+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Felvidéki barangolás

73900.00 Ft/fő, ...

Szlovákia, Magas Tátra

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 2 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-10-20

A program:

Felvidéki barangolás

1.nap Indulás a kora reggeli órákban. Rövid séta Rozsnyó óvárosában, majd utazás Betlérre az Andrássy kastélyhoz. Látogatás a pazar berendezésű kastélyban és csodás parkjában, ahol számos szökőkút, szobor, mesterséges tó és több apró romantikus épület található. Ellátogatunk az Ochtinská-i aragonitbarlangba, mely szó szerint egy világkülönlegesség. Jelentőségének és egyedi díszítésének köszönhetően az UNESCO Világ Kulturális és Természeti Örökségeinek a listájára is felkerült. Jún. és aug.-i csoportjainkkal az aragonitbarlang helyett Európa legrégebbi barlangjához, a Dobsina-i jégbarlanghoz látogatunk, közel egy órát töltünk a földalatti csodavilágban. Szállás elfoglalása Poprád környékén.

2.nap Reggeli után meglátogatjuk Ótátrafüredet, ahol siklóra ülve csodálhatjuk a vadregényes tájat. Ezt követően utazás a Tar-pataki vízeséshez, mely a Magas-Tátra leghíresebb látványosságai közé tartozik. A több lépcsőből álló vízesések zuhogó vízfüggönyét több kilátópontról és a víz fölött átívelő fahidakról is megcsodálhatjuk. Séta a Csorba-tó partján, majd visszautazás a szálláshelyre.

3.nap Reggeli után két ősi felvidéki városunkat látogatjuk meg: Késmárkot, ahol az Evangélikus Fatemplomot és a Thököly várat tekintjük meg, majd felkeressük Lőcsét, melyről méltán állítják, hogy a legnemesebb ékkő a Szepesség koronáján. A "fekete város", mely Mikszáth Kálmánt is megihlette, az UNESCO világörökségének része, legfontosabb látnivalók a Városháza, a Harangtorony, a Szent Jakab templom és a Szégyenketrec, ahol hajdan bűnözőket és léha erkölcsű asszonyokat szégyenítettek meg. Ezt követően felkeressük Európa legnagyobb erődítményrendszerét és várát Szepesváralján, mely egyben nemzeti kulturális emlék és UNESCO világörökség. Útban hazafelé városnézés Kassa romantikus hangulatú óvárosában: Szt. Erzsébet Székesegyház, Rákóczi fejedelem sírja, főtér a zenélő szökőkúttal. Érkezés a kiindulási pontra a késő esti órákban

Hotel*** reggeli

(2-3 ágyas fürdőszobás szobák)

04.29.-05.01.

10.20.-22.

Részvételi díj

75 900 Ft/fő

73 900 Ft/fő

Üdülőhelyi illeték

2 900 Ft/fő

2 900 Ft/fő

Vacsora 2 alkalom

10 900 Ft/fő

10 900 Ft/fő

Egyágyas felár

5 900 Ft/fő

5 900 Ft/fő


Részvételi díj: tartalmazza az utazást autóbusszal, a 2 éj szállás hotel***, 2 reggeli és az idegenvezetés díját. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját. 

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 540 Ft/fő/nap (80 év alatt)
Útlemondási biztosítás:  a részvételi díj 2,5 %-a 

Csatlakozás: Budapest-Hatvan-Gyöngyös-Mezőkövesd-Miskolc

Dunántúli és Dél-Alföldi csoportjaink kérjék árajánlatunkat a km többlet miatt.

Belépők:

Betléri kastély: 6 euro/fő

Kassa, Rákóczi kripta: 2 euro/fő

Dunajeci tutajozás: 12 euro/fő

Ochtinská-i - aragonitbarlang 6 euro/fő

Dobsina-i jégbarlang: 7 euro/fő

Késmárk: Fatemplom 3 euro/fő, diák: 2 euro/fő, gyerek 15 éves korig: 1,5 euro/fő

Thököly vár 3 euro/felnőtt, nyugdíjas jegy 2 euro/fő, diák 1,5 euro/fő; gyerek 1 euro/fő

Lőcse: Szent Jakab templom 2 euro/fő, diák 1 euro/fő

Szepesváralja vár 4 euro/fő

Ótátrafüred felvonó 10 euro/fő

Az árak tájékoztató jellegűek.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-10-20 2 éj

73900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-20 2 éj

73900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-20 2 éj

73900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-20 2 éj

73900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-20 2 éj

73900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Magas Tátra

Európa szívében található a szépséges Magas Tátra. A szlovákok féltve ôrzött kincsét, dolomitszerűen csipkézett hegygerincek, gránitcsúcsok, tavak, vízesések és patakok tarkítják. A gyalogtúra, a hegymászás szerelmeseinek és a városok zajában megfáradt embereknek egyaránt garantált ózondús kikapcsolódást kínál a zúgó patakokkal teli tátrai táj, ahol különleges fauna és flóra várja az odalátogatót.

Város: Ótátrafüred (Stary Smokovec)


Válogasson útjaink közt téma szerint!