+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2014. március 6.

Az Arab Emírségek jelentősen enyhíti a vízumszabályokat

Március 22-től érkezéskor kaphatnak vízumot a turisták Dubaiban és a többi Emírségben. A döntés a magyarok mellett 12 európai uniós tagállamot érint.
Az Egyesült Arab Emírségek Külügyminisztériuma a mai napon jelentette be az előzetes vízumigénylés szükségességének eltörlését 13 európai uniós tagország – útlevéllel rendelkező – állampolgárai számára. Az Emírségek kormányának döntése alapján a vízumszabályok enyhítése március 22-i hatállyal lép életbe. Az eddigi szabályozás szerint nem volt lehetőség a határátlépéskor felvenni a vízumot, hanem azt előzetesen kellett igényelni.

Magyarország mellett az érintett országok: Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Litvánia, Lettország, Észtország, Málta, Ciprus, Horvátország, Románia és Bulgária.

A döntés értelmében március 22-től mind a 28 EU tagország állampolgárai beléphetnek az Egyesült Arab Emírségekbe vízum előzetes igénylése nélkül.

Az előzetes vízummentességről szóló döntés várhatóan erősíteni fogja a politikai és gazdasági kapcsolatokat az Egyesült Arab Emírségek és az Európai Unió között, továbbá fokozhatja a kétoldalú kereskedelmet és a kölcsönös beruházásokat, illetve a turizmust is élénkíteni fogja mindkét irányba.

A dubaifaq.com szerint mind a közúton, mind a légi és hajós érkezéskor igényelt vízum ingyenes és 30 napig érvényes, azonban egyes közúti határátkelőkön - például Omán irányából Hattánál - 20-30 dirhamos belépési illetéket fizettethetnek az utasokkal. Pontosabb információ esetén cikkünket azonnal frissítjük.


Válogasson útjaink közt téma szerint!