+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Angliai Ízelítő - 8 nap Fly & Drive

Nagy-Britannia, London

Szállás típus: Nincs
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Egyénileg
Időtartam:
Típus:
Indulás:

 

Angliai Ízelítő – 8 nap Fly and Drive

Választható utazási időszakok: 2023. január - decemberig.
Választható indulási napok: egyéni igény szerint minden nap
Választható szállások: Hotel. kérésre Kastély hotel vagy Caste & Manor House akár egy éjszakára is kérhető.
Ellátás: Reggeli.

 

JAVASOLT PROGRAM:

1. nap London környéke
Érkezés Londonba, és irány a szállás, ahol az első két éjszakát töltik angliai túrájuk alatt. Az érkezési időponttól függően javasoljuk, hogy látogassa meg a Hampton Court Palace-t,  egy műemléki védelem alatt álló királyi palota, amely a londoni Richmond upon Thames kerületben található.
A Tudor-palota építése 1515-ben kezdődött Wolsey bíboros, VIII. Henrik főminisztere számára, és a mai napi is több hektáros gyönyörű kertek között fekszik.
Aki már járt itt érdemes felfedeznie Windsor Nagy Parkját. A Valley Garden parkolójából indulva több útvonalon is sétálhatunk, akár biciklit is bérelhetünk. Sétáljunk végig a Virginia tó partján vagy nézzük meg a közeli Runnymede-et ahol a Magna Carta megbeszélései és bepecsételése történt 1215 ben. Most egy emlékmű áll a helyén, melyet az Amerikai Ügyvédi Kamara finanszírozott. Egy John F Kennedy emlékmű is található a közelben.

2. nap London környéke
Ezt a napot szánja London központjára.  A múzeumoktól és az építészettől a modern ételekig vagy a  zenei kínálatig, ebben a kozmopolita városban tényleg mindenki talál valamit. Sétáljon a Temze parton a Westminstertől, hogy megnézhesse a Tower Bridge-et, elhaladva a híres „The Shard” mellett Egyesült Királyság legmagasabb épületénél. Élvezze a csodálatos ételeket a kínai negyedben, és fedezze fel a város központjában a Covent Gardent vagy a közeli Sohot.

Angliai izelito 1

3. nap Bath / Bristol környéke
Túránk elindulhat délnyugat felé Bath/Bristol területére, ami kb. 180 km-re Londontól. Javasoljuk az útvonal  tervezés során Salisburyn keresztül hajtani , hogy meglátogassa csodálatos katedrálisát, amely a korai gótika remekműve. Az eredeti Magna Carta egy darabja is megtekinthető.
Tovább haladva az UNESCO helyszín Stonehenge következhet, a Salisbury-síkság híres őskori lelőhelye. Ha tervezi a kövek meglátogatást előre kell foglalnia jegyet. Útba ejtheti a Glastanbury fesztivált megrendező kisvárost és a fennsíkot, ahol a híres eseményt mai napig is megrendezésre kerül. Mielőtt Bristolba érkezne,  javasoljuk, álljon meg a Cheddar Cheese Gorge-nál, az egyik utolsó a megmaradt cheddar sajtcégek egyikénél és kóstolja meg termékeiket.  a következő szállásra hajtanak.

4. nap Bath/Bristol
Használja ezt a napot, Bath római városának felfedezésére, amely Dél legszebb városaként ismert Anglia szerte és e mellett a világörökség része. Nevét római építésű fürdőiről kapta. Túrája a látogatást is tartalmazza az épület együttesbe (beleértve) a Római Fürdő és Szivattyú terembe melyet nagyon megéri megtekinteni. Ajánljuk körbe  sétálni gyönyörű grúz építészetű Royal Crescent.  Ha van kedvünk megállni Bristol városában, itteni sétánk alkalmával felkereshetjük a St. Nicolas piacot vagy ha hangulatos környéket keresünk a Cliffton negyedet választhatjuk.

 

Angliai izelito 2

5.nap: Stratford-upon-Avon / Warwickshire régió
Folytassa útját Stratford-upon-Avon/Warwichshire irányába, egy körül-belül 130 km-es autózással. Tervezze meg útját a csodálatos, romantikus Cotswold területen át és élvezzen egy tradícionális angol tejes teát. Látogasson el Burton-on-the-Water-be, egy látványos Cotswoldi településbe, melyet gyakran neveznek Cotswold Velencéjének is és sétáljon el a hagyományos kőépületek mellett, melyekről a terület méltán ismert. A kertek és természet szerelmeseinek javasoljuk, hogy tegyenek egy látogatást a 18. századi, kis kávézóval is rendelkező Painswick Rococco Gardensbe, Stoudtól nem messze. A Stratford-upon-Avon/Warwickshire területen 2 éjszakát tudnak eltölteni.

6.nap: Stratford-upon-Avon / Warwickshire régió
Fedezze fel Statford-upon-Avon középkori piacvárosát, William Shakespeare szülőhelyét. Tegyen egy sétát a Henley Street névre keresztelt sétálóutcán, ahol rengeteg kávézó és helyi boltocska várja, hogy belekóstoljon a híres költő, Shakespeare szülőfalujának hangulatába. Összesen 5 Shakespeare ház létezik, melyből 3 a településen található, nagyszerűen megőrzött állapotban. A házak látogatása során betekintést nyerhetünk Shakespeare és családja életének mindennapjaiba. Tegyen egy sétát a folyóparton (körül-belül 2 km – 1 óra) és látogasson el a Holy Trinity (Szentháromság) templomba, ahol William Shakespeare és Anne Hathaway el vannak temetve.

Angliai Ízelítő 8 nap

7.nap: London környéke
Térjen vissza London környékére, egy körül-belül 220 km-es út során. Útközben lehetősége lesz megállni a Blenheim Palotánál, Winston Churchill szülőhelyén vagy ellátogatni Oxfordba, az egyetemvárosba, amely fő nevezetessége a 12.században alapított University of Oxford. A város építészeti stílusa kivívta magának az „Álmodozó tornyok városa” (City of Dreaming Spires) megnevezést és akár a számos történelmi épületet, múzeumot vagy egyetemet fedezi fel az idelátogató, akár a modern vásárlóövezetekben és vendéglátóhelyeken veti bele magát a városba, nem fog csalódni, a város sokat tud adni minden idelátogatónak. A vásárlás szerelmeseinek javasolt a Bicester Otlet Centre meglátogatása. 1 éjszaka London környékén.

8.nap: London környéke
Ha ideje engedi, javasoljuk, hogy látogasson el a Királyi Windsor történelmi városába, amely bámulatos kastéllyal rendelkezik. II. Erzsébet királynő sok hétvégét töltött ebben a képeslapra illő közegben élete során. A nyári hónapok során rengeteg eseménynek ad otthont a kastély és környéke. A látogatást követően a hazafelé járathoz a repülőtérre tartó út körül-belül 50 km hosszú.

Angliai Izelito 8 nap


Programban javasolt szálláshelyek:
1- 3 nap / 2 éjszaka London (Mercure Fanham Hotel vagy hasonló)
3 - 5 nap / 2 éjszaka Bath/ Bristol (The Gables Hotel vagy hasonló)
4. nap - belépőjegy a Roman Fürdőbe
5. nap - Cotswolds városában krémteázás. 
5 - 7 nap / 2 éjszaka Stratford-upon-Avon/ Warwickshire (Chesford Grange Hotel vagy hasonló)
7. nap belépőjegy Blenheim kastély és kert területére
7 - 8 nap / 1 éjszak.London (Mercure Fanham Hotel vagy hasonló)

Részvételi díj - 7 éjszaka reggelivel Hotel esetén egy fő részére 2 ágyas szobában:
Január 1 - március 31 indulással: 249 600 Ft/fő
Április 1 - 30. és Október 1-31. indulással: 271 600 Ft/fő
Május 1 - 31. és Szeptember 1-30. indulással: 279 600 Ft/fő
Június 1 - Augusztus 31. indulással:  296 600 Ft/fő
November 1 - December 31. indulással: 249 600 FT/fő

Egy ágyas felár: 141.900 Ft
Gyerek árak 0-11 éves korig 50% kedvezmény 2 felnőtt fizető esetén.

Foglalási időszak:
Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül foglalható.
Márciustól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül foglalható.

 



TÁJÉKOZTATÓ:

Kérjük indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! Angliába utazás 2021.október 01-től csak ÚTLEVÉLLEL lehetséges. A személyigazolványt érvényes úti okmányként már nem fogadják el. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmányként. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.

A részvételi díj tartalmazza:
• Szállás 3* hotelekben 7 éjszakára, kétágyas fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel.
• Belépőjegyek az alábbiak szerint: Bath Római fürdők, Cotswolds városában krémteázás. belépőjegy Blenheim kastély és kert területére. 

Külön fizetendő: 
A program során felsorolt egyéni szolgáltatások külön igénybe vehetőek, melyre kérés esetén ajánlatot is küldünk. Kérje kollégáink segítségét.

• Repülőjegy ára szolgáltatásokkal, mely akár külön is intézhető. 
• Bérautó a program teljes hosszára  reptéri reptéri felvétellel és leadással. Kérés esetén, a program más városból is kezdhető. (Opel Astra vagy hasonló)
• Minden program típus esetén van lehetőség egy-egy éjszakát vagy akár a teljes program során Kastély Hoteleket vagy Caste & Manor House szállásokat igénybe venni. Ennek felára időszaktól és elérhető helyektől függ. Szívesen küldünk részletes lehetőségeket. 
• Háziállat nem vihető.
• Bármilyen egyéni kérés vagy program módosítás esetén, szívesen állunk rendelkezésre. 

Foglalási időszakok:
• Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül foglalható.
• Március tól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül foglalható.
• Nem foglalható időszak: március 13-18 és december 12-31 közötti napok.

Szállások:
• A szállások esetén a 3 ágyas vagy családi szobák csak lekéréssel foglalhatóak, külön ár egyeztetés szükséges. 
• Egyéni igények esetén, egybe nyíló szoba, mozgássérült szoba kérhető, de nem alap szolgáltatás a szállásokon. 
• Minden szállás a megnevezett településen, maximum annak 40 km-es körzetében található. 

Az angol szolgáltató fent tartja a jogot az alapár változásra, amennyiben Angliában változnak a törvényi szabályozások az áfa vagy a turizmusban fizetendő adók kapcsán. 
A forintban értendő árak az árfolyam ingadozást követhetik.

Stornó biztosítás és BBP biztosítás: Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó és a BBP biztosításokat. Választható szolgáltatás a csomag mellé 650 Ft/fő nap áron. Részletek ezen a linken. 

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Nagy-Britannia

Látnivalók

London
Londonban találhatunk hasonlóságot a harmadik és az első világgal. Egészen más, mint a többi európai város, London rendezetlennek és piszkosnak tűnik, de ez hozzátartozik varázsához. Hatalmas város, egyszerűen muszáj metróval közlekedni. Annyi mindent meg kell nézni Londonban, hogy szinte felsorolni is sok. El kell látogatnunk a Trafalgar Térre, amelynek közepén egy oszlopot láthatunk, tetején Nelson Admirális szobrával.
A Nemzeti Galéria a tér északi oldalán található, a világ egyik leghíresebb képgyűjteményének ad otthont. A Buckingham Palota az 1700-as évek elején épült Buckingham és Normandia hercege részére. Tőle vásárolta meg III. György király, s azóta egy-egy rövid megszakítástól eltekintve a királyi család londoni otthona. Április és július között színes látványosság az őrségváltás. Viktória Királynő emlékműve a palota előtt áll. Mesterét a mű leleplezésekor, 1911-ben, a helyszínen avatták lovaggá.
A Westminster Katedrálist 1903-ban nyitották meg. Építészetileg bizánci stílusjegyeket mutat, s így kizár bármiféle összevetést a Westminster Apátsággal. Az Apátság a legenda szerint a VII. században épült, s személyesen Szt. Péter szentelte fel. Épülete a gótikus építészeti stílus kimagasló alkotása, egyben Nagy-Britannia koronázó temploma.
Big Ben a neve annak a 13 tonnás nagyharangnak, amely az óratoronyban található. Érdekes, hogy ezzel a névvel illetik az egész tornyot, holott az Szt. István nevét viseli.
A Tower Bridge 1886 és 1894 között épült. Tornyaiban kiállítás mutatja be a híd történetét, valamint az emelőgépezet működését. A Tower 900 éves története során volt már erődítmény, várbörtön, királyi palota. 1303-tól napjainkig itt őrzik a koronaékszereket. A British Museum Sir Hans Sloane műgyűjtő mintegy 80.000 darabos hagyatékából jött létre, amelyet végrendeletében hazájának ajándékozott. Itt található jelenleg a világ egyik leggazdagabb és legértékesebb régiségkollekciója. Könyvtára szintén egyedülálló, itt nézhetjük meg az első géppel nyomtatott könyvet, a Gutenberg-bibliát, 1455-ből.. Maga az épület klasszicista stílusban épült. Madam Tussaud Panoptikuma: Madam Tussaud Franciaországban, mestere kérésére elkészítette a guillotine áldozatainak halotti maszkját. 1802-ben költözött Angliába, műveivel bejárta az egész országot, végül 1835-ben a Baker Streeten nyitotta meg állandó galériáját. Fiai helyezték át a kiállítást jelenlegi helyére 1884-ben. A híres Picadilly Körtér jól ismert már képeslapokról, nyüzsgő forgatagát mégis látni kell. A Rock Cirkusz viaszfigurái megelevenednek, robotgépek, lézerfények, eredeti CD hangfelvételek keltenek páratlan illúziót. A Soho: a XVI. század végéig vadászterület volt, erre utal neve is, ami vadászkiáltás. Itt jóformán minden nemzet megtalálja a maga kis éttermét, közösségét.

Canterbury Katedrális
A Canterbury érsek székhelye, Anglia talán legszebb katedrálisa. Mint a legtöbb hasonló épület, ezt is többször átépítették, így több stílus jegyeit fedezhetjük fel rajta. A XII. században a zarándoklatok egyik európai központjává vált, amelyet Geoffrey Chaucer tett halhatatlanná a Canterbury-i mesék című művében. A második világháborúban a város súlyosan megsérült, s egyes részeit oly módon építették újjá, hogy az eredeti arculatot figyelmen kívül hagyták. Ennek ellenére még ma is turisták tömegét vonzza, mint ahogyan ez az elmúlt 800 évről elmondható.

Stonehenge
Az 5000 éves Stonehenge Európa leghíresebb történelmi idők előtti helyszíne. Egy hatalmas kövekből álló gyűrű, amelyeken egy-egy ugyanolyan nagy kő fekszik, mint áthidaló gerenda, egy belső patkóalakzat, egy külső kör és egy árok alkotják. Keveset tudunk létrejöttének körülményeiről és okáról. A köveket valószínűleg Wales déli részéből hozták ide. Számítások szerint kb. 600 ember kell, hogy egy ilyen 50 tonnás tömböt felemeljen.

Bath
Római fürdőjéről, valamint elegáns arany színű György király korabeli építészetéről vált híressé. Nem csoda, ha úgy érezzük, tematikus parkban vagyunk, hiszen oly sok különleges látványosság van ebben az egy városban. Sűrűn látogattak ide a XVIII. századi arisztokrácia tagjai, akik itt flörtöltek, szerencsejáték űzésének céljából, pletykálkodtak. S ezen kívül ők hozták ide azokat a híres építészeket, akiknek köszönheti a város arculatát. Főbb látnivalók: Bath-i Apátság, a Római Fürdő, valamint az üzletekkel szegélyezett Pultney-híd. Bath a világörökség része, s egyszersmind a turisták paradicsoma.

Cotswold
Bristoltól 18 mérföldre található ez a mészkő sziklaoromzat.

Oxford
Főként egyeteméről híres város, holott a település már öt évszázaddal az egyetem alapítása előtt létezett. Ma Oxford fő látványossága 22 kollégiuma. Ezek festőien szép épületei, öreg házak és templomok teszik különlegessé a város légkörét. Az Oxford Story múzeum elmeséli az Oxfordi Egyetem 800 éves múltját és jelenét. A fő utcákat elhagyva, kis sikátorokon sétálhatunk, amelyek különlegesen bensőséges hangulatukkal rabul ejtenek.

York
Látogatók millióit vonzza a város. Közel 2000 évig volt az északi területek fővárosa, s jelentős szerepet töltött be Anglia történelmében a római, szász és viking uralom alatt. Különleges gótikus katedrálisa, középkori városfala, történelmi utcái, teaházai és pubjai egyedi környezetet biztosítanak, s élvezetessé teszik a sétálgatást. A York Minster katedrális a legnagyobb Európában. A város múzeumkertje, amelyben található néhány festői épület és rom, Britannia legszebbike.

Tóvidék
Csodálatos környezet. Zöldellő völgyek, csapadékos hegyek és tavak váltják itt egymást.
Évente 10 millió látogató érkezik ide, akik gyakran okoznak forgalmi dugót. Minden tónak megvan a sajátos, csak rá jellemző arculata, karaktere. Valóban Ulswater, Drasmere és Windermere a legszebbek, de Wast Water, Crummockwater és Buttermere ugyancsak egyedülállóak és sokkal kevésbé zsúfoltak.

Durham
A régi város magas sziklafokra épült, melyet három oldalról a Wear folyó fog közre.
Legfontosabb nevezetessége katedrálisa, amelyet sokan a normann építészet legszebb fennmaradt alkotásának tartanak. Szomszédságában található a Vár, amelyet Hódító Vilmos építtetett a XII. században. A város templomai a sok átalakítás ellenére is megőriztek valamit eredeti, XII. századbeli formájukból.

Pénz és költségek:

Olcsó étkezés: 5-10 USD
Szerény étteremben: 15-25 USD
Első osztályú étteremben: 30 USD és fölötte

Olcsó szállás: 15-30 USD
Középkategória: 40-100 USD
Első osztályú szállodában: 100 USD és fölötte

Térség: London

Város: London

Európa legnagyobb városa, méltán rászolgál a globális falu elnevezésre. Kevés város létezik a világon, ahol annyi náció élne együtt, mint itt. A látogatónak gyakran az az érzése, hogy épp az angolok vannak a legkevesebben, és hogy csak a grandiózus épületek emlékeztetnek arra, hogy ez a város volt valaha a Brit Birodalom központja. Az indiai éjjel-nappalik, a Notting Hilli karibi karnevál, a kínai újév ünneplése a Kínai Negyedben, a fekete utcai zenészek ugyanúgy hozzátartoznak a városhoz, mint az őrségváltás a Buckingham Palota előtt, a zárás előtti harangozás a pubokban vagy a szombati krikett. Ez talán kicsit furcsa lehet az először idelátogatóknak, de pont ezért is érezheti magát otthon az ember.

Nagy-Britannia

Látnivalók

London
Londonban találhatunk hasonlóságot a harmadik és az első világgal. Egészen más, mint a többi európai város, London rendezetlennek és piszkosnak tűnik, de ez hozzátartozik varázsához. Hatalmas város, egyszerűen muszáj metróval közlekedni. Annyi mindent meg kell nézni Londonban, hogy szinte felsorolni is sok. El kell látogatnunk a Trafalgar Térre, amelynek közepén egy oszlopot láthatunk, tetején Nelson Admirális szobrával.
A Nemzeti Galéria a tér északi oldalán található, a világ egyik leghíresebb képgyűjteményének ad otthont. A Buckingham Palota az 1700-as évek elején épült Buckingham és Normandia hercege részére. Tőle vásárolta meg III. György király, s azóta egy-egy rövid megszakítástól eltekintve a királyi család londoni otthona. Április és július között színes látványosság az őrségváltás. Viktória Királynő emlékműve a palota előtt áll. Mesterét a mű leleplezésekor, 1911-ben, a helyszínen avatták lovaggá.
A Westminster Katedrálist 1903-ban nyitották meg. Építészetileg bizánci stílusjegyeket mutat, s így kizár bármiféle összevetést a Westminster Apátsággal. Az Apátság a legenda szerint a VII. században épült, s személyesen Szt. Péter szentelte fel. Épülete a gótikus építészeti stílus kimagasló alkotása, egyben Nagy-Britannia koronázó temploma.
Big Ben a neve annak a 13 tonnás nagyharangnak, amely az óratoronyban található. Érdekes, hogy ezzel a névvel illetik az egész tornyot, holott az Szt. István nevét viseli.
A Tower Bridge 1886 és 1894 között épült. Tornyaiban kiállítás mutatja be a híd történetét, valamint az emelőgépezet működését. A Tower 900 éves története során volt már erődítmény, várbörtön, királyi palota. 1303-tól napjainkig itt őrzik a koronaékszereket. A British Museum Sir Hans Sloane műgyűjtő mintegy 80.000 darabos hagyatékából jött létre, amelyet végrendeletében hazájának ajándékozott. Itt található jelenleg a világ egyik leggazdagabb és legértékesebb régiségkollekciója. Könyvtára szintén egyedülálló, itt nézhetjük meg az első géppel nyomtatott könyvet, a Gutenberg-bibliát, 1455-ből.. Maga az épület klasszicista stílusban épült. Madam Tussaud Panoptikuma: Madam Tussaud Franciaországban, mestere kérésére elkészítette a guillotine áldozatainak halotti maszkját. 1802-ben költözött Angliába, műveivel bejárta az egész országot, végül 1835-ben a Baker Streeten nyitotta meg állandó galériáját. Fiai helyezték át a kiállítást jelenlegi helyére 1884-ben. A híres Picadilly Körtér jól ismert már képeslapokról, nyüzsgő forgatagát mégis látni kell. A Rock Cirkusz viaszfigurái megelevenednek, robotgépek, lézerfények, eredeti CD hangfelvételek keltenek páratlan illúziót. A Soho: a XVI. század végéig vadászterület volt, erre utal neve is, ami vadászkiáltás. Itt jóformán minden nemzet megtalálja a maga kis éttermét, közösségét.

Canterbury Katedrális
A Canterbury érsek székhelye, Anglia talán legszebb katedrálisa. Mint a legtöbb hasonló épület, ezt is többször átépítették, így több stílus jegyeit fedezhetjük fel rajta. A XII. században a zarándoklatok egyik európai központjává vált, amelyet Geoffrey Chaucer tett halhatatlanná a Canterbury-i mesék című művében. A második világháborúban a város súlyosan megsérült, s egyes részeit oly módon építették újjá, hogy az eredeti arculatot figyelmen kívül hagyták. Ennek ellenére még ma is turisták tömegét vonzza, mint ahogyan ez az elmúlt 800 évről elmondható.

Stonehenge
Az 5000 éves Stonehenge Európa leghíresebb történelmi idők előtti helyszíne. Egy hatalmas kövekből álló gyűrű, amelyeken egy-egy ugyanolyan nagy kő fekszik, mint áthidaló gerenda, egy belső patkóalakzat, egy külső kör és egy árok alkotják. Keveset tudunk létrejöttének körülményeiről és okáról. A köveket valószínűleg Wales déli részéből hozták ide. Számítások szerint kb. 600 ember kell, hogy egy ilyen 50 tonnás tömböt felemeljen.

Bath
Római fürdőjéről, valamint elegáns arany színű György király korabeli építészetéről vált híressé. Nem csoda, ha úgy érezzük, tematikus parkban vagyunk, hiszen oly sok különleges látványosság van ebben az egy városban. Sűrűn látogattak ide a XVIII. századi arisztokrácia tagjai, akik itt flörtöltek, szerencsejáték űzésének céljából, pletykálkodtak. S ezen kívül ők hozták ide azokat a híres építészeket, akiknek köszönheti a város arculatát. Főbb látnivalók: Bath-i Apátság, a Római Fürdő, valamint az üzletekkel szegélyezett Pultney-híd. Bath a világörökség része, s egyszersmind a turisták paradicsoma.

Cotswold
Bristoltól 18 mérföldre található ez a mészkő sziklaoromzat.

Oxford
Főként egyeteméről híres város, holott a település már öt évszázaddal az egyetem alapítása előtt létezett. Ma Oxford fő látványossága 22 kollégiuma. Ezek festőien szép épületei, öreg házak és templomok teszik különlegessé a város légkörét. Az Oxford Story múzeum elmeséli az Oxfordi Egyetem 800 éves múltját és jelenét. A fő utcákat elhagyva, kis sikátorokon sétálhatunk, amelyek különlegesen bensőséges hangulatukkal rabul ejtenek.

York
Látogatók millióit vonzza a város. Közel 2000 évig volt az északi területek fővárosa, s jelentős szerepet töltött be Anglia történelmében a római, szász és viking uralom alatt. Különleges gótikus katedrálisa, középkori városfala, történelmi utcái, teaházai és pubjai egyedi környezetet biztosítanak, s élvezetessé teszik a sétálgatást. A York Minster katedrális a legnagyobb Európában. A város múzeumkertje, amelyben található néhány festői épület és rom, Britannia legszebbike.

Tóvidék
Csodálatos környezet. Zöldellő völgyek, csapadékos hegyek és tavak váltják itt egymást.
Évente 10 millió látogató érkezik ide, akik gyakran okoznak forgalmi dugót. Minden tónak megvan a sajátos, csak rá jellemző arculata, karaktere. Valóban Ulswater, Drasmere és Windermere a legszebbek, de Wast Water, Crummockwater és Buttermere ugyancsak egyedülállóak és sokkal kevésbé zsúfoltak.

Durham
A régi város magas sziklafokra épült, melyet három oldalról a Wear folyó fog közre.
Legfontosabb nevezetessége katedrálisa, amelyet sokan a normann építészet legszebb fennmaradt alkotásának tartanak. Szomszédságában található a Vár, amelyet Hódító Vilmos építtetett a XII. században. A város templomai a sok átalakítás ellenére is megőriztek valamit eredeti, XII. századbeli formájukból.

Pénz és költségek:

Olcsó étkezés: 5-10 USD
Szerény étteremben: 15-25 USD
Első osztályú étteremben: 30 USD és fölötte

Olcsó szállás: 15-30 USD
Középkategória: 40-100 USD
Első osztályú szállodában: 100 USD és fölötte

Térség: Körutazás Nagy-Britanniában

Város: Körutazás Nagy-Britanniában


Nagy-Britannia

Látnivalók

London
Londonban találhatunk hasonlóságot a harmadik és az első világgal. Egészen más, mint a többi európai város, London rendezetlennek és piszkosnak tűnik, de ez hozzátartozik varázsához. Hatalmas város, egyszerűen muszáj metróval közlekedni. Annyi mindent meg kell nézni Londonban, hogy szinte felsorolni is sok. El kell látogatnunk a Trafalgar Térre, amelynek közepén egy oszlopot láthatunk, tetején Nelson Admirális szobrával.
A Nemzeti Galéria a tér északi oldalán található, a világ egyik leghíresebb képgyűjteményének ad otthont. A Buckingham Palota az 1700-as évek elején épült Buckingham és Normandia hercege részére. Tőle vásárolta meg III. György király, s azóta egy-egy rövid megszakítástól eltekintve a királyi család londoni otthona. Április és július között színes látványosság az őrségváltás. Viktória Királynő emlékműve a palota előtt áll. Mesterét a mű leleplezésekor, 1911-ben, a helyszínen avatták lovaggá.
A Westminster Katedrálist 1903-ban nyitották meg. Építészetileg bizánci stílusjegyeket mutat, s így kizár bármiféle összevetést a Westminster Apátsággal. Az Apátság a legenda szerint a VII. században épült, s személyesen Szt. Péter szentelte fel. Épülete a gótikus építészeti stílus kimagasló alkotása, egyben Nagy-Britannia koronázó temploma.
Big Ben a neve annak a 13 tonnás nagyharangnak, amely az óratoronyban található. Érdekes, hogy ezzel a névvel illetik az egész tornyot, holott az Szt. István nevét viseli.
A Tower Bridge 1886 és 1894 között épült. Tornyaiban kiállítás mutatja be a híd történetét, valamint az emelőgépezet működését. A Tower 900 éves története során volt már erődítmény, várbörtön, királyi palota. 1303-tól napjainkig itt őrzik a koronaékszereket. A British Museum Sir Hans Sloane műgyűjtő mintegy 80.000 darabos hagyatékából jött létre, amelyet végrendeletében hazájának ajándékozott. Itt található jelenleg a világ egyik leggazdagabb és legértékesebb régiségkollekciója. Könyvtára szintén egyedülálló, itt nézhetjük meg az első géppel nyomtatott könyvet, a Gutenberg-bibliát, 1455-ből.. Maga az épület klasszicista stílusban épült. Madam Tussaud Panoptikuma: Madam Tussaud Franciaországban, mestere kérésére elkészítette a guillotine áldozatainak halotti maszkját. 1802-ben költözött Angliába, műveivel bejárta az egész országot, végül 1835-ben a Baker Streeten nyitotta meg állandó galériáját. Fiai helyezték át a kiállítást jelenlegi helyére 1884-ben. A híres Picadilly Körtér jól ismert már képeslapokról, nyüzsgő forgatagát mégis látni kell. A Rock Cirkusz viaszfigurái megelevenednek, robotgépek, lézerfények, eredeti CD hangfelvételek keltenek páratlan illúziót. A Soho: a XVI. század végéig vadászterület volt, erre utal neve is, ami vadászkiáltás. Itt jóformán minden nemzet megtalálja a maga kis éttermét, közösségét.

Canterbury Katedrális
A Canterbury érsek székhelye, Anglia talán legszebb katedrálisa. Mint a legtöbb hasonló épület, ezt is többször átépítették, így több stílus jegyeit fedezhetjük fel rajta. A XII. században a zarándoklatok egyik európai központjává vált, amelyet Geoffrey Chaucer tett halhatatlanná a Canterbury-i mesék című művében. A második világháborúban a város súlyosan megsérült, s egyes részeit oly módon építették újjá, hogy az eredeti arculatot figyelmen kívül hagyták. Ennek ellenére még ma is turisták tömegét vonzza, mint ahogyan ez az elmúlt 800 évről elmondható.

Stonehenge
Az 5000 éves Stonehenge Európa leghíresebb történelmi idők előtti helyszíne. Egy hatalmas kövekből álló gyűrű, amelyeken egy-egy ugyanolyan nagy kő fekszik, mint áthidaló gerenda, egy belső patkóalakzat, egy külső kör és egy árok alkotják. Keveset tudunk létrejöttének körülményeiről és okáról. A köveket valószínűleg Wales déli részéből hozták ide. Számítások szerint kb. 600 ember kell, hogy egy ilyen 50 tonnás tömböt felemeljen.

Bath
Római fürdőjéről, valamint elegáns arany színű György király korabeli építészetéről vált híressé. Nem csoda, ha úgy érezzük, tematikus parkban vagyunk, hiszen oly sok különleges látványosság van ebben az egy városban. Sűrűn látogattak ide a XVIII. századi arisztokrácia tagjai, akik itt flörtöltek, szerencsejáték űzésének céljából, pletykálkodtak. S ezen kívül ők hozták ide azokat a híres építészeket, akiknek köszönheti a város arculatát. Főbb látnivalók: Bath-i Apátság, a Római Fürdő, valamint az üzletekkel szegélyezett Pultney-híd. Bath a világörökség része, s egyszersmind a turisták paradicsoma.

Cotswold
Bristoltól 18 mérföldre található ez a mészkő sziklaoromzat.

Oxford
Főként egyeteméről híres város, holott a település már öt évszázaddal az egyetem alapítása előtt létezett. Ma Oxford fő látványossága 22 kollégiuma. Ezek festőien szép épületei, öreg házak és templomok teszik különlegessé a város légkörét. Az Oxford Story múzeum elmeséli az Oxfordi Egyetem 800 éves múltját és jelenét. A fő utcákat elhagyva, kis sikátorokon sétálhatunk, amelyek különlegesen bensőséges hangulatukkal rabul ejtenek.

York
Látogatók millióit vonzza a város. Közel 2000 évig volt az északi területek fővárosa, s jelentős szerepet töltött be Anglia történelmében a római, szász és viking uralom alatt. Különleges gótikus katedrálisa, középkori városfala, történelmi utcái, teaházai és pubjai egyedi környezetet biztosítanak, s élvezetessé teszik a sétálgatást. A York Minster katedrális a legnagyobb Európában. A város múzeumkertje, amelyben található néhány festői épület és rom, Britannia legszebbike.

Tóvidék
Csodálatos környezet. Zöldellő völgyek, csapadékos hegyek és tavak váltják itt egymást.
Évente 10 millió látogató érkezik ide, akik gyakran okoznak forgalmi dugót. Minden tónak megvan a sajátos, csak rá jellemző arculata, karaktere. Valóban Ulswater, Drasmere és Windermere a legszebbek, de Wast Water, Crummockwater és Buttermere ugyancsak egyedülállóak és sokkal kevésbé zsúfoltak.

Durham
A régi város magas sziklafokra épült, melyet három oldalról a Wear folyó fog közre.
Legfontosabb nevezetessége katedrálisa, amelyet sokan a normann építészet legszebb fennmaradt alkotásának tartanak. Szomszédságában található a Vár, amelyet Hódító Vilmos építtetett a XII. században. A város templomai a sok átalakítás ellenére is megőriztek valamit eredeti, XII. századbeli formájukból.

Pénz és költségek:

Olcsó étkezés: 5-10 USD
Szerény étteremben: 15-25 USD
Első osztályú étteremben: 30 USD és fölötte

Olcsó szállás: 15-30 USD
Középkategória: 40-100 USD
Első osztályú szállodában: 100 USD és fölötte

Térség: Történelmi városok

Város: Bath

Válogasson útjaink közt téma szerint!