+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2014. április 16.

Aladdin-város lesz a következő attrakció Dubai-ban.

Dubai nem bír leállni. Egyre több turistát akar. Ezért az Európai szigetek és a Világszigetek mellett mást is épít a tengeren. Persze megint tematikus, megint extravagáns, megint óriási és megint nagyon drága dolgot: Aladdin városát.
Már meg is kezdődött az építkezés első fázisa annak a történelmi kikötőnek a szomszédságában, amelyet nemrégiben nevezett be az UNESCO-nál a világörökségi cím elnyerésére a város. A projekt három, egymással mozgójárdás, fedett és klímával felszerelt hidakkal összekötött, vízen álló toronyból áll - ezek a már létező mólók végein épülnek majd. A formákat a 11. század ősi legendái inspirálták. Abban az időben a dubaji kikötőből a kelet-afrikai, indiai és kínai partokra siklottak a hajók, és akkor kezdtek terjedni Szindbád és Aladdin történetei a hajósok között - mondja a helyhatóság főigazgatója, Husszein Nasszer Lutah. Maga a híd is az egzotikus tengeri életből vett alakokat: kígyókat és sárkányokat formáz majd.

A három, csodalámpás alakú torony 450 méteres távolságon ível át: kereskedelmi irodák, szállodák és parkolók kapnak bennük helyet. Hogy mikor, azt még nem tudni, a befejezésre nem szabtak határidőt. De a tornyokat a városképet meghatározó épületeknek szánják, ezért is teszik őket Dubaj legkiemeltebb pontjára. A tervezés kihívás volt, az épületegyüttesnek ugyanis nem szabadott benyúlnia a történelmi kikötőbe. Úgy kellett átívelnie a teret a működő kikötők fölött, hogy meg lehessen csodálni róla a nyüzsgést, anélkül, hogy a bámészkodók zavarnák a munkát.

A tornyokból és az őket összekötő fedett hídról látni lehet majd a felhőkarcolókat a Zayed Sejk út hosszában a világ legmagasabb épületével, a Kalifa toronnyal. Az építmény 110 ezer négyzetméteres lesz, és ebből egy négyzetcentit sem foglal majd el a szárazföldből. A legmagasabb torony 34 emelet magasra nyúlik, a másik kettőben 25, illetve 26 szint lesz. Aladdinváros 900 parkolóhelyet is magába foglal majd.


Forrás: turizmusonline.hu / KeletPort

Utazásaink Dubai-ba

  • Aladdin-város lesz a következő attrakció Dubai-ban.
  • Aladdin-város lesz a következő attrakció Dubai-ban.
  • Aladdin-város lesz a következő attrakció Dubai-ban.
Válogasson útjaink közt téma szerint!