+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Marokkó - Spanyolország: Mór emlékek...

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Utazás:           Budapest - Marrakesh között barcelonai átszállással és Malaga – Budapest között közvetlen menetrendszerinti járattal. Tanger – Tarifa között komppal, a körutazáson spanyol és marokkói légkondicionált autóbuszokkal. 

Elhelyezés:     Spanyolországban ***/****, Marokkóban **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-szobáiban.

Ellátás:           félpanzió (reggeli és vacsora)

 

1. nap Budapest – Marrakesh
Repülés barcelonai átszállással Marrakeshbe, érkezés este. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Marrakeshben.

2. nap: Marrakesh
MARRAKESH, a királyváros egy hatalmas oázis, pálmaligetek és zöldellő kertek között, vöröses épületekkel és narancsfákkal szegélyezett utcákkal. Városnézés a magával ragadó atmoszférájú berber városban: Ménara kert, Báhia palota, Koutoubija-mecset, a Szadida dinasztia tagjainak sírjai, a híres bazár (a „Souk”, a kereskedők és kézművesek birodalma), Djemaa el Fna (hatalmas tér, a város középpontja, árusok és mutatványosok hadával) stb. Ebéd a szállodában. Délután a városnézés folytatása. Szállás Marrakeshben.

3. nap: Marrakesh – Casablanca
Reggel utazás CASABLANCA-ba. Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos díszítőművészet és a modern technika összehangolásának. Csodás külső és belső mozaikokkal, stukkódíszítéssel, márványpadlóval, valamint a világ legmagasabb minaretjével rendelkezik. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Vacsora, szállás Casablancaban.

4. nap: Casablanca – Rabat – Meknes – Fez
Délelőtt utazás RABAT-ba, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosába. Ismerkedés a főbb látnivalókkal: Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, Oudayas-i Kasbah. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be. Régen, kis túlzással „marokkói Versailles”-ként is említették a helyiek a várost. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, hiszen közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. dolgozott az építkezéseken. Ismerkedés a várossal., látogatás a marokkói kézművesség és zene műtárgyait bemutató Dar Jamai Múzeumban, melyet a nagyvezír csodás díszítésű, kertes palotájában rendeztek be. Tovább utazás Fezbe. Vacsora, szállás.

5. nap: Fez
Egész napos (zömmel gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-BAN, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek kb. háromezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával és II. Moulay Idriss emlékhelyét. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Ebéd a szállodában. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este fakultativ vacsora lehetőség, melynek keretében helyi tipikus fogásokat (pl. Pastilla) kóstolhatunk meg, arab zene kíséretével akár hastáncos is szórakoztathat minket, vagy egy arab esküvő ifjú párjával is megismerkedhetünk. Szállás Fezben.

6. nap: Volubilis – Tanger – Algeciras
Délelőtt látogatás a közeli római kori VOLUBILIS romvárosához, amely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. A XVIII. század elején a település létezéséről az angol John Windus adott hírt. Tovább utazás az ezeréves, változatos történelemmel rendelkező kikötővárosba, Tangerbe. Kompátkelés a Gibraltári-szoroson Tarifába, majd rövid utazás Algecirasba. Vacsora, szállás.

7. nap: Sevilla
Délelőtt irány Andalúzia székhelye, SEVILLA! A hangulatos város lenyűgöző műemlékekkel ejti rabul a turistákat. Városnézés: Katedrális (a világ harmadik legnagyobb katolikus dómja), Alcazar (a királyok palotája), Mária Lujza park (az 1929-1930-as Ibér-Amerikai Világkiállítás helyszíne), Spanyolország tere a spanyol városokat megörökítő csempeképeivel stb. Vacsora, szállás Sevillában.

8. nap: Cordoba – Granada
Reggeli után utazás CORDOBÁ-ba, amely mind a mai napig megőrizte mór jellegét. Városnézés az egykori mór Kalifátus központjában. A „Nagymecset” (la Mezquita) a nyugati világ második legnagyobb mecsete volt. A 19 hajós, katedrálissá alakított mezquita Andalúzia egyik legjelentősebb látnivalója, a mór építőművészet egyik legnagyobb alkotása. Délután továbbutazás Granadába. Vacsora, szállás.

9. nap: Granada – Budapest
Utazásunk utolsó napján a mesés GRANADA felfedezése vár ránk. A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". A városban számos csodálatos műemlék található és ez a hely a flamenco szülőhazája is. A leírhatatlan szépségű épületeket és a város fantasztikus hangulatát tovább erősíti a Sierra Nevada hegyi környezete. Városnézés, melyből nem maradhat ki az Alhambra, a mór uralkodók rezidenciája, a legcsodálatosabb arab építészeti alkotás az európai kontinensen. Séta a Generalife-ben, azaz a szabályos alaprajzú kertekben, amelyet a nyári palota összeköttetéseként alakítottak ki az 1930-as években. A csodálatos parkban 160-nál is több növényfaj fedezhető fel. Programunk végeztével transzfer a malagai repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
Spanyolország: 
- Sevilla: katedrális 
- Cordoba: történelmi központ 
- Granada: Alhambra

Marokkó:
- Meknes történelmi városa
- Fez óvárosa
- Marrakesh óvárosa
- Volubilis régészeti lelőhelyei

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Teljes ár: 584.600 Ft (495.600 Ft + kb. 89.000 Ft repülőtéri illetékek)

Egyágyas felár: 130.000 Ft

Marokkói belépőjegyek: kb. 60 €, a marokkói fakultatív esti programok:kb. 100 € (Helyszínen fizetendők!)

Spanyol belépők és foglalási díjak, fülhallgató: kb. 110 €. (Helyszínen fizetendők!)

Min. utaslétszám: 26 fő                        

Felár 20-25 fő esetén: 80,- €  (Helyszínen fizetendő!)                         

Árfolyam: 380 Ft/EUR

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, amennyiben NEM óhajtanak valamelyik programon részt venni.

A fent említett belépők a következők: 

Granadában az Alhambra: kb. 40 €,
Sevillaban az Alcazar: kb. 15 €, és a Katedrális kb. 11 €, 
Cordobában a Mezquita kb. 13 €. 
Döntésük visszavonhatatlan!

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 35 €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza! 
Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?marokko 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Körutazás Marokkóban

Város: Körutazás Marokkóban


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Körutazás Spanyolországban

Körutazások és városlátogatások gyűjtőhelyei. Azok a programok is ebbe a körzetbe kerülnek melyek akár csak egyetlen napra de érintenek valamely nagyobb spanyol várost. A részletes programleírásokat az utak leírásai tartalmazzák.

Város: Körutazás Spanyolországban


Válogasson útjaink közt téma szerint!