+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Pireneusoktól Gibraltárig - Nagy spanyol...

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban és 11 éjszaka Spanyolországban 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: a szept. 23-i csoport esetében a torremolinosi szálloda szabályozása miatt 12 éven aluli gyermekek nem vehetnek részt az utazáson.

Ellátás

Félpanzió Spanyolországban (büféreggeli, vacsora a 2. naptól a 12. napig, a 11. nap kivételével), büféreggeli az olasz tranzitszálláson.
Figyelem: Oda- és visszaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 20-21 óra körül érnek a csoportok a tranzitszállásra, ezért itt nem biztosítunk vacsorát. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani.

 

1. nap:
Elutazás Budapestről a Déli pályaudvartól reggel 5.30-kor. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona (a **-gal jelölt időpontnál a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Klagenfurt – Udine – Mestre – Verona) útvonalon. Szállás Észak-Olaszországban (1 éj).

2. nap: Spanyol tengerpart
Átkelés az Appennineken, majd utazás az Olasz Riviérán és Dél-Franciaországon keresztül a Genova – Nizza – Montpellier – Perpignan útvonalon. Érkezés Spanyolországba a késő délutáni órákban, szállás Barcelona környékén egy tengerparti üdülőhelyen (1 éj).

3. nap: Valencia
Utazás a Földközi-tenger partjai mentén Valenciába, Spanyolország harmadik legnagyobb városába. A kellemes éghajlatú városnak a középkori arab hódítók az „öröm városa” nevet adták. Ismerkedés a főbb látnivalókkal (gazdag berendezésű katedrális, a selyembörze késő gótikus épülete stb.). Szállás Valenciában (1 éj).

4. nap: Córdoba
Utazás Córdobába, a Córdobai Kalifátus egykori fővárosába. Córdoba Spanyolország legdélibb régiójának, Andalúziának egyik fontos történelmi városa. Elsőként a Nagy Mecsetet nézzük meg, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20.000 négyzetméter alapterület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Szállás Córdobában (1 éj).

5. nap: Sevilla
Reggel elutazás Sevillába, Andalúzia fővárosába. Városnézés: Plaza de España, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik legnagyobb katedrálisa a híres harangtoronnyal (a Giraldával) stb.
Továbbutazás Spanyolország szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Szállás Torremolinosban (2 éj).

6. nap: Costa del Sol, Gibraltár
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.
A fakultatív program ára: 18.500 Ft, mely tartalmazza a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

7. nap: Granada
Utolsó megállónk Andalúziában Granada. Ismerkedés a várossal, lehetőség a gótikus Királyi Kápolna meglátogatására, ahol a középkori spanyol állam megalapítói, a Katolikus Királyoknak is nevezett Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd nyugszanak. Ezután a mórok utolsó szultáni rezidenciája, a világhírű Alhambra palota megtekintése következik. (Az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatos szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 15 év alatt – tehát a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 140 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.) Szállás Granadában (1 éj).

8. nap: Toledo
Utazás Madrid irányába, útközben városnézés a spanyol királyok ősi székvárosában, a pazar fekvésű Toledóban: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ műemlékekben egyik leggazdagabb városának tartják. Továbbutazás Madridba, szállás (3 éj).

9. nap: Segovia, El Escorial
Kirándulás Segoviába a Guadarrama-hegységen keresztül. A városnézés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota és a katedrális megtekintésére is.
Délután az El Escorialt, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotát látogatjuk meg (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzóleuma stb.).

10. nap: Madrid
Autóbuszos és gyalogos városnézés a spanyol fővárosban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb., majd szabadidő, ezalatt lehetőség Európa egyik leggazdagabb képtárának, a Pradónak a megtekintésére.

11. nap: Zaragoza, Montserrat
Búcsú Madridtól, utazás keleti irányba. Először Zaragozába, az egykori Aragóniai Királyság fővárosába látogatunk. A városnézés fő attrakciója az Ebro partján álló hatalmas zarándoktemplom (Basílica de Nuestra Señora del Pilar), a város jelképe.
Ezután egy kis kitérőt teszünk a lenyűgöző fekvésű Montserrati bencés kolostorhoz (Katalónia híres zarándokhelye). Szállás Barcelona környékén, egy tengerparti üdülőhelyen (2 éj).

12. nap: Barcelona
Szabad program, pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Barcelonába. Autóbuszos és gyalogos városnézés a katalán fővárosban: gótikus negyed; a Kolumbusz-emlékmű; a Ramblák; Gaudí világhírű temploma, a Sagrada Familia; Güell-park stb., majd szabadidő.
A fakultatív program ára: 17.500 Ft + belépők (garantált indulás).

13. nap: Nîmes
Búcsú Spanyolországtól, indulás hazafelé Franciaország földközi-tengeri partvidéke mentén. Pihenő Nîmes városában. Itt egy rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek során látjuk a híres római kori amfiteátrumot, valamint a Maison Carrée-t (római kori szentélyt) is. Továbbutazás a Francia és az Olasz Riviérán. Tranzitszállás Észak-Olaszországban (1 éj).

14. nap:
Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Verona – Mestre – Udine – Klagenfurt – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém) útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont - Teljes részvételi díj

2023. ápr. 15-28.  524.000 Ft  
2023. szept. 23 - okt. 6. **  569.000 Ft  
2023. okt. 21 - nov. 3.  524.000 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 13 éjszakai szállást reggelivel, 10 vacsorát Spanyolországban, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét az indulástól az érkezésig, a felsorolt programokat, az Alhambra foglalási díját és egyes városokban a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Figyelem: A részvételi díj 4-5 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 15.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biztosítható, hogy egyes fontos nevezetességeken belül utasaink szakszerű idegenvezetést kapjanak.

Egyágyas felár: 209.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 



Autóbusz felszállási lehetőségek
5:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:10 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
8:40 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Körutazás Spanyolországban

Körutazások és városlátogatások gyűjtőhelyei. Azok a programok is ebbe a körzetbe kerülnek melyek akár csak egyetlen napra de érintenek valamely nagyobb spanyol várost. A részletes programleírásokat az utak leírásai tartalmazzák.

Város: Körutazás Spanyolországban


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Barcelona

Katalónia fővárosa, A Fölközi-tenger harmadik legnagyobb kikötővárosa valamint Spanyolország második legnépszerűbb városa.  Futball csapata világranglisták vezető csapatai között szerepel. Főbb látnivalói Sagrada Família, Passeig de Grácia, Placa de Catalunya, Operaház, A perui Alkirálynő palotája, Ciudadela Park az 1888-as Világkiállítás helyszíne. Gótikus Negyed, számos kulturális és történelmi emlékhelye van, a Múzeumokról nem is beszélve, Picasso múzeum, Gaudí munkássága. Barcelona látnivalóit érdemes mind megcsodálni.

Város: Barcelona

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Costa del Sol

A temperamentum, a flamenco és az örök napfény számtalan turistát vonz Andalúziába, Spanyolország déli részére. Ennek a gyönyörű vidéknek igen sok arca van: vad hegyvidékek, jellegzetes andalúz, fehér falvak és szép partszakaszok. Ezt az intenzív fények és a híres életöröm teszik teljessé. Élvezze Ön is Andalúzia napfényes tengerpartjának elragadó báját, a magával ragadó mór építészet remekeit, a hangulatos olívaligeteket és a nagy legelőket, ahol a híres fekete bikák legelnek.

Város: Costa del sol


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Sevilla


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Valencia


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Körutazás Spanyolországban

Körutazások és városlátogatások gyűjtőhelyei. Azok a programok is ebbe a körzetbe kerülnek melyek akár csak egyetlen napra de érintenek valamely nagyobb spanyol várost. A részletes programleírásokat az utak leírásai tartalmazzák.

Város: Körutazás Spanyolországban


Válogasson útjaink közt téma szerint!