+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Spanyol körutazás II.

Spanyolország, Andalúzia

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Utazás:

A Lufthansa légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival Budapestről Madridig és vissza, egyszeri átszállással.
A szeptember 8-i csoport esetében a Wizzair közvetlen járatával Budapestről Madridba és vissza.
Spanyolországban légkondicionált autóbusszal.

Szállás

10 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: a máj. 24-i, szept. 8-i és szept. 26-i csoportok esetében a torremolinosi szálloda szabályozása miatt 12 éven aluli gyermekek nem vehetnek részt az utazáson.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, 10 vacsora – a szept. 8-i csoportnál 9 vacsora a 2-10. napig).

 

1. nap: Madrid
Elutazás a Ferihegyi repülőtérről egyszeri átszállással – a szept. 8-i csoportnál közvetlen repülőjárattal – Madridba. Érkezés a menetrend függvényében, majd autóbuszos városnézés a spanyol fővárosban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb. Szállás Madridban (1 éj).
Megjegyzés: a szeptember 8-i csoport esetében a repülőjárat későbbi érkezése miatt a madridi városnézésre a 11. napon kerül sor.

2. nap: Madrid, Toledo
A délelőtt egy részét még Madridban töltjük, majd utazás Toledóba, a spanyol királyok ősi székvárosába. Városnézés: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ műemlékekben egyik leggazdagabb városának tartják. Szállás Toledo környékén (1 éj).

3. nap: Granada
A „királyi" várostól délre fekvő La Mancha vidékét, Don Quijote kalandjainak földjét átszelve, majd hatalmas szőlőskertek és olajfaligetek között haladva megérkezés Granadába. Ismerkedés a várossal, majd az utolsó szultáni rezidencia, a világhírű Alhambra palota megtekintése következik. (Az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatos szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 15 év alatt – a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 140 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.)
Szállás Granadában (1 éj).

4. nap: Málaga, Ronda
Utazás Spanyolország szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Rövid városnézés Málagában, a Costa del Sol „fővárosában", majd továbbutazás az egyedülálló fekvésű Ronda városába, mely nevével ellentétben Andalúziának egyik legszebb városa. Az ódon hangulatú óvárost két részre osztja egy több mint 100 méter mély szurdok. Szállás egy tengerparti üdülőhelyen, Torremolinosban (2 éj).

5. nap: Torremolinos, Gibraltár
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.
A fakultatív program ára: 22.500 Ft, mely tartalmazza a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

6. nap: Córdoba, Sevilla
Elutazás Córdobába, a Córdobai Kalifátus egykori fővárosába. A Nagy Mecset megtekintése, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20.000 négyzetméter alapterület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Délután továbbutazás Sevillába, Andalúzia fővárosába, ismerkedés a várossal. Szállás Sevillában (1 éj).

7. nap: Sevilla, Mérida
A sevillai városnézés folytatása: Plaza de España, Alcázar palota, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik legnagyobb katedrálisa a híres harangtoronnyal (a Giraldával). Elutazás Sevillából Méridába, Spanyolország római kori emlékekben leggazdagabb városába. Rövid séta, majd továbbutazás a cáceresi szállodába (1 éj).

8. nap: Cáceres, Plasencia, Candelario
Városnézés Cáceresben, melynek történelmi belvárosa a középkorba viszi vissza a látogatót (Európa egyik legépebben megmaradt középkori városa). A dombra épült óvárost 12 toronnyal megerősített városfal veszi körül.
Továbbutazás változatos extremadurai és kasztíliai tájakon keresztül Salamanca irányába. Útközben rövid látogatás Plasenciában, melynek katedrálisa impozáns látványt nyújt, majd kitérőt teszünk egy elbűvölő hegyi faluba, Candelarióba. Szállás Salamancában (1 éj).

9. nap: Salamanca, Ávila
Délelőtt városnézés Spanyolország híres egyetemi városában, Salamancában, mely tele van műemlékekkel (gyönyörű főtér, a régi és az új katedrális, a Kagylók háza, az egyetem épületei stb.). Délután Ávilával ismerkedünk, Szent Teréz városával, amely középkori városképét napjainkig megőrizte (2,5 km-es városfalrendszer 88 bástyával). Szállás Ávila vagy Segovia környékén (1 éj).

10. nap: Segovia, El Escorial
Utazás Segoviába. A városnézés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota megtekintésére is. Továbbutazás Madrid irányába a Guadarrama-hegységen keresztül. Útközben az El Escorialban, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotában teszünk látogatást (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzóleuma stb.). Szállás Madridban (1 éj).

11. nap: Madrid
Szabadidő Madridban, ezalatt lehetőség Európa egyik leggazdagabb képtárának, a Pradónak a megtekintésére. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással – a szept. 8-i csoportnál közvetlen repülőjárattal – Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. ápr. 19-29.  526.000 Ft + 41.500 Ft (reptéri ill.) = 567.500 Ft  
2023. máj. 24 - jún. 3.  527.000 Ft + 47.300 Ft (reptéri ill.) = 574.300 Ft  
2023. szept. 8-18.  612.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 622.600 Ft  
2023. szept. 26 - okt. 6.  559.000 Ft + 65.300 Ft (reptéri ill.) = 624.300 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os (a szept. 8-i csoportnál 20 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt Spanyolországban, a 10 éjszakai szállást félpanzióval a fent megadottak szerint, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az Alhambra foglalási díját, az irodánk idegenvezetőjét indulástól érkezésig és a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Figyelem: A részvételi díj 4-5 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 15.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biztosítható, hogy egyes fontos nevezetességeken belül utasaink szakszerű idegenvezetést kapjanak. 

Egyágyas felár: 187.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Malaga


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Sevilla


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Körutazás Spanyolországban

Körutazások és városlátogatások gyűjtőhelyei. Azok a programok is ebbe a körzetbe kerülnek melyek akár csak egyetlen napra de érintenek valamely nagyobb spanyol várost. A részletes programleírásokat az utak leírásai tartalmazzák.

Város: Körutazás Spanyolországban


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: El Escorial

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Madrid

Spanyolország fővárosa, London és Berlin után a harmadik legnépesebb az EU területén.  21 kerülete van, és Spanyolország legnagyobb közlekedési csomópontja is egyben. Metróhálózata (több mint 10 vonal) hosszúsága szerint a világon az egyik legnagyobb. Nem titok hogy a Real Madrid labdarugó csapat stadionja is itt található (Santiago Bernabéu) Legjelentősebb látnivalók: Prado, Királyi Palota, Nemzeti Régészeti Múzeum, Nemzeti Iparművészeti Múzeum, Plaza mayor stb...

Város: Madrid

Madrid homokos dombvidéken fekszik a Sierra de Guadarrama, a közép-spanyolországi magashegység keleti masszívuma lábánál. Csak a magaslati levegő és az erős szél tudja megóvni a város a mindennapos szmogtól. A felduzzasztott és hajózhatóvá tett Manzanares kavargó vizében halványan tükröződik néhány reprezentatív híd képe. 35 kilométerre északra a várostól a del Gasco duzzasztó roncsai látszanak - egy 1799-es vihar döntötte romba, véget vetve annak az álomnak, hogy Madrid hajóval is elérhető legzen. II. Fülöp király ennek ellenére 1561-ben Madridot tette meg a gyarmatbirodalom fővárosává. Az akkori 25 000 fős város már 4,5 milliós metropolis lett, amelyből lakói a forró, poros nyár és a spanyol felfogás szerint igen kemény tél ellenére a lehető legtöbbet hozták ki: olyan várost, ahol soha nem áll meg az élet. Külöknösen érvényes ez az éjszakákra, amikor mindenki az utcán van, hogy rátaláljon a madridi éjszakai élet számára legmegfelelőbb szórakozóhelyére. Miután Madridot tudatosan azért tették meg fővárosnak, hogy az országot középpontjából irányíthassák, a reneszánsz kortól kezdve a város egyre gazdagabb és pompásabb lett. A nagyváros azonban emellett becsvágyó is, és jó üzleti érzékkel rendelkezik, erre utalnak magas felhőkarcolói - a város a spanyol életformák hatalmas olvasztótégelye, számos elegáns utcával, melyben a legfinomabb ízlésűek, a lehetséges és lehetetlen dolgok kedvelői egyaránt megtalálják, amire vágynak.

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Costa del Sol

A temperamentum, a flamenco és az örök napfény számtalan turistát vonz Andalúziába, Spanyolország déli részére. Ennek a gyönyörű vidéknek igen sok arca van: vad hegyvidékek, jellegzetes andalúz, fehér falvak és szép partszakaszok. Ezt az intenzív fények és a híres életöröm teszik teljessé. Élvezze Ön is Andalúzia napfényes tengerpartjának elragadó báját, a magával ragadó mór építészet remekeit, a hangulatos olívaligeteket és a nagy legelőket, ahol a híres fekete bikák legelnek.

Város: Torremolinos

Torremolinos Malagától 15 km-re találjuk az egykori kis halászfalut, mely mára a Costa del Sol legnagyobb üdülőhelyévé vált. A helység 9 km hosszú, szürkés homokkal borított strandját egy széles, pálmafás sétány szegélyezi. A városban számos üzletet, hangulatos éttermeket, bárokat, kávézókat és éjszakai szórakozóhelyeket találhatunk.
Válogasson útjaink közt téma szerint!