ÚJ HELYSZÍNEKEN rendezzük meg.

• Ismét találkozhatsz a 2021-22-es szezonban kiválóan vizsgázott ÚJ OKTATÓINKKAL.

• Pár órás ÍZELÍTŐ SNOWBOARD oktatás, a síelő gyerekeknek.

• Táborzáró SÍVERSENYEK a megújult lebonyolítási formában.

• Előtérben az élménysízés, MINI SÍSZAFARI programok a kiemelt családi sítúrákon.

• Továbbra is MASSZÁZS és JÓGA programok a kiemelt sítáborokban.

 

A GYERMEKES CSALÁDOK EGYIK LEGFONTOSABB SZEMPONTJA UTAZÁSUK IDEJE ALATT, HOGY GYERMEKEIK BIZTONSÁGBAN ÉS KORUKNAK MEGFELELŐ ELFOGLALTSÁGOT, OKTATÁST BIZTOSÍTVA, ÉRTÉKESEN TÖLTHESSÉK EL IDEJÜKET. A CSOPORTOT KÍSÉRŐ SÍOKTATÓK GONDOSKODNAK ARRÓL, HOGY A SZÜLŐK NYUGODTAN SÍELHESSENEK VAGY PIHENHESSENEK, MIKÖZBEN CSEMETÉIKKEL TAPASZTALT OKTATÓK, PROGRAMSZERVEZŐK FOGLALKOZNAK.

 

GYEREKEKNEK - SÍOKTATÁS VAGY SNOWBOARDOKTATÁS
SÍOVI, a SÍISI, a gyerekek számára biztonságot, EGÉSZNAPOS PROGRAMOKAT, a gyermek korának és tudásának megfelelő OKTATÁST, fantasztikus sí élményeket, kalandokat biztosítanak, magas szintű szakmai háttérrel
- Szakképzett oktatók vezetésével
- NAPI 2x2 ÓRÁBAN, napközben ebédszünettel
- Biztonságos sízés, játékos tanulás, kalandok, élmények a hasonló korú társakkal

Programok a sípályán: kincskereső, csillagszórós síelés, csokiszedegető játék sítalpakon, snowboard „kóstoló”, síverseny saját tűzött pályán, eredményhirdetés oklevéllel és érmekkel, kalandsízés a nagyobbaknak…
Sízés utáni animációs programok: játszóház, gyerek diszkó, rajzverseny, lufihajtogatás, arcfestés, bukósisak díszítés, activity, csocsóbajnokság, ping-pong bajnokság, pizzaparti...

 

FELNŐTTEKNEK - GONDTALAN SÍELÉS - A SZÜLŐK IS SZABADSÁGON
Igény esetén EGÉSZ NAPOS GYERMEKFELÜGYELET (a síoktató ebédszünetben is felügyeli, megebédelteti a gyerekeket), sízés után játszóház a gyerekeknek, hogy a szülő is pihenhessen, kikapcsolódhasson
A felnőtteknek FAKULTATÍV magyar nyelvű SÍ- vagy SNOWBOARDOKTATÁSEDZÉS magasan képzett oktatók segítségével (kezdőtől haladóig, napi 2 órában) amely FEJLETT TECHNIKAI ESZKÖZÖK bevonásával történik – marad ELEGENDŐ IDŐ a szabad sízésre is.
- Sítúravezetés, bátrabbaknak kalandsízés
- MINI SÍSZAFARI – előtérben az élmény síelés
- Formáció sízés
- Sítúrázás
- HÓTALPAS túrák

 

Az élet a SÍELÉS UTÁN sem áll meg! KÜLÖNLEGES PROGRAMJAINKKAL tesszük még élménydúsabbá az együtt töltött napokat.
Klubprogramok: esti síelés és szánkózás, korcsolyázás – játék a jégen, jéghoki és curlingezés, videóest „bátorító síelemzéssel”, masszázs, jóga programok, táncos estek és retró diszkó, zenés vetélkedők, borestek, a hét végén átélheted a családi vagy egyéni SÍVERSENYEK kellemes izgalmát és a résztvevők dicsőségét…

 

Az utazás egyénileg történik, a csoportot kísérő síoktatók a helyszínen várják a vendégeket az érkezés estéjén. Csoportbeosztás az érkezés napját követő reggelen, az első napi sízés előtt. A programváltozás jogát irodánk fenntartja, az aktuális programok a helyszíni adottságoknak, időjárási körülményeknek és szakmai szempontoknak megfelelően kerülnek megszervezésre. A meghirdetett oktatás programunkban felnőtteknek 2 óra, gyermekeknek 2 x 2 óra szerepel. Előfordulhat, hogy egy adott csoport létszáma nem éri el a 4 főt. Abban az esetben, ha egy csoportban 1-3 fővel foglalkoznak oktatóink, akkor felnőtteknek napi 1x, gyermekeknek napi 2 x 1,5 órás oktatást tartunk, mert ebben az esetben egyéni, illetve kis csoportos oktatásnak minősül a foglalkozás. 
Az oktatáson való részvételt, abban az esetben tudjuk garantálni, ha itthon történik meg az oktatásra való jelentkezés és befizetés. Természetesen a helyszínen is lehet jelentkezni. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy fogadni tudjuk a jelentkezést, de előfordulhat, hogy nem lesz megfelelő létszámú az oktató csapat a helyszínen, mivel oktatóink számát az itthon történt bejelentkezés alapján határozzuk meg.

 

 

Timmelbauerhof*** 

 

Hotel Timmelbauerhof a Ramsau am Dachstein napsütötte magas fennsíkján található 1000 m tengerszint feletti magasságban. Itt élvezheti a nagyszerű panorámát az Alpok és a Dachstein felett. 
Néhány percen belül elérhetőek a síparadicsomok: Planai, Reiteralm, Hauser Kaibling és Dachstein. 
A síelésen kívül lehetőség van csendes hótalpas kirándulásra, romantikus szánkózásra és persze sífutásra is. 
A Ramsau am Dachstein több mint 220 km sífutópályát kínál.

A szálláson van szauna központ finn szaunával és gőzfürdővel, infravörös kabin és szolárium, valamint fitneszterem is.

Utazás: egyénileg 
Távolság Budapesttől: 490 km
Távolság a legközelebbi sípályától: 5 km-re a legközelebbi sífelvonótól
Elhelyezés: 2-4 fős szobákban. 
Ellátás: félpanzió
Minimum létszám: 20 fő 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díjak

 

Részvételi díj - EUR/fő/turnus 2023. márc. 11-15.
Felnőtt 399
Gyermek (0-9,99 éves) 249
Gyermek (10-13,99 éves) 325
Gyermek (14-15,99 éves) 389


A részvételi díj tartalmazza:
 a szállást 4 éjszakára félpanzióval a wellness részleg használatát, az adókat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: gyerekeknek 4-14 éves kor között kötelező, a felnőtteknek fakultatív a sí -és snowboardoktatás, edzés, melynek díja: 125 €/fő/turnus. A gyermek árak csak a 3., illetve a 4. ágyra értendők!

Síbérlet a helyszínen fizetendő.

 

A schladmingi 4 hegy (4-Berge Skischaukel) síterület, ahogy az a nevéből is következik, 4 hegy sípályáit és liftjeit foglalja magába: közvetlen felvonó és sípálya összeköttetésben vannak Hochwurzen, Planai, Hauser Kaibling és Reiteralm lejtői. A terep a Ski Amadé sírégióhoz tartozik, ahol az összes terep csúcstechnológiájú liftekkel, 
hóágyúkkal, pálya és szolgáltatás rendszerrel rendelkezik. 

 

Sípályák Sípályák hossza Liftek száma 
Schladming 4 hegy 123 km: 68,3 km piros, 46,4 km kék,
8,3 km fekete
44 lift: 2 kabinos, 21 ülő,- és 14 húzó

 

Ski Amadé – 4 napos síbérlet: (helyszínen fizetendő)
Az árak személyenként értendők Március 15-18
Felnőtt 264,50 - €/fő
Junior - 2004.01.01. és 2006.12.31. között születettekre érvényes 198,50 - €/fő
Gyermek - 2007.01.01. és 2016.12.31. között születettekre érvényes 132,50 - €/fő
Mini - 2017.01.01. után születettekre érvényes Ingyenes

 

Kérem, a foglalással kapcsolatban mielőbb döntsenek, mivel a helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Steiermark

Graz az Alpok középső részének keleti lábánál fekszik, Stájerország tartományi fővárosa.A várost a Mura szeli ketté. Graztól északra, a Mura völgyének két oldalán mészkőből és palából képződött hegyvidék magasodik. Az UNESCO szakértőire olyan hatást gyakorolt a városrész sok apró részlete, hogy Graz Óvárosát Világörökségként ismerték el.

Város: Schladming

Válogasson útjaink közt téma szerint!