+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2019. december 11.

Hainan - a kínai üdülősziget

Hainan a Kínai Népköztársaság egyetlen trópusi szigete és egyben legkisebb tartománya, mely az ország legdélebbi pontján, a Dél-kínai tengerből emelkedik ki.
Hainan a Kínai Népköztársaság egyetlen trópusi szigete és egyben legkisebb tartománya, mely az ország legdélebbi pontján, a Dél-kínai tengerből emelkedik ki.

A strandok jellemzően lassan mélyülő, kristálytiszta vizű, széles homokos partok, egyes strandokon fehér homokkal, nyaktörően magas kókuszpálmák szegélyezik végig a sétányokat. A sziget ad otthont Kína legnagyobb területen fennmaradt esőerdőjének és több mint 4000 állat- és növényfajának, legmagasabb hegycsúcsai pedig elérik az 1800 métert is. A sziget környéki korallzátonyokon lehetőség nyílik könnyűbúvárkodásra is. Csodálatos víz alatti élővilága bámultba ejti az embert.

A sziget öblei, melyekben a nyaralóövezetek kialakultak, többnyire egymás mellett helyezkednek el. A magyar idegenvezető által kísért fakultatív kirándulások minden öbölből elérhetőek, így tartózkodásunk alatt megismerkedhetünk egyaránt a sziget kulturális és természeti értékeivel is.

Sanya-öböl
Sanya központi elhelyezkedésének köszönhetően is na-gyon népszerű a látogatók körében: nyüzsgő belváros, kristálytiszta tenger  és  lassan  mélyülő  homokos  strandok. Az  óceán  a  többi  öbölhöz  képest  itt  nyugodtabb. A  tengerpart  mentén  húzódó  „kókuszpálma  folyosón” végigsétálva gyönyörködhetünk a trópusi környezetben, a  páratlan  naplementében  és  kóstolhatjuk  meg  a  keleti  konyha  finomságait. A  szállodák  a  repülőtérről  rövid transzferidővel elérhetőek. A szállodákat a parttól egy út és a „kókuszpálma folyosó” választja el.

Yalong-öböl
Az öböl 30 km-re található a repülőtértől. Nem kérdés, miért lett Hainan egyik legnépszerűbb üdülőterülete: fehérhomokos partszakasza 7 km hosszan fut, több méter mélyen áttetsző  tengervize  pedig  csodálatos  látványt nyújt élővilágával. Itt található Hainan egyik legfontosabb védett trópusi parkja, mely 15 km2 területen fekszik. A hatalmas trópusi kerttel övezett nemzetközi szállodaláncok hotelei garantált minőséget nyújtanak. A golf szerelmesei  ebben  az  öbölben  találhatják  meg  számításukat,  ugyanis számos golfklub települt ide. Yalong-öböl központja a főtéren található Totem oszlop.

Dadonghai-öböl
Sanyától délre, a repülőtértől kb. 20 km-re fekvő, 3 km hosszan  húzódó  fehérhomokos  öböl  a  többi  partszakaszhoz viszonyítva keskenyebb, de annál népszerűbb. Városias jellege miatt a fiatalok körében a legkeresettebb. Az öbölben népszerűek a motorizált vízi sportok, kedvünkre válogathatunk a lehetőségek között. Az öböl nyugati és keleti részén korallszirt húzódik, mely könnyű-búvárkodásra is lehetőséget biztosít.

Xiao Donghai-öböl
Az öblöt  a nyugalmat kereső utasainknak, illetve a korallzátonyok szerelmeseinek ajánljuk, partja lassan mélyülő, homokos. A repülőtértől kb. 25 km-re fekvő öböl a legnagyobb búvárparadicsom Hainan-on. Az öböl mentén egy védett víz alatti rezervátum húzódik, ahol több mint 600 különböző védett faj fedezhető fel. Káprázatos látványt nyújtanak a gyönyörű korallok, trópusi halak és más különféle tengeri növények, élőlények.

Haitang-öböl
A luxusszállodák ölelésében fekvő 28 km hosszú öböl a reptértől mintegy 40 km-re található, finomhomokos tengerpart fut végig a szállodák előtt. A tenger, az itt uralkodó erős áramlatok miatt nem fürödhető, a tengerparton sem napágyak, sem napernyők nincsenek kihelyezve. Az öbölben épült hotelek minden igényt kielégítenek: látványos épületek, minőségi szolgáltatás, hatalmas tengeri aquariumok, delfinárium, vízi parkok, sportpályák. A család minden tagja megtalálja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

  • Hainan - a kínai üdülősziget
  • Hainan - a kínai üdülősziget
  • Hainan - a kínai üdülősziget
  • Hainan - a kínai üdülősziget
  • Hainan - a kínai üdülősziget
  • Hainan - a kínai üdülősziget
Válogasson útjaink közt téma szerint!