+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent Drezdában szászországi...

Németország, Szászország

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Szászország Németország legkeletibb tartománya. Az ércbányászatnak köszönhetően valaha az ország egyik leggazdagabb vidéke volt, így nem véletlen, hogy a tartományi főváros, Drezda, Európa egyik virágzó kulturális és művészeti központjává vált. Méltán nevezték az Elba Firenzéjének is.
A német karácsonyi vásárok jó része világhírű, nincs ez másképp Drezdában sem, itt is egészen különleges karácsonyi vásárok várják a látogatókat. A drezdai óvárosban a Frauenkirche (Miasszonyunk temploma) környékén és a közeli Régi Piac téren csoportosuló romantikus díszítésű bódékból számtalan kereskedő kínálja az ínycsiklandozó finomságokat, hagyományos kézműves termékeket. Érdemes megkóstolni a forralt borokat és az eredeti drezdai karácsonyi kalácsot, a Christstollent is.
A tartományi fővároson kívül gyönyörű kisvárosok szerepelnek a programunkban, például a régebbi fejedelmi székhely, Meissen (a porcelán városa), ahol a város díszkivilágítása, nyüzsgő karácsonyi vására teszi teljessé az adventi hangulatot. A természeti szépségek kedvelőinek sem kell csalódniuk, hiszen a Szász-Svájc Nemzeti Park területén fantasztikus sziklaképződmények között hömpölyög az Elba.


Utazás


Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

Kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban egy Drezda környéki 3 csillagos szállodában.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.


1. nap: Drezda
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Brno – Prága útvonalon Drezdába, Szászország fővárosába. A II. világháborúban szinte földig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket újjáépítették. A városnéző séta fő attrakciói a következők: Staatsoper (Állami Operaház), Hofkirche (katolikus katedrális), Residenzschloss (az uralkodó kastélya), Fürstenzug (a szász uralkodók felvonulása – 102 méter hosszú fríz), Brühl-terasz (az Elba felett), Frauenkirche (Németország legnagyobb barokk temploma), Kultúrpalota (oldalán az NDK-fal) stb. Szállás Drezda környékén (3 éj).

2. nap: Szász-Svájc (Königstein, Bastei), Drezda
A Szász-Svájc Drezda és a cseh határ között található. Németország egyik legszebb tájegysége ez, gyönyörű folyóvölgyekkel, jellegzetes formájú táblás hegyekkel és fantasztikus sziklaképződményekkel.
A Szász-Svájcban tett körutazásunk egyik fő állomását Königstein hatalmas fellegvárának megtekintése jelenti. A vár falairól pazar kilátás nyílik az Elba völgyére. Innen továbbutazunk a Bastei lenyűgöző sziklavilágába. Külön érdekessége ennek a területnek a középkori sziklavár. (Mind Königstein vára, mind a Bastei könnyen megközelíthető idősebb utasaink számára is.)
Ezután újra Drezdába utazunk, látogatás a Zwingerben. A palotaegyüttes a német barokk egyik mesterműve, képtára Európában az egyik legrangosabbnak számít. A késő délutáni órákban szabadidő az óvárosban, a karácsonyi vásárok felfedezése.

3. nap: Meissen, Pirna
Kirándulás a szép fekvésű Meissenbe. Az Elba-parti városról mindenkinek Európa legelső és leghíresebb porcelán manufaktúrája jut eszébe, de a gyönyörű óváros műemlékei is páratlanok. Séta az alsó- és a felsővárosban. Megtekintjük a pompás gótikus székesegyházat és annak múzeumát. Ezt követően szabadidő, barangolás a karácsonyi vásár területén. Ezalatt idegenvezetőnkkel lehetőség lesz az Albrechtsburg (az egykori választófejedelmi várkastély) nagyszerű belső termeinek megtekintésére. A nap során megismerkedünk természetesen a porcelán manufaktúrával is (a porcelánkészítés bemutatása, múzeum, vásárlási lehetőség).
A délután hátralévő részét Pirnában töltjük. Ezt az Elba-parti kisvárost a Szász-Svájc kapujának is szokták nevezni. A közös séta után szabadidő a hangulatos adventi forgatagban.

4. nap: Görlitz
A délelőtti programunk Németország legkeletibb városa, Szászország egyik gyöngyszeme, Görlitz, ahol több mint 3000 műemlék épület található. A város a II. világháború végén harc nélkül került a szovjet csapatok birtokába, így aztán a városnézés során a korábbi évszázadok szinte minden építészeti stílusa tanulmányozható a gótikától a szecesszióig. Sétánk során egy rövid időre átkelünk majd a Neisse folyó hídján a szomszédos lengyel városba, Zgorzelecbe is.
A késő délelőtti órákban indulunk hazafelé. Átkelés Csehországba, majd hazautazás a Liberec – Prága – Brno – Rajka – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont Teljes részvételi díj
2023. dec. 10-13.  85.500 Ft  
2023. dec. 17-20.  85.500 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  21.900 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: 18.700 Ft 

3. ágy kedvezménye: 23.500 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
4:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
5:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7:15 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Németország

Németország rendkívül gazdag történelmi emlékekben, üdülőhelyekben. Ezek sorában különösen olyan, Magyarországról is viszonylag könnyen elérhető hegyvidékek érdemelnek kiemelést, mint a bajor erdő, a Fekete-erdő, valamint a Rajna vidéke, a svájci határtól kiindulva Koblenzen, Bonnon, Kölnön és Düsseldorfon keresztül egészen az ún. Alsó-Rajna-vidékig. A keleti tartományok hegyvidékes tájai közül elsősorban a Szász-Svájc és Türingia kívánkozik kiemelésre.

Németországban számos speciális turisztikai útvonalat alakítottak ki. Ezek közül a leghíresebb a Bajorország és Baden-Württemberg határán húzódó romantikus útvonal, a német meseútvonal vagy a német borútvonal, mivel Németország egyik számottevő turisztikai vonzereje az ún. borturizmus. Több olyan vidéke van az országnak - Frankföld, Baden-Württemberg, Rajna-vidék - ahol rendkívül nagy hagyományai vannak a szőlő- és bortermelésnek.

Az ország tele van jeles történelmi hagyományokkal rendelkező, s a középkori városmagot ma is többé-kevésbé hűen őrző kisvárosokkal. Ezek közül a két talán legszebb a Würzburgtól 50 km-re, a romantikus útvonal mentén fekvő Rothenburg ob der Tauber, valamint a Hannover közelében lévő Celle. Brémában, de különösen Hamburgban a kikötő kínál emlékezetes turisztikai látványosságot. A természet a legháborítatlanabbul Mecklenburg Elő-Pomeránia területén maradt meg.

A népszokások/népi hagyományok közül a hamvazószerdát megelőző hétfőn, az ún. Rosenmontag napján Mainzban, Düsseldorfban, de elsősorban Kölnben megrendezésre kerülő karnevál, valamint a szeptember végén Münchenben megtartott népi felvonulás és sörfesztivál kívánkozik kiemelésre.

Németország be van rendezkedve az idegenforgalomra, legyen az akár üzleti (vásári), akár szabadidős turizmus. Fejlett az ún. falusi turizmus hálózata, ami a vékony pénztárcájú magyar turisták számára azért rendkívül vonzó, mert lényegesen alacsonyabb az árszínvonala, mint a nagyvárosi szálláshelyeké.

Látnivalók
Berlin

Mióta a XIII. században közrefogta a Spree folyót, startégiai fontossággal bír. Németország szíve. Csodás múzeumokkal, színházakkal, városi éttermeivel, éjszakai bárjaival sokféle szórakozási lehetőséget biztosít az ide látogtaókanak.

München

Sörözőkkel teli nagyváros. Fontos látnivaló a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállítását láthatjuk.
Az Angol Kert Európa egyik legnagyobb parkja.
Kiránduljunk a hegyekben, ahol festői falvakon sétálhatunk keresztül. A várostól északnyugatra találjuk a Dachau koncentrációs tábort.

Frankfurt am Main

A nyugati országrész pénzügyi és földrajzi központja. Látogassuk meg a Städel Múzeumot és a Modern Művészet Múzeumát is. Zenei eseményekben is bővelkedik a város.
Helyi specialitás az Ebbelwei, ami erős almabor.
Egy óráyira északra található Marburg, a bájos egyetemi város kávézóival és pub-jaival.

Heidelberg

Gótikus-reneszánsz vára csodálatos látványt nyújt. Olcsó szállást nehéz itt találni, és az étkezés is drága.

Lübeck

Németország legészakibb fekvésű városa. Mivel kissé távol fekszik, sokkal kevesebb a turista, mint délebbre. Óvárosa romantikus séták kitűnő helyszíne. Itt könnyen találunk olcsó szállást és van néhány kevésbé drága étterem is. Marionettszínházát kár lenne kihagyni. A Mária Templom harangaja a bombázások idején leesett, s a lakosok otthagyták darabjait a következő felirattal: " A háború és az erőszak ellen."

Térség: Szászország

Műalkotások összessége építészetből és tájakból Drezda, a szabadállam Szászország fővárosa, látogatóit a kezdetektől fogva a hagyomány és modernség lenyűgöző elegyével varázsolja el. Egy séta során az álomszerűen szép belvároson keresztül, közepén a szász választófejedelmek és királyok rezidenciájával, megmutatkozik a város páratlan bája, amelyet minden joggal neveznek az Elba Firenzéjének is. A bal parton a folyó egy kecses kanyarulatának ívében terül el Drezda centruma, amelyet a reneszánsz, a barokk és a klasszicizmus csodaszép építményei fémjeleznek. Egy pillantás a túlsó partról vagy az Elba egyik hídjáról bizonyítja: Itt egy világrangú kulturális város található.

Város: Drezda

A lakosságot tekintve Drezda Németország tizenharmadik legnagyobb városa. Drezda fontos tudományos központ is, sok kutatónak ad otthont. Számos számítógéphardver- és hi-tech-fejlesztő cég nyitott irodát vagy kutatási létesítményt a régióban, ezért hívják a várost Németország szilíciumvölgyének. 2002-ben Drezda egyike lett Európa legzöldebb (nagy)városainak. 62% erdős és zöld területével Drezda Európa egyik legzöldebb városának számít. Drezda fő látnivalói a következők: Semper Operaház, Zwinger, Neumarkt, Frauenkirche (Drezda), Képzőművészeti Főiskola, Hofkirche, Drezdai kastély, Altmarkt, Az új Városháza, Kreuzkirche (forrás wikipedia)

Németország

Németország rendkívül gazdag történelmi emlékekben, üdülőhelyekben. Ezek sorában különösen olyan, Magyarországról is viszonylag könnyen elérhető hegyvidékek érdemelnek kiemelést, mint a bajor erdő, a Fekete-erdő, valamint a Rajna vidéke, a svájci határtól kiindulva Koblenzen, Bonnon, Kölnön és Düsseldorfon keresztül egészen az ún. Alsó-Rajna-vidékig. A keleti tartományok hegyvidékes tájai közül elsősorban a Szász-Svájc és Türingia kívánkozik kiemelésre.

Németországban számos speciális turisztikai útvonalat alakítottak ki. Ezek közül a leghíresebb a Bajorország és Baden-Württemberg határán húzódó romantikus útvonal, a német meseútvonal vagy a német borútvonal, mivel Németország egyik számottevő turisztikai vonzereje az ún. borturizmus. Több olyan vidéke van az országnak - Frankföld, Baden-Württemberg, Rajna-vidék - ahol rendkívül nagy hagyományai vannak a szőlő- és bortermelésnek.

Az ország tele van jeles történelmi hagyományokkal rendelkező, s a középkori városmagot ma is többé-kevésbé hűen őrző kisvárosokkal. Ezek közül a két talán legszebb a Würzburgtól 50 km-re, a romantikus útvonal mentén fekvő Rothenburg ob der Tauber, valamint a Hannover közelében lévő Celle. Brémában, de különösen Hamburgban a kikötő kínál emlékezetes turisztikai látványosságot. A természet a legháborítatlanabbul Mecklenburg Elő-Pomeránia területén maradt meg.

A népszokások/népi hagyományok közül a hamvazószerdát megelőző hétfőn, az ún. Rosenmontag napján Mainzban, Düsseldorfban, de elsősorban Kölnben megrendezésre kerülő karnevál, valamint a szeptember végén Münchenben megtartott népi felvonulás és sörfesztivál kívánkozik kiemelésre.

Németország be van rendezkedve az idegenforgalomra, legyen az akár üzleti (vásári), akár szabadidős turizmus. Fejlett az ún. falusi turizmus hálózata, ami a vékony pénztárcájú magyar turisták számára azért rendkívül vonzó, mert lényegesen alacsonyabb az árszínvonala, mint a nagyvárosi szálláshelyeké.

Látnivalók
Berlin

Mióta a XIII. században közrefogta a Spree folyót, startégiai fontossággal bír. Németország szíve. Csodás múzeumokkal, színházakkal, városi éttermeivel, éjszakai bárjaival sokféle szórakozási lehetőséget biztosít az ide látogtaókanak.

München

Sörözőkkel teli nagyváros. Fontos látnivaló a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállítását láthatjuk.
Az Angol Kert Európa egyik legnagyobb parkja.
Kiránduljunk a hegyekben, ahol festői falvakon sétálhatunk keresztül. A várostól északnyugatra találjuk a Dachau koncentrációs tábort.

Frankfurt am Main

A nyugati országrész pénzügyi és földrajzi központja. Látogassuk meg a Städel Múzeumot és a Modern Művészet Múzeumát is. Zenei eseményekben is bővelkedik a város.
Helyi specialitás az Ebbelwei, ami erős almabor.
Egy óráyira északra található Marburg, a bájos egyetemi város kávézóival és pub-jaival.

Heidelberg

Gótikus-reneszánsz vára csodálatos látványt nyújt. Olcsó szállást nehéz itt találni, és az étkezés is drága.

Lübeck

Németország legészakibb fekvésű városa. Mivel kissé távol fekszik, sokkal kevesebb a turista, mint délebbre. Óvárosa romantikus séták kitűnő helyszíne. Itt könnyen találunk olcsó szállást és van néhány kevésbé drága étterem is. Marionettszínházát kár lenne kihagyni. A Mária Templom harangaja a bombázások idején leesett, s a lakosok otthagyták darabjait a következő felirattal: " A háború és az erőszak ellen."

Térség: Szászország

Műalkotások összessége építészetből és tájakból Drezda, a szabadállam Szászország fővárosa, látogatóit a kezdetektől fogva a hagyomány és modernség lenyűgöző elegyével varázsolja el. Egy séta során az álomszerűen szép belvároson keresztül, közepén a szász választófejedelmek és királyok rezidenciájával, megmutatkozik a város páratlan bája, amelyet minden joggal neveznek az Elba Firenzéjének is. A bal parton a folyó egy kecses kanyarulatának ívében terül el Drezda centruma, amelyet a reneszánsz, a barokk és a klasszicizmus csodaszép építményei fémjeleznek. Egy pillantás a túlsó partról vagy az Elba egyik hídjáról bizonyítja: Itt egy világrangú kulturális város található.

Válogasson útjaink közt téma szerint!