+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Pünkösd az Alpok varázslatos vidékén

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:
SALZKAMMERGUT-SASFÉSZEK-GROSSGLOCKNER

Az Alpok vidéke már régen is elvarázsolta a kalandvágyó magyarokat, napjainkban pedig a turistákat csalogatja. Nagyon sokan jártunk ezen a vidéken, amelyet nem lehet megunni, hiszen minden évszakban más arcát mutatja. Salzkammergut varázslatos tavai, a Königssee mesebeli vidéke, a Krimml-vízesések fátylai és a számos történelmi látnivaló tartalmas kikapcsolódást garantál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Hüttau környékén középkategóriás panzió 2 ágyas, zuhanyzós / WC szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Markt St. Florian – St. Wolfgang – Hüttau (kb. 650 km)
Utazás Hegyeshalom – Bécs útvonalon rövid pihenőkkel MARKT ST. FLORIAN-ba, az Ágoston rendiek apátságába. Szt. Flóriánt a IV. század elején itt temették el. A középkor óta fontos egyházi és kulturális központként említik. Anton Bruckner volt a templom egyik legismertebb orgonistája, de az apátság zenei hagyományai a híres fiúkórus révén 900 éves múltra tekint vissza. A látogatás után továbbutazás SALZKAMMERGUT vidékére. ST. WOLFGANG a legfelkapottabb üdülőhely, ahol a búcsújáró-templomban a híres Pacher-oltárt tekintjük meg. Vacsora, szállás Hüttauban.

2. nap: Grossglokcner – Krimml-vízesés (kb. 290 km)
A mai nap az alpesi táj természeti szépségeiről szól! Délelőtt felkapaszkodunk a GROSSGLOCKNER ALPESI PANORÁMA ÚT-on. Az alpesi autóút Salzburg tartományt és Karintiát köti össze 48 kilométer hosszan, ahonnan jól kivehető az ország legmagasabb tengerszint feletti pontja tiszta időben (3.778 m). A Ferenc József császár kilátónál pihenőt tartva, látható még a 8 kilométert meghaladó gleccser (Pasterze). Délután irány a Krimml-vízesések völgye! A helyiek szerint itt láthatók Európa legnagyobb vízesései. Vacsora, szállás Hüttauban.

3. nap: Königssee – Berchtesgaden (kb. 180 km)

Egész napos kirándulás bajor földön. Városnéző séta BERCHTESGADEN-ben, amely a második világháború időszakában csak kivételezett személyek számára volt megközelíthető a Sasfészek miatt. Látogatás az Oberzalbergen található egykori „Sasfészek”-ben, a „Bajor Akropoliszon”. Az emelkedőt helyi speciális autóbusszal, illetve lifttel küzdjük le. A panoráma elkápráztat szinte mindenkit. Visszatérve a völgybe, rövid pihenő a KÖNIGSSEE partján. Vacsora, szállás Hüttauban.

4. nap: Hallstatt – Budapest (kb. 600 km)

Reggeli után irány HALLSTATT, a Salzkammerguti tóvidék gyöngyszeme! A kisváros festői és romantikus környezetét szinte lehetetlen leírni. Ezt látni kell, ezért most mi is megpihenünk. Séta a tóparton, városnézés. A főtér parányi, de páratlan hangulatú, „az osztrák városok meséskönyvének legszínesebb lapja”-ként is említik. A tó panorámáját fentről is megcsodáljuk, ugyanis az eddigiektől eltérően, most felkapaszkodunk sikló segítségével a városka feletti magaslatra. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek:

- Hallstatt – Dachstein – Salzkammergut régió

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Egyágyas felár: 21.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, felvonó, valamint a fülhallgató árát (kb. 65,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Körutazás Ausztriában

Látnivalók: UNESCO világörökség része (8 látnivaló) Schönbrunn Bécsben;Schönbrunni Kastély és Park;Salzburg óvárosa;Salzkammergut hallstatt–dachsteini kultúrtája;Semmeringi vasút;Graz óvárosa;Wachaui kultúrtáj;Fertő tó és környéke;Bécs óvárosa.

Város: Körutazás Ausztriában

Városlátogató és Körutak gyűjtőhelye, a szállás pontos megnevezését vagy helységét mindig az adott programon belül lehet megtalálni.
Válogasson útjaink közt téma szerint!