+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Namíbia-Botswana-Zimbabwe

1699000.00 Ft/fő, 1F

Namíbia, Körutazás Namíbiában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 15 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás: 2023-06-19

Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe - Miért éppen ide?

Újraterveztük a tavalyi programunkat, a Dél-Afrikai-régió legszebb természeti látványosságait és vadban leggazdagabb területeit gyűjtöttük egy csokorba. Fokváros, Viktória-vízesés, Okavango-delta és Namíb-sivatag, Kalahári-sivatag, Chobe Nemzeti Park: fantasztikus látványosságok egy programban! A "Robajló füst", azaz a Zambézi folyó által táplált Viktória-vízesés a maga 1708 méterével a legszélesebb a világon, közvetlen környékét Zambia és Zimbabwe is nemzeti parkká nyilvánította. Az botswanai Okavango-delta ugyancsak dobogós a "legek" között, hiszen a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! Rengeteg állatnak az otthona; a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük az elefántokat, kafferbivalyokat, oroszlánokat, gepárdokat, antilopféléket, madárvilága pedig páratlanul sokszínű a közel 400 fajjal.
Afrika délnyugati részén, az Atlanti-óceán partja mentén mintegy 1300 km hosszan húzódó Namíb-sivatag pedig a Föld egyik legkietlenebb sivataga, ahol azért nagyon is jelen van az Élet!

Programok

1.nap Budapest > Fokváros

Indulás Budapestről a délutáni órákban, majd egy átszállással Fokvárosba repülünk.

2.nap Fokváros

Érkezés Fokvárosba a déli órákban, transzfer a szállodába. A mediterrán éghajlatú Fokváros a Dél-Afrikai Köztársaság második legnagyobb városa, a parlament és sok más kormányhivatal otthona. Nevét onnan nyerte, hogy közel fekszik a Jóreménység fokához. Miután elfoglaltuk a szállásunkat, félnapos városnézésre indulunk Fokvárosban. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.

Szállás: Fokváros (1 éj)

3.nap Fokváros > Walvis Bay > Swakopmund (Namíbia)

Kora délután elrepülünk Walvis Bay-be, Namíbiába, mely az ország legnagyobb kikötője. A város a nevét az itt gyakran megforduló bálnavadászokról kapta. Walvis Bay státusza gyakran változott; Nagy Britanniához, Fokföldhöz és a Dél-afrikai Unióhoz is tartozott, míg végül Namíbiáé lett. Rövid városnézés, majd továbbutazunk a közeli Swakopmundba, melyet 1892-ben alapítottak kikötőként, amikol Walvis Bay éppen brit fennhatóság alatt volt. A városka különös keveréke a német építészeti stílusoknak, ha az Atlanti-óceán és a pálmafák nem lennének, akár Németországban is érezhetnénk magunkat. Rövid sétás városnézés Swakopmundban.

Szállás: Swakopmund (2 éj)

Ellátás: reggeli

4.nap Swakopmund

Délelőtt egy igazi kalandtúra keretében jeep szafarira indulunk, hogy kipróbáljuk az óceán partján álló óriási homokdűnéket, majd visszatérünk Swakopmundba, ahol megismerkedünk a nama, danara és herero törzs tagjaival, akik mesélnek nekünk a kulturális szokásaikról, és bepillantást nyerhetünk a mindennapjaikba.

Szállás: Swakopmund

Ellátás: reggeli

5.nap Swakopmund > Naukluft Nemzeti Park

Eljött az ideje, hogy megismerkedjünk az ország egyik legnagyobb látványosságával, a Namíbsivataggal! Az Atlanti óceánnal érintkező Namíb-sivatag a Föld legősibb ilyen jellegű pusztasága, 1600 km hosszan, s mintegy 50-160 km szélességben terül el Namíbia dél-nyugati részében. Területe majdnem Magyarországnyi méretű, híresek a magas homokdűnéi, melyek közül egyre-kettőre - pl. Dune 45 - mi is felkapaszkodunk. Ezután a szállásunkra hajtunk, a sivatagi éjszaka csöndje, a milliónyi csillaggal tűzdelt égbolt látványa egyike utunk felejthetetlen pillanatainak!

Szállás: Naukluft NP (2 éj)

Ellátás: reggeli

6.nap Sossusvlei > Sesriem-kanyon

Reggeli után folytatjuk a Naukluft Nemzeti Park felfedezését! Az Atlantióceán partjától kezdődő park magában foglalja a Namíb-sivatag egy részét - melyet Földünk legrégebbi sivatagának tartanak-, a Naukluft-hegységet és Sandwich Harbour lagúnáját. A Nemzeti Park a közel 50 ezer km2-es területével a negy Kedik legnagyobb a világon. A nemzeti park egyik kihagyhatatlan látványossága Sossusvlei. A vörös dűnék az életkoruknak köszönhetik az árnyalatukat, az évezredek során a homok szó szerint berozsdásodott. A holdbáli táj után felkeresünk még egy geológiailag érdekes jelenséget, a Sesriem-kanyont. A mintegy egy kilométer hosszú és harminc méter mély kanyont a Tsauchab folyó vájta ki az üledékes kőzetből.

Szállás: Naukluft NP

Ellátás: reggeli

7.nap Naukluft Nemzeti Park> Windhoek

Reggeli után az ország fővárosába, Windhoekba utazunk, mely földrajzilag Namíbia szívében fekszik és minden főútvonal és vasútvonal átszeli a fővárost. Ezen kívül az üzleti és kereskedelmi élet központja is. Windhoeknak ma közel 200 ezer lakosa van. Namíbiában a különböző népek sokszínű varázsa elevenedik meg az utcák forgatagában: ovambók, hererók, damarák, namák, valamint busmanok. A főváros történelme több mint 100 évre tekint vissza, ami éppen olyan színes, mint a lakossága. Windhoekot "tüzes víznek" nevezték a namák, a hererók pedig a "füstös hely" nevet adták a városnak, mind a két név a forró tavaszra utal. Érkezés után rövid városnéző túrára indulunk: Krisztus templom, Tintenpalast, mely látnivalók közel egy területen csoportosulnak.

Szállás: Windhoek (1 éj)

Ellátás: reggeli

8.nap Windhoek > Kalahári-sivatag > Ghanzi (Botswana)

Windhoekból földi úton jutunk ma Botswanába. (kb.520 km) Érkezés a délutáni órákban Ghanziba, ahol a szállások elfoglalása után találkozunk az ott élő bushmanokkal, akikkel kb. 2 órás túrán veszünk részt, melynek során megismerkedünk ennek az ősi népcsoportnak a kultúrájával. A busmanok Dél-Afrika régiójának egy népcsoportja. Legnagyobb számban Botswana területén élnek, kisebb csoportjaik megtalálhatók a szomszédos országokban is, elsősorban Namíbiában. A ,,szan" szó - ahogy magukat nevezik és a környező népek is hívják őket - annyit jelent, mint ,,a föld tulajdonosa". A bushman nevüket a holland telepesektől kapták (bosjeman), - angolul ",,bushman" - azaz ,,a bozót embere", mivel éjszakánként a bozótosba húzódtak vissza.

Szállás: Ghanzi (1 éj)

Ellátás: reggeli

9.nap Ghanzi > Maun

A mai nap folyamán Maunba utazunk, mely az Okavango-delta fővárosa. Az Okavango-delta a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! A hatalmas mocsárvidéket alkotó folyótorkolat azon a helyen alakult ki, ahol az Okavango folyó a Kalahári sivatag lefolyástalan medencéjébe ömlik, melyből a víz nem a tengerbe jut, hanem nagy része párolgás, elszivárgás vagy transzspiráció útján távozik. Érkezés után megtekintjük a helyi piacot.

Szállás: Maun (1 éj)

Ellátás: reggeli

10.nap Okavango-delta

Reggel az Okavango-deltába utazunk. A nap folyamán több szafarin is részt veszünk, egy jellegzetes helyi csónakkal, ún. mokoróval hatolunk mélyen be a delta sűrűjébe. A mokoro egy tradicionális helyi kenu, amelyet a helybéliek is gyakran használnak a vízi közlekedéshez, és amelyen a látogatókat kalauzolják a deltavilág látnivalóihoz. A mokorón legfeljebb ketten utazhatnak, a helyi kísérő pedig egy hosszú bottal, az úgynevezett "ngashival" hajtja előre a kenut.

Szállás: Okavango-delta (1 éj, sátorban)

Ellátás: reggeli, vacsora

11.nap Maun > Nata

Ma Nata felé vesszük az irányt. Utunk során meglátogatjuk a Földünk egyik legnagyobb sós mocsarát, melyet a Kalahári sivatag vesz körbe. A sóstó helyén egykor a Makgadikgadi-tó volt, mely már több ezer éve kiszáradt. A mostoha életkörülmények ellenére élnek itt gnúk, zebrák, flamingók és pelikánok is.

Szállás: Nata (1 éj)

Ellátás: reggeli

12.nap Nata > Kasane > Chobe Nemzeti Park

Reggeli után Kasanéba utazunk, melynek közelében található a Chobe Nemzeti Park, amely Botswana északi részén Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának a lakóhelye. A park 11 700 km2 kiterjedésével az ország harmadik legnagyobb rezervátuma. Érkezés után délutáni vadlesre indulunk.

Szállás: Kasane (1 éj)

Ellátás: reggeli

13.nap Chobe Nemzeti Park

Ma újabb szafarik várnak ránk a Chobe Nemzeti Parkban! A park leginkább talán a hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az elefántállomány az 1990-es néhány ezerről folyamatos növekedéssel érte el a mai létszámot. Az itt élő elefántok jellemzője a meglehetősen törékeny és rövid agyar, ami valószínűleg a kalciumban szegény talaj következménye. Hogy a vadont testközelből érzékeljük, újfent sátorban töltjük az éjszakát!

Szállás: Chobe Nemzeti Park (1 éj sátorban)

Ellátás: reggeli, vacsora

14.nap Kasane > Viktória-vízesés (Zimbabwe)

Viktória-vízeséshez hajtunk. Ez a páratlan természeti csoda két ország, Zimbabwe és Zambia határán fekszik, 1708 méteren keresztül ömlik alá a víztömeg, s a száz méteres esést, mintegy háromszáz méteres párafüggöny kíséri (1989. óta Világörökség) - innen a helyiek által adott elnevezés, a ,,fortyogó füst". Sétálunk a katarakták mellett, megtekintjük a brit utazó, Livingstone szobrát, valamint egy hatalmas baobab fát is. Este vacsorával egybekötött hajózás a Zambézi folyón, mellyel elbúcsúzunk Afrika páratlan vadvilágától.

Szállás: Victoria Falls (2 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

15.nap Viktória-vízesés

Mai napunk a pihenés, vagy a fakultatív programok jegyében telik: helikopteres kirándulás avízesés felett, rafting túra a Zambézi-folyón, elefánt szafari, vagy séta az oroszlánokkal.

Szállás: Victoria Falls

Ellátás: reggeli

16.nap Viktória-vízesés > Johannesburg > Dubai

Transzfer a repülőtérre, indulás a délutáni órákban Johannesburgon át Dubai-ba.

Ellátás: reggeli

17.nap Dubai > Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • mikrobusz-truck a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* hotelek, lodge-ok, kempingek
 • ellátás: leírás szerint
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • hajózás és búcsúvacsora a Zambezi-folyón
 • magyar nyelvű csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegyek és illetékek kb. 530.000 Ft
 • vízumok kb. 55.000 Ft
 • Storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló
 • PCR teszt

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. 10 fő esetén + 40.000 Ft/fő felár!
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 410 HUF árfolyamig érvényesek.

Tervezett menetrend:

19JUN  BUDAPEST DUBAI 1600 2320 
20JUN  DUBAI CAPETOWN 0350 1135  

04JUL  VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 1400 1540  

04JUL  JOHANNESBURG DUBAI 1910 0525+1
05JUL  DUBAI BUDAPEST 1030 1425  

Szállás

Fokváros: Cresta Grande****
https://www.crestagrandehotel.com/

Swakopmund: The Delight***
https://store.gondwana-collection.com/accommodation/the-delight-swakopmund

Naukluft Nemzeti Park: Hammerstein Lodge
https://hammersteinlodge.com.na/

Windhoek: Hotel Safari***

Ghanzi: Palm Afrique Lodge
https://palmafriquelodge.com/

Maun: Sitatunga Camp

Okavango-delta: DeltaRain
https://www.deltarain.com/

Nata: Elephant Sands Lodge
https://elephantsandsbotswana.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

Kasane: Thebe River Lodge
https://theberiversafaris.com/

Chobe Nemzeti Park: The Mobile Safaris
https://theberiversafaris.com/mobile-safaris/

Victoria Falls: Explorers Village
http://explorersvillage.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-06-19 15 éj

1699000.00 Ft/fő, 1F

Ajánlatkérés
2023-06-19 15 éj

1699000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Namíbia

Látnivalók

Windhoek

Namíbia fővárosa az ország földrajzi középpontjában fekszik, éghajlatát kellemesen befolyásolják a környező 1600 méter körüli hegyek, ami miatt viszonylag sok még a csapadék is. A városban ezért gyönyörű virágoskerteket és parkokat talál a turista. További érdekessége a városnak, hogy ugyan csak 130 ezer lakosa van, de azok az ország teljes etnikai sokszínűségét reprezentálják. A városközpontban megtalálható még néhány régi gyarmati épület, érdekes látványt nyújt a neogótikus és szecessziós jegyeket mutató református templom, a Christuskirche, melynek magas tornya messzire ellátszik. Érdemes megtekinteni továbbá a parlamentet, azaz a Tintenpalast-ot; az Alte Feste nevű egykori erődöt, amely ma múzeumként üzemel; illetve az 1912-ből származó vasútállomást.A város gyalog könnyedén bejárható, az egyik izgalmas sétaút (a Hofmeyer Walk) során a látogató egy óra alatt eljuthat az egyik legközelebbi cserjésbe (bushland), ahonnan kitűnő kilátás nyílik a városra. További érdekesség a Post Street–i bevásárlóközpontban bemutatott 33 meteorit, amely abból a meteorzáporból származik, amelynek során 21 tonna földönkívüli anyag ért földet Namíbiában 1837-ben.Etosha Nemzeti ParkEz a nemzeti park Namíbia első számú látnivalója. A cserjés, ligetes sivatagos területet az esős évszakban elárasztja a víz, és emiatt tucatnyi különleges és ritka állatfaj figyelhető meg területén. A téli hónapokban még fekete orrszarvút, leopárdot, zsiráfot és különféle impalákat is lehet itt látni. Amikor igazán sok eső esik, a területet egyméter mély víz borítja, és ilyenkor flamingók és pelikánok lepik el a víz felszínét. Május és szeptember között lehet a legtöbb állatot megfigyelni.LüderitzLüderitz meglehetősen szürreális látványt nyújt: bajor falusi hangulatot áraszt a Namíb sivatag kopár, szélfútta tengerpartján, amelyet ráadásul láthatóan nem érintett meg a XX század. Megtalálható itt minden, ami egy német kisvárostól elvárható: vannak cukrászdák, kávéházak és református templomok is. A közeli tengerpart a fókák és pingvinek kedvelt gyülekezőhelye. Fish River CanyonAfrika leglenyűgözőbb folyómedre 160 km hosszan kanyarog (szárazon, illetve vízzel teli, évszaktól függően), szélessége pedig a 27 km-t is eléri. A terület öt napos gyalogtúra során járható be, útközben kiépített kilátópontok és kempingek várják a turistákat. A Csontváz-part Az Atlanti-óceán partvidéke Namíbiában Afrika legbarátságtalanabb, legszárazabb vidéke. Azoknak a tengerészeknek, akiket itt vetett partra egy hajótörés, esélyük sem volt a túlélésre. Ráadásul az év túlnyomó részében vészjósló köd gomolyog itt a part felett. Az elsőként erre járó portugál hajósok sem tudtak sok mindent kezdeni e vidékkel: hatalmas kereszteket állítottak fel a parton, a navigálást segítendő. Ezek közül több még manapság is megtekinthető.

Fish folyó kanyon

Ez az egész Afrikában egyedülálló kanyon 160 km hosszú és 27 km széles, és hihetetlen látványt nyújt. A kanyon turista központja Hobas-ban van, a park északi szélén, ahol kemping- és piknikező-helyeket találhatunk. Hobasból öt nap alatt juthatunk el a Fish folyó kanyon ösvényen Ai-Ais-ba. Ez a 85 km-es túra követi a folyó homokos medrét, ha május vagy június tájékán jövünk, akkor még vizet is találhatunk a folyóban. A park egyébként is csak május és június között van nyitva, és érdemes jó előre helyet foglalni magunknak egy túrára. A kanyon déli végén fekszik Ai-Ais, mely egy kellemes, forróvízű forrás oázis. A hőforrások nagyszerűen gyógyítják a reumát és az idegrendszeri problémákat is. A kanyon egyik végén sincs menetrendszerű tömegközlekedés.


Nemzetközi repülőterek:

ERS - Windhoek, Namibia - Eros LUD - Luderitz, Namibia - Luderitz MPA - Mpacha, Namibia SWP - Swakopmund, Namibia WDH - Windhoek, Namibia - Jg Strijdom

Térség: Körutazás Namíbiában

Város: Körutazás Namíbiában


Zimbabwe

Látnivalók

Harare
Az 1,6 millió lakosú, számos érdekességet tartogató főváros minden tekintetben Zimbabwe ütőerének számít. A városmag gyalogszerrel is könnyedén bejárható, és a gondozott parkok, modern felhőkarcolók között bóklászva szinte mindenütt nyomon követhető az alapítók európai ízlésvilága. Harare legnagyobb parkjában (Harare Gardens) tett látogatásunk alkalmával többek között megcsodálhatjuk a Viktória vízesés és a Zambezi-szurdok kicsinyített mását, hétvégenként pedig helyi zenekarok muzsikáját élvezhetjük.
A művészetek kedvelői a Zimbabwei Nemzeti Múzeumban átfogó kiállítást tekinthetnek meg az afrikai festészet és szobrászat fejlődéséről a kezdetektől egészen napjainkig. Harare legnagyobb piaca és autóbusz pályaudvara (kihagyhatatlan program), a nyüzsgő, sokszínű Mbare muzsika a városközponttól 5 km-re, déli irányban található.

Figyelem!
Bár Zimbabwe vidéki területei relatív biztonságos turisztikai célpontnak mondhatók, a jelenlegi közállapotok miatt az erőszakos bűncselekmények Harare-ben sajnos mindennaposak lehetnek, ezért - a hivatalos taxikat leszámítva - még nappal sem javasolt a magányos kóborlás.

Viktória vízesés
Turisták kamerái évente több száz kilométernyi filmet használnak el a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodájának, a Viktória vízesésnek megörökítésére. A száraz évszakban percenként ötszázötvenezer köbméter víz hömpölyög az ezerhétszáz méter széles mederben, hogy megkezdje közel 100 méteres zuhanását.
A zuhatagról elnevezett városka kimondottan a turizmus elvárásai szerint épült, azonban a fő attrakciót meghagyták dzsungel határolta, természetes közegében. Az állandó vízpára miatt az ösvényeken haladva már jóval a vízesés megpillantása előtt bőrig ázunk, ám a ránk váró látvány nem csak a hatalmas robajért, de a kellemetlen nedves érzésért is kárpótol.

Aki csak teheti, látogatását a telihold idejére szervezze! Ilyenkor a park hosszabb nyitva tartásának köszönhetően alkalom nyílik a különleges „Hold-szivárvány" megtekintésére is.
Egyébként a vízesés környéke a veszélyek kedvelőinek tökéletes játszótere, ahol vadvízi evezés siklóernyőzés, valamint a világ egyik legmagasabb bungy-ja biztosítja az adrenalin állandóan magas szintjét. Vérkeringésünket felpörgethetjük egy kiadós sétával is, mely során a vízilótól a varacskos disznón át, az elefánttól és bivalytól az oroszlánig minden helyi állatot megcsodálhatunk. S hogy a rögtönzött gyalogos szafari hogyan van hatással a vérnyomásra? Nos, ennek a környéken ólálkodó krokodilok az okai.

Great Zimbabwe National Monument
Nagy-Zimbabwe romjai meglepő bizonyítékkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a középkorban Afrika Szaharától délre eső részére meglepően magas szintű civilizáció volt jellemző. Nagy-Zimbabwe a 13-15. században a dél-afrikai kontinensen meghúzódó hatalmas birodalom egyik tíz-húszezres populációjának volt világi és vallási központja.

Hwange Nemzeti Park
A 19. században a Hwange Nemzeti Park előbb az Ndebele királyok, majd az európaiak kedvelt vadászterülete volt. A területet 1929-ben nyilvánították nemzeti parkká, és az alapítók kitartó munkájának köszönhetően az 1970-es évekre Afrika vadon élő állatokban egyik leggazdagabb vadrezervátuma lett. A park látogatói napjainkban az elefántok, különböző majmok, impalák, oroszlánok, zsiráfok és zebrák mindennapjait figyelhetik meg azok természetes közegében.

Bár Hwange Zimbabwe legkönnyebben megközelíthető és állatvilágban leggazdagabb nemzeti parkja, mégsem jellemző rá a túlzsúfoltság. A legtöbb állattal a száraz időszak (szeptember és október) alatt találkozhatunk, amikor a különböző csordák összegyűlnek a mesterséges szivattyúkkal működtetett itatóhelyek környezetében. Az esőzések beköszöntével nagyobb erőfeszítésünkbe kerül a vadállatok megfigyelése, mivel azok a folyók áradása következtében megkezdik vándorlásukat a nemzeti park egész, majdnem tizenötezer négyzetkilométeres területén.

Megközelítés
Európából a British Airways és az Air Zimbabwe járataival utazhatunk közvetlenül Zimbabwébe, de Harare és Bulavayo elérhető még a Dél-Afrikai Köztársaságból is, legegyszerűbben Johannesburgh felöl.
Az ismertebb közúti határátkelőhelyek Botswana és Zambia felé a Viktória vízesésnél találhatók, de Mozambik és a Dél-Afrikai Köztársaság felé is elindulhatunk szárazföldön.
Az ország főbb látványosságai szinte egytől-egyig megközelíthetőek az Air Zimbabwe belföldi járataival, de - ha néha sorozatos kalandok árán is - a helyi- és expressz autóbuszokkal is eljuthatunk célunkig.

Térség: Körutazás Zimbabweban

Város: Körutazás Zimbabweban


Botswana

 

Botswana Afrika kontinentális helyzetű állama, mely tengerrel nem érintkezik. A Dél-Afrikai Köztársasággal, Namíbiával, Zambiával és Zimbabweval határos. Fővárosa Gaborone.

Az ország gyémántlelőhely ugyan, de gazdaságában a turizmus játszik igazán nagy szerepet. Nemzeti parkjai és vadrezervátumai szafarin való részvétel lehetőségével csábítják a turistákat.

Botswana úgy vesz részt a közösségen alapuló, természetes forrásokkal gazdálkodó terv megvalósításban, hogy a falusiakat is igyekszik minél jobban bevonni a turizmusba.

Érdekesség, hogy 1980-ban itt forgatták az „Istenek a fejükre estek” című népszerű filmet.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +1 óra.

Térség: Botswana


Város: Botswana


Válogasson útjaink közt téma szerint!