+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Karnevál Rijekában 2024 - Buszos utazás a...

Horvátország, Kvarner-öböl

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Fesztiválok, Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
A Rijekai Karnevált a világ legnagyobb karneváljai között tartják számon. Sok évszázados tradíciót ápolva a mai formájában több mint 40 éve rendezik meg. A közel egy hónapos karneváli ünnepségsorozat fénypontja és egyben zárórendezvénye a Nemzetközi Karneváli Parádé. Erre az eseményre invitáljuk kedves utasainkat. A több mint 10.000 felvonuló a világ számos országából érkezik, a jelmezek rendkívül változatosak: történelmi, mitológiai, humoros és mai modern témákat is feldolgoznak, illetve számos népművészeti elemmel is találkozhatunk. A program során Horvátország számos más nevezetességével is megismerkedhetnek a kirándulás résztvevői.

Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

2 éjszaka Opatijában, egy szép 3 csillagos szálloda standard kétágyas, fürdőszobás szobáiban. A szobákban tv, telefon, hajszárító és ingyenes wifi szolgálja a vendégek kényelmét. A szálloda wellness részlegében a fűtött és fedett medence használata ingyenes. A szállodából Opatija híres tengerparti sétánya néhány perc sétával elérhető.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, büfévacsora).


1. nap: Limski-fjord, Rovinj, Bale
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Letenye – Zágráb – Rijeka útvonalon Rovinj irányába. Rövid kitérőt teszünk a Limski-fjordhoz. 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe ez a hegyekkel szegélyezett keskeny tengeröböl, amit formája miatt fjordnak szoktak nevezni.
Következő állomásunk Rovinj. A félszigetre épült sikátoros középkori óváros a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Lehetőség felmenni a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphémia-templomhoz, ahonnan meseszép panorámában gyönyörködhetünk.
Késő délután séta egy középkorból ittfelejtett településen, Baléban, majd utazás Opatijába, szállás (2 éj).

2. nap: Opatija (Abbázia), Rijeka (Fiume), Nemzetközi Karneváli Parádé
Városnéző séta Opatijában, mely a XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt, akkor épültek az előkelő szállodái.
Késő délelőtt továbbutazás Rijekába. A város ma Horvátország legnagyobb kikötője, tengerparti kapuja. Az egykori soknemzetiségű település 1918-ig Magyarországhoz tartozott, akkor élte egyik virágkorát. Ismerkedés a várossal, majd a látványos karneváli felvonulás megtekintése.

3. nap: Zágráb, Varasd
Délelőtt városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban: a katedrális (magyar vonatkozású emlékekkel), Jelasics tér, Szent Márk-templom stb.
Ezután indulás hazafelé, útközben séta a magyar határ közelében fekvő Varasd szép barokk óvárosában.
Hazautazás a Letenye – Nagykanizsa – Siófok – Székesfehérvár – Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont Teljes részvételi díj
2024. febr. 10-12.  72.500 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést. 

Egyágyas felár: 13.500 Ft 

3. ágy felnőtt kedvezménye: 5.100 Ft 

3. ágy gyerek kedvezménye:  34.200 Ft (12 éves korig) 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:00 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:40 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
9:10 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Kvarner-öböl

Hazánkhoz ez a legközelebbi tengerpart, nem csoda, hogy sokan szeretik és ismerik. A Kvarner egy igazán változatos térség, hegyek, völgyek, tengerpart, zöld és kopár szigetek, melyeknek szépségétől csordultig telik az ember szíve.

Képzeletbeli utazásunkat ezen a tájon legismertebb városából kiindulva kezdjük:
Az Ucka hegy aljában, mélykék tengerben  mint egy tükörben  nézegeti magát egy igazi szépség: Opatija, a Monarchia korának kedvenc üdülővárosa. Mozgalmas és programokkal teli élet zajlik itt éjjel nappal, télen  nyáron. Az ismert, 11 km hoszszú Lungo Mare tengerparti sétányon elérhetőek a Kvarner Riviera kedvelt helyei és üdülővárosai, így Icici, Ika, Lovran, Moscenicka Draga, ahol mindenki kedvére válogathat a festői öblök és strandok között, felkeresheti Lovran óvárosát, melynek szűk utcái csigaházat formáznak. A Kvarner-öböl fővárosától, Rijekatól 30 km-re található a Frangepán kastélyról ismert Kraljevica, tovább az úton pedig egy népszerű, patinás fürdőhely  Crikvenica. Népszerűségét leginkább tiszta és felszerelt, kavicsos, városi strandjának, valamint a Crikvenicai Riviera mentén fellelhető sok kis öbölnek köszönheti. Krk -sziget az Adria legnagyobb szigete, melyet híd köt össze a szárazfölddel, így könnyen megközelíthető. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a szigeten, Vrbnik faluban található a világ legszűkebb utcája, egyben ez a sziget leghangulatosabb települése. Azoknak, akik felkeresik Krk-et, javasoljuk, hogy kóstolják meg a sziget ízletes borát, a vrbnicka zlahtina-t és látogassanak el a közeli Kosljun nevű kolostor szigetre is. Utunkat déli irányban folytatva Rab szigetre érkezünk. Bár az óváros mindössze három párhuzamos utcából áll, a városka jellegzetes négy tornyával felejthetetlen látványt nyújt, úgy, mint a sziget homokos és sziklás partjai a kristálytiszta tengerrel. Érdekessége, hogy itt volt Európa első nyilvános nudista strandja, melyet VII. Eduard, angol király nyitott meg annak idején. Cres sziget Horvátország második legnagyobb szigete. Crest és Losinj szigetet híd köti össze, így könnyen összeköthetjük a két sziget bejárását. Ha azonban már Losinj-on járunk véletlenül se hagyjuk ki Mali Losinj és Veli Losinj városkák bűbájos utcáit.

A zöld Losinj igazi ellentéte Pag sziget, mely kopár és vöröses-fehér sziklái között rejti csodálatos öbleit és szebbnél szebb strandjait. Pag földrajzilag a Kvarner öböl és Dalmácia határán terül el. A sziget déli csücskét híd köti össze a szárazfölddel, így innen egy óra alatt Zadarba érhetünk. Az ezen a változatos területen nyaralók számos felejthetetlen fakultatív kiránduláson vehetnek részt.

Város: Rijeka


Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Körutazás Horvátországban

Ebben a gyüjtő régióba szedtük csokorba azokat a körút és városlátogató programokat amik akár csak egyetlen nap erejéig is, de érintik Horvátországot. A részletes programokat mindig az útleírásokban találják.

Város: Körutazás Horvátországban


Válogasson útjaink közt téma szerint!