+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nagy Kanadai Körutazás

Kanada, Körutazás Kanadában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Montreal, a Toronto – Calgary és a Vancouver – Budapest útvonalon, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás

12 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: A jún. 29-i csoport számára a 9. éjszakára a szállást egy, a többinél valamivel egyszerűbb szállodában tudtuk csak foglalni, de kanadai partnerirodánk véleménye alapján a szobák tiszták, rendezettek.

Ellátás

12 reggeli / fakultatív félpanzió.

 

1. nap: Montreal
Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Montrealba, Kanada második legnagyobb városába. Érkezés (helyi idő szerint) a délutáni órákban, transzfer a szállodába (1 éj).

2. nap: Montreal
Városnézés Montrealban, mely Párizs után a világ második legnagyobb francia nyelvű városa: óváros a pompás Notre-Dame bazilikával; a belváros modern felhőkarcolói; az Olimpiai negyed a híres ferde toronnyal; a Mont Royal hegy; a Szt. József templom, mely a XX. században épült és a világ egyik legnagyobb temploma lett stb.
A közös programok után szabadidő az óvárosban, illetve lehetőség a különleges földalatti város felfedezésére (közel 2000 üzlet, 30 km-es folyosórendszer).
Késő délután utazás a Szt. Lőrinc-folyó mentén Québecbe, szállás a városban (1 éj).

3. nap: Québec, Ottawa
Québec a francia kultúra bölcsője Amerikában. Több mint 400 évvel ezelőtt alapították, sokak szerint Észak-Amerika leginkább történelmi hangulatú városa. A városnézés során sétálunk az alsóváros bűbájos utcácskáin és a falakkal körülvett felsővárosban is. Ez utóbbihoz tartozik a város jelképévé lett hatalmas Frontenac kastélyhotel, valamint a Szt. Lőrinc-folyó feletti teraszra épült Dufferin-panorámasétány.
Délután utazás Ottawába. Megérkezés után ismerkedés a kanadai fővárossal, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

4. nap: Ottawa, „1000 sziget” hajótúra a Szt. Lőrinc-folyón
Folytatjuk az ismerkedést Ottawával. A sok szép épület közül kiemelkedik a Kanadai Parlament háromrészes, nagyszerű neogótikus épületegyüttese az Ottawa folyó partján. Késő délelőttől szabadidő, ezalatt az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Kanadai Történelem Múzeumának megtekintésére. A szupermodern múzeum remek áttekintést ad a különböző indián törzsek néprajzáról, valamint a fehérek megérkezése óta eltelt időszak történelméről.
A kora délutáni órákban búcsú Ottawától, utazás a Szt. Lőrinc-folyóhoz. Ahol a folyó kilép a hatalmas Ontario-tóból, több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget található. A szigetek jó része magántulajdonban van, nyaralóházakkal, pazar villákkal. A leglátványosabb közülük a Boldt várkastély, mely a romantikus német várak mintájára épült. Egyórás panoráma hajókirándulás a szigetek között, majd a szállodai szobák elfoglalása Kingstonban (1 éj).

5. nap: Kingston, Toronto
Ismerkedés Kingstonnal, az ország egyik legrégebbi városával, mely egy időben Kanada fővárosa volt. Az Ontario-tó partján emelkedő Fort Henry a legnagyobb erődítmény Kanadában, része az UNESCO világörökségnek (fotószünet).
Késő délelőtt továbbutazás az Ontario-tó északi partja mentén Torontóba. A megérkezés után lehetőség a világ nagy múzeumai közé tartozó ROM (Royal Ontario Museum) megtekintésére. A kiválóan összeállított kiállítások közül a legérdekesebbek a dinoszaurusz galéria, valamint az egyiptomi és a kínai gyűjtemény. Ezt követően autóbuszos városnézés (fotószünetekkel) Kanada legnagyobb, s talán legmodernebb városában (Yonge Street – a világ leghosszabb utcája, a régi és az új városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhőkarcolói, Sky Dome, kikötő stb.). Szállás Toronto környékén (2 éj).

6. nap: Toronto, Niagara
Délelőtt a torontói program fénypontjaként felmegyünk a modern világ egyik csodájának tartott CN-toronyba (a XX. század végéig a világ legmagasabb építménye volt).
Ezt követően kirándulás a Niagara-vízeséshez. Séta a vízesések kanadai oldalán, majd a klasszikus hajókirándulás következik, melynek végcélja a félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés.

7. nap: Sziklás-hegység, Banff
Elutazás repülőgéppel a kanadai vadnyugat fővárosába, a prérin fekvő Calgaryba, ahonnan tiszta időben már jól látszanak a Sziklás-hegység láncai. A Kanadai Sziklás-hegység a körutazás csúcspontja, a világ egyik legszebb magashegysége, az érintetlen természet hazája kristálytiszta vizű tavakkal, vadregényes szurdokokkal, zúgó vízesésekkel, óriási gleccsermezőkkel, sötétzöld fenyvesekkel és hófödte csúcsokkal.
A Bow folyó völgyében haladva érkezünk meg a Banff Nemzeti Parkba, majd Banff városába. Ez az alpesi hangulatú városka a Kanadai Sziklás-hegység legjelentősebb üdülőhelye. Ismerkedés a várossal, majd felvonóval felmegyünk a közeli Sulphur hegycsúcsra, ahonnan lebilincselő panoráma nyílik a Nemzeti Park hegyvilágára. Szállás Canmore-ban (a jún. 29-i csoport esetén) vagy Banff városában (a júl. 21-i csoport esetén) - 2 éj.

8. nap: Banff és Yoho Nemzeti Parkok (Johnston-kanyon, Louise-tó, Moraine-tó, Emerald-tó stb.)
Egész napos barangolás a Sziklás-hegység 2 nemzeti parkjában. Először séta a Banff környéki Johnston-kanyon alsó vízeséséig, majd két vadregényes tó megtekintése következik. A Louise-tó és a Moraine-tó sokak szerint a világ legszebb tavai.
Megjegyzés: A Moraine-tó meglátogatása forgalomtól függ, mivel az odavezető út járműforgalmának jelentős megnövekedése és a korlátozott számú parkolóhely miatt elképzelhető, hogy több órás várakozási idő alakulhat ki ezen az útszakaszon, illetve a hatóságok le is zárhatják azt. Ettől függetlenül igyekszünk majd úgy szervezni ennek a napnak a programját, hogy minél nagyobb esély legyen a tó megtekintésére.
Délután a Nagy Vízválasztón keresztül átruccanás a Yoho Nemzeti Parkba. A kirándulás végcélja a gyönyörű színekben pompázó Emerald-tó (Smaragd-tó), útközben fotószünet a Spirális alagutaknál és a Természetes hídnál.

9. nap: Icefields Parkway (Jégmezők panorámaútja)
Az Icefields Parkway a világ egyik legszebb panorámaútja, Lake Louise és Jasper települések között húzódik 230 km hosszan. Az utazás során számtalan fotószünetet tartunk panorámapontoknál, gleccsereknél, gyönyörű tavaknál, vízeséseknél. Pihenő a Columbia-jégmező látogatói központjánál (kilátóhely, kiállítás, étterem, szuvenírboltok stb.).
Fakultatív program: gleccserséta
A látogatói központtól autóbusszal megyünk a közeli Athabasca-gleccser széléig, ahol átszállunk a hatalmas kerekű ún. hóbuszokba. Különleges élmény az utazás, majd az azt követő séta a gleccser jegén.
A fakultatív program ára: 21.700 Ft (garantált indulás).
Továbbutazás a Jégmezők panorámaútjának mentén, szállás Jasperben (1 éj).

10. nap: Jasper Nemzeti Park, Maligne-tó, Maligne-kanyon, Mount Robson
Délelőtt másfél órás hajókirándulás a festői szépségű, hatalmas hegyekkel körülvett, kristálytiszta vizű Maligne-tavon. Ezt követően séta a látványos Maligne-kanyonban, majd pihenő a Mount Robson látogatói központnál, ahonnan kiválóan látszik a 3954 méter magas Robson-hegy, a Kanadai Sziklás-hegység legmagasabb csúcsa.
Ezután elbúcsúzunk a Sziklás-hegységtől, de továbbra is szép hegyvidéki tájakon utazunk a Csendes-óceán irányába. Szállás Kamloopsban (1 éj).

11. nap: Brit Columbia, Bridal Veil Falls, Vancouver
Továbbutazás Brit Columbia tartomány változatos tájain át Vancouverbe, Kanada harmadik legnagyobb városába. Útközben könnyű túrázási lehetőség a Menyasszonyfátyol-vízeséshez (Bridal Veil Falls).
Délután városnézés a nyugati part gyönyörű fekvésű metropoliszában, a világ egyik legkozmopolitább városában: a belváros felhőkarcolói és modern épületei, a régi Vancouvert idéző Gastown a híres gőzórával, a Kínai negyed, a 400 hektáros Stanley park stb. Szállás Vancouverben (2 éj).

12. nap: Vancouver-sziget (Butchart-kertek, Victoria)
Vancouver városát a hatalmas Vancouver-sziget zárja el a nyílt óceántól. Kora délelőtt kompátkelés, majd látogatás egy meseszép virágoskertben (Butchart Gardens), mely világhírnevét jórészt a csendes-óceáni partvidék kellemes éghajlatának köszönheti. Délután ismerkedés Brit Columbia tartomány fővárosával, Victoriával, mely egész évben tele van virágokkal. Lehetőség az egészen különleges Miniature World (makett világ) múzeum megtekintésére, majd visszautazás Vancouverbe. Szerencsés esetben a kompról gyilkos bálnákat is láthatunk.

13. nap: Vancouver
Délelőtt a monumentális Lions Gate hídon keresztül átruccanunk Vancouver egyik fő nevezetességéhez, a Capilano függőhídhoz. A 70 méter mély szurdokot átívelő 137 méter hosszú függőhíd mellett több más – ugyanazon belépővel látogatható – turisztikai attrakciót is létrehoztak (sétaút az esőerdő fáinak tetején, totemoszlopok gyűjteménye stb.).
A látogatást követően rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

14. nap:
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díjak

2023. jún. 29 - júl. 12. 1.524.000 Ft + 151.000 Ft (reptéri ill.) = 1.675.000 Ft 
2023. júl. 21 - aug. 3. 1.567.000 Ft + 151.000 Ft (reptéri ill.) = 1.718.000 Ft 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is) a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Vancouver-szigetre, a 12 éjszakai szállást, a 12 reggelit, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, a helyi idegenvezetéseket, a belépést a nemzeti parkokba, valamint a következő belépődíjakat: Notre-Dame bazilika Montrealban, „1000 sziget” hajótúra, CN-torony, hajókirándulás a Niagaránál, felvonó a Banff melletti Sulphur hegycsúcsra, hajózás a Maligne-tavon, Butchart-kertek, Capilano függőhíd.

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 50 kanadai dollárra kell számítani.

Félpanziós felár: 169.500 Ft
(10 vacsora és 1 ebéd – napi egy főétkezés a 2. naptól a 12. napig. A 6. napon az ebéd a Niagaránál egy panoráma-étteremben lesz.)

Egyágyas felár: 559.000 Ft 

3. fő kedvezménye: 467.000 Ft
Megjegyzés: A kanadai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Kanada

Látnivalók

Montreal
Kétnyelvű város, amely a Mont Royal körül épült fel, nem kevés véráldozat révén, vélhetően a nevét is innen kapta. Néhány szép. XVIII. századi épület teszi hangulatossá a települést, melyek közül említést érdemel a Pointe-a-Calliere (Régészeti és Történeti Múzeum). Télen elviselhetetlenül hideg szelek uralkodnak a város fölött, ilyenkor a nép leköltözik a föld alá, ahol éttermek, mozik, szórakoztató létesítmények tucatjai várják őket. A bárok egy része angolos, más része franciás beállítottsága. Válasszon ki-ki kedvére!

Vancouver
A látogatók szerint minden kétséget kizáróan Kanada legszebb városa. Dombos vidék, melyet még szebbé tesz a hidak, öblök és az óceán látványa. A belvárosban egymást érik a látnivalók: a viktoriánus stílusban épült Gastown városrész felújítva várja felfedezőit, a Stanley park pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. Tengerpartján egymást érik a jobbnál-jobb „beach”-ek, a környéken kiváló kirándulóhelyek is találhatók. A természeti csodák sora a Vancouver-szigeten bálna-megfigyeléssel fokozható.

Sziklás-hegység
Az Alberta és British Columbia államok határán fekvő Sziklás-hegységet két hatalmas kiterjedésű nemzeti park próbálja magába fogadni. Ezek egyike, a Banff volt Kanada első hivatalos természetvédelmi területe, a névadó város ma az ország ma első számú nyári és téli üdülőhely. A Banff legfőbb vonzereje az idilli fekvésű, türkizkék vizű Moraine tó. A Jasper nevű másik nemzeti parkkal a Columbia Jégmező köti össze Banffot. Ez a vidék nem sokat változott a legutolsó jégkorszak óta, éppen ezért 30 gleccser is található területén. Persze a jeget el is lehet kerülni, például túrázással, termálfürdőzéssel vagy barlangmászással.

A préri
A Sziklás-hegység lábánál kezdődik Kanada szíve, a préri, amely szélesen és laposan húzódik végig Alberta, Saskatchewan és Manitoba szövetségi államok területén. A szépen megművelt mezőgazdasági területek mellett azért akad itt néhány nemzeti park is, így a Feketelábú indiánok emlékhelye Fort Macleod mellett, vagy a 3000 km2 területű Lovagló-hegyi Nemzeti Park Manitobában, amely a szabadon legelésző bölények hazája. Érdemes tudni, hogy a szárazföldi közlekedés mellett rengeteg kajak és kenu túraútvonal várja itt a turistákat. Az őslakos indiánok és bölények mellett errefelé a bevándorlók is őrzik hagyományaikat, Yorktonban például hagymakupolás templomok fogadják az idegent jelezve, hogy itt ukránok telepedtek le.

Narcisse Vadrezervátum
A manitobai Narcisse városa a kígyók kedvelőinek gyülekezőhelye. E tartományban ugyanis több mint 10.000 vörösoldalú abroncskígyó él, ráadásul a szintén itt található Manitoba-tóról az a hír járja, hogy a Loch Ness-i szörny rokonsága itt telelt át néhány évezredet. A helyiek szerint egy ilyen óriási kígyót már megölt a katonaság, és nagy titoktartás mellett éjszaka el is szállították innen. Aki nem hisz, járjon utána.

A rengeteg kitűnő gyalogtúra útvonalról elég, ha annyit megjegyzünk, akinek van 500 szabad napja, végiggyalogolhatja Kanadát keletről nyugatra, vagy akár fordítva.

A legfőbb síközpontok Ontarióban, Quebecben, Albertában, illetve Whistler környékén, British Columbiában találhatók, de aki valami igazán különlegesre vágyik, menjen el az alaszkai határ közelébe, ahol akár az inuit eszkimó indiánok sajátos sportágait is gyakorolhatja.

Kanadában összesen 37 nemzeti park és 129 nemzeti történeti park található, amelyek közül 12 az Unesco Világörökségek listáján is szerepel.

Montreal felett magasodik a Mont Royal, amelyről a város a nevét kapta. Az európai hatás erősen érződik a városon. A város gyöngyszeme a Pointe-a-Calliere, a Régészeti és Történeti Múzeum.

Vencouver Kanada legbájosabb városa, azonnal bele lehet szeretni. Leghíresebb látnivalója a Stanley Park és a tengerpartok szerelmeseit elbűvölő Wreck-part. A Vancouver-szigeten pedig természeti csodákban gyönyörködhet a turista.

A Sziklás-hegység természeti adottságaival vonza a turisták özönét. Csodás látványt nyújt a Moraine tó, valamint a Banff és a Jasper Nemzeti Park is.

A Niagara vízesés a nászutasok kedvelt célpontja, az Egyesült Államok és Kanada határán fekszik.

Térség: Körutazás Kanadában

Város: Körutazás Kanadában


Kanada

Látnivalók

Montreal
Kétnyelvű város, amely a Mont Royal körül épült fel, nem kevés véráldozat révén, vélhetően a nevét is innen kapta. Néhány szép. XVIII. századi épület teszi hangulatossá a települést, melyek közül említést érdemel a Pointe-a-Calliere (Régészeti és Történeti Múzeum). Télen elviselhetetlenül hideg szelek uralkodnak a város fölött, ilyenkor a nép leköltözik a föld alá, ahol éttermek, mozik, szórakoztató létesítmények tucatjai várják őket. A bárok egy része angolos, más része franciás beállítottsága. Válasszon ki-ki kedvére!

Vancouver
A látogatók szerint minden kétséget kizáróan Kanada legszebb városa. Dombos vidék, melyet még szebbé tesz a hidak, öblök és az óceán látványa. A belvárosban egymást érik a látnivalók: a viktoriánus stílusban épült Gastown városrész felújítva várja felfedezőit, a Stanley park pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. Tengerpartján egymást érik a jobbnál-jobb „beach”-ek, a környéken kiváló kirándulóhelyek is találhatók. A természeti csodák sora a Vancouver-szigeten bálna-megfigyeléssel fokozható.

Sziklás-hegység
Az Alberta és British Columbia államok határán fekvő Sziklás-hegységet két hatalmas kiterjedésű nemzeti park próbálja magába fogadni. Ezek egyike, a Banff volt Kanada első hivatalos természetvédelmi területe, a névadó város ma az ország ma első számú nyári és téli üdülőhely. A Banff legfőbb vonzereje az idilli fekvésű, türkizkék vizű Moraine tó. A Jasper nevű másik nemzeti parkkal a Columbia Jégmező köti össze Banffot. Ez a vidék nem sokat változott a legutolsó jégkorszak óta, éppen ezért 30 gleccser is található területén. Persze a jeget el is lehet kerülni, például túrázással, termálfürdőzéssel vagy barlangmászással.

A préri
A Sziklás-hegység lábánál kezdődik Kanada szíve, a préri, amely szélesen és laposan húzódik végig Alberta, Saskatchewan és Manitoba szövetségi államok területén. A szépen megművelt mezőgazdasági területek mellett azért akad itt néhány nemzeti park is, így a Feketelábú indiánok emlékhelye Fort Macleod mellett, vagy a 3000 km2 területű Lovagló-hegyi Nemzeti Park Manitobában, amely a szabadon legelésző bölények hazája. Érdemes tudni, hogy a szárazföldi közlekedés mellett rengeteg kajak és kenu túraútvonal várja itt a turistákat. Az őslakos indiánok és bölények mellett errefelé a bevándorlók is őrzik hagyományaikat, Yorktonban például hagymakupolás templomok fogadják az idegent jelezve, hogy itt ukránok telepedtek le.

Narcisse Vadrezervátum
A manitobai Narcisse városa a kígyók kedvelőinek gyülekezőhelye. E tartományban ugyanis több mint 10.000 vörösoldalú abroncskígyó él, ráadásul a szintén itt található Manitoba-tóról az a hír járja, hogy a Loch Ness-i szörny rokonsága itt telelt át néhány évezredet. A helyiek szerint egy ilyen óriási kígyót már megölt a katonaság, és nagy titoktartás mellett éjszaka el is szállították innen. Aki nem hisz, járjon utána.

A rengeteg kitűnő gyalogtúra útvonalról elég, ha annyit megjegyzünk, akinek van 500 szabad napja, végiggyalogolhatja Kanadát keletről nyugatra, vagy akár fordítva.

A legfőbb síközpontok Ontarióban, Quebecben, Albertában, illetve Whistler környékén, British Columbiában találhatók, de aki valami igazán különlegesre vágyik, menjen el az alaszkai határ közelébe, ahol akár az inuit eszkimó indiánok sajátos sportágait is gyakorolhatja.

Kanadában összesen 37 nemzeti park és 129 nemzeti történeti park található, amelyek közül 12 az Unesco Világörökségek listáján is szerepel.

Montreal felett magasodik a Mont Royal, amelyről a város a nevét kapta. Az európai hatás erősen érződik a városon. A város gyöngyszeme a Pointe-a-Calliere, a Régészeti és Történeti Múzeum.

Vencouver Kanada legbájosabb városa, azonnal bele lehet szeretni. Leghíresebb látnivalója a Stanley Park és a tengerpartok szerelmeseit elbűvölő Wreck-part. A Vancouver-szigeten pedig természeti csodákban gyönyörködhet a turista.

A Sziklás-hegység természeti adottságaival vonza a turisták özönét. Csodás látványt nyújt a Moraine tó, valamint a Banff és a Jasper Nemzeti Park is.

A Niagara vízesés a nászutasok kedvelt célpontja, az Egyesült Államok és Kanada határán fekszik.

Térség: Toronto

Város: Toronto


Válogasson útjaink közt téma szerint!