+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dubaj és Abu Dhabi csoportos körutazás

Egyesült Arab Emirátusok, Körutazások Dubaiban

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:
  • Utazás az EMIRATES légitársaság járatával
  • Szállás a közkedvelt BARSHA negyedben, nagyon jó minőségű, metróközeli 4*-os szállodában
     

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ egyik legérdekesebb országa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregy éjszakából elképzelt arab hagyományvilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A nyüzsgő városokban rejlő változatos programlehetőségek révén minden nap más és más élményben részesülhetünk! Megújult programunk során felfedezhetjük a legdinamikusabb közel-keleti városfejlesztés pazar építményeit: a világ legmagasabb felhőkarcolóját, a Burj Kalifát, a „The Palm” mesterséges szigetet, a Burj Al Arab szálloda lenyűgöző épületét, valamint az ez év februárjában átadott világszenzációt, a Jövő Múzeumát, ahol megtudhatjuk, milyen lesz a földi élet 50 év múlva. És mivel nincsen jövő múlt nélkül – a csodásan felújított Al Shindagha negyed múzeumaiban megismerkedhetünk Dubaj történelmével és hagyományaival. Kihagyhatatlan látnivaló a Miracle Garden, a világ legnagyobb virágoskertje, ahol több mint 50 millió virág és 250 millió növény található, lenyűgöző installációkban elrendezve. Abu Dhabiban pedig az arab világ két lenyűgöző szépségű épülete, a Zayed sejk mecset és a Qsar Al Watan palota várnak ránk. Az elképesztő ütemben fejlődő ország azok számára is tartogat új élményeket, akik pár évvel ezelőtt már jártak erre.

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatával, a programok során légkondicionált autóbusszal és metróval.
Elhelyezés: Dubajban, központi elhelyezkedésű (Barsha negyed), metróközeli 4* szálloda 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és három alkalommal büfévacsora a programleírás szerint.

1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás Dubajba a délutáni órákban. Érkezés késő este, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj – a kezdetektől napjainkig & Dubai by Night
DUBAJ nem tartozik a régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová „szokványos” városnéző túrákat lehetne szervezni. Itt nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, ami tökéletesen érthető, ha figyelembe vesszük azt a tényt: maga a város is csak alig 150 éve létezik, fejlődésnek pedig alig 50-60 éve indult. Mégis Dubaj maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő!) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak. Városnézésünk során igazi „időutazásban” lehet részünk: a délelőtt folyamán Dubaj óvárosi részén megismerkedünk a város múltjával és rohamos fejlődésével (Al Shindagha negyed, a Creek, Aranypiac, Fűszerpiac), délután pedig a legmodernebb építészeti csodákat, leghíresebb felhőkarcolókat, leglátványosabb lakónegyedeket keressük fel. Rövid megállót teszünk a híres Burj Al Arab szállodánál, majd a naplementét a Pálmakilátóból (The View at the Palm) csodáljuk meg, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Pálma-szigetre (Palm Jumeriah). Sötétedés után, a nap zárásaként a világ legmagasabb felhőkarcolóival rendelkező elegáns negyedében, a Dubai Marinán sétálunk. Vacsora és szállás.

3. nap: Dubaj – a Jövő Múzeuma és sivatagi jeep safari BBQ vacsorával
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt fakultatív program keretében az Emirátusok egyik lejújabb szenzációját, a 2022.02.22-én megnyitott Jövő Múzeumát keressük fel. A múzeum nemcsak Dubaj, hanem az egész bolygó egyik legkorszerűbb és leggyönyörűbb látványossága. Egy építészeti és mérnöki csoda, amely a múltból a jelenbe ível át, ötvözve a modern technológiákat a hagyományos művészeti formákkal, bemutatva, hogy milyen lesz a világ 50 év múlva. A hét emeletből álló, különleges épület egyes szintjei különböző élményekkel szolgálnak a vendégek számára, a mesterséges intelligencia és a legmodernebb technikai megoldások segítségével. Délután fakultatív sivatagi szafarin vehetünk részt. A program során terepjárókkal utazunk a homokdűnéken keresztül: felejthetetlen élmény, ahogyan a kavargó homokfelhőkben szánkázik a dzsip a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. A beduin stílusú sivatagi táborban jellegzetes arab élmények várnak ránk: tevegelés, hastáncos show, tanura- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket, kipróbálhatjuk a henna-festést és a vízipipázást is! Ahogy leszáll az est, kezdetét veszi az ízletes arab grillvacsora: sültek, kebab, hummusz, saláták és édességek bőséges svédasztalos választékával. A tartalmas program után visszautazás a szállodába terepjárókkal. Szállás Dubajban.

4. nap: Abu Dhabi 
Városnézés az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosában, ABU DHABI-ban. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Első programunk a lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zayed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ egyik legnagyobb, Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Az alig több mint egy évtized alatt elkészült mecset azért épült, hogy megtestesítse a békét és a toleranciát, és hogy mindenféle hitű embert szívesen fogadjon. A Qasr Al Watan elnöki palota az arab építészet és művészet legkimagaslóbb alkotása. A Nemzet Palotájának megtekintése során az Emírségek hagyományaihoz, értékeihez és kulturális örökségéhez kerülnek közelebb a látogatók, impozáns épületét elképesztő pompa, elegancia és az arab építészetre jellemző csillogás övezi. Visszaúton rövid látogatást teszünk egy datolyapiacon. Vacsora és szállás Dubajban.

5. nap: Dubaj – a Miracle Garden és a Burj Khalifa 
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt fakultatív látogatás a Miracle Gardenben, amely kétezer négyzetméteres alapterületével és több milliónyi növényével „a világ legnagyobb virágos kertje” címét viseli. A kert a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült az életnagyságú Airbus A380-at formázó virágszobrával. A Miracle Gardenben minden évben új egyedi koncepcióval és formatervezéssel kínálnak élményt a látogatóknak. A délután folyamán - emirátusi kirándulásunkat megkoronázva – látogatást tehetünk (fakultatív) a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifában. Utolsó dubaji naplementénket a felhőkarcoló 125. emeletén kialakított panoráma kilátóból csodálhatjuk meg, utána pedig a világ legnagyobb szökőkútrendszerének fény- és vízjátékával búcsúzunk az Emirátusoktól. Vacsora és szállás Dubaiban.

6. nap: Dubaj – Budapest
Kora reggel irány a repülőtér és hazautazás. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Egyágyas felár: 143.200 Ft

A teljes ár a belépőjegyek árát (a fakultatív programok kivételével) tartalmazza!

 

Fakultatív programok helyszínen történő fizetéssel:
A fakultatív programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért a részvételi szándékot jelentkezéskor, de legkésőbb a hátralék befizetésekor ELŐRE szükséges jelezni, és a programok díját a helyszínen kifizetni a csoport idegenvezetőjének. Döntésük visszavonhatatlan!

A Jövő Múzeuma (metrójeggyel, belépővel) kb. 40 USD
Sivatagi szafari (4x4-es dzsippekkel, BBQ vacsorával) kb. 65 USD
Miracle Garden (buszos transzferrel, belépőjeggyel) kb. 45 USD (minimum 15 fő részvétele esetén)
Burj Khalifa „At the top” (metrójeggyel, belépővel) kb. 65 USD

Szervízdíj / borravaló: 30,- USD (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje az aktuális ünnepek és nyitvatartások függvényében változhat.

2023-as indulású utak esetén a részvételi díj minimum 25 főtől érvényes, 20-24 fő utazása esetén a felár 20.000,- Ft/fő. Az árakat 1 USD = 390,- Ft árfolyamig garantáljuk.

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
 

Érintett desztinációk:

Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Körutazások Dubaiban

Város: Körutazás Dubaiban


Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Dubai

Város: Dubai

Dubai nem sok látnivalót kínál a turistáknak, de a térség leglüktetőbb, élettel teli városaként mégis évről évre több látogatót vonz. Dubai igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közelkeleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvező árakkal várja a vásárolni is szerető turistákat.

Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Abu Dhabi

Város: Abu Dhabi


Válogasson útjaink közt téma szerint!