+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Normandia, Bretagne - gótikus...

399500.00 Ft/fő

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 9 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-05-26

Normandia, Bretagne
gótikus katedrálisok, a partraszállás emlékei, a „legbretonabb” vidékek bájos városkái

 

Utazás:

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

9 éjszaka középkategóriájú (többnyire 3 csillagos, két esetben 4 csillagos, egy esetben pedig 2 csillagos) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió (a második vacsora egy roueni belvárosi étteremben lesz).


1. nap:
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Giverny, Château-Gaillard
Utazás a Saarbrücken – Metz – Reims – Párizs útvonalon Normandiába. Givernyben, egy pici Szajna menti faluban található Claude Monet háza. A világhírű impresszionista festő 43 évig élt itt. Látogatás a berendezett termekben és a híres kertben, mely sok csodálatos festmény elkészítésére ihlette a mestert. A kerthez tartozik az út túloldalán az ún. Vízikert, az oly sokszor megfestett tavirózsákkal.
Továbbutazás a Szajna mentén Rouen irányába. Útközben fotószünet Oroszlánszívű Richárd híres váránál (Château-Gaillard).
Szállás Rouenban (1 éj).

3. nap: Rouen, Jumièges, Honfleur
Délelőtt városnézés Rouenban, Felső-Normandia fővárosában. Körutazásunk egyik legnagyobb élményét jelenti a gyönyörű óváros a rengeteg favázas házzal, a szép palotákkal, a hatalmas gótikus templomokkal. Közülük is kiemelkedik a Monet által közel 30-szor megfestett katedrális, mely Franciaország egyik legnagyszerűbb gótikus temploma.
Kora délután a közeli Jumièges faluban egy XI. századi apátság monumentális romjait nézzük meg, majd továbbutazás a Szajna torkolatánál fekvő Honfleurbe. Ezt a bűbájos kisvárost a XIX. században felfedezték a művészek, nem érdemtelenül. A színes kikötői házsor, az óváros, a fából készült gótikus Szt. Katalin-templom, mind egyedülálló látványosság.
Szállás Caenban (2 éj).

4. nap: Caen, a partraszállás emlékei (Arromanches, Longues-sur-Mer), Bayeux
Délelőtt rövid városnézés Caenban, Hódító Vilmos kedvenc városában. Séta a hatalmas erőd területén, majd látogatás a Férfiak Apátságában, melyet maga Hódító Vilmos alapított. Síremléke az apátsági templomban, az oltár előtt található.
Ezután utazás a tengerpartra, ismerkedés a világtörténelem egyik legnagyobb csatája, az 1944-es normandiai partraszállás emlékeivel (a szövetségesek által épített mesterséges kikötő maradványai Arromanches falunál, panorámapont, az események hangulatát kiválóan bemutató 360˚-os mozi, a Partraszállás Múzeuma, a német bunkerek maradványai Longues-sur-Mer falunál).
A mai napot a közeli Bayeux városában a világhírű falikárpit megtekintésével zárjuk. Hódító Vilmos, Normandia hercege 1066-ban elfoglalta Angliát, és innentől kezdve az ő utódai uralkodtak a szigetországban. Ezeket az eseményeket örökíti meg ez a XI. századi, 70 méter hosszú falikárpit 58 jelenetben, melyet szokás a világ első képregényének nevezni.

5. nap: Mont-Saint-Michel, Saint-Malo, Dol-de-Bretagne
Utazás Normandia nyugati részébe, Mont-Saint-Michel bencés apátságának megtekintése. Sokak szerint a világ 7 csodája közé tartozik ez a 80 méter magas sziklára épített épületegyüttes, melyet nagyobb dagályban tenger vesz körül. A kolostor pompás termeinek bejárása után marad idő barangolásra a lábainál elterülő késő középkori faluban.
Délután átruccanás a szomszédos Bretagne-ba. Ismerkedés a kalózok városával, Saint-Malóval, séta a tenger fölé emelkedő hatalmas várfalakon. Visszaútban Mont-Saint-Michelhez pihenő egy kisvárosban, Dol-de-Bretagne-ban (értékes katedrális, bájos főtér), majd fotószünet a városka melletti közel 10 méter magas menhírnél (a legmagasabb Bretagne-ban). Szállás Mont-Saint-Michelnél, a töltés kezdetétől pár perc sétára (1 éj). Ezen szálláshely nagy előnye, hogy utasaink akár este, akár reggel, vagy kora délelőtt besétálhatnak Franciaország egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójához, és így apálykor és dagálykor is tanulmányozhatják és fotózhatják a tengert, a hegyet és ezt a pazar épületegyüttest.

6. nap: Dinan, Josselin
Késő délelőtt városnézés Bretagne egyik leglátványosabb városában, Dinanban (szép fekvés, nagyméretű középkori óváros falakkal körülvéve, favázas házak, bájos folyócska stb.). Ezután utazás Bretagne belső területein keresztül a félsziget nyugati csücske irányába. Útközben látogatás Josselinben a Rohan család romantikus várkastélyában, majd séta a bűbájos városkában. Szállás Bretagne nyugati részén, Quimper környékén (2 éj).

7. nap: Nyugat-Bretagne (Pointe du Raz, Locronan, Concarneau, Quimper)
Bretagne nyugati része az a vidék, mely leginkább megőrizte a breton (kelta) kultúra értékeit. Sokak szerint ez az igazi Bretagne. Itt még élnek a régi kelta hagyományok, szokások, a népviselet és az ősi breton nyelv.
Délelőtt a francia szárazföld egyik legnyugatibb pontjához, a Pointe du Razhoz utazunk (a lélegzetelállító keskeny földnyelv 70 méter magas, és mélyen benyúlik az Atlanti-óceánba). A következő állomás Locronan, a „legbretonabb” falu. A jellegzetes breton házak között sétálva a turisták úgy érzik, hogy itt megállt az idő.
Ezután Concarneau városával, egy régi halászkikötővel ismerkedünk. A városközponthoz közeledve az öbölben egy erődszigetet pillantunk meg, melyet híd köt össze a szárazfölddel. Concarneau különlegessége, hogy itt az erőd területén belül található a hangulatos középkori óváros.
A nap hátralévő részét Quimperben, a breton vidék „fővárosában”, kulturális központjában töltjük (nagyszerű gótikus katedrális, szép óváros egy folyócska partján, virágos hidak, gyönyörű porcelánok).

8. nap: Carnaci megalitok, Rochefort-en-Terre, Vitré
Utazás kelet felé Bretagne legismertebb történelem előtti emlékhelyéhez, a Carnac városa mellett található megalitmezőhöz. A világ nagy őstörténeti helyszínén a több ezer titokzatos menhír és egyéb megalitok látványa lenyűgöző, rendeltetésük mind a mai napig rejtély a tudósok előtt.
A következő programunk Rochefort-en-Terre. Ez a bűbájos falu Franciaország legszebb virágos települései közé tartozik.
Délután egy kelet-bretagne-i város, Vitré megtekintésével búcsúzunk Bretagne-tól. Hatalmas vára része volt annak az erődítményláncnak, amely valaha az önálló breton államot védte a francia támadások ellen. A vár melletti középkori óváros nagyon hangulatos, tele van szebbnél szebb épületekkel.
Szállás Le Mans környékén (1 éj).

9. nap: Chartres
Franciaország közismerten a gótikus katedrálisok hazája. A rengeteg csodálatos katedrális közül mind méreteiben, mind művészettörténeti jelentőségében kiemelkedő helyet foglal el Chartres székesegyháza.
A chartres-i séta és a katedrális megtekintése után indulás hazafelé Párizst délről kikerülve. Szállás a francia–német határ közelében (1 éj).

10. nap:
Hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Hazaérkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-05-26 9 éj

399500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-05-26 9 éj

399500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-05-26 9 éj

399500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-05-26 9 éj

399500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-07-19 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-07-19 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-07-19 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-07-19 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-16 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-16 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-16 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-16 9 éj

438500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2024. máj. 26 - jún. 4.  399.500 Ft  
2024. júl. 19-28.  438.500 Ft  
2024. aug. 16-25.  438.500 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 9 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  87.700 Ft (9 vacsora) 

Egyágyas felár: 141.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap 

Autóbusz felszállási lehetőségek
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, ORLEN (korábban MOL) benzinkút a McDonald's mellett
7.30 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Körutazás Franciaországban

Franciaország

Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cœur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.

Város: Körutazás Franciaországban


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Bretagne

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Chartres

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Rouen


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Honfleur

Válogasson útjaink közt téma szerint!