+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Los Angeles városlátogatás

Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Városlátogatás
Indulás:

Los Angeles városlátogatás

Repülőjegy – szállás – transzfer az árban!

LOS ANGELES, AZ ANGYALOK VÁROSA

 

Los Angeles nyüzsög nappal és ragyog éjjel: csak vessen a show-ra egy pillantást valamelyik szálloda tetejéről.

Nagy sztárok láb- és kézlenyomatait őrzi a Mann’s Chinese Theatre betonudvara a Hollywood Boulevard-on.

A Hollywood Entertainment múzeumban megtudhatják, hogyan is készülnek a mozifilmek, s a Max Factor Museum of Beauty betekintést enged a profi sminkelés világába.

Hollywoodban található a világ legnagyobb filmstúdiója, a Universal Studios. Semmiképpen se hagyják ki.

Ha valakinek a tévézés a hobbija, Burbankben meglátogathatja az NBC Studios-t. A Hollywood-i hegyekben van a világ legnagyobb amphiteátruma, a Hollywood Bowl, ahol nyaranta szabadtéri koncerteket adnak.

Santa Monica hegyeinek lábánál található a Griffith szórakoztató Park, mely a Los Angeles Állatkertnek, egy kilátótoronynak, golfpályáknak ad otthont.



Programajánlataink Los Angeles egyéni utasok részére:

 

- Félnapos városnézés: 28 300,- Ft/fő
Angol nyelvű, buszos városnézés keretében meglátogatják a Hollywood Boulevard-t, Beverly Hills-t és Los Angeles fénypontjait.

- Universal Studios 1 napos belépő: 43 900,- Ft/fő
Egész napos belépőjegy keretében úgy érezhetik magukat, mintha egy igazi forgatáson lennének. A díszletek, jelenetek, különleges effektusok és televíziós vagy filmes emléktárgyak elrepíthetik egy teljesen más világba.

 - Nagy helikopter túra: 73 400,- Ft/fő
Egy 20perces helikopter túra keretében betekintést nyer az angyalok városának nyüzsgő mindennapjaiba. (10 USD illeték / fő a helyszínen fizetendő)

- Los Angeles Siklóernyős repülés (kb 20 perc): 53 550,- Ft/fő

-”Celebhajsza”, 2 órás angol nyelvű túra: 13 500,- Ft/fő

 Robogjon el a Hollywood legnagyobb sztárjainak luxus villáinál, ahol ha szerencséje van még lát is híres celebet. A túra során végigmennek a leghíresebb utcákon, és persze a legjobb fotózni való helyeken is megállnak.

- Üvegcsúszda belépőjegy: 9 970,- Ft/fő

Látogassa meg Kalifornia legmagasabb nyitott teraszú épületét, majdnem 300 méter magasan, és csússzon át az üvegcsúszdán a “semmi” felett.

 

 

Részvételi díj:

2020. január 19-25., február 13-19., március 14-20., április 11-17., május 04-10., október 02-08.: 230 900,- Ft/fő

2020. június 19-25., szeptember 13-19.: 274 900.- 

2020. július 10-16., augusztus 22-28.:  373 900,- Ft/fő



 

Részvételi díj tartalmazza:

  • retúr repülőjegy Budapestről turista osztályon
  • elhelyezés jó minőségű, városközponti elhelyezkedésű szállodai szobákban reggelivel
  • gazdag programajánlat
  • retúr repülőtéri transzfer

Részvételi díj nem tartalmazza:

  • repülőtéri illeték (129 000 Ft/fő)
  • ESTA ügyintézés
  • Útlemondási és utasbiztosítás
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: Kalifornia

Város: Pasadena


Válogasson útjaink közt téma szerint!