+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Üdülés és kultúra Dalmáciában

391000.00 Ft/fő

Horvátország, Körutazás Horvátországban

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 7 éj
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás: 2024-07-06

 

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

7 éjszaka a 4 csillagos, tengerparti Hotel Kornatiban, Biograd na Moru település központjában; kétágyas, pótágyazható, légkondicionált, fürdőszobás szobákban (tv, telefon, minibár, hajszárító). A szállodakomplexumhoz tartozó kültéri és beltéri úszómedencéket a Hotel Kornati vendégei is díjmentesen használhatják. A wellness-részleget (szaunák, pezsgőfürdő) és a fitnesztermet előzetes bejelentkezéssel lehet igénybe venni. A wellness-részleg és a fitneszterem ingyenesen egy alkalommal, maximum 90 percet használható, ezen felül csak külön térítés ellenében. Az úszómedencéket korlátlanul lehet használni. A tengerparti strand kb. 50 méterre van a szállodától.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, büfévacsora).

 

1. nap: Zadar
Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Letenye – Varasd – Zágráb – Karlovac – Zadar útvonalon Dalmáciába. Ismerkedés Zadarral (magyarul Zára), Dalmácia legészakibb városával, melynek olaszos hangulatú történelmi belvárosa egy kis félszigeten található.
Szállás egy szép, tengerparti kisvárosban, Biogradban (7 éj).

2. nap: Krka Nemzeti Park
Félnapos kirándulás a Šibenik melletti Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik kihagyhatatlan látnivalója. A legszebb része a Skradinski Buk vízesésrendszere (17 kisebb-nagyobb zuhatag), ahol a folyó feletti fahidakon sétálva gyönyörködhetünk e különös természeti csodában.

3. nap: Dubrovnik
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Dubrovnikba (oda-vissza összesen kb. 8-9 órás buszozás nagyrészt szép tájakon keresztül). Indulás kora reggel. (2022 nyarán átadták a Bosznia-Hercegovinát elkerülő Pelješac-hidat, ami gyorsítja az utazást Dubrovnikba, mert nem kell várakozni a határellenőrzések miatt.)
Dubrovnik a Földközi-tenger térségének műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A hatalmas falakkal körülvett óváros sikátorai, középkori épületei, templomai, kolostorai igazi csemegét jelentenek a kulturális körutazások kedvelőinek. A városnézés csúcspontját a várfalakon tett körséta jelenti, melynek során az óváros, az erődrendszer, a tenger és a környező szigetek legkülönbözőbb panorámájában gyönyörködhetünk. A várfalak összhosszúsága közel 2 kilométer.
A fakultatív program ára: 18.600 Ft + belépők (garantált indulás).

4. nap: Šibenik, Primošten
Félnapos kirándulás. Utazás a szép fekvésű Šibenikbe. Ismerkedés a velencei uralomra emlékeztető óvárossal, melynek igazi gyöngyszeme a késő gótikus, kora reneszánsz katedrális. Ezután séta a hangulatos Primoštenben. A szépségével nyaranta ezreket vonzó városkát egy partközeli szigeten alapították, melyet a későbbiekben híddal kapcsoltak a szárazföldhöz.

5. nap: Split, Trogir
Egész napos kirándulás. Délelőtt városnézés Splitben, Dalmácia fővárosában, ahol Horvátország egyik legérdekesebb történelmi nevezetessége található. Itt építtette fel Diocletianus római császár gigantikus méretű palotáját. A hatalmas kövekből álló, négyszög alaprajzú épületegyüttes minden oldala kb. 200 méter hosszú. Split középkori óvárosa tulajdonképpen a palota belsejében épült, jórészt a palota köveiből. Egészen egyedülálló élményt jelent az óvárosban sétálni, ahol a középkori összezsúfolt házak és sikátorok világában lépten-nyomon előbukkannak az egykori császári palota monumentális maradványai. Jellemző módon Diocletianus császár mauzóleuma lett a VII. században Split székesegyháza.
A következő állomás Trogir, amely egykor a tatárok elől menekülő IV. Béla királyunknak is menedéket nyújtott. Ez a 10.000 lakosú kisváros valaha Splittel vetélkedett, azóta Csipkerózsika álmát alussza, az ember úgy érzi, itt megállt az idő. Séta a kis szigetre épült olaszos műemlékvárosban (paloták, templomok, kolostorok, városkapuk, városháza, erőd stb.).

6. nap: Kornati-szigetek
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Egész napos hajókirándulás az UNESCO világörökséghez tartozó Kornati-szigetvilágba (több mint 140 kisebb-nagyobb sziget). A kék Adria vizéből előbukkanó különös alakú mészkőszigetek látványa felejthetetlen élményt nyújt.
A fakultatív program ára: 21.000 Ft – ebéddel (garantált indulás). 12 éves kor alatt a fakultatív program ára: 10.500 Ft.

7. nap: Horvát Adria
Pihenés a tengerparton.

8. nap: Plitvicei-tavak
Utazás a Plitvicei-tavakhoz. A Plitvicei-tórendszer Európa egyik legszebb természeti csodája – kristálytiszta vizű tavak, vízesések, zúgók, források, erdők káprázatos együttese. Barangolás a nemzeti parkban, majd hazautazás a Karlovac – Zágráb – Letenye – Nagykanizsa – Siófok – Székesfehérvár útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-07-06 7 éj

391000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-07-06 7 éj

391000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-07-06 7 éj

391000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-07-06 7 éj

391000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-24 7 éj

364500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-24 7 éj

364500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-24 7 éj

364500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-08-24 7 éj

364500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Időpontok Teljes részvételi díjak

2024. júl. 6-13. A  391.000 Ft  
2024. aug. 24-31. B  364.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét indulástól érkezésig és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Egyágyas felár: 
    A      143.000 Ft
    B      129.000 Ft 

3. ágy felnőtt kedvezménye: 
    A      62.000 Ft
    B      57.000 Ft 

3. ágy gyerekkedvezménye: (12 éves korig) 
    A      218.000 Ft
    B      198.000 Ft 

3. ágy gyerekkedvezménye: (15 éves korig) 
    A      156.000 Ft
    B      141.000 Ft 

Tengerre néző, erkélyes szoba felára: 15.000 Ft/fő
Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy csak a tengerre néző szobák pótágyazhatóak, tehát 3 fő elhelyezésére csak tengerre néző szobában van lehetőség, bár 3 felnőtt számára a szoba kissé szűkös. 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Autóbuszos felszállóhelyek
5:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7.25 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
9.00 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Körutazás Horvátországban

Ebben a gyüjtő régióba szedtük csokorba azokat a körút és városlátogató programokat amik akár csak egyetlen nap erejéig is, de érintik Horvátországot. A részletes programokat mindig az útleírásokban találják.

Város: Körutazás Horvátországban


Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Krka Nemzeti Park


Város: Krka Nemzeti Park


Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Észak-Dalmácia


Város: Zadar


Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Dél-Dalmácia


Város: Dubrovnik

A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Dalmácia

Vannak akik esküsznek rá a legszebb tengerpartok a dalmát szakaszon találhatóak. Nem szeretnénk vitába szállni senkivel sem, de az biztos hogy legalább egyszer érdemes kicsit beljebb vagy lejjebb utazni ezen a vidéken. Az biztos hogy 20 nagyobb és száznál is több kisebb sziget található az Adriai-tengeren. A legjelentősebb megyék nagy városai: Sibenik, Split, Dubrovnik

Város: Sibenik

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Dalmácia

Vannak akik esküsznek rá a legszebb tengerpartok a dalmát szakaszon találhatóak. Nem szeretnénk vitába szállni senkivel sem, de az biztos hogy legalább egyszer érdemes kicsit beljebb vagy lejjebb utazni ezen a vidéken. Az biztos hogy 20 nagyobb és száznál is több kisebb sziget található az Adriai-tengeren. A legjelentősebb megyék nagy városai: Sibenik, Split, Dubrovnik

Város: Split

Az 1700 éves múltra visszatekintő közép-dalmáciai Split Diokleciánusz császár alatt élte fénykorát, aki jó ideig innen irányította a Római Birodalom ügyeit, örökségül pedig remekbeszabott palotakomplexumot hagyott hátra. A pompás óvárosi műemlékegyüttesen és magas színvonalú idegenforgalmi szolgáltatásokon kívül Split turisztikai vonzerejéhez kétségkívül hozzájárul e mediterrán nagyváros lakóinak felejthetetlen déli sármja.

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Dalmácia

Vannak akik esküsznek rá a legszebb tengerpartok a dalmát szakaszon találhatóak. Nem szeretnénk vitába szállni senkivel sem, de az biztos hogy legalább egyszer érdemes kicsit beljebb vagy lejjebb utazni ezen a vidéken. Az biztos hogy 20 nagyobb és száznál is több kisebb sziget található az Adriai-tengeren. A legjelentősebb megyék nagy városai: Sibenik, Split, Dubrovnik

Város: Trogir

 A kis Velenceként is emlegetett Trogir a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve, melynek története még az ókorra nyúlik vissza, amikor is a városka a Tragurion nevet viselte. Felismerve a hely rendkívül gazdag urbanisztikai értékeit az UNESCO 1997-ben felvette Trogirt a világörökségek rangos listájára. Ez a festői kis városka az utóbbi évtizedekben kimondottan változatos turisztikai kínálattal fogadja az idelátogatókat, a vitorlásokat pedig színvonalas szolgáltatásokkal várja a Čiovo Vitorlás és Jachtklub.

Válogasson útjaink közt téma szerint!