+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2014. május 6.

Új luxus folyami hajóutak Budapestről

Bár egyre népszerűbbek a folyami hajóutak, hat éve nem indult új hajóstársaság a növekvő igények kielégítésére. A luxusutazásokra specializálódott Emerald Waterways idén startol, ráadásul vadonatúj hajókkal indítja szolgáltatásait.
Az első, Emerald Sky névre keresztelt hajót  március végén a hollandiai Lobith hajógyárban bocsátották vízre, ezt néhány napja követte az Emerald Star. Jövőre újabb két hajót adnak át: és az Emerelad Sun és Emerald Dawn forgalomba állásával válik teljessé a flotta.

Az idén átadott hajók az Emerald Waterways szerint új korszakot jelentenek a folyami hajózásban. A Rajnán, Majnán és Dunán közlekedő hajókon ugyanis a hagyományos kabinok mellett luxuslakosztályokat is találni – arról nem is beszélve, hogy az uszodától a napozóteraszon át a moziig és fitneszteremig egy sor szolgáltatás várja az utasokat. A legnagyobb, 100 négyzetméteres lakosztályban például nappalit, hálószobát és külön gardróbot is találni, de van olyan, Panorama Balkony Suite névre keresztelt szoba is, amelyet hatalmas, teakfával borított saját terasszal kínálnak.

Az Emerald hajókon több étterem várja a vendégeket, akik – ha kedvük tartja – saját barbecue partit is rendezhetnek a fedélzet erre kijelölt részén. A fedélzeten kávézókat, napozóteraszokat és esti műsorokat is rendeznek a többnyire tengerentúlról érkező vendégeknek. A 8-15 napos utak többsége érinti Budapestet. A legrövidebb hajóút Nürnbergtől Budapestig, a leghosszabb Amszterdamtól Budapestig tart.

A speciális túrák között már most foglalható az Európai Karácsonyi Vásárok elnevezésű – amely többek közt a pesti belváros hagyományos karácsonyi vásárát is magában foglalja. A hajótúrák közül a 7 éjszakás hajókázás 2.255 dollárba kerül személyenként, kétágyas kabinban. Ebben az árban sok hajótársasággal ellentétben minden fedélzeti szolgáltatás benne van, továbbá sör, bor, víz fogyasztás a főétkezéseknél, kávé és teafogyasztás egész nap, napi egy üveg víz a kabinban, ingyenes wifi használat a hajó fedélzetén, városnéző programok képzett helyi idegenvezetőkkel, ráadásul a reptéri transzfer is benne foglaltatik. Érdekesség, hogy a tengeri hajóutakkal ellentétben nem kell külön fizetni a személyzeti borravalót – ez is része az árnak. A 2015-ös hajóutak, 2014. május 31-ig a szabad helyek függvényében előfoglalási kedvezménnyel már 500 USD/fő befizetésével leköthetőek, ráadásul most 250 USD fedélzeti keret is jár a kabinokhoz.

forrás: turizmusonline.hu
fotók: Emerald Waterways

  • Folyami hajóutak Budapestről Emerald Waterways
  • Folyami hajóutak Budapestről Emerald Waterways
  • Folyami hajóutak Budapestről Emerald Waterways
  • Folyami hajóutak Budapestről Emerald Waterways
  • Folyami hajóutak Budapestről Emerald Waterways
  • Folyami hajóutak Budapestről Emerald Waterways
Válogasson útjaink közt téma szerint!