+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nagy Svájci körutazás

Svájc, Körutazás Svájcban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Svájc Európa egyik legszebb országa. Szinte minden megtalálható itt, ami a turisták számára vonzerővel bír: varázslatos alpesi tájak; kristálytiszta vizű tavak; hangulatos, középkori kisvárosok; régi várak, katedrálisok; modern nagyvárosok stb. Sajnos a magyar utazók még nem igazán fedezték fel ezt a csodálatos országot, aminek legfőbb oka abban a tényben rejlik, hogy Svájc nagyon drága ország. A körutazás során utasaink Svájcnak mind a német, mind a francia, mind az olasz részéből kapnak ízelítőt, de az út legnagyobb élménye az Alpok fenséges hegyvilága lesz.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás Nyugat-Ausztriában, 2 éjszaka Közép-Svájcban, szép fekvésű szállodákban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
3 éjszaka Nyugat-Svájcban, Aigle környékén (4., 5. és 6. éjszaka) szintén szép fekvésű, erős 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: A máj. 13-i, a máj. 23-i, a jún. 1-jei, a júl. 9-i, a júl. 19-i, a júl. 30-i, az aug. 9-i, az aug. 20-i, az aug. 28-i, a szept. 13-i, a szept. 24-i és az okt. 4-i csoportok esetében az Aigle környéki szálloda belső úszómedencével felszerelt.

Ellátás

Reggeli / fakultatív félpanzió.
A reggeli a közép-svájci szállodában (2 éj) bővített kontinentális, a többi helyen pedig büfé. A vacsorák háromfogásosak.
Megjegyzés: A máj. 13-i, a máj. 23-i, a jún. 1-jei, a júl. 9-i, a júl. 19-i, a júl. 30-i, az aug. 9-i, az aug. 20-i, az aug. 28-i, a szept. 13-i, a szept. 24-i és az okt. 4-i csoportok esetében az Aigle környéki szállodában büfévacsorát kapnak a félpanziós felárat befizető utasaink.


1. nap: Innsbruck
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5 órakor. Budapestről az autóbusz 6.15-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Innsbruck útvonalon. Séta Innsbruckban, Tirol fővárosában, majd továbbutazás az Inn alpesi völgyében a tiroli szállodához (1 éj).

2. nap: St. Gallen, Schaffhausen, Zürich, Axenstrasse, Altdorf
Utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Boden-tó útvonalon St. Gallenbe. A barokk katedrális és az egykori kolostorkönyvtár megtekintése (mindkettő része az UNESCO világörökségnek). Rövid szabad program után továbbutazás a schaffhauseni Rajna-vízeséshez (Európa legbővizűbb vízesése).
Délután ismerkedés Zürich-hel. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb üzletutcáján. Késő délután továbbutazás egy gyönyörű autóúton, az Axenstrassén, majd Altdorfban a Tell Vilmos emlékmű megtekintése. Szállás egy közép-svájci alpesi szállodában, egy tipikus svájci faluban, 3000 méter magas hegyóriások között (2 éj).

3. nap: Szent Gotthárd-hágó útja, Lugano, hajózás a Luganói-tavon, Locarno
Kirándulás az olasz Svájcba. Utazás a Szent Gotthárd-hágó útján, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba (több fotószünet útközben). Ticino jellemzői a kristálytiszta vizű alpesi tavak, partjaikon mediterrán növényzettel, és a hangulatos, olaszos jellegű üdülővárosok. Délelőtt séta Luganóban, a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú városban. A közös program után szabadidő, illetve az érdeklődőknek lehetőség részt venni egy sétahajózáson az elbűvölő Luganói-tavon. A hajóról – mind svájci, mind olasz felségterületről – megcsodálhatjuk a part mentén hirtelen kiemelkedő hegyvonulatokat, a tóparti ódon hangulatú településeket és a dús, színpompás vegetációt.
Délután ismerkedés az olasz Svájc másik híres városával, a Maggiore-tó partján fekvő Locarnóval. A városközpont felett emelkedik a Madonna del Sasso kolostor, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra, a tóra és a környező hegyekre (sikló vezet fel a kolostorhoz).

4. nap: Luzern, Jungfrau, Trümmelbach-gleccservízesések
Kora délelőtt séta az egyik leghangulatosabb svájci városban, Luzernben. A város jelképeinek, a Kapellbrückének (középkori fedett fahíd) és az Oroszlános emlékműnek a megtekintése. Továbbutazás Interlaken érintésével a Berni-Alpok (a Jungfrau-csoport) 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni-völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe. Lehetőség könnyű túrázásra, vagy pedig a híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal egy kilátópont elérésére. A panoráma egy életre szóló élmény. Délután a Trümmelbach-gleccservízesések megtekintése (10 vízesés egy hegy belsejében), majd utazás tipikus alpesi tájakon keresztül Svájc nyugati részébe, a francia Svájcba. Szállás Aigle környékén, egy gyönyörű fekvésű alpesi szállodában (3 éj).

5. nap: Lausanne, Genf
Ismerkedés a francia Svájc 2 nagyvárosával, Lausanne-nal és Genffel. Mindkét város Nyugat-Európa legnagyobb tava, a csodálatos fekvésű Genfi-tó partján található. Először Lausanne-ba utazunk. Ebben a városban van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság központja. Séta az óvárosban, Svájc talán legrangosabb műemlékének, a Notre Dame katedrálisnak a megtekintése. Lehetőség az Olimpiai Múzeum meglátogatására, mely néhány évvel ezelőtt megkapta „Az év európai múzeuma” kitüntetést.
Továbbutazás Genfbe. Több világszervezet székhelye van ebben a patinás hangulatú városban (ENSZ, Nemzetközi Vöröskereszt stb.). Városnézés (Diplomatanegyed, Nemzetek Palotája, St. Pierre Katedrális, Reformáció Emlékműve stb.), majd a Genfi-tó északi partja mentén visszautazás a szállodába. Páramentes időben az autópályáról nagyszerű panoráma nyílik a Mont Blanc-ra.

6. nap: Zermatt, Matterhorn
Pihenés az Alpokban.
Fakultatív program: kirándulás Wallis kantonba. Utazás a Rhone folyó közel 4000 méteres hegyláncokkal határolt völgyében, Martigny és Sion városok érintésével a Matter-völgybe. Csodálatos tájakon keresztül érkezünk Täsch-be. Innen lehetőség fogaskerekű vasúttal továbbutazni Zermattba. Ez a kisváros, mely a Matterhorn lábainál fekszik 1600 méteres magasságban, az Alpok egyik legelegánsabb üdülőhelye. Ismerkedés a várossal, lehetőség könnyű túrázásra. Már Zermattból, illetve közvetlen környékéről is nagyszerű a panoráma a környező hegyóriásokra. Az érdeklődők felmehetnek fogaskerekű vasúttal a Gornergrat sziklagerincére (3100 méter). Lélegzetelállító panoráma nyílik innen a "havasok arénájára", a gleccserek sokaságára. Tucatnyi 4000 méter feletti csúcs vesz körül minket, köztük az Alpok második legmagasabb csúcsa, a Dufourspitze a Monte Rosa-csoportban (4634 m) és a világhírű piramis formájú hegycsúcs, a Matterhorn (4478 m).
A fakultatív program ára: 10.500 Ft (garantált indulás). Figyelem: A fogaskerekű vasúttal utazóknak a vonatjegy a helyszínen fizetendő.

7. nap: Chillon vízivára, Bern, Liechtenstein
Délelőtt Svájc egyik legérdekesebb történelmi emlékét, Chillon vízivárát nézzük meg. Továbbutazás Bernbe, Svájc fővárosába. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros az Aare folyó hajtűkanyarjában fekszik. Séta a legjelentősebb nevezetességekhez (medvepark, városháza, panorámapontok, parlament, óratorony stb.), majd indulás hazafelé. A késő délutáni órákban ismerkedés Vaduzzal, a miniállam, Liechtenstein fővárosával, majd átkelés Ausztriába, utazás Vorarlbergen át a tiroli szállodába (1 éj).

8. nap: Rattenberg
Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben (gyönyörűszép plébániatemplom), majd hazautazás a Salzburg – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.


Figyelem: az 5. és a 6. nap programja az időjárástól függően felcserélődhet.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díj

2023. máj. 13-20.  209.700 Ft  
2023. máj. 23-30.  213.700 Ft  
2023. jún. 1-8.  218.700 Ft  
2023. jún. 10-17.  217.900 Ft  
2023. jún. 24 - júl. 1.  223.100 Ft  
2023. júl. 9-16.  226.700 Ft  
2023. júl. 19-26.  231.900 Ft  
2023. júl. 30 - aug. 6.  231.900 Ft  
2023. aug. 9-16.  231.900 Ft  
2023. aug. 20-27.  231.900 Ft  
2023. aug. 28 - szept. 4.  231.900 Ft  
2023. szept. 4-11.  229.700 Ft  
2023. szept. 13-20.  231.900 Ft  
2023. szept. 24 - okt. 1.  226.700 Ft  
2023. okt. 4-11.  213.700 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  49.700 Ft (7 vacsora) 

Egyágyas felár: 54.000 Ft 

Gyerekkedvezmény:  19.500 Ft (12 év alatt)

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

Autóbusz felszállási lehetőségek
5.00 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.15 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7.00 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7.45 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Körutazás Svájcban

A városlátogató és körutazások gyűjtő helye ez a régió, pontos szállás és útvonal leírások a programokban olvashatóak.

Város: Körutazás Svájcban


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Genfi- tó környéke

A Genfi-tó (franciául Lac Léman) Közép-Európa második legnagyobb területű édesvizű tava.A tó 60%-a Svájchoz, 40%-a Franciaországhoz tartozik.Fontosabb városok a svájci oldalon: Genf, Lausanne, Vevey és Montreux.ausanne és Montreux között terül el a szőlőtermő lavaux-i régió, ami egyben világörökségi helyszín.Laussanne a Genfi tó partján helyezkedik el, 35 percre Genf városától.. A település legmagasabb pontja 235 méteren van, melyet kisvasúttal közelíthetünk meg. Érdemes felfedezni a várost a kikötőtől (Ouchy) egészen az óvárosig (Cité), barangolni a hangulatos, kis utcákban, üldögélni egy kávézó teraszán, vagy a számtalan park egyikében.

Város: Genf


Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Tirol

Tirol Ausztria leghegyvidékibb tartománya és a sízés mekkája. Északi oldalát a Bajor Alpok határolja, míg középső részén az Ötz-völgyi-Alpok monumentális hegyei húzódnak végig. Megannyi csúcs tör 3000 m fölé, ezek közül is a legmagasabbak a Ziller völgyi-Alpok és a Hohe Tauern hegyei, melyek 3700 méter fölé nyúlnak. Megannyi jól kiépített sícentrum várja az ide látogató vendégeket, a néhány pályás családi tereptől a több száz km-es mega-sícentrumig. Aki pedig nyáron sem akar a sízésről lemondani, annak Tirol gleccserei nyújtanak felüdülést. Tirol egyet jelent, a barangolással, kerékpározással a friss levegőn, vagy akár aktívan sportolni a tenisz- vagy a golfpályán, pihenni a tóparton vagy az erdőben. Modern kabinos felvonók 2.000 m-ig. Hegyek és völgyek váltakoznak itt, ahol a hegyi kunyhókban az ételeket a tradícióknak megfelelően készítik el. Népszokások és discok, hagyomány és újdonságok - ez mind Tirol

Város: Innsbruck


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Zürich

A város nevezetességei, látnivalói közül elsősorban a 12.-13. század derekán épült, rossmünster Nagytemplom, és a 13.-15. századra datálható Miasszonyunk-templom emelkedik ki. Míg a Városi múzeum, figyelemreméltó gótikus szobrászati és festészeti anyaggal várja az érdeklődőket, a főpályaudvar szomszédságában található svájci nemzeti múzeumban Svájc történetét ismerhetjük meg a tárlaton bemutatott képek, festmények, szobrok segítségével. A természetbarátoknak érdemes felkeresniük a Madárházat, a Langenbergi vadasparkot és az állatkertet is. De az egyetem botanikus kertje is számos meglepetést tartogat, a Sihwaldi természeti központról nem is beszélve. A farsangi időszakban a modern város nagyszabású eseménye, a ZüriCarneval várja a színes jelmezekre, népes utcai forgatagra és persze a zenére vágyó turistákat.

Város: Zürich


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Lugano

Ticino legnagyobb városa a Luganói-tó partján, csodálatos környezetben fekszik, sokan Svájc egyik legszebb városának tartják. Lugano a parkok, a virágok és a villák városa, mely tavasztól mediterrán virágözönben tobzódik. A város sajátos klímája miatt a tölgyek éppúgy jól érzik itt magukat, mint az olajfák vagy a pálmák. Az óvárosban az árkádos tereken, szűk sikátorokon kellemes sétákat tehetünk, de Lugano leghívogatóbb látványossága mégiscsak a tó, melynek megkapó szépsége leginkább az autómentes Parco Civicióban élvezhető. A A tóparti látképet az öbölbe nyúló Monte Bre és a Monte San Salvatore uralja. A 900 méteres hegyekre siklóval is feljuthatunk, de kellemes turistautak is várják a túrázás szerelmeseit. Lugano a Luganoi-tó partján, magas hegyek ölelésében, a domboldalon terül el. A vasútállomás mellett lévő hatalmas parkolóban találtun helyet, az út túloldalán megláttunk egy éttermet, melynek teraszáról nagyon szép kilátás volt a városra és a tóra.

Város: Lugano

A Svájc napsütötte szalonjának is nevezett város a Luganói-tó partján található, az olasz nyelvterületű Ticino kantonban. Nagyon látványos a mély öblét körülölelő szálloda- és villasora, valamint a pompás kertek és sétányok által övezett tópartja. A tóparti szórakozás lehetőségei mellett múzeumok is várják az érdeklődőket. A menetrendszerűen közlekedő gőzhajókról nagyszerűen élvezhető a tavat körülölelő csodálatos panoráma.

Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Luzern-i tó és környéke

A nevét a tavat körülvevő négy waldstatt-ról, azaz kantonról kapta: Uri, Unterwalden, Schwyz, és Luzern. Üdülő- és fürdőhelyek jöttek létre, mint Weggis vagy Gersau. 1871-ben megnyitották Európa első fogaskerekű vasútját, a Vitznau-Rigi-vasutat. 1889-ben épült a világ legmeredekebb fogaskerekűje Alpnachstad és Pilatus között. Mark Twain újságíróként írt élménybeszámolót a Rigi megmászásáról, ami a 19. században a svájci turizmus fellendüléséhez vezetett.

Város: Luzern


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Bern

Bern nevezetességeit végigjárni, egy hét is kevés volna. Nem csoda, hogy a városközpont az UNESCO világörökség része lett Óváros (Altstadt) vagy Belváros (Innere Stadt) néven, hisz középkori hangulatú, városképében a 15–16. század építészetét őrző, festői fekvésű városmagjával valóban Svájc egyik legpatinásabb települése. Ha az óváros sikátorszerű, macskakövekkel kirakott, helyenként művészi kivitelű kutakkal díszített utcácskáin járunk, feltétlen fordítsuk felfelé fejünket. El ne mulasszuk megtekinteni a városnegyed lakóházainak, melyek az 1405-ös tűzvész után épültek, díszes homlokzatát. A két-három emeletes, káprázatos színekre festett épületek aljában boltívekkel lehatárolt árkádsor fut, melyek ma hangulatos üzletsoroknak adnak otthont vásárlásra késztetve a turistákat.

Város: Bern


Válogasson útjaink közt téma szerint!