+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Bugac és Szeged Lótuszvirágzás idején

Magyarország, Kirándulások Belföldön

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak
Indulás:

 

Időpont: 2023. július 29

Utazás: autóbusszal

Találkozás:  8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.30 órakor

 

Program

A mai nap délelőttjén Bugaccal ismerkedünk. Bugac a legismertebb magyar puszták egyike, máig az őshonos magyar háziállattartás egyik központi területe. A Kiskunsági Nemzeti Park része, ahol a kiemelkedő természeti értékű ősborókás mellett homoki erdők és homokbuckák, mocsarak, lápok, nedves kaszálók és szikes puszták váltakoznak. Fogatokkal indulunk felfedezni a végtelen pusztát. A különleges pásztor építmények mellett megnézzük a Pásztormúzeumot, amely a bugaci pásztorélet tárgyi emlékeit és a nemzeti park élővilágát mutatja be. A múzeumtól övid séta vezet az Őshonos Állatparkunkhoz, ahol egy nem mindennapi állatcsoportot láthatunk. A program részeként egy csikós bemutatón is részt veszünk, majd a lovas kocsik visszavisznek minket a csárdához. Rövid időre megállunk Petőfiszálláson. Petőfiszállás - Pálosszentkút Magyarország egyik legjelentősebb búcsújáró helye, amelyet több száz éve látogatnak a zarándokok. A kegyhely nem csak építészeti emlékeivel, csodatévő forrásával tűnik ki, hanem sajátos természeti környezetével is, hiszen a kegyhely a tanyavilág részeként a Péteri-tó szomszédságában helyezkedik el. Ezután Szegedre utazunk, ahol a Botanikus Kertet látogatjuk meg, melynek fő nyári látványossága a Lótuszos tó. Az indiai lótusz mellett tavirózsát, vízi jácintot, és több más vízinövényt is láthatunk a tóban. A szegedi Füvészkert tavában található Közép-Európa legnagyobb, szabadtéri indiai lótusz állománya. 1932-ben egyik gyűjtőútja során Győrffy István talált rá az indiai lótuszra az Óföldeáki Návay-kastély parkjában. Az itt található tóból származtak az első füvészkerti tövek, melyeket lovas kocsin szállítottak a Füvészkertbe. Évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. Ezen a napon távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik a kelet varázsát. Természetesen a kert számtalan egyéb látnivalójával is megismerkedünk. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépők: kb. 6000,- Ft/fő

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Magyarország


Térség: Dél-Alföld

"Ahol a nap is megpihen"

A Dél-Alföld - mely az ország területének egyötödét foglalja magába - végeláthatatlan rónáival, ártéri erdőkkel alkotja ezt a csodálatos vidéket.

A természet bőkezűsége, hogy a régió három nemzeti parkkal is rendelkezik (a Duna-Dráva, a Kiskunsági és a Körös-Maros Nemzeti Park), melyek környezetében vendégszerető falvak várják az odalátogatókat.

Magyarországon itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, így nyaranta benépesülnek a vízpartok a szabad vizek szerelmeseivel (Csongrádi Körös-torok; Körös-holtágak - Szarvasnál, Gyomaendrődnél; Gyula-Szanazugban, Szeged-Tiszaparton).

A Dél-Alföldről származik a hungaricumok kétharmada: a makói hagyma, a szegedi és kalocsai paprika, a gyulai és csabai kolbász, a kecskeméti barack- vagy a békési szilvapálinka, a kézműipar remekei, a halasi csipke, a kalocsai hímzés vagy a hódmezővásárhelyi fazekas termékek. A régió híres termékei mind a hagyományőrző gasztronómiát hirdetik a világban. A gasztronómiai turizmus talán itt a legerősebb.

A Dél-Alföld páratlan természeti kincse a termálvíz. A forrásokat számos külföldön is ismert gyógy- és termálfürdő hasznosítja: Gyula (új Wellness Centrummal), Kecskemét, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Mórahalom, Orosháza-Gyopárosfürdő (májustól élményfürdővel is!,!), Tiszakécske, Makó.

A Dél-Alföld kiváló lovas hagyományokkal rendelkezik, akár önálló jelképe is lehetne a természetjáró lovas ember! Mezőhegyesen magyar félvér tenyészet, Kerekegyházán huszár lovastűzér csatajelenetek, Bugacon pusztavilág, Kecskeméten fogathajtás, Solt-Révbérpusztán komplex lovascentrum, Ópusztaszeren Sámán idők lovasai láthatók.

Tavasztól őszig itt biztosan talál szórakoztató programot, tartalmas időtöltést a vendég a híres szabadtéri előadásoktól az egyszerű falusi búcsúkig (Szabadtéri Játékok-Szeged, Gyulai Várszínház, Kigyósi Kastélyjátékok, Bajai gasztronómiai fesztiválok)

Város: Szeged

Szeged a "magyar Alföld legszebb délibábja…", a tájegység legjelentősebb, nagy múltú gazdasági, kulturális, és szellemi központja, a Tisza és a Maros folyók torkolatánál fekszik. A Szegedi Szabadtéri Játékok az egész világon ismertté tették a várost. A város vonzerő tényezője látnivalóin kívül gyógy és termál vize. Nevezetességek: kéttornyú, neoromán stílusú Dóm (Fogadalmi templom), Dömötör torony, Hősök kapuja, Somogyi könyvtár, Közművelődési Palota, Móra Ferenc Múzeum, Szegedi Nemzeti Színház épülete, Alsóvárosi Boldogasszony templom, Egyetemi Füvészkert.

Válogasson útjaink közt téma szerint!