+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent Zágrábban

Horvátország, Zágráb

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak
Indulás:

Időpont: 2023. december 16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Program

Indulás Budapestről 5:30 órakor. Folyamatos utazás Zágrábig, Horvátország fővárosáig. Útközben rövid pihenők. Érkezés a városba 11 körül. Elsőként közös sétát teszünk idegenvezető kíséretében az óvárosban és a várnegyedben.

Zágrábban úgy érezhetjük magunkat, mintha fővárosunk valamelyik utcájában sétálnánk. Ebben jelentős része van a sok évszázados kapcsolatoknak, hiszen I. László királyunk emeltetett a mai Káptalan-dombon Szt. István tiszteletére templomot és a várost püspöki székhellyé tette. Könyves Kálmánnal 1102-ben kezdődik a közös magyar-horvát királyok uralma.

A közös séta után szabadidő áll rendelkezésre, amely alatt érdemes ellátogatni a Jelasič térre, ahol korcsolyapálya várja a látogatókat, illetve hatalmas fűtött sátrakban élvezhetjük az advent elmaradhatatlan ízeit: a horvát kolbászkákat, húspogácsákat, čevapokat és természetesen a forralt borok között is válogathatunk.

Az adventi vásár elmaradhatatlan részét képezi a karácsonyi kézművesek kirakodása is, amely nemcsak a Jelesič téren, hanem a Mirko Bogovic sétáló utcában is helyet kapnak. Akik szeretik a művészetet, azoknak ajánljuk a Miramara Múzeum felkeresését, melyben olyan neves festők munkái tekinthetők meg, mint Raffaello, Caravaggio, Rubens, Van Dyk, Velasquez, Renoir, Delacroix. A múzeum falai között, helyett kapott még a régészeti részleg is, ahol az egyiptomi, perzsa, görög kultúrák emlékeivel ismerkedhetünk.

A látogatás után hazaindulás Budapestre 17 órakor. Várható visszaérkezés 23-24 óra között. (Időjárás függvényében a visszaérkezés ideje változhat!)

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 16.490,- Ft/fő 

 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP+Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Zágráb

Város: Zágráb

Zágráb látnivalói a három történelmi városrészbe sűrűsödnek:Felsőváros, Káptalandomb, Alsóváros
Válogasson útjaink közt téma szerint!