+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2014. március 19.

Egy csodálatos videó a Yosemite Nemzeti Parkról

Kaliforniában 3081 km²-en terül el a Yosemite Nemzeti Park, mely az Egyesült Államok második nemzeti parkja. 1890. október 1-jén alapították.
Kaliforniában 3081 km²-en terül el a Yosemite Nemzeti Park, mely az Egyesült Államok második nemzeti parkja. 1890. október 1-jén alapították. Sierra Nevada hegyvonulatának nyugati lejtőin fekszik.

A yosemite indián eredetű szó, s medve a jelentése. Maga a nemzeti park máig a geológusok kedvelt kutatóhelye, mivel földtani ritkaságok százait rejti. Területének jelentős része gránitból épült fel, s mindössze 5 százaléka vulkanikus, illetve üledékes kőzet.

A 13 km hosszú és 1,5 km széles Yosemite-völgyet Abraham Lincoln már 1864-ben, az Államokban elsőként, védetté nyilvánította. A Yosemite Nemzeti Park az év minden részében kínál élményeket a turistáknak. Tavasztól őszig a természeti szépségek kedvelői, télen a téli sportok szerelmesei találnak megfelelő időtöltést. A parkban több mint 1000 km hosszú turistaút kanyarog, de csak kevés turista merészkedik távolabb a centrumoktól. A látogatók 90%-a csak a park területének mindössze 1%-át ismeri meg.

A gyönyörű nemzeti parkba Colin Delehanty és Sheldon Neill többször is elutazott, ezen látogatások alkalmával rengeteg képeket készítettek a mindig új arcát mutató parkról. Tíz hónap leforgása alatt összesen 45 napot töltöttek el itt és az elkészült fotókból egy csodálatos time-lapse videót készítettek.



Forrás: erdekesvilag.hu


Válogasson útjaink közt téma szerint!