+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Madagaszkár - A nyolcadik kontinens legjava

1199000.00 Ft/fő, 1F

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 14 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Indulás: 2023-10-06

Madagaszkár  körutazás - Miért éppen ide?

Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a ,,mora-mora", azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik... 

A program során Madagaszkár legváltozatosabb helyszíneivel ismerkedünk meg, teraszos rizsföldekkel tűzdelt hegyi fennsíkok jellegzetes falvaikkal, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, buja, trópusi esőerdők, a száraz Dél tüskés -bokros sivatagjai és szavannái, és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. 

Programok

1.nap Budapest > Antananarivo

Utazás Budapestről az esti órákban Madagaszkár fővárosába.

2.nap Antananarivo

Érkezés Antananarivoba a kora délutáni órákban. Transzfer a szállodába, pihenés.

Szállás és vacsora: Hotel Belvedere

3.nap Antananarivo > Morondava

Reggeli után a járat indulásától függően indulunk a repülőtérre, hogy elrepüljünk Madagaszkár nyugati részébe, az Indiai ócean és a Mozambik csatorna partjaihoz, Morondava tengerparti városába. Ez a régió volt egykor a virágzó Sakalava királyság székhelye, Morondava pedig a központi városa. A Sakalava törzs hiedelmei egyediek és a mai napi nagyon erősek, ami ennek a régiónak az egészen egyedi << ízét >>, hangulatát biztosítja. A sakalava törzs tagjai annyira tisztelik őseiket és halottaikat, hogy jelenlevőnek tekintik őket a mindennapjaikban, és akár a napi konfliktusokban is tőlük kérnek tanácsot. Érkezés után terepjárókba szállunk és továbbindulunk a különleges Kirindy Rezervátum területére, a furcsábbnál furcsább és endemikus szárazságtűrő növények és állatok birodalmába. Sötétedés után éjszakai túrát teszünk a rezervátum területén, hogy megfigyelhessük az éjszaka aktív endemikus madagaszkári állatfajokat, pl. a világ legkisebb emlősét, az egérmakit. A Kirindy rezervátumban az esti túrát különösen kár kihagyni, ekkor fedezhetjük fel legjobban a rezervátum legérdekesebb és különlegesebb állatfajait.

Szállás és vacsora: Kirindy Forest Lodge (a rezervátum területén)

4.nap Kirindy > Morondava > Bekopaka

Ma kora reggel egy rövid nappali látogatást is teszünk a Kirindy Rezervátumban, ahol a szárazsághoz jól alkalmazkodott erdőt, növényzetet figyelhetjük meg, és különleges madárfajokkal, kétéltű és hüllőfajtákkal, valamint természetesen lemúrokkal találkozhatunk. A hely még arról híres, hogy itt él a ,,madagaszkári ugrópatkány", illetve hogy ez az egyik hely az országban, ahol a legtöbb esélyünk van meglátni Madagaszkár legnagyobb vadállatát, a vadmacska nagyságú fossát . Ezután hosszú útra indulunk terepjáróinkkal, hogy be tudjunk hatolni a híres tsingy területére. Először a sakalava népcsoport erotikus faragott sírköveit tekintjük meg, majd úttalan utakon, folyókon, baobabfákkal pettyezett szavannákon át jutunk el Madagaszkár egyik legfantasztikusabb, egyedi tájvidékére, az úgynevezett "tsingy" területére, a Tsingy de Bemaraha kőtűerdőbe, amely az UNESCO Világörökség része : a másnapi napunkat e csodálatos nemzeti park felfedezésével fogjuk tölteni.

Szállás és vacsora: Olympe de Bemaraha

Kirindy - Morondava -Belo sur Tsiribihina- Bekopaka : 250km

5.nap Bekopaka

Reggeli után útnak indulunk és meglátogatjuk a lenyűgöző Tsingy de Bemaraha Nemzeti Parkot, amely ezt az egyedülálló természeti képződményt rejti magában.A Tsingy szó magyar jelentése: "ahol nem sétálhatsz mezítláb". Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző ,,tsingy" csúcsok és tűhegyes mészkő ,,erdők" jellemzik a területet. Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Egy napos túrára indulunk a parkban, a túrát a vendégek igényeihez és fizikai felkészültségéhez igazítjuk. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk.Sok-sok állatfaj, csodálatos függőhidak a tsingy kanyonok, képződmények felett, lenyűgöző panorámák - garantáltan olyan élményben lesz részünk ma, amit a világ semelyik más részén nem láthatunk. A parkban élő lemúrok elképesztő ügyességgel ugrálnak a tűhegyes sziklacsúcsok között... Ebédünket piknik formában töltjük el a parkban.

Szállás és vacsora: Olympe de Bemaraha

6.nap Bekopaka > Morondava

Reggelink után elhagyjuk a Tsingy területét, és visszaindulunk Morondava-ba, az Indiai óceán partjára. Átkelünk komppal a Tsiribihina folyó bal partjára, folytatjuk utunkat és késő délután megérkezünk a fotókról már jól ismert, lenyűgöző Baobab Avenue-re ("Majomkenyérfa Sugárút"). Ez a hely Madagaszkár egyik emblematikus helye, amelyet a világon csak itt láthatunk, túránk egyik fénypontja. Itt várjuk be a naplementét is, mert talán ezekben a fényekben a legszebb ez a csodálatos táj. Továbbutazunk Morondavaba, tengerparton lévő szállásunkra.

Vacsora és szállás: Hotel Chez Maggie

Bekopaka -Belo sur Tsiribihina-Morondava : 200km

7.nap Morondava > Miandrivazo

Ma buszba szállunk, hosszú út vár ránk, változatos tájakon áthaladva érkezünk meg Miandrivazo városába. Dél-kelet felé indulva először a vörös talaj és száraz növényzet jellemző, áthaladunk több hídon, többek között a régió legnagyobb folyóján, a Tsiribihinán. Megállunk néhány panoramikus helyen fotózni.

Vacsora és szállás: Princesse Tsiribihina

Morondava - Malaimbandy (158 km / 3 óra) Malaimbandy - Miandrivazo (115 km / 2 óra)

8.nap Miandrivazo > Antsirabe

A mai napon folytatjuk az utunkat Antsirabe felé. Az éghajlat, a magasság és a táj is változik, és utunk már Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelniszorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Magunkba szívhatjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll a mi rohanó világunktól. Útközben ellátogatunk Betafo faluba:a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található. A lakosság 90%-a itt rizstermesztésből él. Sétát teszünk a hagyományait és népszokásait, jellegzetes építészetét élénken őrző faluban, hogy testközelből élhessük át e tájak mindennapjait és varázsát. Végállomásunk, az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe az ország harmadik legnagyobb városa. Több "becenevet" is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse-pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Érkezésünk időpontjától függően ma, vagy másnap reggel városnézésre indulunk és megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe is - így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

Miandrivazo - Antsirabe (246 km / 4 ? 5 óra)

9.nap Antsirabe > Ambositra > Ranomafana

Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, vagy akár vásárolhatunk is, az otthoninál többszörösen olcsóbb árakon. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése "meleg víz", a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. Esti programunk: sötétedés után indulunk egérmaki-lesre, amely során gyakorlott túravezetőnkkel jó eséllyel fedezhetjük fel itt is természetes élőhelyén a világ legkisebb emlősét, az egérmakit, de találkozhatunk éjszakai életet élő kaméleonokkal, békákkal, stb.

Vacsora és szállás: Setam Lodge

Antsirabe -Ambositra (90km / 2h) Ambositra - Ranomafana (167km / 3h30)

10.nap Ranomafana > Fianarantsoa > Sahambavy

Reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy folytassuk Madagaszkár egyedülálló természeti világának felfedezését, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a "nyolcadik kontinens"-nek.A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része és az ország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye : más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is. A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is. A nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről - melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberekösszetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe. Továbbutazunk és délután megérkezünk Sahambavy-ba, itt fogjuk az éjszakát tölteni. Sahambavy a több mint 340 hektáron elterülő tea-ültetvényéről híres. Ez Madagaszkár egyetlen tea-ültetvénye, amelyből exportra is termelnek. Meglátogatjuk az ültetvényt, mely során megismerjük a tea gyártás folyamatát, és természetesen kóstolót is kapunk. A teát október és április között naponta szüretelik, az év maradék részében pedig heti háromszor.

Vacsora és szállás: Lac Hotel

Ranomafana -  Fianarantsoa (67 km / 2h) Fianarantsoa - Sahambavy (56km / 1h)

11.nap Sahambavy > Ambalavao > Ranohira

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé, ma hosszú út vár ránk. Első megállónk Ambalavao városa lesz. Itt meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alattpedig sok-sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal találkozhatunk.A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt. Továbbindulunk és a nap végére megérkezünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át.(Madagaszkáron összesen 18 törzs és számos nyelvi dialektus van.) Ha időben érkezünk, esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az << Isalo ablaka >> elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk.

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

Sahambavy - Ambalavao - Anja (50 km / 2h) Anja - Ihosy  (130km / 4h) Ihosy - Ranohira (91km / 2h)

12.nap Ranohira > Isalo Nemzeti Park

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt.

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

13.nap Ranohira > Tulear > Ifaty

Megreggelizünk a parkban, majd délelőtt még folytatjuk túránkat, és a déli órákban érünk vissza a park bejáratához, ahol buszunk vár minket. Elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek... Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: "a Nap városa", vagy: "a város, mely sosem alszik". Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa. Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk a gyönyörű tengerpartra, Ifaty-ba, az Indiai óceán partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék... Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári "mora-mora" (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük tengerparti szállodánkban. Érkezéskor meglátogatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott "cseles" növényzetet és "ravasz" lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Kipróbálhatjuk a helyi leghagyományosabb közlekedési eszközt is, mert zebu-húzta szekéren (a zebu a Madagaszkáron őshonos púposhátú szarvasmarha) utazunk vissza a szállodába !

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

Ranohira - Sakaraha  (110km / 2h) Sakaraha - Tuléar (125km / 2h 30) Tulear - Ifaty (27km / 1h)

14.nap Ifaty

Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai nap a szabadságé, nincs szervezett program. Ha aktívabb programot szeretnénk, bőven válogathatunk tevékenységekből: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, vegyünk részt egy tradicionális "vezo" (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet... Esténket egy igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töltjük : vacsora közben egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

15.nap Ifaty > Tulear > Antananarivo

Reggeli után a mai napon a belföldi járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan a Tsaradia belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk ezen a napon. Ha időnk engedi, a mai napon városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az << alsó >> és << felső >> várost. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak: megtekintjük a Benyovszky utcát is! Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Vacsora és szállás: Hotel Belvedere

16.nap Antananarivo > Budapest

Reggeli után ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, teljesen szabadon. A látogatók itt abszolút testközelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre. Idő függvényében ellátogatunk az Ambohimanga Királyi Palotához, melyet Madagaszkár egyik legjelentősebb világörökségi helyszíneként tartanak számon. Fontos történelmi, vallási helyszín, a madagaszkári királyok egykori székhelye. Délután autónk és helyi idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

17.nap Budapest

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza

 • a szállásokat a megjelölt középkategóriás hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában)
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), a 4. napon az ebédet is
 • transzfereket a körutazás során (1-2. nap busz, 2-6. nap terepjáró, 6-15 nap busz)
 • magyar idegenvezető, csoportkísérő 
 • belépőjegyeket a programban szereplő látnivalókhoz
 • nemzeti parkokban helyi idegenvezetőt
 • angol nyelvű helyi túravezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegy + illetékek (1 európai átszállással)  kb. 490.000 Ft - egyénileg is megvásárolható
 • a belföldi repülőjegy + illetékek kb. 119.000  Ft
 • ebédek és italok költségét (kivéve a 4. napi ebéd) 
 • esetleges fakultatív programok költségeit
 • határ-átlépési díj (10 EUR)
 • PCR tesztet
 • biztosításokat
 • a borravalókat

Szállás

Antananarivo: Belvedere
http://www.hotel-antananarivo-belvedere.com/

Kirindy: Kirindy Forest Lodge
http://kirindyforest.com/index.php/ecolodge-de-kirindy

Bekopaka: Olympe de Bemaraha
https://www.tsingy-olympedubemaraha.com/

Morondava: Chez Maggie
www.chezmaggie.com

Miandrivazo: Princesse Tsiribihina
https://www.princesse-tsiribihina.com

Antsirabe: Couleur Café Guest House
https://madagascar-hotels-online.com/hotels/couleur-cafe/

Ranomafana: Setam Lodge
http://www.setam-lodge.mg/

Sahambavy: Lac Hotel
https://www.lachotel.com/

Ranohira: Hotel Jardin du Roy
http://www.lejardinduroy.com/

Ifaty: Hotel Nautilus
http://www.nautilusmada.mg/

A kategórián belüli szálloda változtatást jogát irodánk fenntartja!

Egyéb megjegyzés

*A programban feltüntetett árak 1 EUR = 415 Ft árfolyamig érvényesek. A megadott részvételi díjak 12 fő esetén érvényesek. 10 fő részvétele esetén felár fizetendő!  

Tervezett menetrend:

TK1038  06OCT  BUDAPEST ISTANBUL     2020 2325   
TK 160  07OCT  ISTANBUL ANTANARIVO 0150 1435   (mauritiusi stoppal)

TK 161  21OCT  ANTANARIVO ISTANBUL 1555 0500+1 (mauritiusi stoppal)
TK1035  22OCT  ISTANBUL BUDAPEST     0715 0815  

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-10-06 14 éj

1199000.00 Ft/fő, 1F

Ajánlatkérés
2023-10-06 14 éj

1199000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Madagaszkár

A történelem folyamán azután az európai kalózok is előszeretettel választották támaszpontjukul Madagaszkárt, és a holland, francia, portugál, brit és spanyol rosszfiúk génjeit ma is sok félvér helybeli őrzi.

Később némi brit, majd francia gyarmati sors tette még változatosabbá a sziget kultúráját. A második világháborút követően erőteljes orosz befolyás alá került a terület, amit az is jelez, hogy Moszkvával közvetlen repülőgép járat köti össze a fővárost, Antananarivót. A turistákat szvesen látják a szigeten, de a belépés csak előre megszerzett vízum birtokában lehetséges. Ha viszont egyszer már bejutott az ember, akár napi néhány dollárból is eléldegélhet a vízum érvényességéig, azaz akár 3 hónapig. Ez pedig nem egy utolsó szempont, hiszen Madagaszkáron hetekig lehetne fényképezgetni a rendkívül különleges állat- és növényvilágot. Lemúrok, kaméleonok, baobabfák, gekkók, polipfák tartoznak a nemzeti parkok különlegességei közé. Sajnos, a szegénység és a kormányzati felelőtlenség miatt a területet egykor jóformán teljesen befedő trópusi esőerdő ma már csak a sziget 15%-ára korlátozódik, és a művelhető talaj egész egyszerűen eső után sok helyen belecsúszik az Indiai-óceánba. Áprilisé s október között a legbarátságosabb a terület éghajlata, bár a fennsíkokon a nyár sem túl forró. Antananarivo (Tana)Tana sok más ázsiai és afrikai fővároshoz hasonlóan elsősorban zsúfolt, zajos és szennyezett levegőjű metropolisz, bár vannak felfedezésre érdemes részei. Érdemes végigmenni a Függetlenség Sugárútján (Avenue de l'Indépendance), ahol egymást érik az alkalmi árusok fehér napernyői. A hatalmas Zoma Market a város egyik legfőbb attrakciója. Itt érdemes népművészeti tárgyak után kutatni, azonban itt a legnagyobb a veszélye a zsebtolvajlásnak is.Akinek nincs ideje arra, hogy elutazzon a sziget északi részébe a nemzeti parkokhoz, annak javasolható a Parc Botanique et Zoologique de Tsimbazaza ahol tucatnyi különleges állatfaj, pl. lemúrok, figyelhetők meg.

Az állatkertben található a Musée d'Académie Malgache ahol a sziget egykor még izgalmasabb állatvilágának azóta már kihalt fajait (pl. elefántmadár, dugong, rövid farkú fehér víziló) tekinthetik meg a vendégek.Nosy BeNosy Be Madagaszkár első számú üdülőterülete, a körülötte fekvő kisebb szigetekkel együtt (Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia, Nosy Mitsio és Nosy Iranja). Repülőgéppel érhető el legkönnyebben, hiszen 700 km-re fekszik Madagaszkár fővárosától. Itt a klasszikus trópusi üdülőhelyek minden szolgáltatása a turisták rendelkezésére áll, de ennek az árát is meg kell fizetni. Kellemes hely a sziget fővárosa, Andoany, amely ma is őrzi egykori francia gyarmati település jellegét. Réserve Naturelle Intégrale des Tsingy de BemarahaMadagaszkár legnagyobb kiterjedésű védett övezete viseli ezt a megtisztelően hosszú nevet, amelyet ráadásul az UNESCO is a világ természeti örökségei közé sorolt.

A 152,000 hektáros Tsingy de Bemaraha az ország nyugati részén található, területén hatalmas erdőségek és lepusztult mészkősziklák osztoznak, amelyek kiváló élőhelyet nyújtanak ritka állatfajok számára. Kenuval is be lehet járni a terület egy részét, ahol látványos vízesések teszik teljessé az élményt. Mindazonáltal kell némi elhivatottság ahhoz, hogy ide eljusson az ember fia, hiszen az út az esős évszakban járhatatlan, száraz időben pedig egy igen lassú, speciális helyi fuvareszközt: zebu-kocsit is igénybe kell venni megközelítéséhez.Parc National de Montagne d'AmbreMadagaszkár északi részén található ez a hatalmas, vulkáni eredetű masszívum. Az itteni esőerdőben főleg a hüllő és kétéltű fajok gazdagsága szembetűnő, igazi különlegesség a kékorrú kaméleon. 20 km hosszú jelzett túristaút várja a itt a vendégeket. Parc National de IsaloEz az erodált homokkő masszívum számos furcsa szoborszerű képződmény otthona. Grottók, vízesések, kanyonok tarkítják az egyébként sem unalmas látványt nyújtó, fűvel benőtt térséget. Ráadásul a helyi törzsek a zavarba ejtő sziklákba rejtették halottaikat is.

Aki szerencsés, ráadásul jól beszél a sziget hivatalos nyelvén, franciául, az betekintést nyerhet a helybeliek különleges, tabukkal megtűzdelt hitvilágába is. FianarantsoaFianarantsoa Madagaszkár intellektuális központja, ahol a kellemes magashegyi éghajlat (1375 m) következtében kitűnő borokat is készítenek. A francia misszionáriusok tevékenységének köszönhetően ez a térség a katolicizmus fellegvára, amit tucatnyi égbeszökő templomtorony jelez.

Térség: Körutazás Madagaszkáron


Város: Körutazás Madagaszkáron


Madagaszkár

A történelem folyamán azután az európai kalózok is előszeretettel választották támaszpontjukul Madagaszkárt, és a holland, francia, portugál, brit és spanyol rosszfiúk génjeit ma is sok félvér helybeli őrzi.

Később némi brit, majd francia gyarmati sors tette még változatosabbá a sziget kultúráját. A második világháborút követően erőteljes orosz befolyás alá került a terület, amit az is jelez, hogy Moszkvával közvetlen repülőgép járat köti össze a fővárost, Antananarivót. A turistákat szvesen látják a szigeten, de a belépés csak előre megszerzett vízum birtokában lehetséges. Ha viszont egyszer már bejutott az ember, akár napi néhány dollárból is eléldegélhet a vízum érvényességéig, azaz akár 3 hónapig. Ez pedig nem egy utolsó szempont, hiszen Madagaszkáron hetekig lehetne fényképezgetni a rendkívül különleges állat- és növényvilágot. Lemúrok, kaméleonok, baobabfák, gekkók, polipfák tartoznak a nemzeti parkok különlegességei közé. Sajnos, a szegénység és a kormányzati felelőtlenség miatt a területet egykor jóformán teljesen befedő trópusi esőerdő ma már csak a sziget 15%-ára korlátozódik, és a művelhető talaj egész egyszerűen eső után sok helyen belecsúszik az Indiai-óceánba. Áprilisé s október között a legbarátságosabb a terület éghajlata, bár a fennsíkokon a nyár sem túl forró. Antananarivo (Tana)Tana sok más ázsiai és afrikai fővároshoz hasonlóan elsősorban zsúfolt, zajos és szennyezett levegőjű metropolisz, bár vannak felfedezésre érdemes részei. Érdemes végigmenni a Függetlenség Sugárútján (Avenue de l'Indépendance), ahol egymást érik az alkalmi árusok fehér napernyői. A hatalmas Zoma Market a város egyik legfőbb attrakciója. Itt érdemes népművészeti tárgyak után kutatni, azonban itt a legnagyobb a veszélye a zsebtolvajlásnak is.Akinek nincs ideje arra, hogy elutazzon a sziget északi részébe a nemzeti parkokhoz, annak javasolható a Parc Botanique et Zoologique de Tsimbazaza ahol tucatnyi különleges állatfaj, pl. lemúrok, figyelhetők meg.

Az állatkertben található a Musée d'Académie Malgache ahol a sziget egykor még izgalmasabb állatvilágának azóta már kihalt fajait (pl. elefántmadár, dugong, rövid farkú fehér víziló) tekinthetik meg a vendégek.Nosy BeNosy Be Madagaszkár első számú üdülőterülete, a körülötte fekvő kisebb szigetekkel együtt (Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia, Nosy Mitsio és Nosy Iranja). Repülőgéppel érhető el legkönnyebben, hiszen 700 km-re fekszik Madagaszkár fővárosától. Itt a klasszikus trópusi üdülőhelyek minden szolgáltatása a turisták rendelkezésére áll, de ennek az árát is meg kell fizetni. Kellemes hely a sziget fővárosa, Andoany, amely ma is őrzi egykori francia gyarmati település jellegét. Réserve Naturelle Intégrale des Tsingy de BemarahaMadagaszkár legnagyobb kiterjedésű védett övezete viseli ezt a megtisztelően hosszú nevet, amelyet ráadásul az UNESCO is a világ természeti örökségei közé sorolt.

A 152,000 hektáros Tsingy de Bemaraha az ország nyugati részén található, területén hatalmas erdőségek és lepusztult mészkősziklák osztoznak, amelyek kiváló élőhelyet nyújtanak ritka állatfajok számára. Kenuval is be lehet járni a terület egy részét, ahol látványos vízesések teszik teljessé az élményt. Mindazonáltal kell némi elhivatottság ahhoz, hogy ide eljusson az ember fia, hiszen az út az esős évszakban járhatatlan, száraz időben pedig egy igen lassú, speciális helyi fuvareszközt: zebu-kocsit is igénybe kell venni megközelítéséhez.Parc National de Montagne d'AmbreMadagaszkár északi részén található ez a hatalmas, vulkáni eredetű masszívum. Az itteni esőerdőben főleg a hüllő és kétéltű fajok gazdagsága szembetűnő, igazi különlegesség a kékorrú kaméleon. 20 km hosszú jelzett túristaút várja a itt a vendégeket. Parc National de IsaloEz az erodált homokkő masszívum számos furcsa szoborszerű képződmény otthona. Grottók, vízesések, kanyonok tarkítják az egyébként sem unalmas látványt nyújtó, fűvel benőtt térséget. Ráadásul a helyi törzsek a zavarba ejtő sziklákba rejtették halottaikat is.

Aki szerencsés, ráadásul jól beszél a sziget hivatalos nyelvén, franciául, az betekintést nyerhet a helybeliek különleges, tabukkal megtűzdelt hitvilágába is. FianarantsoaFianarantsoa Madagaszkár intellektuális központja, ahol a kellemes magashegyi éghajlat (1375 m) következtében kitűnő borokat is készítenek. A francia misszionáriusok tevékenységének köszönhetően ez a térség a katolicizmus fellegvára, amit tucatnyi égbeszökő templomtorony jelez.

Térség: Madagaszkár


Város: Madagaszkár


Válogasson útjaink közt téma szerint!