+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2011. november 26.

Kelet - Európa ékszerdobozai 2. rész

Bulgária, hosszú évekig méltatlanul elfeledett és névtelenségbe burkolódzó ország turizmusa az utóbbi években végre újra virágzik. Fekete –tenger partján hosszan húzódó homokos strandjával...
Bulgária:



Hosszú évekig méltatlanul elfeledett és névtelenségbe burkolódzó ország turizmusa az utóbbi években végre újra virágzik. Fekete –tenger partján hosszan húzódó homokos strandjával, hegyi síparadicsomokkal, erdőkkel, érdekes építészeti stílusával, fantasztikus ételekkel és pezsgő nagyvárosi éjszakai életével visszacsábította az utazókat. Emlékszem, gyerekkoromban mekkora élmény volt az első tengerparti nyaralás Várnában. Hálófülkés vonatokkal utaztunk Románián keresztül és akkor még szobát béreltünk, helyi családoknál. Kergettük a sirályokat a tengerparton (bár néha inkább ők kergettek minket), faltuk a Sopszka salátát, és hitetlenkedve csodáltuk a parázson táncolókat. Ma már persze ennél sokkal kénylemesebben utazhatunk, de az élmény szerencsére ugyanaz! Fővárosa, Szófia, az egyik legrégibb városa és fontos kultúrális központja Európának. Várna mellett Rousse városa - más nevén "kis Bécs" az egyik legkiemelkedőbb turistacsalogató helyszín. Pamporovo és Bansko a téli utazásokat preferálók körében kedvelt üdülőhelyek.

Románia:



A fekete tengerrel határos és a Kárpátokat átszelő ország szintén az egyik leginkább említésre méltó helyszín. A legszebb területe a hegyekkel körülölelt Transzilvánia, bár sokak számára a világban elsősorban Drakula szülőföldjeként ismert. A legérdekesebb helyek egyike Nagyszeben, az európai kultúra egyik központja, Segesvár ahol az egyik legszebben fennmaradt lakatlan kastély található és Bukovina,  ahol szinte megállt az idő. A minden évben megszervezett nagyszabású rendezvényeknek köszönhetően végre Románia tengerpartja is egyre látogatottabbá válik.

Bulgáriai utazásaink
Romániai utazásaink
  • Bulgária
  • Bulgária
  • Bulgária
  • Bulgária
  • Románia
  • Románia
  • Románia
  • Románia
Válogasson útjaink közt téma szerint!