+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Madeira az örök tavasz szigete és Tenerife...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: busz+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:


Madeira az örök tavasz szigete és Tenerife csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 28. - Október 13.

 

Minden kikötő egy történelmi csoda, egy meglepetés és egy álom. A Costa Cruises segítségével felfedezhetjük azokat a földközi-tengeri gyökereket, amelyek Európa bölcsőjét ölelik fel. A történelemmel és legendákkal teli Görögország csodálatos tengerre néz nagyszerű műemlékei mögött. Aztán ott van Olaszország, amelynek ezer árnyalata van északtól délig. Franciaország a maga pompájával és finom tájaival. Aztán ott van a büszke és vidám Spanyolország és csodálatos szigetei: a Baleár- és a Kanári-szigetek. A Földközi-tenger a gasztronómusok álma is: kortyolhat egy pohár proseccót vagy egy frissítő sangriát, és megkóstolhatja a zöldségeket, a friss halat, a tésztákat, a leveseket, a pizzát és a paellát, amelyek a gasztronómia paradicsomává teszik ezt a területet.

 

1. nap - Indulás Budapestről
Indulás! A csoport tagjai késő délután buszra szállnak, hogy másnap már Savona-ba érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a Costa Firenze!

2. nap - Savona (Italy)
Savona kikötője az olasz Riviéra egyik legszebb kikötője. A kellemes éghajlat, a soha nem túl forró nyarak, az enyhe telek és a városhoz közeli tenger kivételes szépsége miatt Savona kiváló kiindulópont Liguria felfedezéséhez. Savona nevezetessége a Priamar erőd, amely a 16. század óta uralja a várost, valamint a történelmi központ, ahol a Savona katedrális is megtekinthető. A savonai megálló lehetőséget adhat a közeli Genova városának és szűk, festői utcáinak, az úgynevezett "caruggi"-nak a meglátogatására is.

Nem szabad kihagyni:

- Priamar erődje.

- Savona székesegyház

- Via Paleocapa

3. nap - Costa Firenze, Az olasz szépség vitorlát bont
A fedélzeten megtapasztalhatja a művészet híres városának, Firenzének a hangulatát; a hajó egész területén található firenzei műalkotásoktól kezdve a kültéri területek medencéiig, napozóágyakig és napernyőkig, amelyek ízelítőt adnak a Riviéra életéből. A gyerekek élvezhetik a csúszdával és vízi játékokkal felszerelt Aqua Parkot, valamint a Kalandparkot, ahol a szórakozás a tenger és a függő fedélzetek között lebeg. Este pedig, mielőtt vacsorázni indulna, élvezze a tenger feletti naplementét a Fashion Barból, ahol lounge zenével kísért aperitifet és a naplementét élvezheti, minden nap más-más kilátás felett.

4. nap - Valencia (Spain)
Valencia kikötője az ötödik legforgalmasabb Európában. A város középkori építészetét és futurisztikus épületeit megfigyelve a történelem kedvelőinek nem okoz majd gondot, hogy a város utcáin barokk, gótikus és mór hatásokat fedezzenek fel. Ne felejtse el meglátogatni a népszerű negyedeket: Vegyüljön el a helyiekkel Ruzafa piacán, hogy megannyi finomságot kóstolhasson. A bárok, éttermek és szabadtéri kávézók a környék mediterrán ízeit kínálják.

Nem szabad kihagyni:

- A hihetetlen valenciai életrajzi film

- Valenciai óceánkutató akvárium

- Albufera Természeti Park

5. nap - Costa Firenze, The Salty Beach Street Food
A street food igazi ízei! A tökéletes hely, ahol élvezheti a kedvenc ízeivel töltött hamburgert és a minden ízlésnek megfelelő töltelékkel készült finom paninit. Engedje magát elcsábítani a Sal de Riso cukrászda autentikus Amalfi-parti desszertjeivel: hogyan tudna ellenállni egy Baba vagy egy nápolyi Riccia süteménynek?

6. nap - Costa Firenze
A színházban minden este látványos előadások várnak rád: musicalek, vígjátékok, akrobaták, játékok és még sok más... mindenki számára van valami!

7. nap - Arrecife (Canary Islands)
Arrecife Lanzarote kikötője a város fejlődésének egyik alappillére, és a régió történelmi és kulturális látnivalói felejthetetlenné teszik az itt tartózkodást. Szánjon időt a város meglátogatására, ahogyan azt kell! Kezdje a Nemzetközi Kortárs Művészeti Múzeumban, amely számos nagyhírű műalkotással rendelkezik, és a San José várban található, a San Gabriel erőddel együtt kötelező látnivaló. Irány a Reducto strand, hogy a hullámok csobogása által elaltatva pihenjen.

Nem szabad kihagyni:

- Reducto Beach

- A Nemzetközi Kortárs Művészeti Múzeum

- San Gabriel erőd

8. nap - St. Cruz de Tenerife (Canary Islands)
Santa Cruz a különböző hatások és a változatos trendek kozmopolita városa, amint azt a történelmi épületek és a modern építészet keveréke is mutatja. A kikötő elhagyása után a városnézést az Auditorio de Tenerife és a "Circulo de Amistad" meglátogatásával kezdje. Ezután látogasson el a Nuestra Señora de África piacra, ahol természetes alapanyagokból készült kézműves és kézműves termékeket, valamint a régió híres borát találja. Végezetül nézze meg a burgonyával, chilivel és egzotikus fűszerekkel készült helyi konyhát.
Nem szabad kihagyni:

- Auditorio de Tenerife

- Nuestra Señora de África piac

- Circulo de Amistad

9. nap - Funchal (Madeira)
Funchal kikötője Madeira nemzetközi tengeri állomása. A város a hegyek között fekszik, és a nyugalom légköre jellemzi. Használja ki a parkot egy rövid látogatásra a Monte Palace trópusi kertben, amely egy igazi földi paradicsom, ahol a növényzet és a kődíszek csodálatos harmóniát alkotnak. Ha szeretné megismerni a helyieket és szuveníreket vásárolni, kiránduljon el a városi piacra, a Mercado dos Lavradoresbe, végül pedig szálljon fel a drótkötélpályára, hogy élvezze a város csodálatos kilátását.

Nem szabad kihagyni:

- Monte Palace trópusi kert

- Mercado dos Lavradores

- Funchali drótkötélpálya

10. nap - Costa Firenze, C-Dream
A C-Dream az az ingyenes tanácsadó szolgálat, amelyet minden hajó fedélzetén megtalál, és ahol lefoglalhatja következő körutazását. Ha szeretné tovább élni az álmát, ezernyi más élményt és érzelmet elképzelve a világ körül, személyi körutazási tanácsadóink tanulmányozzák Önnel a következő nyaralását.

11. nap - Lisbon (Portugal)
Portugália fővárosa a portugál életstílus koncentrációja. Lisszabon kikötőjébe érkezve, a finom helyi ételeket élvezve kezdi meg tartózkodását. Nem okoz majd nehézséget, hogy találjon egy éttermet a folyóparton, ahol megihat egy pohár Vinho Verde-t és megkóstolhat néhány édes rizses finomságot. Bármire is vágysz, az erős érzelmektől a nyugalomig, a város kielégíthet téged. Strandjain is sütkérezhet, vagy meglátogathatja a hét domb városának történelmi épületeit. Ezután pattanjon villamosra, és induljon el Európa második legrégebbi fővárosának művészeti galériáiba és múzeumaiba.

Nem szabad kihagyni:

- Kóstolja meg a Vinho Verde-t

- Az ókori művészetek nemzeti múzeuma

- A régi villamosvonal

12. nap - Cadiz (Spain)
Álljon meg Cádizban, az andalúziai városban, amely nevét a régiónak adja, amelynek fővárosa, és az öbölnek, amelynek magaslatán büszkén áll. Épületeit a karthágóiak, a rómaiak, a mórok és a keresztények hatásai jellemzik, időrendi sorrendben. Cádiz kikötője volt az Amerika felfedezéséhez vezető expedíció kiindulópontja. Itt megcsodálhatja a bájos tengerparti sétányt és az öblöt átszelő 3 km hosszú hidat. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstolja a "tapas de chorizo"-t vagy megnézzen egy flamenco show-t.

Nem szabad kihagyni:

- Andalúzia fehér városai

- Cádiz panorámás túrája

- Fedezze fel Cádizt kerékpárral

13. nap - Costa Firenze, Casanova Restaurant
Ez a hajó legexkluzívabb és legintimebb étterme: lágy fények, magával ragadó zene, egyedülálló mise en place.

HÍREK 2021: Egyedülálló kulináris élményt kínálunk Önnek: 3 menü Bruno Barbieri, Hélène Darroze és Ángel León nemzetközi séfek aláírásával.

14. nap - Barcelona (Spain)
A város ad otthont egy innovatív kortárs művészeti múzeumnak, a Sagrada Familia katedrálisnak és a Camp Nounak. Ezen népszerű célpontok meglátogatása után a katalán kultúrát is felfedezheti. Barcelonai megállónk során sétáljon végig a La Ramblán, mielőtt ellátogatna a Picasso Múzeumba. A városban mindenhol emlékezetes építészeti alkotásokat láthatunk. Távozás előtt látogasson el a barcelonai kikötő környékére. Az 1992-es olimpiai játékokra teljesen felújított terület mára bárokkal, klubokkal és éttermekkel teli hellyé vált.

Nem szabad kihagyni:


- Helikopterezés
- Gaudí remekművei
- Városnézés Barcelonában és a Camp Nou stadionban

15. nap - Marseilles (France)
A "Disznóvárosként" is emlegetett Marseille Franciaország legnaposabb városa, amely a fürdőzésre alkalmas öblökkel, a történelemmel és a kultúrával, valamint a kozmopolita konyhájú éttermekkel bűvöl el. Nem távozhat anélkül, hogy ne túrázott volna a "Cours Julien", a bevásárlóutca utcáján. A marseille-i kikötő talán tipikus turistacélpont, de a városházáról induló komp és a régi templom, amely egy templomos épület helyébe lépett, megérdemli, hogy meglátogassa.

Nem szabad kihagyni:

- Aix-en-Provence

- Avignon, a pápák városa

- Marseille felfedezése kerékpárral

16. nap - Savona (Italy)
​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk:
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és irodánk további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az irodánk árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

 

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Válogasson útjaink közt téma szerint!