+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Közép-Amerika természeti kincsei (Costa...

1995000.00 Ft/fő, ...

Costa Rica, Körutazás Costa Ricában

Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Üdülés
Indulás:

Leírás:

?  Természeti látványosságok sokasága
?  Trópusi állatvilág különlegességei
?  Hajózás a Panama-csatornán
?  Vulkánok és káprázatos növényvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ - TORTUGUERO

Biológiai óránk korán kelt minket, ezt kihasználva el is indulunk és még reggel felkeressük a Braulio Carrillo nemzeti parkot. Itt szem­besülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állat­világával. Útközben egy autentikus Costa Rica-i reggelit kapunk, majd egy igazi banánüzembe látogatunk el, ahol számtalan érde­kességet megtudhatunk az ország egyik legfontosabb exportcik­kéről. Ezt követően egy nem mindennapi hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon, ahol magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhetjük magun­kat. Kora délután egy frissítő ebéddel és koktéllal kedveskednek nekünk. A nap zárásaként megtekintjük Tortuguero festői városát, múzeumát. Este szállásunkra érkezünk Tortugueroba, szállás (2 éj)

3. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban, aki szeretne, eljöhet velünk egy néhány órás fakultatív kirándulásra. Hajókázáson veszünk részt a csa­tornákon, s láthatjuk, milyen lenyűgöző a természet a hajnali órákban, egészen más arcát mutatja, mint a többi napszak­ban. Természetesen a túra csúcspontja a Costa Rica-i napfel­kelte lesz. Ezt követően közös reggeli. A nap további részében ismerkedünk Tortuguero egyedülálló növény- és állatvilágá­val, mely azon túl, hogy megannyi ritka és védett faj otthona, az egész nyugat-karibi térség egyik legfontosabb tengeri teknős keltetőhelye is, melynek külön rezervátuma is van. Az euró­pai emberek számára ez a különleges flóra- és fauna egészen magával ragadó, és nem mindennapi élményt nyújt. Aki sze­retne, az részt vehet egy kajaktúrán is ebben a csodás környe­zetben (helyszínen fizethető).

4. NAP: TORTUGUERO - LA FORTUNA

Reggeli után hajóval a Cano Blanco kikötőbe indulunk, ahonnan a La Fortuna régióba megyünk, melynek területén két ősi vulkán is található, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkán az egyik leg­aktívabb vulkánként tartják számon, melynek szabad szemmel is látható eredménye az aktív hőforrások. Csodálatos fotókra adhat ihletet - a kanyargó utakon haladva -, a tökéletes kúpforma és a meleg vizű tavak. Az Arenal vulkán lábánál lévő egyik termál­fürdőben mi is látogatást teszünk, melynek során az őserdőben megbújó vulkanikus eredetű vízben mártózhatunk meg és élvez­hetjük a paradicsomi állapotokat. Igazán különleges élmény! Vacsorára érünk Fortuna közelében lévő szálláshelyünkre (2 éj).

5. NAP: LA FORTUNA - ARENAL NEMZETI PARK

Ezen a napon három felejthetetlen élmény követi egymást. Reggel egy kb. másfél órás túrát teszünk az Arenal Vulkán Nemzeti Parkban, mely során az 1968-as kitörés megkövese­dett láváján sétálva érünk el mesés fotóhelyszíneket, melyek­nél káprázatos a látvány az előttünk tornyosuló vulkáni kúpról. Ezt követően a 70 méter magas La Fortuna vízeséshez látoga­tunk. A zuhatagnál egy természetes medencét is láthatunk, melynek kristálytiszta vizében kedvünkre hűsíthetjük magun­kat. A nap zárásaként pedig egy igazán különleges nézőpont­ból szemlélhetjük a vidéket, mivel az őserdő fáinak lombjai közé felépített tucatnyi gyalogos függőhídon, ,,a lebegő ösvényen" járjuk be a Nemzeti Parkot, és csodáljuk a roppant gazdag állat­világot. Élményekkel telve tértünk vissza szállásunkra.

6. NAP: LA FORTUNA - FELHŐ ERDŐ REZERVÁTUM

A reggelit követően a Monteverde régióban lévő lenyűgöző Felhő Erdő Rezervátumba utazunk. Ez az a terület, ahol megta­láljuk az igazi dzsungelt, a sejtelmes ködbe burkolódzó tájakat. Itt egész évben közel 100%-os a páratartalom, és mindenhol burjánzik a természet. Közel 2000 állat és növényfaj otthona. Utunk során ellátogatunk Santa Elenába, ahol sétálgatva érez­hetjük a hely egyedi hangulatát. Az itt élők nagyon barátsá­gosak, a város tele van finom éttermekkel és helyi kézműves üzletekkel, ahol kedvünkre vásárolhatunk. A késő délutáni órák­ban elindulunk szálláshelyünkre Monteverdébe (2 éj).

7. NAP: MONTEVERDE

Reggeli után egy fergeteges kalandtúrára indulunk. A Monteverde esőerdőben a látogatók nyolc különböző magasságú és hosszúságú hídon sétálhatnak a fák között a levegőben. Akár 60 méter magasról csodálhatjuk a természetet. Délután szieszta a szállodában, és sötétedéskor indulunk újra útnak, amikor a helyi túravezetőnk segítségével a rezervátum esti élővilágát ismerhetjük meg. Ilyenkor olyan csodaszép állatokat is megpil­lanthatunk, melyek napközben rejtőzködnek. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.

8. NAP: MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO

Mai első látványosságunk a Tarcoles folyó fölött átívelő Krokodil Híd, mely nevét az alatta tömegesen előforduló hüllőkről kapta. A hídon állva biztonságos magasságból tekinthetünk le az alat­tunk napozó állatokra. Délután felkeressük a Manuel Antonio Nemzeti Parkot, mely felkerült a Forbes magazin ,,A Világ 12 Legszebb Nemzeti Parkja" listájára is. Három ritka majom­faj mellett a veszélyeztetett füstös háromujjú lajhár otthona is ezen parányi zöld terület. A parkbéli sétánk végeztével érünk a Csendes óceán partjánál lévő szállásunkra (2 éj).

9. NAP: PIHENÉS A CSENDES-ÓCEÁN PARTJÁN

Az egész napot pihenéssel tölthetjük a fehérhomokos parton, fürödhetünk a türkizkék vízben. Este mindenképp érdemes megtekinteni a naplementét, ahogy a narancsos napkorong a Csendes-óceán habjai alá bukik. Felejthetetlen a látvány.

10. NAP: MANUEL ANTONIO - SAN JOSÉ - PANAMA

Reggel autóbusszal indulunk San José felé, ahol a repülő indu­lásáig rövid városnézést teszünk. Délután transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Érkezést követően a szállás elfoglalása és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárlóközpontja, sok elegáns üzlettel és kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA-CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, amely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózást teszünk a mérnöki csodán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel zsilip, és a lélegzetelállítóan keskeny Gaillard csatornán át a Gatun-tó. Útközben láthatjuk, ahogyan a hatalmas óceánjárók és teherszállítóhajók ,,lifteznek". Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba. Szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Délelőtt megkezdjük városnézésünket Panamavárosban. Ez az ország gazdasági központja, üzleti negyedében bankok és világ­cégek felhőkarcolói találhatóak, míg óvárosa a Világörökség részét képezi. Ellátogatunk Panama Viejo romjaihoz, ahol a XVI. században az első gyarmati kolónia létrejött. Délután a történelmi negyedbe, Casco Antiguába indulunk, mely bővel­kedik a gyarmati stílusú épületekben. Innen továbbmegyünk a Miraflores zsiliphez, ahol a mesterséges csatorna kudarcokban bővelkedő történetéről tanulhatunk meg többet. Ismét meg­csodálhatjuk, ahogyan az óceánokat is átszelő, óriási óceánjárók várnak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajózva figyeltük meg őket, ma pedig a szárazföldről tekintünk le rájuk. Szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállás után délután érkezünk a Liszt Ferenc Repülőtérre.


Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-10-29 11 éj

1995000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Costa Rica

Éghajlata:         
Két szezon van az időjárásban; a nedves és a száraz. A száraz évszak decembertől áprilisig tart, az év további része a nedves évszak. A karibi partvidék egész évben nedves. Az 1150 m magasan fekvő San Jose időjárása két határ, 16-26 °C között mozog. A partvidék forróbb, a karibi part átlaghőmérséklete éjszakánként 21 °C, nappal 30 °C. A Csendes óceáni partvidék pár fokkal melegebb. Az alacsony tengerszinti magasságokon a levegő páratartalma nyomasztó.

Étkezés költségei:
Alsó kategória: 2-3 USD
Középkategória: 7-9 USD
Luxuskategória: 10 USD-tól

Szállás költségei:          
Olcsó szállás: 3-4 USD
Közép kategóriájú szállás: 10-15 USD
Luxus szálloda: 15 USD-tol

Ünnepek:         
Szent József napját március 19.-én, míg Costa Rica védőszentjének napját augusztus 2.-án ünneplik. Április 11.-én az ország nemzeti hősére, Juan Santamaria-ra emlékeznek, míg Kolombus napja - mint másutt is az amerikai kontinensen - október 12-én van.

Gasztronómia:              
A helyi konyha inkább izletes, semmint erős. A marhahús, csirke és hal fogyasztása köré összpontosul, rizzsel, kukoricával, babbal kiegészítve és friss gyümölccsel bezárva.

Főbb látnivalók:           
San José az ország közlekedési csomópontja, emelett sok kulturális érdekességgel is várja az odalátogatókat. Érdemes meglátogatni a Museo Nacional �t, a Museo del Oro Precolombino, és a Museo de Jade-t. Akik a strandolás és a természet mellett döntenek, nézzék még a Parque Nacional Santa Rosa-t és

Időzóna: -7 óra

Közlekedés:                            
San José a kirándulások kiinduló pontja, és innen az ország bármely részébe eljuthatunk. A busszal való közlekedés nem túl kényelmes, viszont olcsó. Taxit bérelhetünk, de gépkocsival vagy motorkerékpárral is kirándulhatunk. 

Terület:  51 100 km2
Népesség:  3 064 000 fő
Főváros:  San José
Hivatalos nyelv:  spanyol
Pénznem:  1 Costa Rica-i colón=100 cénti
Időzóna:  CET -7 óra (GMT -6 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec Del. Miguel Hidalgo,
Vízum: szükséges
Útlevél: szükséges
Országhívószám:  + 506

Térség: Körutazás Costa Ricában

Város: Körutazás Costa Ricában


Panama

A közép-amerikai földhíd legkeskenyebb, déli részén elterülő ország. A Közép-amerikai -kordillerák összeszűkülő láncai a Panamai-földszoros területén dombokká alacsonyodnak. Legmagasabb csúcsa a Costa Ricából átnyúló Talamanca-hegységben emelkedik. A partvidéket mind a Csendes-óceán, mind a Karib (Antilla)-tenger mentén széles alföld kíséri.

Az ország neve megegyezik a főváros nevével, amely indián eredetűés vagy pillangó-t vagy halban gazdag-ot jelent. A hajdani spanyol gyarmat 1821-ben vált függetlenné,. majd Nagy-Kolumbiához csatlakozott. 1903-ban szakadt el Kolumbiától, és még abban az évben eladott 10 millió dollárért és évi 250 000 dollár bérleti díjért az USÁ-nak egy 16 km széles sávot, amelynek területén 1914-re elkészült a zsiliprendszerekkel működő csatorna. A scatorna igazgatását és védelmét 1999. december 31-ig az USA látta el. Ásványkincsekben (arany, higany, réz-, vasérc, bauxit) gazdag, fejlődő iparral rendelkező ország. Legfontosabb mezőgazdasági terményei a banán-, a cukornád- és a kávéültetvényekről származnak. Jelentős az állattenyésztés (szarvasmarha), az élőállat és a fagyasztotthús exportja. Kedvező feltételek adottak a gyöngyhalászat számára. Latin-Amerika egyik leggazdagabb állama, a csatorna bérleti díja mellett a pénzügyi szolgáltatásokból, az idegenforgalomból, a kereskedelmi flotta működtetéséből valamint az offshore övezetek kialakításából származik tetemes bevétele.

Térség: Körutazás Panamában

Város: Körutazás Panamában


Costa Rica

Éghajlata:         
Két szezon van az időjárásban; a nedves és a száraz. A száraz évszak decembertől áprilisig tart, az év további része a nedves évszak. A karibi partvidék egész évben nedves. Az 1150 m magasan fekvő San Jose időjárása két határ, 16-26 °C között mozog. A partvidék forróbb, a karibi part átlaghőmérséklete éjszakánként 21 °C, nappal 30 °C. A Csendes óceáni partvidék pár fokkal melegebb. Az alacsony tengerszinti magasságokon a levegő páratartalma nyomasztó.

Étkezés költségei:
Alsó kategória: 2-3 USD
Középkategória: 7-9 USD
Luxuskategória: 10 USD-tól

Szállás költségei:          
Olcsó szállás: 3-4 USD
Közép kategóriájú szállás: 10-15 USD
Luxus szálloda: 15 USD-tol

Ünnepek:         
Szent József napját március 19.-én, míg Costa Rica védőszentjének napját augusztus 2.-án ünneplik. Április 11.-én az ország nemzeti hősére, Juan Santamaria-ra emlékeznek, míg Kolombus napja - mint másutt is az amerikai kontinensen - október 12-én van.

Gasztronómia:              
A helyi konyha inkább izletes, semmint erős. A marhahús, csirke és hal fogyasztása köré összpontosul, rizzsel, kukoricával, babbal kiegészítve és friss gyümölccsel bezárva.

Főbb látnivalók:           
San José az ország közlekedési csomópontja, emelett sok kulturális érdekességgel is várja az odalátogatókat. Érdemes meglátogatni a Museo Nacional �t, a Museo del Oro Precolombino, és a Museo de Jade-t. Akik a strandolás és a természet mellett döntenek, nézzék még a Parque Nacional Santa Rosa-t és

Időzóna: -7 óra

Közlekedés:                            
San José a kirándulások kiinduló pontja, és innen az ország bármely részébe eljuthatunk. A busszal való közlekedés nem túl kényelmes, viszont olcsó. Taxit bérelhetünk, de gépkocsival vagy motorkerékpárral is kirándulhatunk. 

Terület:  51 100 km2
Népesség:  3 064 000 fő
Főváros:  San José
Hivatalos nyelv:  spanyol
Pénznem:  1 Costa Rica-i colón=100 cénti
Időzóna:  CET -7 óra (GMT -6 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec Del. Miguel Hidalgo,
Vízum: szükséges
Útlevél: szükséges
Országhívószám:  + 506

Térség: San José

Város: San José


Válogasson útjaink közt téma szerint!