+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Kis-Balaton - Zalavár - Keszthely...

Magyarország, Kirándulások Belföldön

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak
Indulás:

Időpont: 2023. július 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 07.30 Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.45 órakor

 

Program

Keszthelyt a Balaton „fővárosaként” szokás emlegetni. Erre csodálatos építészeti emlékei, a magyar történelemben játszott szerepe és nem utolsósorban több mint 200 éve alapított egyetemének rangja és hagyományai jogosítják föl. Keszthely és környéke a balatoni régió legvonzóbb és legszínesebb területe, hiszen itt található még a Kis-Balaton különleges madárvilágával. a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, jelentős része védettséget élvez. 

Első programunk Fenékpusztán a Látogatóközpontban kezdődik, ahol Interaktív kiállítás, és egy mozifilm várja a látogatókat a Kis-Balaton élővilágáról. A fokozottan védett Kis-Balaton területén megbúvó Diás-sziget kizárólag vezetővel látogatható. A szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Fekete István Emlékhelyet. A bemutatóhely mellett látható az egykori Kis-balatoni halászok mindennapjait bemutató Matula kunyhó is. Ezután a Zalavári Történelmi Emlékparkba látogatunk. A Zala folyó partján található Zalavár – Várszigeten a táj egyedi, megkapó látványán túl megérintődik a történelem, hajdani történések emlékeivel is megismerkedünk. Látni fogjuk a 11. századi templom alapjaira épült Szent István kápolnát, a Makovecz Imre tervezte Millenniumi Emlékművet, a több mint ezer éves Zalavári Bencés Apátság romjait. A területen áll a Kis-Balatoni lápvilágot bemutató Kis-Balaton Ház, amely élményszerű módon mutatja be a környék természeti élővilágát és a Cirill és Metód emlékoszlop. Végül Keszthelyre látogatunk. A Festetics-kastély hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb kastélykomplexuma Keszthelyen, mely 5 épületben, 6 állandó kiállítással várja a látogatókat. Az 1700-as évek közepétől folyamatosan bővülő kastély 200 évig a Festetics család tulajdonában volt. A család kiemelten fontos szerepet játszott Magyarország politikai, gazdasági, kulturális és tudományos életében. A Kastélymúzeum 18 termet magában foglaló enteriőr-kiállításán kívül, Hintókiállítás, Vadászati gyűjtemény, Vasútmodell kiállítás, Pálmaház, madárgyűjtemény és egy gyönyörű angolpark is gazdagítja az élményeket. Innen már utazunk Budapestre. Várható visszaérkezés 20 óra körül.

Belépők: kb. 7.000,- Ft/fő.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Magyarország


Térség: Balaton

Fogja kézen a családját, és látogassák meg a Balaton Régiót! A kék víztükör, a lankás, szőlőskertekkel díszített dombok, az évezredek óta szunnyadó vulkánok, a hűs árnyékot nyújtó erdők és az illatos mezők világa várja Önöket.

A mosoly és a jókedv "országába" kalauzoljuk el, ahol gyermekével együtt élvezheti a pihenés és az üdülés minden ajándékát. A szabadság örömeinek valóságos tárháza várja az ide érkezőt: kellemes szálláshelyek, önfeledt és biztonságos lubickolás, pihentető napfürdőzés, csábító kirándulások, felfedezésre váró természet, gazdagon terített asztalok.

A tó legszebb panorámája a tihanyi és a Balatongyörökhöz közeli Szépkilátóról tárul elénk minden évszakban más-más színben pompázva. Füred vitorláskikötője, vízisípályája, Tihany barokk apátsága, Badacsony híres szőlőhegye, a balatoni halászok fogas-fogása sem maradhat ki a látnivalók és íz élvezetek közül. A nyüzsgő, forgalmas Keszthely mellett a déli parton Siófok a tópart szórakoztató fellegvára, fiatalok nyári zarándokhelye.

Felejtse el nálunk a dolgos hétköznapokat, pihenje ki az iskola és a munka fáradalmait a Balatonnál, hiszen a Balaton Régióban, a Napfény Kertjében az egész család teste és lelke egyaránt új életre kel. Balaton Régió - egy igazi élmény a családnak!

Város: Keszthely


Válogasson útjaink közt téma szerint!