+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2012. február 12.

Csodálatos Tunézia

Tudta -e Ön, hogy Tunézia gazdasága főként az idegenforgalomra épül, így nem véletlen a jelentős figyelem és vendégszeretet.

...A többnejűséget Habib Bourgiba elnök törölte el, emellett visszaszorította az Iszlám vezetők hatalmát az országban. Ben Ali ezért mentális zavarokra hivatkozva nyugdíjaztatta őt, majd ő lett az ország vezetője.

...Nemzeti ételeik közé tartozik a számtalan módon készíthető kuszkusz és egyik személyes kedvencem a krumplival, tonhallal és tojással töltött, olajban kisütött, leheletvékony, rétesszerű töltött tészta. A másik kedvenc a mi tojásos lecsónkhoz hasonlító étel a shakshuka. A kifejezést szívesen használják a zavaros dolgokra is. 

...Nőknek nem illik férfiak társaságában dohányozni, kivéve, ha megkínálják.

...Tipikus férfi ülő pozíció a keresztbe vetett láb, amikor az egyik boka a másik térden pihen. Vigyázzunk ezzel, mert idősebbek vagy feljebbvalók társaságában nem illik a talpunkat feléjük fordítani.

...Fotózásnál mindig kérjünk engedélyt, de leginkább idősebbektől, mert ők még félnek a babonától, miszerint a fénykép elrabolja a lelket.

...Bár a vallás tiltja az alkoholt, 3 nagyon kellemes italuk is van. A Thibarine (datolyalikőr), a Boukha (fügepálinka) és a sokak szerint gyenge Celtia sör.

...Az országban számtalan természeti kincset, és kultúrális örökséget találhatunk, a tavaszi időszak ideális a kirándulásokra. Semmiképpen se hagyjuk ki a kirándulást a szaharába!

...Harissa névre hallgat a tunéziai "erőspista" paprikája. A vagányabbak szerint mint helyi viagra, ez adja a tunéziai férfiak erejét ;-)

Válogasson útjaink közt téma szerint!