+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Portugália és Madeira körutazás repülővel

Portugália, Körutazás Portugáliában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

VILÁGÖRÖKSÉG CSOKOR ÉS AZ ATLANTI-ÓCEÁN ÚSZÓ VIRÁGOSKERTJE!
PORTUGÁLIA ÉS MADEIRA

Az európai kontinens legnyugatibb országában tett körutazás során Portugália legfontosabb látnivalóit, világörökségi helyszíneit keressük fel. A tartalmas napok után átutazunk az „örök tavasz” szigetére, Madeirára, ahol a pihenés mellett változatos fakultatív programok közül válogathat!

Utazás: Budapest – Porto / Lisszabon – Budapest viszonylatban, továbbá a madeirai hosszabbítást választók részére Lisszabon – Funchal – Lisszabon útvonalon a portugál légitársaság (TAP) menetrendszerinti járataival. A programok során portugál légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: jó középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli, Madeirán két alkalommal ebéd itallal, valamint fakultatív vacsora

1. nap: Budapest – Guimaraes – Bom Jesus do Monte – Braga
Kora reggel repülés közvetlen járattal Portoba a menetrend függvényében. Érkezés után, kirándulásunkat GUIMARAES-ben kezdjük, mely Portugália első fővárosa volt és itt született az államalapító király. A Szent Mihály várat a mór támadások ellen építették és a legenda szerint ennek nagytermében született Afonso Henrique, akit a szomszédos kis román stílusú kápolnában kereszteltek meg. Látogatás a korhűen helyreállított XV. századi Hercegi Palotában. A kiállított kínai porcelánok és indiai selyemszőnyegek a portugál gyarmatbirodalom fénykorát idézik. Tovább utazván meglátogatjuk BOM JESUS DO MONTE-t, Braga környékének leglátványosabb zarándokhelyét. A domboldalon található szentélyhez szökőkutak által díszített és az öt érzéknek szentelt barokk szobrokkal tarkított lépcsősor vezet, melyet gyönyörű kertek öveznek. A nap folytatásaként ismerkedés a „portugál Rómának” is nevezett BRAGA városával. Legimpozánsabb temploma a Sé (katedrális), amely a román, a gót, a barokk és a manuel stílus jegyeit is magán viseli. Séta a történelmi belvárosban és főtéren, ahol a patinás Viana és Astoria kávézók is régóta hozzátartoznak a városképhez. Szállás Figuera de Fozban.

2. nap: Porto
Egész napos kirándulás észak fővárosába, a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található festői PORTO-ba. A település nevéhez fűződik az a testes és magas alkoholtartalmú bor, amit portóiként ismernek. A város jelképévé vált Dom Luis híd Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A XII. században épült a román stílusú Sé (erőd-templom), ahonnan pompás kilátás nyílik a városra. A Palacio da Bolsa neoklasszikus épületének szomszédságában a Szent Ferenc templom belsejében tobzódik a barokk aranydíszítés. A folyóparti Ribeira városrész szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, de sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé, zajossá. A bor szállítására régen használt romantikus hajók egyikével hajókázás a folyón, majd kóstoló következik a híres portói borból. Szállás Figuera da Fozban.

3. nap: Aveiro – Coimbra 
Sokak szerint Aveiro a Portugál tengerpart egyik legvonzóbb városa. Szívesen emlegetik Aveirót ,, Portugália Velencéjeként", azonban ez az összehasonlítás kifejezetten merésznek minősíthető. Akkor már Amszterdam néhány vonását fedezhetjük fel a városban. Lényeg a lényeg, hogy bájos, szerethető, nyugalmas, jellegzetesen portugál kisváros, főleg a csatornák menti, elegáns, csinos, szecessziós épületek sokaságával. Eredetiségét fokozzák a díszes csónakokat, úgynevezett Moliceiros-t felvonultató szép csatornái, kedves kis hidjai. Tovább utazás az ország harmadik legfontosabb városába, COIMBRA-ba, ahol Európa legrégibbnek tartott egyeteme található. Véglegesen 1537-ben költözött az akkorra már elhagyott királyi palotába. Híres részei: Díszterem, Via Latina, Kecsketorony, Könyvtár, Szent Mihály kápolna. Hangulatos a város sétálóutcája is és a Santa Cruz templom. Szállás Figueira da Fozban. *FIGYELEM! Ha a COIMBRAI Egyetem könyvtárlátogatását az egyetem vezetősége nem teszi lehetővé az adott napon, a program elmarad!

4. nap: Tomar – Fátima 
TOMAR-ban a Krisztus-rend, a portugál templomos lovagrend XII–XVII. század között épült vár-erődítményét keressük fel. Az épület a portugáliai építészet múzeumaként is említhető, hiszen keveredik a román, a gótikus, a manuelino és a reneszánsz stílus. Szíve a központi Charola. Hét kerengője csodálatos azulejo díszítéssel rendelkezik. A templom a manuelino építészet csodája, fantasztikus ablakokkal, kapuzatokkal, csipkedíszítésekkel. Továbbutazás Portugália és Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelyére, FÁTIMA-ba. 1917-ben három pásztorgyerek a Szűzanya jelenéseinek tanúja volt itt. A komplexum ékköve az 1953-ban épült bazilika. A tér másik oldalán a Szentháromságról elnevezett modern bazilika épülete található, előtte pedig a fatimai Szüzet különösen tisztelő II. János Pál pápa szobra áll. Szállás Figuera de Fozban.

5. nap: Batalha – Alcobaca – Nazaré – Óbidos
Egész napos kirándulás négy csodálatos városba. BATALHA-ban található a győztes csata emlékére épített templom. A csodás, gótikus Alapító kápolnában, az üvegablakokon betörő színes fények által megvilágított márvány szarkofágban alussza örök álmát az építtető és felesége, valamint gyermekeik. A kerengőt gótikus ívek keretezik, melyeket csodálatos manuelino stílusú rácsos-csipkés kőfaragás díszít. A másik lélegzetelállító szépségű kőfaragást a Befejezetlen kápolna hatalmas kapuzatán láthatjuk. ALCOBACA-ban Portugália legnagyobb temploma, a középkori ciszterci apátság legjobban megőrzött épülete áll. Kívülről barokk, belül a francia gótika tiszta, elegáns vonalai uralkodnak. A kereszthajóban nyugszik I. Pedro király és titkos kedvese, majd felesége, Ines de Castro gyönyörűen faragott, gótikus díszítésű szarkofágjaikban. NAZARÉ tulajdonképpen nem egy, hanem két város. A felsővárosból a vadregényes sziklákra, az itt fészkelő madarakra, a mélyben látható homokföveny színes csónakjaira, napozó-focizó nyaralókra nyílik fenséges kilátás. Az alsóváros tengerparti sétánya mára hangulatos, finom tenger gyümölcseit feltálaló éttermekkel, fagylaltozókkal, szuvenír üzletekkel teli gyönyörű tengerparttá fejlődött. A megkapóan szép ÓBIDOS-t középkori falak veszik körül. Fehér házait színpompás muskátlik, bougainvilleák és leanderek díszítik. A vár ma luxusszállóként várja vendégeit. Keskeny, népművészeti boltokkal és művészeti galériákkal teli utca vezet a Santa Maria templomhoz. Szállás Lisszabon környékén.

6. nap: Cabo da Roca – Sintra – Cascais – Estoril
CABO DA ROCA az európai szárazföld legnyugatibb pontja, ahol diplomát is kaphatunk a látogatásról. SINTRA a portugál királyok nyári székhelye. Az óváros központját a királyi palota uralja. Láthatjuk a hattyúk, a szarkák és a címerek termét is. Az Atlanti-óceán partján, tarajos hullámok által ostromolt strandok, szörfparadicsomok mellett vezet utunk. Boca de Inferno barlangokkal és hasadékokkal tűzdelt sziklás tengerparti rész. A CASCAIS festői öble körül húzódó óváros sétálóutcáin egymást érik az éttermek, kávézók és szuvenír üzletek. ESTORIL eredetileg halászfalu volt, de az idők folyamán elegáns üdülőhellyé alakult. Pálmákkal szegélyezett park közepén áll Európa legnagyobb kaszinója. Szállás Lisszabon környékén.

7. nap: Lisszabon – Madeira
Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. Az építmény előtt egy márvány világtérkép található, amelyen megjelölték a portugál hajósok felfedezéseinek dátumait. A Belém-torony (kívülről) a Tejo folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A repülés hőskorából származó hidroplánon két bátor portugál aviátor 1922-ben szelte át az óceánt Lisszabontól Rio de Janeiróig. A Szent Jeromos templom és kolostor a manuel stílus mesterművei. Itt találjuk Vasco da Gama és Camoes szarkofágjait is. A csipkének tűnő kőfaragások a gótika és a tobzódó manuel stílus fantasztikus keveréke. A Comercio és a Rossio az igazi központ, ahol szökőkutakat, a Nemzeti Színházat és Operát is megtaláljuk. Este transzfer a repülőtérre, majd repülés Madeira szigetére. Érkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Funchalban.

8. nap: Kelet-Madeira 
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulás keretében ismerkedés Madeira keleti részével. CAMACHA fonott kosarairól híres, Pico de Arieiro a sziget harmadik legmagasabb pontja. RIBEIRO FRIO környéke a környező babérerdőkről és pisztrángosokról ismert. SANTANA kis, háromszög alakú, kétszintes házaiban laktak régebben a madeiraiak, ma múzeumként helyreállítva várják a látogatókat. A Portela hágó klímaválasztó, a sziget északi és déli része között. MACHICO volt az első Madeirán alapított település, melyben még ma is a halászat a legfontosabb tevékenység. Szállás Funchalban.

9. nap: Funchal
Főleg gyalogos séta keretében ismerkedés FUNCHAL látnivalóival. Érintjük a régi kikötőt és a marinát, a yachtok pihenőhelyét, a Szt. Katalin parkot és a Városi parkot, ahol a városházát is találjuk. Látjuk Szt. Lőrinc szobrát és a róla elnevezett erődöt, a Mánuel király által – a róla elnevezett építészeti stílusban – épített Sé (katedrális) épületét. Felkeressük a híres piacot, ahol délszaki zöldségek és gyümölcsök mellett gyönyörű virágokat és érdekes halakat is szemügyre vehetünk. Ezen a napon megismerkedhetünk a világhírű Madeira-hímzéssel is. A botanikus kert a buja szubtrópusi és trópusi növények, csodálatos virágok lenyűgöző együttese. Megkóstoljuk a különleges és kiváló madeirai bort, melyből vásárolhatunk is, ha ízlett. Szállás Funchalban.

10. nap: Nossa Senhora do Monte – Eira Do Serrado
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. Kabinos felvonóval (falultatív, helyszíni fizetés) jutunk fel a Funchallal szinte egybeépült MONTE városkába, ahol a Miasszonyunk Templomban megtekintjük az utolsó magyar király, IV. Károly sírját. Séta a varázslatos, trópusi Jardins do Monte Palace kertben. Akinek kedve tartja (fakultatív, helyszíni fizetés), a fővárosba a helyi hagyományos ún. nyári szánnal, a toboggannal juthat vissza! Ezt követően az Apácák Völgyének csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk EIRA DO SERRADO-nál. Este fakultatív programként részt vehetünk egy tipikus, vacsorával egybekötött madeirai folklóresten, ahol finom nyárson sült húsokkal és portugál, ill. madeirai dallamokkal, táncokkal ismerkedhetünk. Szállás Funchalban.

11. nap: Santa Maria – Delfinles – Levada túrák – Terepjáró safari
Szabadprogram vagy többféle, helyben fizetendő fakultatív kirándulás közül választhatunk. Hajózhatunk Kolumbusz Kristóf híres hajójának, a Santa Mariának másával az óceánon. Akár delfinlesre is mehetünk egy kényelmes katamaránnal. Ha a sziget izgalmas belsejét szeretnénk felfedezni, gyalogtúrára indulhatunk az egyik „Levada”, mentén. A „Levada” Madeira egyik leghíresebb látnivalója, a nyitott (több száz kilométernyi) vízvezeték-rendszer, melynek „partja” sétaösvény a turisták számára. Továbbá terepjárós szafari programra is színesítheti a napot. Szállás Funchalban.

12. nap: Nyugat-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulásunk során CAMARA DE LOBOS kikötőjében láthatjuk a hagyományos, színesre mázolt, nyitott halászbárkákat, amelyek már Winston Churchillt is festésre ihlették. CABO GIRAO sziklájánál több mint 500 méter magasból nyílik fantasztikus kilátásunk. Kellemes sétát tehetünk RIBEIRA BRAVA kedves kis városában. Lélegzetelállító és vadregényes panorámaúton jutunk a sziget északnyugati szegletébe, PORTO MONIZ-ba, ahol fakultatív lehetőségként fürödhetünk az óceánvízzel feltöltött természetes medencékben. Hazafelé érintjük PAUL DA SERRA kopár, ember nem járta fennsíkját, mely gyakran felhőködbe burkolózik. Szállás Funchalban.

13. nap: Ponta Du Garajau – Santa Cruz – Funchal
Délelőtti szabadprogram után, délutáni programunk a PONTA DO GARAJAU fok, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik Madeira déli partjára. Rövid szabadidő a tengerparti SANTA CRUZ bájos belvárosában. Szállás Funchalban.

14. nap: Funchal – Lisszabon – Budapest
Délelőtt szabadprogram. Délután repülés Lisszabonba a menetrend függvényében. Átszállást követően hazautazás.

15. nap: Budapest 
Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

UNESCO Világörökségek:
Guimaraes történelmi épületei; Porto történelmi belvárosa; Tomar: a Krisztus rend kolostora; 
Alcobaca: Santa Maria templom; Batalha: a Győzelem temploma; Sintra kulturális látképe; 
Lisszabon: Jeromos Templom és Kolostor, Belém Torony

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Teljes ár: 667.500 Ft (582.500 Ft + 85.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár Portugáliában: 52.000,- Ft (6 vacsora,borral és ásványvízzel)
Félpanziós felár Madeirán (3., 5. és 7. nap vacsora, 1 pohár itallal): 32.000,- Ft

Egyágyas felár: 200.000,- Ft 
CLUB Bonus: 24.500,- Ft

Idegenforgalmi adó Portugáliában körutazáson: kb. 10,- €. (Helyszínen fizetendő!)

Belépőjegyek ára a körutazáson: kb. 130,- €, 65 éven felülieknek kb. 110,- € (Helyszínen fizetendő!)
Belépőjegyeket Madeirán a teljes ár tartalmazza.

Fakultatív programok helyszínen történő fizetéssel:

- Santa Maria - Kolumbusz hajója: kb. 60,- €
- Delfinles katamaránnal: kb. 55,- €
- Levada túrák: félnapos kb. 35,- €
- Terepjárós szafari félnapos: kb. 40,- €
- Folklór est vacsorával és itallal (min. 15 fő): kb. 55,- €
- Nossa Senhora do Monte kirándulás (min. 15 fő): kb. 55,-€ + kb. 11,- € felvonó
(Itthon szükséges jelentkezni a programra, a kabinos felvonó igénybevétele viszont a helyszínen is eldönthető!) Toboggan nyári szánkózás:(helyszínen dönthető el): kb. 15,- €

Fontos! 15 fő alatti létszám esetén, nem kizárólag a magyar Haris csoport privát túrájaként valósul meg az adott fakultatív program, hanem más – nem a Haris csoport – jelentkezőivel összevontan, kivéve a Nossa Senhora do Monte kirándulást, ott szükséges a min. 15 fő és az itthoni jelentkezés a program indításához.

Kalkulált útlemondási biztosítás: 2 %. A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 40,- € (Helyszínen fizetendő!)

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?portugalia

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Körutazás Portugáliában

Város: Körutazás Portugáliában


Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Madeira

Madeira - a zöld sziget

A marokkói partoktól nyugatra található szigetcsoport. Elsősorban természeti szépségei, kellemes fekete fövenye, pompás csúcsai miatt vált az idegenforgalom fellegvárává. Egy vulkánkitörés alkalmával keletkezett. A part egy része homokos, de jobbára meredek sziklafal éri el az óceánt. Üdülést, kellemes pihenést ajánlunk elsősorban a fővárosban, Funchalban. Akik a csendes, eldugott helyeket keresik, azok is válogathatnak a sziget többi részén kínált szállodákból, residentálokból, privát házakból.

A Madeira szigete egy vulkánkitörés során keletkezett, majd portugál hajósok fedezték fel a XV. század elején.
Az öt szigetből álló csoport 741 km2 területen helyezkedik el, amelynek legnagyobbja Madeira.
Asziget 280.000 lakosából, mintegy 125.000-en a fővárosban, Funchalban élnek. A sziget az Atlanti-óceánon, Nyugat-Afrika partjaitól 545 km-re, a Kanári-szigetektől északra, Lisszabontól 964 km-re helyezkedik el. A fél-trópusi időjárás télen-nyáron kedvez az örök nyár, a napsütés és a tenger szerelmeseinek is. Éves átlaghőmérséklet 22°C.
A domborzat változatos, a növényzet dús és mindig zöld. Hegycsúcsok, fennsíkok, völgyek, öblök és óriás sziklák váltogatják egymást a kék óceánnal körülvett varázslatos szigeten. Itt található a világ második, egyben Európa legmagasabb tengeri sziklaszirtje a Cabo Girao. A szigeten valaha vulkánok riogatták az ott élőket, azonban utoljára mintegy 1000 évvel ezelőtt volt tapasztalható kisebb vulkáni működés.
Madeira hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend, már a Habsburg királyi családból sokan megfordultak itt, olyannyira, hogy itt talált menedéket a nemrég boldoggá avatott IV. Károly is a Monarchia bukása után; síremléke a Monte-i templomban található.
Bár a tengerpart többségében sziklás, mégis lehetőség nyílik a fürdőzésre, akár a természet által kialakított vulkanikus medenceöblökben, akár a tengerpart sziklájába vájt mesterséges medencékben vagy a többségében feketehomokos partszakaszokon. A finom homokos tengerpart kedvelőit a mesterségesen feltöltött Calheta-i tengerpart vagy a közeli Porto Santo szigete várja.
Változatos programok, sportolási, kirándulási lehetőségek nyújtanak kikapcsolódást az egész sziget területén: búvárkodás, gyalogtúrázás az öntözőcsatornák levada-k mentén, hegymászás, szárazföldi szánkózás a toboggan-on, lovaglás, golfozás, vitorlázás, hajótúrák, nyílt tengeri horgászat...

A főváros Funchal, számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat:
gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és indez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából.

A sziget valaha volt, ma már elfeledett fővárosa Machico, Madeira második legnagyobb városa, mely az utóbbi években lendületes fejlődésnek indult, de a régi mesterségek sem tűntek el: itt még ma is gyártják a hagyományos fadongás bárkákat, amelyek segítségével a gaiado-kat, azaz a tonhal egy fajtáját halásszák.

A madeirai kézműipar másik remeke, a nádfonás, melynek központja a meredek hegyoldalba épült Camacha.
A városka egyik műhelyében végigkísérhetjük a kosárfonók igen nehéz munkáját.

Érdemes felkeresni a kis halász-, borászfalvat, Porto Moniz-t is, amelynek kristálytiszta sziklafürdője igen kellemes kikapcsolódást kínál a túrázástól elfáradt utazóknak.

A sziget második legnagyobb üdülőközpontja Funchal után Canico, amely a sziget déli partján, a fővárostól, Funchal-tól kb. 10 km-re fekszik. Canico de Baixo tengerparti nyaralóközpont gyönyörű kertjeivel, kisutcáival, óceánba ereszkedő sziklapartjaival nagyszerű hely a pihenésre, kikapcsolódásra. Számos étterem, szálloda és turisztikai komplexum várja a látogatókat.

Nehéz egy rövid bemutatóban a sziget valamennyi nevezetességét, érdekességét összefoglalni, hiszen a felsoroltakon kívül még számtalan szépség és kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat.

Város: Funchal

Funchal

A Madeira fôvárosaként szolgáló Funchal és az azt körülölelô öböl már az elsô pillantásra is lenyugözô képet fest a látogatók elé. Ne lepôdjenek meg, ha Funchalt "a kis Lisszabon"-ként emlegetik, hiszen a meredek macskaköves utcák, a fekete bazaltból készült kapubejárók és az atmoszféra egyértelmüen Portugália fôvárosát idézi elénk. Ez nevezhetô települése, ahonnan autóbusszal könnyen megközelíthetôvé teszik a sziget minden pontját.

Funchal három fô városrészbôl áll, melyet egy hangulatos kikötôi sétány fog össze, melyek mentén a tenger gyümölcseit kínáló éttermek egész sora csábítja az érdeklôdôket. Javasoljuk a sziget eldugott zugainak meglátogatását, melyeket a Madeirán átvezetô gyalogösvények segítségével közelíthetünk meg. És ha túra után túl fáradtak a visszaút megtételéhez, bátran használják a helyiek által vezetett hegyi szánt, mely lenyugözô zöld területeken és virágerdôkön repít át bennünket.

Funchal számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat:
gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és indez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából.

Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Porto és környéke

Város: Porto


Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Lisszabon

Város: Fátima

Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Estoril & Cascais

Város: Estoril


Válogasson útjaink közt téma szerint!