+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Jáva - Bali ***

944000.00 Ft/fő

Indonézia, Körutazás Indonéziában

Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 13 éj
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:
Körutazás Indonéziában - pihenés az óceánparton

Program leírás

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

- 2023. 06. 09. napjától nem szükséges az indonéz fejlesztésű, covid igazolások feltöltésére használt SatuSehat alkalmazás letöltése és bemutatása. 

- A hivatalos tájékoztatás szerint a beutazásnak nem feltétele többé az oltottság, teszt bemutatására szintén nincs szükség az országba való belépéshez. 

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Jakartába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Jakarta

Megérkezés a délutáni órákban az indonéz fővárosba, a közel 10 millió lakosú világvárosba. Vacsora. Szállás Jakartában.

 

3. nap: Jakarta - Bandung

Reggeli után városnézés Jakartában, mely során megtekintjük az óváros holland gyarmati emlékekeit a Fatahillah téren, majd látogatás a Miniatűr Indonézia Parkban, ahol az indonéz szigetvilág legszebb épületeit csodálhatjuk meg kicsiben, az Indonézia Múzeumban pedig a kultúrával, hagyományokkal, népművészettel ismerkedhetünk meg. Továbbutazás Nyugat-Jáva fővárosába, Bandungba, mely az első "modern" indonéz város volt, ezért még ma is a "legeurópaibb" város egész Indonéziában. Vacsora. Szállás Bandungban.

 

4. nap: Bandung - Tangkuban Perahu vulkán - Ciater hőforrások - Bandung

Reggeli után utazás a nap egyik fénypontjához, a Tangkuban Perahu Nemzeti Parkban található lenyűgöző Tangkuban Perahu vulkánhoz, majd a Ciater hőforrásokhoz. Késő délután megfigyelhetjük, hogyan készül az UNESCO Szellemi Örökségéhez tartozó angklung, mely egy bambuszból készült, rázással megszólaltatható hangszer. Vacsora. Szállás Bandungban.

 

5. nap: Bandung - Jogjakarta

A reggelit követően utazás vonattal a 3 milliós Jogjakartai szultánságba, az ezüst, a bőr és az árnybábjátékok világába, az ide sereglő turisták igazán itt ismerhetik meg az ősi jávai hagyományokat és kultúrát. Este egy Ramajana előadáson veszünk részt. Vacsora. Szállás Jogjakartában.

 

6. nap: Jogjakarta - Borobudur - Jogjakarta

Reggeli, majd továbbindulás a Világörökség részét képező, közel 1200 éves Borobudur buddhista szentély felkeresése (A Borobudur szentély legalsó szintje kerül megtekintésre, a további szinteket sajnos jelen pillanatban nem lehet megtekinteni). A fő szentély mellett még a Pawon és a Mendut templomokat is meglátogatjuk. Visszatérve Jogjakartába megtekintjük a hagyományos jávai építészet remekét, a Keraton palotát és a Taman Sari komplexumot, melyet a holland gyarmati időkben Vízi Palotaként emlegettek. Végezetül ellátogatunk egy batik-műhelybe is, ahol megismerhetjük az UNESCO Szellemi Örökségének részét képező batik-termékeket. Vacsora. Szállás Jogjakartában.

 

7. nap: Jogjakarta - Prambanan - Surakarta (Solo)

Reggeli után utazás egy újabb világörökséghez, a IX. században épült Prambanan szentélyhez, amelynek fő része, a Loro Jonggrang komplexum Jáva legelegánsabb és egyben legfélelmetesebb temploma. Surakarta-ban megtekintjük a királyi családhoz tartozó Mangkunegaran Palotát és a Triwindu bolhapiacot, valamint a misztikus, erotikus domborművekkel díszített, lapos tetejű, piramis formájú Sukuh templomot. Vacsora. Szállás Surakarta-ban.

 

8. nap: Surakarta - Trowulan - Bromo hegység

Reggeli után folytatjuk az utunkat Kelet-Jávába. Megálló a XIII. századi egykori fővárosban, Trowulan-ban, ahol a Bajang Ratu boltíves kapubejárón még a mai napig is láthatók a Ramajana eposz jeleneteivel díszített reliefek, valamint itt található a Candi Tikus fürdő. A Tengger régióban világon egyedülálló vulkanikus tájat fényképezhetünk kedvünkre. Vacsora. Szállás a Bromo-hegységben, vendégházban.

 

9. nap: Bromo hegység - Bali

Ez a napunk igen hosszú és fárasztó, ugyanakkor felejthetetlen lesz. Kora hajnalban indulás a még most is aktív Bromo-hegy kráteréhez, hogy jó idő esetén a pereméről csodálhassuk meg a napfelkeltét és a mélyben gőzölgő 700 m átmérőjű krátertavat. Reggeli, majd utazás Surabaya-ba, transzfer a repülőtérre, és elrepülés a világ utolsó paradicsomainak egyikére, a természeti szépségekben, építészeti látnivalókban dúskáló, bájos Bali-szigetre, ahol többek közt megismerkedhetünk a végtelenül barátságos balinézek egyedülálló hitvilágával, tradíciókat őrző életével, gyönyörűséges kézműves remekeivel. Vacsora. Szállás Bali szigetén.

 

10. nap: Bali

Reggeli, majd egész nap szabadidő, fürdés, pihenés a tengerparton, vásárlási és fakultatív programlehetőségek. Vacsora. Szállás Balin.

 

11. nap: Bali - Batukaru - Tanah Lot

Reggelit követően kirándulás Bali leghíresebb tengerparti templomához, a Tanah Lot templomhoz. A következő megálló a Pura Luhur Batukaru, a buja trópusi erdőben megbújó búcsújáró hely szép szentélyeivel és szakrális medencéivel. Jatiluwih falunál a Világörökség részét képező, domboldalakat borító teraszos rizsművelés szépsége tárul elénk. Visszafelé jövet Mengwi-ben az egek urának szép templomát tekintjük meg. Vacsora. Szállás Balin.

 

12. nap: Bali

Reggeli, majd egész nap szabadidő, fürdés, pihenés a tengerparton, vásárlási és fakultatív programlehetőségek. Vacsora. Szállás Balin.

 

13. nap: Denpasar ...

Reggeli, majd délelőtt szabad program, délben a szobák elhagyása. Ebéd, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, majd elrepülés Denpasarból Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén. 

 

14. nap: ... Budapest

Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-       Borobudur templom

-       Prambanan templom

-       Indonézia batikművészete (szellemi örökség)

-       az indonéziai angklung (szellemi örökség)

-       Bali kultúrtája

 

 

Várható szállodák (vagy hasonlók): 

Jakarta: Swiss Bell in Kemayoran

Bandung: Savoy Homann

Yogyakarta: Harper Malioboro

Surakarta: Aston Solo Palace

Bromo-hegység: Lava view

Bali: Jayakarta Legian

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 295 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 295 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Kilépési illeték kb. 25 USD/fő

 

Vízum:

VOA-Visa On Arrival, (magyar állampolgárok számára is elérhető) egyszeri belépésre jogosító, 30 nap tartózkodásra érvényes turista vízum.

A VOA vízumot a repülőtéren érkezéskor, személyesen lehet kiváltani. 30 napos vízum ára: kb. 500.000 IDR/fő (kb. 38 USD). A reptéren euróban, illetve dollárban lehet fizetni készpénzben (csak papírpénzt fogadnak el) vagy kártyával (érdemes inkább készépnzzel készülni arra az esetre, ha a kártyás fizetés éppen valamilyen technikai probléma miatt nem működödik).

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-       repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel

-       BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 10.360 Ft) 

-       közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal

-    elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-3+*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, 1 éj a Bromo-hegységben vendégházban

-       magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-07-05 13 éj

944000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Indonézia



Látnivalók

Bali

Csodálatos, gyönyörű, felejthetetlen. Trópusi erdők, vulkánok, homokos partok. Egyszerűen látni kell. Az emberek barátságosak, még Kutában is, amely a leginkább tele van turistákkal.

Jáva

Indonézia földrajzi, politiki és gazdasági központja. Az ország lakosságának mintegy 55%-ának (112 millió fő) ad otthont a sziget. A buddhista birodalom idején született Borobudur, egy hatalmas szentély, a hindu vallás nyomát pedig a Prambanan mutatja. Az iszlám csak a XV. sz-ban terjedt el a szigeten.

Lombok

Nyugodt -nem zsúfolt- partszakaszokat és csendes tájakat találunk itt. A tájat a Rinjani vulkán magas csúcsa uralja.A lakosság zöme az iszlámot vallja, de találunk néhány elszigetelt hindu csoportot is.

Szumátra

Majdnem négyszer akkora, mint Jáva, ezzel szemben a lakosságnak mindössze az egynegyede él itt. Gazdag élővilág és hatalmas folyók találhatók ezen a területen. a holland uralom alatt ez a terület biztosított a világnak nagy mennyiségű olajat, gumit, borsot, és kávét, és ezek a látszólag kimeríthetelen erőforrások ma is hozzájárulnak az indonéz gazdaság működtetéséhez.

Beutazási szabályok: Vízum magyar állampogárok részér nem szükséges,viszont az útlevélnek min.6 hónapig érvényesnek kell lenni.
A helyszinen 35 usd/fő adó fizetendő.

Védőoltás: Kötelezően előírt nincs, viszont a kolera és malária ellen ajánlott védekezni.

Pénz: Hivatalos fizetőeszkőz a indónéz rúpia.1 usd = 9,580 idr.1 idr = 1 sene. A papírpénz 500,1000,5000,10000.20000.50000 és 100000 -es címletekben létezik. Az ismertebb bankkártyákat általában mindenhol elfogadják,de 3 % kezekési költséget levonhatnak. Az utazási csekket vagy nem fogadják el, vagy rossz árfolyamon számolják.
Bankok nyitva tartása: H-P 08.00-15.00-ig, szombaton 08,00-13,00-ig.

Nyelv: Hivatalos nyelv a bahasa bali és bahasa indonéz,de sok helyen beszélnek angolul.

Öltözködés: A magas hőmérséglet és páratartalom miatt ajánlatos 100% pamut alapanyagú ruházatot viselni. Estére a vacsorához elegéns öltözködés ajánlott.

Áramerősség: 110-220 V.Átalakitó szükséges.

Víz: A vezetékes víz fogyasztásrta nem alkalmas :viszont olcsón lehet szupermarkatekben ívóvízet, ásványvízet, üditőket és szeszes italokat kapni.

Közlekedés:A legolcsobnb a nyitott busz,minden nagyobb helyiség között rendszeres járatok közlekednek,azomban ezek nagyon zsúfoltak.A taxik viszonylag olcsok és az árazás is óra szerin történik.16 taxivállalat müküdik a szigeteken,mindegyik külőmböző színüre van festve.Az úgynevezett becak(háromkerekű kerékpár vezetővel)is a közlekedés egy módja, de ezt csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

Autóbérlés: Szintén nagyon olcsó, azonban a vezetési kultúra eltér az európaitól, ezért érdemes inkább sofőrrel együt bérelni az autót.Baloldali közlekedési rend.Nemzetközi jogositvány szükséges.

Étkezés: Minden étel alapja a rízs ,amelyet hússal,zöldségekkel és fűszerekkel tálalnak. Ezek mellé kókuszt,mangót és avokádót fogyasztanak. Helyi ital az Arak és Brem, mely egyfajta ríszpálinka , és a Tuak pálmabor.

Vásárlás: Bali kiváló vásárlási lehetőségeiről is híres. A hagyományosan antikvitásokról a legújabb divatcikkekig minden meg található.Érdemes felkeresni a piacokat, kis üzleteket, ahol az alkudozus is szokás. A sziget ismert a kézműves termékeikről, arany- és ezüst ékszereiről és a jó minőségü ruházati termékeiről.
Üzletek nyitva tartása: H-Szom:09,00 - 21,00-ig.

Borravaló: Általában mindenhol elvárják,mértéke 10%. A szállodákban és éttermekben felszámolhatnak 10 % úgynevezett felszolgálási díjat.

Biztonság: A közbiztonság megfelelő, de nem javasolt nagyvárosokban éjszaka egyedül sétálni.


Sport: Az erős hullámzás miatt szörfösöknek is ajánljuk. A búvárok részére is nagyon sok lehetőséget kínálnak a szigetek.

Fényképezés: A reptereket és katonai objektumikat tilos fotózni. Fényképezőgépet lehetőleh vigyenek magukkal,mert a helyszínen nem minden kapható. Arra viszont vigyázzank, hogy a repülőtéren nem mindegyik rögenes csomagvizsgáló védi meg a filmeket a sugárzástól.

Pénz és költségek: A mostani bizonytalanság miatt nem írunk adatokat, de ha Amerikai dollár van nálunk, biztos elboldogulunk odaát.

Utazási csekket vagy készpénzt célszerű vinnünk, mivel hitelkártyát csak a drága szállodák és éttermek fogadnak el.

Borravalót nem szokás adni, de különleges szolgáltatások esetén elvárhatják. Például, ha körbevezet valaki egy helyen, vagy cipeli a csomagunkat, vár valamit ezért. Jakartában a taxisofőrök elvárják, hogy a számlát 500 rúpiára kerekítsük fel. Szállodai portások csomagonként néhány száz rúpiára számítanak.

A mindennapi vásárláskor általában szükséges alkudozni, mivel eleve többet mondanak elsőre. A jelenlegi helyzet miatt azonban legyünk óvatosak és körültekintőek.

Mikor utazzunk:
Legjobb, ha a száraz évszakban látogatunk el ide, május és október között.

Be- és Kiutazás

Jakartába és Balira juthatunk el legegyszerűbben. Jakartába a legtöbb nemzetközi légitársaság indít járatokat, de Bali is majdnem ennyi beutazót fogad. Vízi úton is megközelíthető, kényelmes és gyors hajójáratokkal Malájzia és Sumatra között.

Térség: Körutazás Indonéziában

Város: Körutazás Indonéziában


Indonézia



Látnivalók

Bali

Csodálatos, gyönyörű, felejthetetlen. Trópusi erdők, vulkánok, homokos partok. Egyszerűen látni kell. Az emberek barátságosak, még Kutában is, amely a leginkább tele van turistákkal.

Jáva

Indonézia földrajzi, politiki és gazdasági központja. Az ország lakosságának mintegy 55%-ának (112 millió fő) ad otthont a sziget. A buddhista birodalom idején született Borobudur, egy hatalmas szentély, a hindu vallás nyomát pedig a Prambanan mutatja. Az iszlám csak a XV. sz-ban terjedt el a szigeten.

Lombok

Nyugodt -nem zsúfolt- partszakaszokat és csendes tájakat találunk itt. A tájat a Rinjani vulkán magas csúcsa uralja.A lakosság zöme az iszlámot vallja, de találunk néhány elszigetelt hindu csoportot is.

Szumátra

Majdnem négyszer akkora, mint Jáva, ezzel szemben a lakosságnak mindössze az egynegyede él itt. Gazdag élővilág és hatalmas folyók találhatók ezen a területen. a holland uralom alatt ez a terület biztosított a világnak nagy mennyiségű olajat, gumit, borsot, és kávét, és ezek a látszólag kimeríthetelen erőforrások ma is hozzájárulnak az indonéz gazdaság működtetéséhez.

Beutazási szabályok: Vízum magyar állampogárok részér nem szükséges,viszont az útlevélnek min.6 hónapig érvényesnek kell lenni.
A helyszinen 35 usd/fő adó fizetendő.

Védőoltás: Kötelezően előírt nincs, viszont a kolera és malária ellen ajánlott védekezni.

Pénz: Hivatalos fizetőeszkőz a indónéz rúpia.1 usd = 9,580 idr.1 idr = 1 sene. A papírpénz 500,1000,5000,10000.20000.50000 és 100000 -es címletekben létezik. Az ismertebb bankkártyákat általában mindenhol elfogadják,de 3 % kezekési költséget levonhatnak. Az utazási csekket vagy nem fogadják el, vagy rossz árfolyamon számolják.
Bankok nyitva tartása: H-P 08.00-15.00-ig, szombaton 08,00-13,00-ig.

Nyelv: Hivatalos nyelv a bahasa bali és bahasa indonéz,de sok helyen beszélnek angolul.

Öltözködés: A magas hőmérséglet és páratartalom miatt ajánlatos 100% pamut alapanyagú ruházatot viselni. Estére a vacsorához elegéns öltözködés ajánlott.

Áramerősség: 110-220 V.Átalakitó szükséges.

Víz: A vezetékes víz fogyasztásrta nem alkalmas :viszont olcsón lehet szupermarkatekben ívóvízet, ásványvízet, üditőket és szeszes italokat kapni.

Közlekedés:A legolcsobnb a nyitott busz,minden nagyobb helyiség között rendszeres járatok közlekednek,azomban ezek nagyon zsúfoltak.A taxik viszonylag olcsok és az árazás is óra szerin történik.16 taxivállalat müküdik a szigeteken,mindegyik külőmböző színüre van festve.Az úgynevezett becak(háromkerekű kerékpár vezetővel)is a közlekedés egy módja, de ezt csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

Autóbérlés: Szintén nagyon olcsó, azonban a vezetési kultúra eltér az európaitól, ezért érdemes inkább sofőrrel együt bérelni az autót.Baloldali közlekedési rend.Nemzetközi jogositvány szükséges.

Étkezés: Minden étel alapja a rízs ,amelyet hússal,zöldségekkel és fűszerekkel tálalnak. Ezek mellé kókuszt,mangót és avokádót fogyasztanak. Helyi ital az Arak és Brem, mely egyfajta ríszpálinka , és a Tuak pálmabor.

Vásárlás: Bali kiváló vásárlási lehetőségeiről is híres. A hagyományosan antikvitásokról a legújabb divatcikkekig minden meg található.Érdemes felkeresni a piacokat, kis üzleteket, ahol az alkudozus is szokás. A sziget ismert a kézműves termékeikről, arany- és ezüst ékszereiről és a jó minőségü ruházati termékeiről.
Üzletek nyitva tartása: H-Szom:09,00 - 21,00-ig.

Borravaló: Általában mindenhol elvárják,mértéke 10%. A szállodákban és éttermekben felszámolhatnak 10 % úgynevezett felszolgálási díjat.

Biztonság: A közbiztonság megfelelő, de nem javasolt nagyvárosokban éjszaka egyedül sétálni.


Sport: Az erős hullámzás miatt szörfösöknek is ajánljuk. A búvárok részére is nagyon sok lehetőséget kínálnak a szigetek.

Fényképezés: A reptereket és katonai objektumikat tilos fotózni. Fényképezőgépet lehetőleh vigyenek magukkal,mert a helyszínen nem minden kapható. Arra viszont vigyázzank, hogy a repülőtéren nem mindegyik rögenes csomagvizsgáló védi meg a filmeket a sugárzástól.

Pénz és költségek: A mostani bizonytalanság miatt nem írunk adatokat, de ha Amerikai dollár van nálunk, biztos elboldogulunk odaát.

Utazási csekket vagy készpénzt célszerű vinnünk, mivel hitelkártyát csak a drága szállodák és éttermek fogadnak el.

Borravalót nem szokás adni, de különleges szolgáltatások esetén elvárhatják. Például, ha körbevezet valaki egy helyen, vagy cipeli a csomagunkat, vár valamit ezért. Jakartában a taxisofőrök elvárják, hogy a számlát 500 rúpiára kerekítsük fel. Szállodai portások csomagonként néhány száz rúpiára számítanak.

A mindennapi vásárláskor általában szükséges alkudozni, mivel eleve többet mondanak elsőre. A jelenlegi helyzet miatt azonban legyünk óvatosak és körültekintőek.

Mikor utazzunk:
Legjobb, ha a száraz évszakban látogatunk el ide, május és október között.

Be- és Kiutazás

Jakartába és Balira juthatunk el legegyszerűbben. Jakartába a legtöbb nemzetközi légitársaság indít járatokat, de Bali is majdnem ennyi beutazót fogad. Vízi úton is megközelíthető, kényelmes és gyors hajójáratokkal Malájzia és Sumatra között.

Térség: Bali

Város: Bali


Válogasson útjaink közt téma szerint!