+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Rejtőzködő Algéria: Rejtő Jenő kalandjai

Algéria, Körutazás Algériában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:
MEGÚJULT PROGRAM!

Algéria az afrikai kontinens és az arab világ legnagyobb országa, miközben még a közelmúltban is Franciaország része volt. Eddig még alig fedezték fel a turisták maguknak, pedig Rejtő Jenő sokak által ismert és szeretett ponyvaregényeiből mi jól ismerjük az országot. Fülig Jimmy, Piszkos Fred, és megannyi szereplő kalandjai kötődnek ehhez a vidékhez, amelyről a közvélemény oly keveset tud.

Fedezze fel velünk a „rejtőzködő” Algériát!


Utazás: Budapest – Algír – Annaba, Biszkra – Algír és Algír – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülő járattal. A programok során autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).

 

1. nap: Budapest – Algír – Annaba
Repülés Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, algíri átszállással Annabába. Érkezés a kora esti órákban. Transzfer a szállodába, vacsora és szállás.

2. nap: Annaba – Tiddis – Constantine
Reggeli után városnézés ANNABÁ-ban: fórum, kikötő, strand, világítótorony, valamint az impozáns Szt. Ágoston bazilika, melyet európai támogatásból újítottak fel a közelmúltban. Továbbutazás TIDDIS-be, a vörös sziklák között mebújó ókeresztény város romjainak megtekintése. Estére Constantine, arab nevén Kaszentína városába érkezünk. Vacsora és szállás Constantine-ban.

3. nap: Constantine
Egész napos városnézés a sziklaormokra épült, kanyonokkal szabdalt CONSTANTINE-ban, a „Hidak Városában”: Ahmed bég palotája, Masinissa numidiai király mauzóleuma, Ismeretlen Katona sírja, Nagy Konstantin szobra, Algéria legszebb mecsete, az Abdelkader emír mecset. A program során mindig más oldaláról csodálhatjuk meg a város lélegzetelállító fekvését. Vacsora és szállás Constantine-ban.

4. nap: Constantine – Tímgád – El Kantara – Biszkra
Utazás TÍMGÁD-ba, az egyik legszebb római régészeti helyszínre, mely a Világörökség része. Épsége és szépsége okán „észak-afrikai Pompeji”-ként szokták emlegetni. Bejárjuk a szigorú szabályossággal épült, négyzetes alapterületű romváros nevezetességeit: Fórum, Capitolium, fürdők, színház, diadalív, bazilika stb. Továbbutazunk dél felé és belépünk a „Szahara Kapuján”, vagyis az El Kantara-szurdokon át eljutunk a sivatagba. Vacsora és szállás Biszkrában.

5. nap: Biszkra – Tipáza – Algír
Reggel transzfer Biszkra repülőterére és repülés vissza a fővárosba. Érkezést követően buszra szállva irány a három dombra épült TIPÁZA. Fejlődését számtalan népcsoport alakította az évszázadok során, gazdag történeti emlékeket hagyva az utókorra. A nap végén visszatérés Algírba, de útközben még megtekintjük II. Juba mauritániai uralkodó mauzóleumát. Vacsora és szállás Algírban.

6. nap: Kabilia
Egész napos kirándulás a kabilok földjére. Az itt élő berberek nyelvükben és kultúrájukban határozottan megkülönböztetik magukat az araboktól és évszázadok óta kitartóan küzdenek önrendelkezésükért. Rövid városnézés Kabilia fővárosában, TIZI OUZOU-ban, majd kirándulás festői környezetben, hegyvidéki falvakon át, bepillantást nyerve a berberek életébe. Vacsora és szállás ismét Algírban.

7. nap: Algír
Egész napos városnézés Algéria fővárosában, ALGÍR-ban. Ellátogatunk a Jardin d'Essai botanikus kertbe, majd a Mártírok Emlékművéhez. Megtekintjük a Bardo Múzeumot, az egykori mór villából kialakított épületben Algéria érdekes őstörténeti és néprajzi gyűjteményét ismerjük meg. Bejárjuk az óvárost, vagyis az algíri Kaszbát, majd a szerelmesek találkahelyét, a „Liberty Park”-ot. Nem maradhat ki a Stadion és a Bastion 23 tengerparti erőd, valamint a Notre Dame d'Afrique, a legjelentősebb keresztény templom sem. Programunk végén megcsodáljuk a panorámát a Bologhine-i kilátópontról. Vacsora és szállás Algírban.

8. nap: Algír – Budapest
Korai ébredés után transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal. Érkezés a délelőtti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Tímgád
- Tipáza
- Algíri Kaszbá
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Repülőtéri illeték és csomag díj: kb. 75.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 91.800,- Ft

Vízumdíj: kb. 20.500,- Ft
Vízum ügyintézési díj: 5.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 35,- €

A változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Algéria

A keskeny part menti síkságot alig 80-150 km széles, két párhuzamos hegyláncból álló Atlasz-vidék követi. A mediterrán partvidéket a 300-400 km széles, árkokkla, termékeny medencékkel és völgyekkel több párhuzamos vonulata osztott Atlasz-hegység választja el a Szaharától. A Tell-Atlasz és a Szaharai-Atlasz nyugatról kelet felé fokozatosan közeledik egymáshoz, s az Atlasz-vidék keleti részén egyesül. A két hegylánc közé zárt terület az un. Berber-fennsík átlagosan 900 m magas felföld, amelyen zárt medencék és nagy sóstavak találhatók. Az ország területének mintegy háromnegyed része sivatag, elszórtan oázisokkal. Az északnyugati és északkeleti rész homoksivatag, a Szahara nagy része azonban köves. Keleti felén emelkedik a Hoggar-hegység.

Keskeny mediterrán parti síkságából emelkedik ki az Atlasz két hegylánca, közrefogva egy sós tavakkal és mocsarakkal borított fennsíkot. Az ország 80%-a a Szahara része. Legmagasabb pontja: Tahat 3005 m.

Legjelentősebb folyó: Chéliff. Legjelentősebb tavak: Chergui-sott, Merlhir-sott, Mérouane-sott (sóstavak).

A Földközi-tenger légáramlatai kellemes, mediterrán éghajlatot alakítanak ki a tengerparton. Itt a nyári középhőmérséklet 25-26 °C, a csapadék évi mennyisége pedig 700-900 mm. A fennsík éghajlata kontinentális. A hegyekben télen gyakori a hó. Az Atlasz-vidéktől délre a hőség egyre fokozódik, s a nyári napokon gyakorta eléri az 50 °C-ot. A Szahara északi peremén a téli hónapokban, déli részén nyáron esik kevesebb csapadék (az évi átlag 100-200 mm). Gyakori a homokvihar, az ún. harmattán.

Térség: Körutazás Algériában

Város: Körutazás Algériában


Válogasson útjaink közt téma szerint!