+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nyári kaland Kraljevicán, a horvát...

129990.00 Ft/fő

Horvátország, Kvarner-öböl

Szállás típus: Hotel **
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 4 éj
Típus: Hajóút, Kombinált nyaralás, Nyaralóprogram, Városlátogatás, Városnéző programok, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Nyári kaland Kraljevicán, a horvát tengerpart mellett**
5 NAPOS PIHENÉS AUTÓBUSSZAL HORVÁTORSZÁGBAN
KRALJEVICA: HOTEL UVALA SCOTT **
 

Időpont:         2024. július 12-16.

Utazás:           autóbusszal

Találkozás:    06:45 órától, a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, a Planetárium mellett)

Indulás:          07:00 órakor

Elhelyezés:     standard 2 ágyas szobák, pótágyazhatók, zuhanyzó/wc-vel, klíma nincs

Ellátás:           svédasztalos reggeli és vacsora. A vacsorához víz, üdítő ingyenes!

-Reggeli 7:00-10:00 között,
-Vacsora 18:30-21:00 között.

Kraljevica település Crikvenica város közelében található, a Vinodolski kanálisban. A település igen fiatal, gazdag villáival és rendezett fürdőivel turisztikai településsé nőtte ki magát. Gazdag kínálata mellett Kraljevica több különböző sportolási lehetőséget is nyújt vendégeinek. A gasztronómia szerelmesei a helyi éttermekben próbálhatják ki a horvát étel specialitásokat. A város a 19. század vége óta ismert idegenforgalmi település. Fő nevezetességei közé tartozik az Öreg várkastély és a Frangepán - kastély.

Program

Indulás 7:00 órakor a Népligetből, egy két pihenő után megérkezés kora délután a szállodába, szobák elfoglalása majd kezdetét veszi pihenésünk, üdülésünk a tengerparton. Fakultatív lehetőségeket is kínálunk a pihenésen kívül.

Fakultatív programok: /jelentkezéskor, kérjük megjelölni, mely programokon szeretnének részt venni/ A programok minimum indulási létszáma 20 Fő!

Busszal Vrbnik + Omisalj:

Indulás 09:00-kor Vrbnikbe, ahol meglátogatjuk a világ legszűkebb utcáját, amit itt, Horvátországban találunk. Rövid séta keretében séta a sikátoros utcákon a templom mögötti kilátópontig, ahonnan gyönyörű a panoráma a tengerre. Rövid szabadprogram keretében bemehetünk borokat kínáló boltokba, ahol megvehetjük, esetleg megkóstolhatjuk a városka körül termelt szőlőből készült nedűket. Az egy órás program után utazás Omisaljba, ahol elsétálunk az egykori vár bástyájához, ahonnan csodálatos a panoráma az Omisalji-öbölre. Majd vásárlási lehetőség egy nagyáruházban. Körülbelül 14:00 órára visszaérünk a hotelbe.

Részvételi díj: 6.000.- Ft/fő

Busszal Opatija:

Indulás 09:00-kor. Utazás Abáziába, megérkezésünk után felfedezzük ezt az elegáns várost. Gyalogos városnézésünk során megismerkedünk Opatija, patinás villáival, épületeivel, parkjaival és utcáival. Elsétálunk a Villa Angilinahez, amely egykor egy nyári rezidencia volt. Fotót készíthetünk az Opatija szimbólumaként ismert, Lány sirállyal szobornál. Innen gyönyörű panorámában lesz részünk a Kvarner öbölre és Opatijára. Majd kis szabadprogram keretében strandolási lehetőség a városka strandján. 13:00 óra körül utazás vissza a hotelbe.

Részvételi díj: 6.000.- Ft/fő

Busszal Krk:

Indulás 09:00-kor, Hangulatos utcácskáival, templomaival és éttermeivel Krk-város garantáltan elvarázsolja az ide utazó turistákat. Az óváros sikátoraiban autentikus házak várnak bennünket. Számtalan kis üzlet, a legkülönfélébb portékáit kínálja, a kis utcácskákban. A kikötőből akár üvegfenekű hajóval kirándulást is tehetünk a víz alatti világba. A városi strandok valamelyikén fürödhetünk. A városban aprókavicsos strandok találhatók.

Részvételi díj: 6.000, - Ft/fő

Utolsó nap 09:15 és 09:30 között kijelentkezés a hotelből és bepakolás a buszba. Szabadprogram ill strandolási lehetőség 15:00 óráig, a hazaindulásig. Addigra mindenki ismerni fogja a helyszínt, a strandon lévő zuhanyzókat, az átöltözési lehetőséget, a főépületben lévő WC-t, a boltokat és a parton lévő éttermet. Hazaérkezés Budapestre 22-23 óra között!

Szállás fekvése: a hotel és apartmanjai a Dubno- öbölben, csodálatos zöldövezetben találhatóak, domboldalon /lépcsők/ 20- 400 m-re a tengerparttól. Kraljevica városa kb. 4 km-re található.

Tengerpart: kiépített betonos tengerpart, sok lépcsőn közelíthető meg.

Szolgáltatások: recepció, étterem, taverna, pizzéria, kávézó, tengerparti grill bár, mini- market, ajándéküzlet, diszkó, élőzene a tavernában a nyári időszakban, parkoló. Napozóágy bérlés ára: kb.5 eur/ágy, napernyő ára: 5 eur/ernyő. Wi-Fi a recepción található. Minigolf, vízi sportok a tengerparton térítés ellenében. A szálloda területén bankautomata nincsen.

Visszaindulás Budapestre a délutáni órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Kézi és úti poggyász szabályozás, méret és súlykorlátozás a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer bevezetése miatt:

Kézipoggyászként az autóbusz utasterébe súlya vagy mérete miatt csak olyan tárgy vihető fel, mely méretében, jellegében és súlyában nem akadályozza a biztonságos utazás körülményeit, feltételeit. Kézipoggyász méretét és súlyát illetően biztonságosan elhelyezhető az utas ülések feletti kalaptartón vagy a lábtérben. A biztonságos és kényelmes utazás érdekében az ülések alatt és a lábtérben csak szükség esetén helyezhető el poggyász.

Az utasok kézipoggyászként, személyenként egy darab kisméretű táskát (pl. kézitáska, laptoptáska stb.,) vihetnek fel az utastérbe, mely kézipoggyász biztonságosan elhelyezhető az autóbusz kalaptartóján.

Kézi és útipoggyászként nem szállítható olyan tárgy, amely méreténél vagy súlyánál fogva az autóbuszban erre kijelölt helyen nem helyezhető el, súly vagy méretkorlát tekintetében a szabályozáson túlmutat, valamint a többi utas egészségében, testi épségében, ruházatában, kézipoggyászában kárt okozhat.

Csomagtérben lehelyezett poggyászként személyenként maximum 15 kg súlyú poggyász helyezhető el.

A fenti súly korlátozások az utazás egész időtartamára nézve kötelező érvényűek! Az utasonként engedélyezett poggyászsúly megosztása vagy elosztása több utastárs esetében nem engedélyezett, még az azonos foglaláson együtt utazó csoport esetén sem. Karton ásványvizeket nem helyezünk be a busz csomagtérbe sem. Megértésüket köszönjük!

Az utazás ideje alatt mindenkinek ajánlott rendelkeznie érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni.

Részvételi díj: 159.990, - Ft/fő

AKCIÓS ÁR: 129.990, - Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 7.200, - Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000, - Ft/fő

Az utazás minimum 40 fő jelentkező esetén indul!        

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-07-12 4 éj

129990.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Kvarner-öböl

Hazánkhoz ez a legközelebbi tengerpart, nem csoda, hogy sokan szeretik és ismerik. A Kvarner egy igazán változatos térség, hegyek, völgyek, tengerpart, zöld és kopár szigetek, melyeknek szépségétől csordultig telik az ember szíve.

Képzeletbeli utazásunkat ezen a tájon legismertebb városából kiindulva kezdjük:
Az Ucka hegy aljában, mélykék tengerben  mint egy tükörben  nézegeti magát egy igazi szépség: Opatija, a Monarchia korának kedvenc üdülővárosa. Mozgalmas és programokkal teli élet zajlik itt éjjel nappal, télen  nyáron. Az ismert, 11 km hoszszú Lungo Mare tengerparti sétányon elérhetőek a Kvarner Riviera kedvelt helyei és üdülővárosai, így Icici, Ika, Lovran, Moscenicka Draga, ahol mindenki kedvére válogathat a festői öblök és strandok között, felkeresheti Lovran óvárosát, melynek szűk utcái csigaházat formáznak. A Kvarner-öböl fővárosától, Rijekatól 30 km-re található a Frangepán kastélyról ismert Kraljevica, tovább az úton pedig egy népszerű, patinás fürdőhely  Crikvenica. Népszerűségét leginkább tiszta és felszerelt, kavicsos, városi strandjának, valamint a Crikvenicai Riviera mentén fellelhető sok kis öbölnek köszönheti. Krk -sziget az Adria legnagyobb szigete, melyet híd köt össze a szárazfölddel, így könnyen megközelíthető. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a szigeten, Vrbnik faluban található a világ legszűkebb utcája, egyben ez a sziget leghangulatosabb települése. Azoknak, akik felkeresik Krk-et, javasoljuk, hogy kóstolják meg a sziget ízletes borát, a vrbnicka zlahtina-t és látogassanak el a közeli Kosljun nevű kolostor szigetre is. Utunkat déli irányban folytatva Rab szigetre érkezünk. Bár az óváros mindössze három párhuzamos utcából áll, a városka jellegzetes négy tornyával felejthetetlen látványt nyújt, úgy, mint a sziget homokos és sziklás partjai a kristálytiszta tengerrel. Érdekessége, hogy itt volt Európa első nyilvános nudista strandja, melyet VII. Eduard, angol király nyitott meg annak idején. Cres sziget Horvátország második legnagyobb szigete. Crest és Losinj szigetet híd köti össze, így könnyen összeköthetjük a két sziget bejárását. Ha azonban már Losinj-on járunk véletlenül se hagyjuk ki Mali Losinj és Veli Losinj városkák bűbájos utcáit.

A zöld Losinj igazi ellentéte Pag sziget, mely kopár és vöröses-fehér sziklái között rejti csodálatos öbleit és szebbnél szebb strandjait. Pag földrajzilag a Kvarner öböl és Dalmácia határán terül el. A sziget déli csücskét híd köti össze a szárazfölddel, így innen egy óra alatt Zadarba érhetünk. Az ezen a változatos területen nyaralók számos felejthetetlen fakultatív kiránduláson vehetnek részt.

Város: Kraljevica

Rijekától délre, a Crikvenicai Riviéra előtt, a Krk – szigetre átívelő híd tőszomszédságában található ez az üdülőterület. Kedvező fekvése miatt kiváló kiindulópontja lehet a környék felfedezésére induló kirándulásoknak. Kraljevicától kb. 3 km-re hajógyár és kőolajtartályok vannak, de ezek a szálláshelyekről szinte nem is láthatóak, a fürdőzést nem befolyásolják. Letenyétől kb. 290 km.
Válogasson útjaink közt téma szerint!