+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2014. május 20.

Turistacsalogató filmes helyszínek

Gyűrűk ura, Popeye, Star Wars, Monte Cristo grófja, Gladiátor, A part, Jurassic park mind turisták által is látogatható helyszíneken készültek. Ön tudja, hogy melyek ezek?
Málta, Popeye falu – Popeye

Popeye falu, más néven Sweethaven (vagyis Édes Kikötő), egy díszletfalu Máltán, Mellieha közelében. Az 1980-as Popeye című filmhez építették, főszereplője Robin Williams volt. Sweethavent a forgatás után nem bontották le, hanem meghagyták turistalátványosságnak.   Az ide látogatók programokkal fűzerezett kirándulásokon vehetnek részt, a hét minden napján. Az öbölben lehet csónakázni, a gyerekeknek animációs filmeket vetítenek. A falu kétszer is leégett (a házak egytől-egyig fából készültek), de mindkétszer újjáépítették a máltaiak.

Máltai utazások

Hobbitfalva, Új-Zéland  – A Gyűrűk Ura, A Hobbit

Hobbitfalvát 1999-ben építették Új-Zélandon A Gyűrűk Ura forgatása miatt. Miután véget ért a trilógia, a falu egy részét lebontották, a maradék, 17 apró ház birkák lakhelye lett. Hobbitfalva 2011-ben éledt újjá A Hobbit jóvoltából. Amikor épp nem a filmesek veszik birtokba, múzeumként üzemel. A díszletfalu a rajongók zarándokhelyévé vált, ha kedvük tartja még a Zöld Sárkány fogadóba is ellátogathatnak.

Új-zélandi utazások

If vára, Marseille, Franciaország – Monte Cristo grófja

If vára egy kis szigeten található Marseille-ben. A 16. században épült, eleinte erődítmény volt, majd az ország leghírhedtebb börtöne lett. Nem csoda hát, hogy felébresztette Alexandre Dumas fantáziáját, ugyanis itt raboskodott könyvének főhőse, Edmond Dantes, aki később Monte Cristo grófja lett. A regény 2002-ben megfilmesített változatát a volt börtönszigeten forgatták Jim Caviezellel a főszerepben. A sziget egészen a 19. századig volt börtön, jelenleg kedvelt turistacélpont. A sors iróniája, hogy régen inkább szabadulni akartak innen, de ma már képesek 600 eurót is fizetni azért, hogy If várában töltsék az éjszakát.

Marseille-i utazások

El Jem Amfiteátrum, Tunézia – Brian élete, Gladiátor

El Jem amfiteátrumában forgatták a Brian élete és a Gladiátor egyes jeleneteit. Ez az aréna Gordianus afrikai proconsul nevéhez fűződik, 238 körül épült, köveit egy 30 km-re fekvő bányából szállították ide. Ez a római kor 3. (a világ 6.) legnagyobb amfiteátruma, 30 ezer ember befogadására képes, 149 m hosszú, 124 m széles és 36 m magas. 1979-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Érdemes ellátogatni ide, az építmény állítólag feledhetetlen élmény naplemente idején.

Hotel Sidi Driss, Matmata, Tunézia – Star Wars

Matmata barlanglakásai jellegzetes tunéziai berber építmények. 1977-ben felkeltették a Star Wars alkotóinak figyelmét, ezért választották a Hotel Sidi Driss-t Luke Skywalker lakhelyéül az Egy új reményben. A különleges szálloda időről-időre a figyelem középpontjába kerül, az űreposz előzményfilmjében a 2002-es Klónok támadásában is itt játszódtak egyes jelenetek. A hotel kedvelt turistacélpont, 20 szoba áll rendelkezésre 4 külön barlangban. Nem túl modern (a fürdőszobák közösek), de megfizethető, naponta 15 dinárért lehet itt megszállni.

Tunéziai utazások

Phi Phi Leh sziget, Thaiföld – A part

Valahol messze Thaiföldön, létezik egy 6,6 km2-es sziget, melynek neve Phi Phi Leh. 2000-ben itt forgatták A part című filmet Leonardo DiCaprioval a főszerepben. Bizony, van okunk egy kicsit irigykedni a stábra, mert Phi Phi Leh lélegzetelállítóan gyönyörű!  A sziget nemzeti park, ezért nincsenek szállodái, építményei. A turisták a közeli Phi Phi Don-ról tudnak ide átjönni egy kis fürdőzésre.

Thaiföldi utazások

Kauai sziget, Hawaii, USA – Jurassic Park

Ha Hawaii, Kauai szigete valamiért ismerősnek tűnik, az nem véletlen, ugyanis itt forgatták a Jurassic Parkot. Igazi dinoszauruszokkal persze nem találkozhatunk, de megnézhetjük például a filmen látott vízesést. A trópusi éghajlatú, vulkáni eredetű szigeten, leginkább cukornádat termesztenek. Egyik különlegessége, hogy itt találhatók az első petroglifák, vagyis a polinézek által hátrahagyott, kőbe vésett szimbolikus jelek.

Utazások Hawaii-ra

Eilean Donan kastély, Skye sziget, Skócia – Hegylakó

Az Eilean Donan kastély Skóciában, Dornie közelében, a Loch Duich tó közepén található, csupán egy kőhídon lehet megközelíteni. A Hegylakó több jelenete is itt játszódott. II. Sándor skót király építette 1220-ban, a várat egy 6. századi remetéről nevezték el. 1719-ben szinte teljesen lerombolták, 1912 és 1932 között építették újjá, ma már múzeum. Aki meg szeretné tekinteni ezt a gyönyörű kastélyt a hét minden napján megteheti, délelőtt 10 és este 6 között.

Skóciai utazások

Forrás: erdekesvilagunk.blog.hu, Szerző: Tokár Tamás Zalán




  • Zöld sárkány fogadó
  • Hobbit házak
  • Popeye falu
  • Popeye falu
  • El Jem
  • El Jem
  • Sidi Driss
  • Sidi Driss
  • If vára
  • If vára
  • Kauai sziget
  • Phi Phi
  • Eilean Donan kastély
Válogasson útjaink közt téma szerint!