+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2012. július 15.

A 25 legjobb hely az utazók szerint 2012 - ben, 1. rész

Sajnos eljött az ősz, vége a nyárnak, indulnak a téli szezoni utazások. Úgy éreztük, hogy itt az ideje utánanézni, hogyan állt helyt a vendéglátás és az utaztatás idén a nagyvilágban.
A Traveler’s Choice 2012 felmérései alapján, az utazók szavazatai és véleményezése szerinti legjobb 25 úti célt szeretnénk most 2 részes cikkünkben bemutatni. Az izgalmak fokozása érdekében, ahogyan illik, visszafelé fogunk haladni.

25. Dublin, Írország
Mert hol máshol lehetne egy kocsmában ülve a leginkább megismerni egy hely történelmét és kultúráját. Nem mondhatod, hogy nem szereted a Guiness-t addig, amíg nem ittál egy igazit Írországban…
   
24. Chiang Mai, Thaiföld
Kihagynál egy elefántfürdetést és etetést? Számtalan elefánttáborba látogathatsz itt el, amellett, hogy a legjobb főzőiskolákat is itt találhatod.
   
23. Cape Town, Dél-Afrika
Tudtad, hogy itt raboskodott Nelson Mandela 27 évig a Robben Islanden? Semmiképp se szalaszd el, ha arra jársz!
   
22. New Orleans, Louisiana
Visszatért. A jazz, az éjszakai élet, az ételek, a hamísítatlan életérzés kihagyhatatlan!
   
21.Los Angeles, California
Miután kibuliztad magad a tengerparton, végigjártad a filmstúdiókat, mindenképpen nézd meg a La Brea bugyborékoló kátránygödreit, mert ilyet még tuti nem láttál!
   

20. Honolulu, Hawaii
Mi más lenne fontosabb itt mint a szörfözés? Napozz, búvárkodj, ússz, kajakozz, kenuzz, élvezd a napfényt és a tengert.
   
19. Shanghai, Kína
Kína igazán modern arca. Táncolj és igyál a legdivatosabb bárokban egész éjszaka!
   
18. Bora Bora, Francia Polinézia
A türkiz gyönyör… Búvárparadicsom, korall-zátonyok, rája simogatás…
   
17. Las Vegas, Nevada

Csak 17.hely? Hiszen nincsen még egy hely a földön, ami összehasonlítható lehetne Las Vegassal! Fantasztikus szállodákkal, a legjobb éttermekkel, szerencsejátékkal és a legvalószerűtlenebb dolgokkal találkozhatsz. Hidd el, hogy ezt el sem tudod képzelni!
   
16. Prága, Csehország
Történelem és Kultúra. Igen! Nagy betűkkel! A IX. század óta újra és újra felújított kastély folyamatosan figyeli a várost. A zsidó temetőt és zsinagógát mindenkinek muszáj látnia. Viszont ha már Írországnál megemlítettük a Guiness-t, Prágában mindenképpen üljünk be egy kis kocsmába bárhol, a legjobb sörök egyikét biztosan sikerül kiválasztani!
   
15. Kína, Peking
Ismét Kína, igen. De! A Nyári Palota, a Tiltott város, a Mennyei béke Temploma mind a korabeli építészet bámulatos példái. Azonban, ha már itt jársz, haza ne menj anélkül, hogy megmásztad a Kínai nagy falat! 
   
14. Sydney, Ausztrália
Felsorolhatatlan mennyi lehetőség közül választhatunk. A vibráló művészeti élet, a csodás tengerpart, a pezsgő éjszakák. Káprázatos, de nem annyira mint május végén és június elején a „Vivid Sydney” fesztivál ideje alatt, amikor pompázatos fényekben úszik az egész város.
   
13. Buenos Aires, Argentína

Véget kellene vetni a Dél-Amerika Párizsa elnevezésnek, hiszen egyediségével úgy gondolom, hogy kiérdemelné. Szánj egy napot a múzeumlátogatásra és a híres Recoleta temetőre, ahol Eva Peron, Raul Alfonsin és Argentina számos elnöke nyugszik. Éjszaka érdemes végigjárni Puerto Madero igazi latinos bárjait.
   
12. Firenze, Olaszország
A szépség és művészet maga. Ahol észre sem vesszük, hogy a valószínűtlen kékséget bámuljuk már 2 órája egy freskón, vagy legszívesebben verset írnánk a körtés fagylalt kelyhünkről.
  • Chicago, Illinois
  • Chiang Mai, Thaiföld
  • Cape Town, Dél-Afrika
  • New Orleans, Louisiana
  • Los Angeles, California
  • Honolulu, Hawaii
  • Shanghai, Kína
  • Bora Bora, Francia Polinézia
  • Las Vegas, Nevada
  • Prága, Csehország
  • Kína, Peking
  • Sydney, Ausztrália
  • Buenos Aires, Argentína
  • Firenze, Olaszország
  •  Dublin, Írország
Válogasson útjaink közt téma szerint!