+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Mauritius - Sokkal több, mint egy nyaralás!

Mauritius, Mauritius

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Egyhetes felejthetetlen kikapcsolódás egy csodás tengerparti szállodában, mialatt megismerheti a helyiek életét, kultúráját. A Hét Színű Föld, a számos különböző vallás szent helyei, egzotikus növények mind csak néhány az itt található ritkaságokból, nem beszélve az egyedülálló szervezett sétáról az oroszlánokkal!

Utazás:           menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással Dubaiban. Mauritiuson közlekedés légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés:     felsőkategóriás, 4*-os tengerparti szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás:           félpanzió (reggeli és vacsora) + 3 ebéd

1. nap: Budapest – Dubai
Budapestről indulás a délutáni órákban, átszállással Dubaiban.

2. nap: Dubai - Mauritius
Érkezés Mauritiusra a reggeli órákban. Transzfer a szállodába. Szállás a TAMASSA RESORT**** szállodában.

3. nap: Mauritius – északi terület
Ismerkedés a sziget északi részével, ahol cukornád ültetvények, festői falvak és városok váltják egymást. Látogatás a hajdani cukorgyár területén fekvő L'AVENTURE DU SUCRE múzeumba, ahol megismerhetik mennyire érintette a cukorgyártás a sziget történelmét és kultúráját. Ezt követően cukor és helyi rumok kóstolása. Séta a PAMPLEMOUSSES botanikus kert egzotikus növényei között. Ebéd a Tante Athalieben, a hely érdekessége a kertben lévő családi klasszikus autó gyűjtemény. Délután a Chateau de Labourdonnais megtekintése, mely a koloniális stílusú építészet szép példája. Szállás.

4. nap: Mauritius
Szabadidő, pihenés a szállodában. Szállás. Fakultatív program: Casela Nature Park, opció: séta az oroszlánokkal. Mauritius gyönyörű nyugati partján 350 hektáron terül el. A park számos állatfajnak ad otthont, ahol páratlan életélményeket szerezhetnek. Casela köztudottan az egyetlen hely a világon, ahol a látogatók zsiráffal reggelizhetnek, délben tevegelhetnek, délután pedig oroszlánokkal sétálhatnak! Fűszerezzék meg egy kis afrikai kalanddal a nyaralásukat, és tapasztalják meg Mauritius egyik legizgalmasabb helyét!

5. nap: Port Louis
Kirándulás a sziget fővárosába, PORT LOUISBA és a környékére. Különböző istentiszteleti helyek felfedezése: a Kwan Tee pagoda, a Kailasson hindu templom és a legidősebb mecset. Séta a városban, a központi piac színes forgataga. Rövid megálló a Marie Reine de La Paix szent helynél, melyet a pápa is meglátogatott. A túra alatt kreol ebéd. Szállás.

6. nap: Mauritius
Szabadidő, pihenés a szállodában. Szállás. Fakultatív program: Főzőtanfolyam a Domaine des Aubineaux birtokon. A hagyományos mauritiusi konyhaművészet elsajátítása, az alapanyagok megvásárlása és ételek előkészítése profi szakács segítségével. Ízletes ebéd hangulatos környezetben, majd a koloniális stílusú ház megtekintése és rumkóstoló.

7. nap: Mauritius – délnyugati régió
A mai napon a délnyugati régió felé vesszük az irányt. A TROU AUX CERFS vulkáni krátertől 360 fokos kilátás nyílik a szigetre. Utazás a GRAND BASSIN (Ganga Talao) szent tóhoz, majd rövid séta a BLACK RIVER GORGES parkban, ahol számos őshonos növény- és állatfaj él. Ebéd után, rumkóstoló a La Rhumerie de Chamarelben. A napot a 90 méter magas CHAMAREL vízeséssel és az ikonikus HÉT SZÍNŰ FÖLDDEL zárjuk. Szállás.

8. nap: Mauritius
Szabadidő, pihenés a szállodában. Szállás.

9. nap: Mauritius – Dubai
Reggeli után szabadidő. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

10. nap: Dubai – Budapest
Érkezés Dubai átszállással Budapestre a délutáni órákban, a menetrend függvényében.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Egyágyas felár: 220.000 Ft/fő

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Az árakat 1 EUR = 380 Ft árfolyamig garantáljuk!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,8 %

Szervizdíj / Borravaló: 30 EUR/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Fakultatív programok áprilisban és decemberben (helyszínen fizetendők):
Casela Nature park (általános belépő, transzferek): 70€/fő
Casela Nature park (általános belépő, belépő a séta az oroszlánok programra, transzferek): 180€/fő
Főzőtanfolyam a Domaine des Aubineaux birtokon (transzferek, ebéd): 110€/fő

Fontos megjegyzések:
Az úti okmány lejárati idejére vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/mauritius

 

Érintett desztinációk:

Mauritius

Két nagyobb és több apró szigetből áll. Mauritiust, Rodriguezt, a Franciaországhoz tartozó Réuniont és egy sor kisebb szigetet Mascarenhas-szigetcsoport néven foglalunk össze. Rodriguez Afrika legkeletibb pontja.

Mauritius a Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C körül van, télen éjszaka 17 °C, kora délután 24 °C körül. A kettő között – szeptembertől novemberig – az átlaghőmérséklet 25 °C és 28 °C között van.

A röpképtelen dodó az oktalanul kiirtott állatok szimbólumává vált. Állítólag két fajtája volt: a Mauritiuson honos barna dodó, avagy dronte és a réunioni szoliter, avagy fehér dodó (Raphus solitairius) volt – napjainkra azonban jóformán bizonyosra vehető, hogy ez utóbbi állat sosem létezett; a tudósok tévesen írták le az ugyancsak kihalt réunioni íbiszről szóló bizonytalan beszámolók alapján.

Mauritius 9 kerületből áll:

Black River/ Flacq /Grand Port/ Moka/ Pamplemousses /Plaines Wilhelm /Port Louis/ Riviere du Rempart/ Savanne

Térség: Mauritius

Város: Mauritius


Válogasson útjaink közt téma szerint!