+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Madagaszkár ***

1185000.00 Ft/fő

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 9 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:
Kelet-madagaszkári körutazás pihenéssel

Program leírás

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

 

 

Magyarország állampolgárai karantén- és tesztkötelezettség nélkül léphetnek be Madagaszkárra.

2022. augusztus 11 -én a madagaszkári kormány minden, a Covid-19 járványhoz kapcsolódó utazási korlátozást feloldott.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Antananarivoba. Étkezés és éjszakázás a repülőgépen.

 

2. nap: ... Antananarivo (Madagaszkár)

Érkezés Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Antananarivoban.

 

3. nap: Antananarivo - Andasibe

Reggeli, majd utazás kelet felé Andasibe-be. Útközben látogatás egy állatfarmon Mandrakában, hol Madagaszkár legtöbb hüllőfajtáját megismerhetjük. Érkezés az Analamazoatra Nemzeti Park mellett fekvő Andasibe-be a kora esti órákban. Vacsora. Szállás Andasibe-ben.

 

4. nap: Andasibe - Analamazoatra Nemzeti Park - Tamatave

Reggeli után felfedezzük az Analamazoatra Nemzeti Park különleges állat- és növényvilágát. Itt él a legnagyobb lemúrfaj, az Indri Indri, valamint láthatunk orchideákat és páfrányokat is. Séta a lemúrok énekétől hangos esőerdőben. Délután továbbutazás Madagaszkár második legnagyobb városába, Tamatave-be. Városnézés a tengerparti kikötővárosban, mely során elvegyülhetünk a helyiek nyüzsgő életében. Vacsora. Szállás Tamatave-ben.

 

5. nap: Pangalanes csatorna

Reggeli, majd egésznapos hajókirándulás a Pangalanes csatorna mentén, mely a keleti partvidék természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze. A nap során apró halászfalvak mellett haladunk el és láthatunk banánnal, ananásszal megrakott pirogue-okat (teljes mértékben kézi munkával készült tradicionális facsónakok). Megálló Akanin'ny Nofy-ban. Az érintetlen természet eme csodás szigete nem véletlenül kapta a helyiektől az "álmok fészke" nevet. A területet az indiai-óceántól egy csupán pár méter széles homokdűne-sáv választja el. Látogatás az 50 hektáros Palmarium Magánrezervátumban, ahol Madagaszkár növényvilágával ismerkedhetünk meg.  Visszautazás hajóval Tamatave-be. Vacsora. Szállás Tamatave-ben.

 

6. nap: Tamatave - Sainte Marie-sziget

Reggelit követően továbbutazás északra a buja növényzettel és hegyekkel határolt partvidéken. Megérkezés Soanierana Ivongo-ba, ahol hajóba szállunk, hogy átjussunk a Sainte Marie-szigetre. Transzfer a szállodába, majd fürdés, pihenés a világ ezen eldugott paradicsomában. Napozás közben a parton megfigyelhetjük a kaméleonokat és makikat, vagy felfedezhetjük a türkizkék óceán színes állatvilágát. Ha szerencsénk van, még hosszúszárnyú bálnát is láthatunk, melyek szívesen játszanak a szigetcsoport közelében. Vacsora. Szállás Sainte Marie-n.

 

7. nap: Sainte Marie

Reggeli után egész nap fürdés, pihenés az óceánparton. Fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás Sainte Marie-n.

 

8. nap: Sainte Marie - Antananarivo

Reggeli, majd fürdés, pihenés. Kora délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Antananarivóba. Érkezés után városnézés Antananarivoban. Többek között megtekintjük az Ambohimanga palotát (,,Kék domb"), mely a XVII. században épült, és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képezi.. Vacsora. Szállás Antananarivóban.

 

9. nap: Antananarivo 

Reggeli, majd látogatás Lemúr Parkban, ahol Madagaszkár jellemző állataival a lemúrokkal és makikkal, utóbbiakat meg is simogathatjuk vagy egy-egy fénykép erejéig még a vállunkra is ülnek. A park emellett fontos feladatának tekinti a lemúrok védelmét - egyre több és több a parkban született állatot telepítenek vissza természetes élőhelyükre. A park látogatását követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés Antananarivoból menetrend szerinti járattal átszállással Budapest felé. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

10. nap: ... Budapest

Megérkezés Budapestre.

 

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Ambohimanga palota

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étk: 195 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

A 195 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszíni vízum kb. 35 EUR

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel

-         BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 7.400 Ft)

-         közlekedés külön busszal, hajóval

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-07-05 9 éj

1185000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Madagaszkár

A történelem folyamán azután az európai kalózok is előszeretettel választották támaszpontjukul Madagaszkárt, és a holland, francia, portugál, brit és spanyol rosszfiúk génjeit ma is sok félvér helybeli őrzi.

Később némi brit, majd francia gyarmati sors tette még változatosabbá a sziget kultúráját. A második világháborút követően erőteljes orosz befolyás alá került a terület, amit az is jelez, hogy Moszkvával közvetlen repülőgép járat köti össze a fővárost, Antananarivót. A turistákat szvesen látják a szigeten, de a belépés csak előre megszerzett vízum birtokában lehetséges. Ha viszont egyszer már bejutott az ember, akár napi néhány dollárból is eléldegélhet a vízum érvényességéig, azaz akár 3 hónapig. Ez pedig nem egy utolsó szempont, hiszen Madagaszkáron hetekig lehetne fényképezgetni a rendkívül különleges állat- és növényvilágot. Lemúrok, kaméleonok, baobabfák, gekkók, polipfák tartoznak a nemzeti parkok különlegességei közé. Sajnos, a szegénység és a kormányzati felelőtlenség miatt a területet egykor jóformán teljesen befedő trópusi esőerdő ma már csak a sziget 15%-ára korlátozódik, és a művelhető talaj egész egyszerűen eső után sok helyen belecsúszik az Indiai-óceánba. Áprilisé s október között a legbarátságosabb a terület éghajlata, bár a fennsíkokon a nyár sem túl forró. Antananarivo (Tana)Tana sok más ázsiai és afrikai fővároshoz hasonlóan elsősorban zsúfolt, zajos és szennyezett levegőjű metropolisz, bár vannak felfedezésre érdemes részei. Érdemes végigmenni a Függetlenség Sugárútján (Avenue de l'Indépendance), ahol egymást érik az alkalmi árusok fehér napernyői. A hatalmas Zoma Market a város egyik legfőbb attrakciója. Itt érdemes népművészeti tárgyak után kutatni, azonban itt a legnagyobb a veszélye a zsebtolvajlásnak is.Akinek nincs ideje arra, hogy elutazzon a sziget északi részébe a nemzeti parkokhoz, annak javasolható a Parc Botanique et Zoologique de Tsimbazaza ahol tucatnyi különleges állatfaj, pl. lemúrok, figyelhetők meg.

Az állatkertben található a Musée d'Académie Malgache ahol a sziget egykor még izgalmasabb állatvilágának azóta már kihalt fajait (pl. elefántmadár, dugong, rövid farkú fehér víziló) tekinthetik meg a vendégek.Nosy BeNosy Be Madagaszkár első számú üdülőterülete, a körülötte fekvő kisebb szigetekkel együtt (Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia, Nosy Mitsio és Nosy Iranja). Repülőgéppel érhető el legkönnyebben, hiszen 700 km-re fekszik Madagaszkár fővárosától. Itt a klasszikus trópusi üdülőhelyek minden szolgáltatása a turisták rendelkezésére áll, de ennek az árát is meg kell fizetni. Kellemes hely a sziget fővárosa, Andoany, amely ma is őrzi egykori francia gyarmati település jellegét. Réserve Naturelle Intégrale des Tsingy de BemarahaMadagaszkár legnagyobb kiterjedésű védett övezete viseli ezt a megtisztelően hosszú nevet, amelyet ráadásul az UNESCO is a világ természeti örökségei közé sorolt.

A 152,000 hektáros Tsingy de Bemaraha az ország nyugati részén található, területén hatalmas erdőségek és lepusztult mészkősziklák osztoznak, amelyek kiváló élőhelyet nyújtanak ritka állatfajok számára. Kenuval is be lehet járni a terület egy részét, ahol látványos vízesések teszik teljessé az élményt. Mindazonáltal kell némi elhivatottság ahhoz, hogy ide eljusson az ember fia, hiszen az út az esős évszakban járhatatlan, száraz időben pedig egy igen lassú, speciális helyi fuvareszközt: zebu-kocsit is igénybe kell venni megközelítéséhez.Parc National de Montagne d'AmbreMadagaszkár északi részén található ez a hatalmas, vulkáni eredetű masszívum. Az itteni esőerdőben főleg a hüllő és kétéltű fajok gazdagsága szembetűnő, igazi különlegesség a kékorrú kaméleon. 20 km hosszú jelzett túristaút várja a itt a vendégeket. Parc National de IsaloEz az erodált homokkő masszívum számos furcsa szoborszerű képződmény otthona. Grottók, vízesések, kanyonok tarkítják az egyébként sem unalmas látványt nyújtó, fűvel benőtt térséget. Ráadásul a helyi törzsek a zavarba ejtő sziklákba rejtették halottaikat is.

Aki szerencsés, ráadásul jól beszél a sziget hivatalos nyelvén, franciául, az betekintést nyerhet a helybeliek különleges, tabukkal megtűzdelt hitvilágába is. FianarantsoaFianarantsoa Madagaszkár intellektuális központja, ahol a kellemes magashegyi éghajlat (1375 m) következtében kitűnő borokat is készítenek. A francia misszionáriusok tevékenységének köszönhetően ez a térség a katolicizmus fellegvára, amit tucatnyi égbeszökő templomtorony jelez.

Térség: Körutazás Madagaszkáron


Város: Körutazás Madagaszkáron


Madagaszkár

A történelem folyamán azután az európai kalózok is előszeretettel választották támaszpontjukul Madagaszkárt, és a holland, francia, portugál, brit és spanyol rosszfiúk génjeit ma is sok félvér helybeli őrzi.

Később némi brit, majd francia gyarmati sors tette még változatosabbá a sziget kultúráját. A második világháborút követően erőteljes orosz befolyás alá került a terület, amit az is jelez, hogy Moszkvával közvetlen repülőgép járat köti össze a fővárost, Antananarivót. A turistákat szvesen látják a szigeten, de a belépés csak előre megszerzett vízum birtokában lehetséges. Ha viszont egyszer már bejutott az ember, akár napi néhány dollárból is eléldegélhet a vízum érvényességéig, azaz akár 3 hónapig. Ez pedig nem egy utolsó szempont, hiszen Madagaszkáron hetekig lehetne fényképezgetni a rendkívül különleges állat- és növényvilágot. Lemúrok, kaméleonok, baobabfák, gekkók, polipfák tartoznak a nemzeti parkok különlegességei közé. Sajnos, a szegénység és a kormányzati felelőtlenség miatt a területet egykor jóformán teljesen befedő trópusi esőerdő ma már csak a sziget 15%-ára korlátozódik, és a művelhető talaj egész egyszerűen eső után sok helyen belecsúszik az Indiai-óceánba. Áprilisé s október között a legbarátságosabb a terület éghajlata, bár a fennsíkokon a nyár sem túl forró. Antananarivo (Tana)Tana sok más ázsiai és afrikai fővároshoz hasonlóan elsősorban zsúfolt, zajos és szennyezett levegőjű metropolisz, bár vannak felfedezésre érdemes részei. Érdemes végigmenni a Függetlenség Sugárútján (Avenue de l'Indépendance), ahol egymást érik az alkalmi árusok fehér napernyői. A hatalmas Zoma Market a város egyik legfőbb attrakciója. Itt érdemes népművészeti tárgyak után kutatni, azonban itt a legnagyobb a veszélye a zsebtolvajlásnak is.Akinek nincs ideje arra, hogy elutazzon a sziget északi részébe a nemzeti parkokhoz, annak javasolható a Parc Botanique et Zoologique de Tsimbazaza ahol tucatnyi különleges állatfaj, pl. lemúrok, figyelhetők meg.

Az állatkertben található a Musée d'Académie Malgache ahol a sziget egykor még izgalmasabb állatvilágának azóta már kihalt fajait (pl. elefántmadár, dugong, rövid farkú fehér víziló) tekinthetik meg a vendégek.Nosy BeNosy Be Madagaszkár első számú üdülőterülete, a körülötte fekvő kisebb szigetekkel együtt (Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia, Nosy Mitsio és Nosy Iranja). Repülőgéppel érhető el legkönnyebben, hiszen 700 km-re fekszik Madagaszkár fővárosától. Itt a klasszikus trópusi üdülőhelyek minden szolgáltatása a turisták rendelkezésére áll, de ennek az árát is meg kell fizetni. Kellemes hely a sziget fővárosa, Andoany, amely ma is őrzi egykori francia gyarmati település jellegét. Réserve Naturelle Intégrale des Tsingy de BemarahaMadagaszkár legnagyobb kiterjedésű védett övezete viseli ezt a megtisztelően hosszú nevet, amelyet ráadásul az UNESCO is a világ természeti örökségei közé sorolt.

A 152,000 hektáros Tsingy de Bemaraha az ország nyugati részén található, területén hatalmas erdőségek és lepusztult mészkősziklák osztoznak, amelyek kiváló élőhelyet nyújtanak ritka állatfajok számára. Kenuval is be lehet járni a terület egy részét, ahol látványos vízesések teszik teljessé az élményt. Mindazonáltal kell némi elhivatottság ahhoz, hogy ide eljusson az ember fia, hiszen az út az esős évszakban járhatatlan, száraz időben pedig egy igen lassú, speciális helyi fuvareszközt: zebu-kocsit is igénybe kell venni megközelítéséhez.Parc National de Montagne d'AmbreMadagaszkár északi részén található ez a hatalmas, vulkáni eredetű masszívum. Az itteni esőerdőben főleg a hüllő és kétéltű fajok gazdagsága szembetűnő, igazi különlegesség a kékorrú kaméleon. 20 km hosszú jelzett túristaút várja a itt a vendégeket. Parc National de IsaloEz az erodált homokkő masszívum számos furcsa szoborszerű képződmény otthona. Grottók, vízesések, kanyonok tarkítják az egyébként sem unalmas látványt nyújtó, fűvel benőtt térséget. Ráadásul a helyi törzsek a zavarba ejtő sziklákba rejtették halottaikat is.

Aki szerencsés, ráadásul jól beszél a sziget hivatalos nyelvén, franciául, az betekintést nyerhet a helybeliek különleges, tabukkal megtűzdelt hitvilágába is. FianarantsoaFianarantsoa Madagaszkár intellektuális központja, ahol a kellemes magashegyi éghajlat (1375 m) következtében kitűnő borokat is készítenek. A francia misszionáriusok tevékenységének köszönhetően ez a térség a katolicizmus fellegvára, amit tucatnyi égbeszökő templomtorony jelez.

Térség: Madagaszkár


Város: Madagaszkár


Válogasson útjaink közt téma szerint!