+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2014. március 24.

Barcelonában nyílik az első Ferrari Hotel

Az olasz autógyártó cég 2016-ban tervezi megnyitni a PortAventure Entertainmenttel közösen tervezett témaparkját, amelyet - a cég életében elsőként - egy látványos hotel is kiegészít.
A vidámpark és szálloda közel 100 millió dolláros beruházással épül meg. A Ferrari mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy növelje ekötelezett rajongóinak számát, ezzel a lépéssel pedig új célcsoportokat szólíthat meg. A témaparkban például már egészen fiatal kortól megismerkedhetnek a vendégek a Ferrari-élménnyel.

A Ferrari Land névre keresztelt létesítményt a Barcelonában található PortAventura üdülő- és szórakoztató parkon belül építik fel, utóbbi cég már alá is írta a megépítésről szóló licencszerződést az autógyártóval. A 75.000 négyzetméteres területre tervezett parkban játékok, hullámvasutak és egyéb élményelemek várhatók, természetesen fókuszban az autókkal és a sebesség megtapasztalásával. Európa legmagasabb és leggyorsabb, a száguldás élményét nyújtó, függőleges hullámvasútját is itt építik fel. A Ferrarinak már van egy témaparkja Dubajban, azonban ahhoz nem tartozik szálloda. A barcelonai hotelnek 250 szobája és számos étterme lesz, illetve szimulátorokat is elhelyeznek majd az épületben.

Ezzel a lépéssel a Ferrari is csatlakozik ahhoz a jelenséghez, amit számos más luxusmárka már követ: sokan ugyanis kihasználják a márkaimidzsüket, és belépnek a virágzó turisztikai piacra. Például a francia luxuscikkek konglomerátuma, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton felvásárolta a Saint Barthélemy szigetén fekvő Hotel Saint-Barth Isle de France szállodát, így terjeszkedve a turizmus és vendéglátás területén.

Az olasz ékszertervező, Bulgari milánói szállodái és resortjai pedig a trendkövető turistákat vonzzák, akik főként a város évente megrendezésre kerülő divathetén vesznek részt - ilyenkor a szálloda speciális ajánlatokkal készül vendégei számára.

Forrás: turizmusonline.hu
Képek: ferrari.com

Barcelonai utazások


Utazások Costa Brava-ra

  • Ferrari Hotel Barcelona
  • Ferrari Hotel Barcelona
  • Ferrari Hotel Barcelona
  • Ferrari Hotel Barcelona
  • Ferrari Hotel Barcelona
Válogasson útjaink közt téma szerint!