+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Florida és Jamaica

Jamaika, Körutazás Jamaicában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Indulás:

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – London – Miami / Miami – Kingston / Kingston – London – Budapest útvonalon. Amerikában és Jamaicán légkondicionált autóbuszokkal. (Figyelem: Jamaicán a turistabuszok egyszerűbbek, színvonaluk valamivel elmarad az Amerikában vagy Európában megszokott járművek színvonalától.)

Szállás

5 éjszaka Miami Beachen egy 4 csillagos szintű és 6 éjszaka a jamaicai Ocho Riosban egy 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban. *

Az amerikai szálloda Miami Beach déli részén található, szabadtéri medencével rendelkezik. A homokos tengerparti strand kb. 150-200 méterre található. Bővebb információ a szállodáról: www.marriott.com/hotels/travel/miaac-ac-hotel-miami-beach

* A csoportnak tervezett jamaicai szállás Ocho Riosban található. Ez a tengerpart melletti szálloda szabadtéri medencével és egy pici betonozott tengerparti stranddal rendelkezik, a városközponttól (üzletek, éttermek) és egyben a város legnagyobb homokos strandjától kb. 15 perc sétára fekszik. Ettől a szállodától a katalógus zárásakor, augusztus végén még nem kaptunk visszaigazolást, ezért előfordulhat, hogy végül a szállás (és ebből adódóan a település is) a program véglegesítésekor változni fog.

Ellátás

Miamiban 5 amerikai reggeli. (Ebédet vagy vacsorát itt a részvételi díj nem tartalmaz, a szálloda környékén, illetve a megtekintett nevezetességek közelében többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető segítséget nyújt.)

Jamaicán félpanzió (felszolgált jamaicai reggeli + 3 fogásos menüvacsora).

Természetesen a tengerentúli repülőjáratokon is biztosítanak a napszaknak megfelelő főétkezéseket.

 

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri nyugat-európai átszállással Miamiba. Érkezés az esti órákban (helyi idő szerint), transzfer Miami Beach-re a szállodába (5 éj).

2. nap: Miami / Everglades Nemzeti Park, Miccosukee indián skanzen
Szabad program Miamiban, pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnagyobb nemzeti parkjába, az Everglades-be. Kisvonattal (dottóval) járunk be kb. 25 km-t a park területén, ezalatt egy helyi vezető mutatja be a park élővilágát, aligátorokat valószínűleg több helyen is láthatunk majd. A kisvonat hosszabb szünetet tart egy kilátótoronynál, melynek tetejéről nagyszerű panoráma nyílik erre a különös mocsárvidékre.
Az Everglades területén élt valaha a Miccosukee indián törzs, az ő egykori életüket ismerhetjük meg a közeli skanzenben és a hozzá tartozó múzeumban. A skanzenlátogatás során megtekinthetünk majd egy aligátor show-t is, és lehetőség lesz részt venni egy 30 perces „airboat” (propelleres motorcsónak) kiránduláson is a mocsárvilágban.
A fakultatív program ára: előkészületben **

3. nap: Miami
Egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés az Amerikai Egyesült Államok legdélibb nagyvárosában, Miamiban, mely egyúttal az ország egyik legfontosabb turistavárosa. A nap során látjuk majd Miami Beach híres Art Deco negyedét, a hihetetlenül megrendítő Holocaust emlékművet, a Little Havana negyedet (Miami kubai negyedét), a Coral Gables negyed gyönyörű épületeit, a belváros felhőkarcolóit. Látogatást teszünk majd a pompás Vizcaya-kastélyban és annak parkjában, a városnézés végén pedig lesz szabadidő a kikötő melletti bevásárló- és szórakoztató központnál (Bayside Marketplace).

4. nap: Florida Keys (korallszigetek), Key West
Florida egyik legkülönlegesebb látványossága az a szárazföld déli részéből induló szigetláncolat, melynek legutolsó tagja az USA legdélibb városa, Key West. Az odavezető híres panorámaút kb. 200 km hosszú, 32 szigetet érint, 42 hídon kell átkelni. A leghosszabb híd a világ egyik építészeti csodájának tartott Seven Mile bridge (Hétmérföldes híd).
Az egész napos (12-13 órás) kirándulás végcélja Key West városka, ahol a hangulatos, XIX. századi óváros bebarangolása mellett megnézzük a világhírű író, Ernest Hemingway házát is.

5. nap: Miami / Fort Lauderdale (Amerika Velencéje)
Szabad program Miamiban, pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a közeli Fort Lauderdale üdülővárosba, melynek belvárosában utcák helyett csatornákon bonyolódik a forgalom. Nem véletlenül nevezik a települést Amerika Velencéjének (a városi vízi utak összhosszúsága több mint 250 km). A megérkezés után részt veszünk egy másfél órás hajókiránduláson a csatornák világában. A gyönyörű szubtrópusi vegetáció és a város szép középületeinek látványa mellett nagy élményt jelent majd a sokmillió dolláros családi házak és villák tanulmányozása is.
A fakultatív program ára: előkészületben **. Jelentkezési határidő: legkésőbb 1,5 hónappal indulás előtt.

6. nap: Kingston, Ocho Rios *
Transzfer Miami repülőterére, elutazás közvetlen járattal Jamaica fővárosába, Kingstonba. A kora délutáni érkezést követően látogatás a Devon House-ban. Ez egy 19. század végén épült kúria, melyet Jamaica első fekete bőrű milliomosa építtetett. A hangulatos parkjában lévő fagyizóban a helyiek szerint a világ harmadik legjobb fagylaltját árulják.
Továbbutazás autóbusszal egy karib-tengeri üdülővárosba, Ocho Riosba, a szállodai szobák elfoglalása (6 éj)*. Ez a város - központi fekvése révén - az ország különböző részeibe induló kirándulások ideális kiindulópontja.

7. nap: Sun Valley ültetvény, Dunn folyó vízesései, Shaw Park botanikus kert, Fern Gully, Ocho Rios * (kézműves piac)
Egész napos kirándulás Ocho Riosban és környékén. Először egy működő ültetvényre utazunk (Sun Valley Plantation), ahol a helyi vezetők számtalan trópusi növényt, gyümölcsfát megmutatnak, az egzotikus gyümölcsök jó részét meg is lehet kóstolni. Italként frissen facsart gyümölcsleveket kínálnak.
Ezt követően Jamaica legnépszerűbb turisztikai attrakciója következik, a Dunn’s River Falls (Dunn folyó vízesései). A hely különlegességét a gyönyörű környezeten kívül az adja, hogy a vízesés mentén, a folyó medrében lehetőség van gyalog (néha mászva) felmenni a vízesés felső részéhez (természetesen fürdőruhában; vízi cipő a helyszínen is vásárolható). Ez a kis túra a kevésbé sportosak számára is bevállalható, de idősebbeknek kevésbé ajánlott. Aki nem akar bemenni a vízbe, annak is nagy élmény fotózni a vízben haladókat a vízesés mentén kiépített ösvényről.
Délután a Shaw Park botanikus kertbe látogatunk, mely 300 méter magasan található, egy Ocho Rios melletti hegyen. A gyönyörű vegetáción kívül (közel 600-féle virág) van egy szép vízesés is a parkban, de nagy élmény lesz a partvidékre nyíló panoráma is.
A következő programunk a Fern Gully, egy 5 kilométer hosszú útszakasz, ahol kétoldalt olyan sűrűn nőnek a különböző páfrányfélék, hogy az embernek az az érzése, mintha alagútban menne (fotószünet).
A nap zárásaként szabadidő és vásárlási lehetőség Ocho Rios autentikus kézműves piacán.

8. nap: Ocho Rios *
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.

9. nap: Ocho Rios * / Port Antonio, Kék Lagúna, Francia-öböl, Rio Grande tutajozás
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északkeleti részébe. (A nap során összesen kb. 5 órát töltünk az autóbuszon.) Ismerkedés Port Antonióval, Kelet-Jamaica legjelentősebb településével, séta az Errol Flynn jachtkikötőben. Ezután fotószünet a Kék Lagúnánál, majd pihenés, fürdési lehetőség és ebéd az elbűvölően szép, fehér homokos Francia-öbölben (Frenchman’s Cove).
A délutáni (kb. 2 órás) tutajozás egy őserdei folyón (a Rio Grandén) a nap fénypontját jelenti. A kétszemélyes, bambuszból készült, kényelmes tutajokat egy-egy helyi vezető egy hosszú rúddal, állva kormányozza. A kristálytiszta víz, a szép tájak, a dús növényzet, a háborítatlan környezet elvarázsolják a turistákat. Igény esetén fürdésre is van lehetőség.
A fakultatív program ára: előkészületben **

10. nap: Ocho Rios * / Hampden Rumgyár, Falmouth, Greenwood kúria
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északnyugati részébe. Először a Hampden Rumgyárba látogatunk el, ahol megismerkedünk a jamaicai rum készítésének több száz éves hagyományos módszereivel. Természetesen kóstoló, valamint egy kis étkezés is tartozik a programhoz.
Továbbutazás Falmouth városkába, ahol sok szép épület megmaradt a gyarmati korszakból, a várost az UNESCO világörökségi listára is jelölték. A városnézés után rövid szabad program.
Ezt követően a több mint 200 évvel ezelőtt épült Greenwood kúriát nézzük meg. Az építtető Jamaica egyik leggazdagabb embere volt, hatalmas ültetvényein több mint 2000 rabszolga dolgozott. A házban lévő régiségek gyűjteményét Jamaica egyik legjobb múzeumának tartják.
A fakultatív program ára: előkészületben **

11. nap: Ocho Rios * / libegőzés az őserdő felett (Mystic-hegy)
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás. Autóbusszal az Ocho Rios melletti Mystic-hegy lábához utazunk, ahonnan libegővel megyünk fel a csúcsra. Egészen különleges élmény a libegőről (felülről) tanulmányozni a szubtrópusi őserdőt. A hegytetőn van egy szép park, egy kiváló szuvenírbolt, egy panoráma étterem, egy kilátópont, egy úszómedence csúszdával és egy bobpálya.
A fakultatív program ára: előkészületben **

12. nap: Kingston, Port Royal
A délelőtti órákban búcsú Ocho Riostól, utazás Jamaica fővárosába, Kingstonba, mely egy hatalmas tengeröböl és a Kék-hegység között terül el. Ismerkedés a várossal: a belváros történelmi épületei, a Nemzeti Hősök Parkja, az Emancipáció Parkja, az újváros modern épületei stb. A városnézést követően látogatás Bob Marley (a jamaicai születésű reggae legenda) egykori lakóházában berendezett múzeumban.
Délután továbbutazás Port Royalba, mely a Kingstoni-öblöt lezáró félsziget csücskében helyezkedik el. Ez a kis település valaha az „Újvilág” egyik leggazdagabb városa volt, egy igazi kalózfészek, később pedig 200 éven keresztül az angol haditengerészet központja a karibi térségben. Látogatás a Károly-erődben, melynek múzeumában azt is elmesélik, hogy miért van az egykori város kétharmada a tenger mélyén.
A késő délutáni órákban elutazás a British Airways közvetlen járatával Londonba.

13. nap: London
Érkezés London Gatwick repülőterére a délelőtti órákban (helyi idő szerint). Mivel a British Airways budapesti járatai London Heathrow repülőteréről indulnak, és a legközelebbi biztonságosan elérhető csatlakozás az esti órákban indul, ezért (amennyiben a repülőgép a menetrend szerint érkezik) utasainknak a közbenső időben egy kis autóbuszos városnézést és egy sétát biztosítunk az angol fővárosban.
Érkezés Ferihegyre az éjjeli órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autóbuszokat, a 11 éjszakai szállást a fent megadott ellátással, a csomaghordást a szállodákban, a londoni transzfert hazaútban, a felsorolt programokat belépődíjakkal, az útlemondási biztosítást valamint az idegenvezetést.

Borravaló az USA-ban: a helyszínen borravalót illik adni a helyi idegenvezetőknek és gépkocsivezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 20 USD-ra kell számítani.

Borravaló Jamaicán: a helyszínen borravalót illik adni a helyi idegenvezetőknek és gépkocsivezetőknek, amennyiben elégedettek a munkájukkal; összesen kb. 15 USD-ra kell számítani.

Egyágyas felár: 215.000 Ft

3. fő kedvezménye: Kérjük, érdeklődjön irodánknál.
Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Az Amerikai Egyesült Államokba beutazási engedély vagy vízum szükséges!
 
A reptéri illeték az indulásig vál­toz­hat.

Érintett desztinációk:

Jamaika

Látnivalók

Kingston
A város a szíve, kereskedelmi és kulturális központja Jamaicanak. A felszín alatt lappangó feszültségek miatt jobb, ha egy-egy városrészt elkerülünk. Csodás természeti környezetben lévő kikötője a hegy lábához épült külvárosból megkapó látványt nyújt. Innen északra található a belváros, ahol magas szálloda- és irodaépületeket éppúgy találunk, mint utcai árusokat és koldusokat. Leglátogatottabb látnivalója a Bob Marley Museum az új-városrészben, ami a reggae-legendának állít emléket egykori otthonában.

Montego Bay
Belvárosában György-korabeli kőépületeket is találunk. A művészetek és a kézművesség változatos repertoárját tárja elénk. A szűk keretből gazdálkodók itt ugyanúgy megtalálják a számukra megfelelő szállást, mint akik luxuskörülmények között akarják napjaikat eltölteni.

Negril
Jamaica leggyorsabb ütemben növekvő üdülőhelye. Itt több a lehetőség a helyiekkel való találkozásra, mivel a fafaragók a parton dolgoznak. A helyiek könnyű ételeket árulnak az út mentén, és dinnyét osztogatnak frissítő gyanánt. És ne feledjük: nem kell ahhoz (trükkös-) gombás omlettet ennünk, hogy káprázatos legyen a naplemente a 11 km hosszú part mentén.

A többi szigethez képest nem drága hely. Aki nem tartja fontosnak a kényelmet, annak napi 25-30 USD is elegendő lehet. Ha szállodában lakunk, és étteremben étkezünk, akkor legalább 75 dollárra van szükségünk egy napra, s ha autót bérlünk, akko ehhez tegyünk hozzá még 50 dollárt. A legjobb, ha US dollárra kiállított utazási csekket viszünk magunkkal. A főbb utazási csekkeket és hitelkártyákat széles körben elfogadják Jamaicán. Legelőnyösebb pénzünket bankban átváltani. Készüljünk fel arra, hogy lakosok feketén akarnak váltani velünk. Mivel ez illegális, tartsuk magunkat távol ezektől az alakoktól. A kormányi adó 15%-kal növeli a szállodai, éttermi és legtöbb vásárlási számla összegét. Néhány helyen már bennefoglaltatik a számla végösszegében a kiszolgálás díja, ekkor nem szükséges borravalót adnunk. A többi esetben viszon 10%-kal illik növelni a végösszeget. Az utcai árusoknál és a piacokon elvárják, hogy alkudozzunk.

Éghajlatának köszönhetően egész évben jó időbe érkezünk. A napközbeni legmagasabb hőmérséklet 27-30°C között alakul. A csúcsszezon december közepétől április közepéig tart. Ekkor a legdrágább minden és zsúfoltak a partok.

Európából is könnyen eljutunk Jamaicába repülővel, de ha először Észak-Amerikába megyünk, onnan is minden nehézség nélkül idejutunk

Térség: Körutazás Jamaicában


Város: Körutazás Jamaicában


Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: Florida

Város: Miami

A pezsgés és káprázat spektruma Miami, ahol a luxus élet élénk színei keverve a hideg pasztell színekkel, Florida hamisítatlan nyaralóhelyévé teszik.
 
Már a századforduló elején sikeres turisztikai kisvárosként indult, az 1920-as évektől kezdve pedig tovább virágzott és nőtt, amihez különlegessége is hozzájárult. Saját "kis Broadway"-ával az 1920-as években, a 30-as, 40-es években pedig Miami a művészeti mozgalmak központjává vált, a második világháború alatt a hadsereg bázisaként működött és azóta is növekszik, mind Latin Amerika központjaként mind egy nagyvárosként.
Több száz lehetőség is van arra, hogyan töltse el az idejét Miamiban. Mindegyik részének külön érdekessége és stílusa van. Miami Beach-en bronzbarnára süttetheti magát és élvezheti a pezsgő éjszakai életet. Ha szeret várost nézni, akkor South Beach művészeti kerületében 800 lenyűgöző épületet tekinthet meg, illetve az Ocean Drive, nyüzsgő kikapcsolódási lehetőségeiről és út menti kávézóiról ismert. Csillogó felhőkarcolók és a fejlődés szelleme tette Miamit a megye legdinamikusabb városává, karakteres belvárosával, ami egy vibráló üzleti kerület is egyben. Coconut Grove reneszánsz stílusú kastélyairól, népszerű fesztiváljairól és véget nem érő éjszakáiról ismert. Még számos attrakciót kínál, a Miami Metrozoo-t, a Vizcaya Museum and Gardens-t, a Miami Seaquarium-ot és a Parrott Jungle and Gardens-t. A Fairchild Tropical Garden Coral Gables 335 000 m2 -es területén a világ minden tájáról származó trópusi növényeket, múzeumot, konzervatóriumot, esőerdőt csodálhat meg, ezután beülhet egy kávézóba vagy részt vehet egy idegenvezető által kísért túrán.
Naplementekor, Miami éjszakai élete felpezsdül, éjszakai szórakozóhelyek, meghitt tavernák, jazz bárok és divatos dance club-ok százaiban szórakozhat. Tulajdonképpen ez az a hely, ahol az ember "lát és látva van". Miami már régóta élvezheti a hírnevet, mint a gazdagok és híresek "játszótere" és gyakran találunk rendezvényeket is a divatos szórakozóhelyek egyikén.
Gyakran úgy is emlegetik, mint "Latin Amerika" kapuja. Miami jellegét erősen befolyásolta a két kultúra egybeolvadása, ami ezen a városi területen találkozik. Etnikai ételekkel, művészeti tárgyakkal bővelkedik a terület és számos fesztiválnak és eseménynek ad helyet. Little Havana, Miami legkoncentráltabb kubai közössége, Calle Ocho (S.W. 8. utca) köré szerveződik, ahol a látogatók kávézókban vagy az üzletekben kitűnő kubai tradíció alapján készült pólókkal és dohányárukkal találkozhatnak. A város Caribbean közössége Little Haiti köré szerveződik, ahol a karib kultúra amerikai szellemmel párosul. Mindenképpen álljon meg a piactéren, ami egyedülálló építészetével egy szokatlan bevásárlóhely.
Miami megérdemelt hírnevét kulturális naptárjának is köszönheti. Az Amerikai Egyesült Államok leggyorsabban növekvő kulturális közösségében találja a Metro-Dade Performing Arts Center-t, a Bass Museum-ot, a Miami City Ballet-et,a Miami Beach Cultural Arts Center-t és a Floridai Filharmonikusokat, akik egész évben zenét, táncot, színházat és művészeti előadásokat kínálnak.
A sikkestől és a kulturálttól a változatosig és felháborítóig minden előfordul, a város színei sokoldalúak és világosak. A Miamiba látogatók biztos, hogy maradandó élményekkel távozhatnak.
Art Deco negyed (Ocean Drive-on a 6. és a 15. St. között), ahol a világon szinte egyedülálló módon még fennmaradtak a 20-as években kedvelt különös stílus nyomai, a pastell rózsaszínre, zöldre, kékre festett, szögletes és íves gipszdíszítéssel kicicimázott házai.

Casa Casuarina - Gianni Versace ház (Ocean Drive 1114), amelynek bejáratánál 1997-ben megölték a híres divattervezőt.

Holocaust emlékmű (Meridian Ave. és Dade Blvd. sarok), amelyet a II. világháború zsidó áldozatainak állítottak. Nyitva: minden nap 09.00-21.00. Belépés ingyenes.

Palm- , Star- és Hibiscus-szigetek, ahol a leggazdagabb amerikai hírességek - Silveszter Stallone, Gloria Estefan, Madonna és egykor Al Capone stb. - magánvillái találhatók.

Miami Beach Kiállító Központ (Convention Center Dr.),
a legjelentősebb nemzetközi vásárok és kiállítások színhelye.

Bevásárló utcák, helyek
Lincoln Rd., Espanola Way, Washington Ave., Ocean Dr., Collins Ave.

Downtown Miami, a belváros, amelynek szíve a Biscayne Bay és ahol 1924-ben megépítették az első felhőkarcolót. Itt található a város kereskedelmi-hivatali életének központja, az állam és a szövetségi kormány hivatalainak helyi kirendeltségei, a bankok, a legjelentősebb cégek, valamint a helyi média (pl. Miami Herald) fellegvárai.

Metro-Dade Cultural Center (West Flagler St. 101) 3 fő része a Dél-Floridai Történeti Múzeum, a Miami Főkönyvtár és a Képzőművészeti Központ. Nyitva: kedd, szerda, péntek 10.00-17.00, csütörtök 10.00-21.00, szombat-vasárnap 12.00-17.00, hétfő szünnap. Belépőjegy: 6 USD, kedden egész nap és csütörtökön 17.00-21.00 ingyenes.

American Airlines Arena (721 North West 1. Ave., Biscayne Blvd. sarok), Miami NBA-ben szereplő kosárlabdacsapatának a Miami Heat-nek és a Nemzeti Jégkorong Ligában játszó Florida Panthers-nek a 15000 férőhellyel rendelkező stadionja. A kosárlabda bajnokság októbertől áprilisig tart, a mérkőzéseket általában 19.30 órakor kezdik.

Coconut Grove-ot reneszánsz stílusú épületek, látványos fesztiválok, nyüzsgő utcai élet jellemzi, amelynek leghíresebb utcája a Brickel Avenue, a „milliomosok utcája” nevet kapta, elsősorban az ott felépített magánpaloták, az egykori milliomos-otthonok, és a körzet luxusüzletei miatt.

Villa Vizcaya (3251 South Miami Ave., Rickenbacker Caseway) palota, amelyet James Deering milliomos iparbáró építetett fel az első világháború idején olasz neoreneszánsz stílusban. A 70 szobás, ma múzeumként működő, hatalmas, a tengeröbölig elnyúló kerttel rendelkező épületben számtalan rendezvényt, szabadtéri kiállítást, művészeti fesztivált és esküvőt rendeznek.. Nyitva: minden nap 09.30-17.00.

Miami Museum of Science and Space Transit Planetarium (3280 South Miami Ave.), ahol a látogatók komputerjátékok és több, mint 140 kézzelfogható tárgy segítségével megismerkedhetnek a modern technika csodáival és az világűr misztikumaival. A múzeumhoz tartozó planetáriumban pedig különböző multimédia és lézershow vetítések tekinthetők meg. Nyitva: minden nap 10.00-18.00. Belépôjegy: 9 USD, 16.30-18.00 50% kedvezmény.

Válogasson útjaink közt téma szerint!