+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2011. november 16.

Namíbiai élmények, körutazás személyre szabva

Tudta, hogy a legkedveltebb sportok az országban a rögbi és a labdarúgás? A Namíbiai Labdarúgó-válogatott 1990-ben alakult és 1992 óta a FIFA tagja.
Namíbia Afrika délnyugati részén, az Atlanti-óceán partján fekvő ország. Partvidékén földünk egyik legkietlenebb sivataga, az ország nevét adó Namib-sivatag húzódik.

Az ország nyugati része egész évben szeles és ritka a csapadék. A hőmérséklet gyakran kúszik 25 °C fölé. A legmelegebb nyári hónapokban (december, január) a hőmérséklet 30 °C fölé megy. Júliusban és augusztusban a hőmérséklet 25 °C körüli. Az Atlanti-óceán partján hideg délnyugati szelek fújnak. Nyáron az idő enyhe, télen viszont hideg. A víz hőmérséklete ritkán haladja meg a 15 °C-ot. Az ország nagyobb (keleti) része a trópusi nyári esők területe. Az esős évszak novembertől áprilisig tart. A déli részen szubtrópusi téli esős terület található, ahol júniusban és júliusban esik az eső.

Ami miatt mindenképpen érdemes utazni:

Mudumu Nemzeti Park Caprivi Strip: területe sűrű szavanna. Vizeiben krokodil és víziló él, de láthatunk még ott elefántot, bivalyt és antilopokat.

Mamili Nemzeti Park: mocsárvidék, amely mágnesként vonzza a madarakat.

Etosha Nemzeti Park: Afrika egyik legnagyobb állatrezervátuma. Része az Etosha Pan időszakos tó. Az itatóhelyek környékén könnyű fényképezni egyébként nehezen megközelíthető állatokat.

Skeleton Coast: A Csontvázpart nevét a sok hajóroncsról kapta, melyek váza csontvázra emlékeztet.

Ízelítőként egy-két fotó a napokban az általunk szervezett, személyre szabott szafarijukról hazatért utasainktól.

További namíbiai utazások
Válogasson útjaink közt téma szerint!