+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2012. január 26.

Kis hazai romantika a kirándulást kedvelőknek

Nehéz ezen a területen egyetlen dolgot kiemelni, hiszen az Alföld, Debrecen és Hortobágy megszámlálhatatlan szépséggel bír.
Erdőspuszta - Bánki füvészkert

A kirándulni vágyóknak, a lovak szerelmeseinek azonban ideális terep lehet Erdőspuszta. A Bánki Füvészkert elnevezésével Csapó József, Diószegi Sámuel, Fazekas Mihály munkáiban szereplő régi, szép nevet, a debreceni botanikai hagyományoknak megfelelően örökíti tovább. A látogatóknak nem csupán botanikai, dendrológiai és tájképi élményeket kínál, hanem a bemutatóház kiállításai révén a táj népének életmódjával, gazdálkodási emlékeivel, botanikai, rovartani, madártani ritkaságaival és régészeti leleteivel is megismerkedhetnek. Az épület körüli szépen gondozott park kiskapuján belépve az oszlopos borókák, s a ház előtt látható szobrok a Hajdú-Bihar megyei nemzetközi fafaragótáborban dolgozó művészek 1988-ban készült munkái.



Bükki Nemzeti Park

Hol is kezdjem? Becsukjam a szemem és rábökjek a nemzeti park térképére?Ahogyan az előbbi terület, itt is rengeteg csodálatos hely vár ránk, mint akár Szilvásvárad és Lillafüred. A szintén Bükki Nemzeti Park részét képező Hámori-tó mindenképpen említésre méltó. A Garadna völgyében, a Szinva patak mésztufagátjának duzzasztó hatása miatt keletkezett. Először 1319-ben említik, egy pálos kolostorral kapcsolatos oklevélben Feltó-halastóként. A jelenlegi nagyságú tavat a 19. század elején hozták létre a Szinva és a Garadna patakok vizéből a kohászat állandó vízellátása érdekében, melynél gátszakadás a nagy esőzések hatására előfordult. A tó másfél kilométer hosszú, helyenként meglehetősen mély. A tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre van lehetőség. Partján a Neptun Búvárklub épülete található. A tó egyik partján Bánkútra vezető autóút, a másikon festői sétány található.


  • Szalajka-vízesés
  • Bükki Nemzeti Park
  • Lilafüred
  • Bükki Nemzeti Park
  • Erdőspuszta - Bánki füvészkert
  • Erdőspuszta - Bánki füvészkert
  • Erdőspuszta - Bánki füvészkert
  • Erdőspuszta - Bánki füvészkert
Válogasson útjaink közt téma szerint!