+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2011. november 30.

Luxuskert Szingapúrban

Hivatalosan 2012 júniusában nyílik meg Szingapúr legújabb gigantikus látványossága, mely ezúttal nem egy sokadik csillogó felhőkarcoló, luxushotel vagy bevásárlóközpont, hanem egy környezetbarát kezdeményezés.
Hivatalosan 2012 júniusában nyílik meg Szingapúr legújabb gigantikus látványossága, mely ezúttal nem egy sokadik csillogó felhőkarcoló, luxushotel vagy bevásárlóközpont, hanem egy környezetbarát kezdeményezés, a Gardens by the Bay, mely a szigetország legnagyobb mesterséges zöldterülete lesz. Néhány szárnya már jól látható és már előzetesen is szemügyre lehet őket venni a próbaidőszaki látogatásokon, köztük a Heritage Gardens és a Dragonfly Lake területeket is. A komplexum 101 hektáros és három nagyobb vízparti részből áll; a Bay South, a Bay East és a Bay Central kertekből.



A Bay South ebből a legnagyobb, 54 hektáros, mely egy valóságos kertészeti és kertépítészeti centrumként egybegyűjti a világ minden tájának jellegzetes növényeit, hogy egy helyen szemléltesse azok lenyűgözően összetett világát. A komplexum egyébként kiváló helyszínéül szolgálhat majd koncerteknek és egyéb kiállításoknak is.

A Flower Dome virágzó illatos kertjének rendszere képes megteremteni az örök tavasz éghajlati körülményeit, mellyel egyszerre idézik a Földközi-tenger medencéjében, Délnyugat-Ausztráliában, Dél-Afrikában és a Közép-Chilében jellegzetes viszonyokat. A távoli világok lenyűgözően buja zöld növényei mögött a háttérben a modern felhőkarcolók látványa igazán kontrasztos élményt garantál majd a látogatóknak. A belsőkert működéséhez szükséges energiaellátást a mérnökök úgy tervezték meg, hogy a csúcstechnológiákkal a környezetvédelem és az energia hatékony felhasználásának szigorú követelményeihez maximálisan igazodjanak.

Dr. Kiat W. Tan a Gardens by the Bay vezérigazgatója nyilatkozta, hogy a projekt nagymértékben hozzájárul Szingapúr városképéhez, biztosítva egy újfajta szabadtéri platformot az ott élőknek, ugyanakkor hangsúlyozta a Gardens by the Bay kiemelt turisztikai jelentőségét is.A próbaidőszak alatt a látogatók már megtekinthetik a mintegy 14 ezer orchideából álló növénykertet, de további nagy érdeklődésre számítanak a Heritage Gardenst illetően is . Ez utóbbi Szingapúr történetét és kultúráját a növények középpontba helyezésén keresztül mutatja majd be.

A komplexum legnagyobb nyitott tere a Bay East hatalmas zöld pázsitos területe lesz, tele hajladozó pálmafákkal egészen 2 kilométernyi vízparti sétányon keresztül. Továbbhaladva épül a Dragonfly Lake, mely a vízi ökoszisztémára helyezi a hangsúlyt, forrásokkal, sziklás kertekkel, halakkal és élettel teli vízinövényvilággal.
 
forrás: www.luxorium.hu


Szingapúri utazások
Válogasson útjaink közt téma szerint!