+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2014. március 4.

Több mint egymillió ember táncolt a Rio-i karneválon

Több mint egymillió ember táncolt Rio de Janeiro utcáin vasárnapra virradóra, a világhírű riói karnevál első hétvégéjén.
A helyi idegenforgalmi szakemberek becslése szerint 1,3 millió ember ropta a táncot a város legrégebbi szambaiskoláinak felvonulásán. Sao Paolóban tízezrek követték a Gavioes da Fiel szambaiskola parádéját, amely az idén a labdarúgó-világbajnokságok története legeredményesebb futballistájának, a 38 éves brazil Ronaldónak a karrierjét idézte meg kocsijaival, jelmezeivel.

Három hónappal a Brazíliában tartandó labdarúgó-világbajnokság előtt a Sao Paoló-i szambaiskola projektjébe bekapcsolódtak a világbajnokság helyi rendezői is, sőt még Corinthians város csoportja is, ahol a néhány éve visszavonult, kétszeres világbajnok futballista a sportkarrierjét kezdte hároméves korában.
A szambaiskola öt kocsiján és megannyi táncos jelmezén idézte fel Ronaldo karrierjét: az egyik kocsi a gyermek Ronaldónak állított emléket, aki egy riói favelában látott napvilágot. Egy másik a nagy európai futballkluboknál – PSV Eindhoven, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan) elért sikereire, egy harmadik az 1994-es és 2002-es világbajnokságokra és az 1997-es és 2002-es Aranylabda-díjakra emlékezett.
Forrás: mno.hu/mti
Fotók: Luiz Eduardo Perez / MTI/EPA

Brazíliai utazások

Válogasson útjaink közt téma szerint!