+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

COOEE alpin Hotel Bad Kleinkirchheim

Ausztria, Karintia

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Választható
Utazás módja: Egyénileg
Időtartam:
Típus: Üdülés - nyaralás
Indulás:
  • directly at the lift & on the slopes
  • COOEE alpine relaxation area with saunas and fitness room

Location

Altitude: 1.087m
GPS coordinates: latitude: 46.812981 | Longitude: 13.802126
Train station: Spittal / 35km
Ski area: Bad Kleinkirchheim-St. Oswald / 20m

The hotel is only a few steps away from the Kaiserburgbahn, the direct access to the skiing and hiking paradise of Bad Kleinkirchheim, and is therefore the ideal starting point for your skiing holiday in the Carinthian Nockberge. If you are looking for relaxation after an action-packed day in nature, you can relax in the Römerbad thermal baths, which are only 20m from the hotel, with indoor and outdoor thermal pools.

Facilities

The sports hotel in modern 3* standard awaits you with a friendly lobby area with reception, a lounge, a bar, a buffet restaurant, a heated ski room, a charging station for e-cars (for a fee), free parking spaces and a lift. Lots of wood and cozy colors create a pleasant atmosphere for your stay. Free WiFi is available in all areas.
Payable on site: dog on request: EUR 10,- per night. Cot EUR 5,- per night. Local tax EUR 2.70 per person/night and Sunshine Card EUR 1,- per person/night from the age of 17.

Rooms

The 99 cozy and at the same time functionally furnished rooms in alpine style have a bathroom with rain shower, separate toilet, hair dryer, radio, flat screen cable TV, Wi-Fi and balcony.
DS (2-2): Double room, 21-24m?.
DK (2-3): Double room with extra bed, 21-24m?
DR (4-5): Family double room consisting of 2 double rooms with a connecting door.
DX (1-1): Double room for single use.

Meals

Rich buffet breakfast with products from the region.
When booking half-board, a 3-course menu from the buffet in the evening with starters such as fresh salads and soups, various main courses (meat and vegetarian) with regional delicacies and several sweet desserts. The dishes are freshly prepared and of course change daily. Dishes for allergy sufferers are also available on request.

Winter fun

The sunny World Cup resort of Bad Kleinkirchheim, located in the middle of the Nockberge ski area, offers you everything you need for a hearty and relaxing skiing holiday in the mountains: over 100km of perfectly groomed ski runs, 24 comfortable lifts, a speed measuring track, a snow park, a magic land for children , 4 ski schools and even a sauna right on the slopes. The Franz-Klammer World Cup run is also located here - a challenge for anyone with skis on their feet!
The COOEE alpin Hotel Bad Kleinkirchheim is located a few steps from the Kaiserburgbahn, the direct access to the Bad Kleinkirchheim-St. Oswald removed. If the snow conditions are good, you can ski down to the hotel. A cross-country ski run is also in the immediate vicinity. A ski bus stop for the free Ski-Thermen bus is approx. 100m from the hotel.
In addition to perfectly groomed pistes, Bad Kleinkirchheim has numerous other winter sports options to offer. Whether you want to be active cross-country skiing, winter or snowshoe hiking, ski touring or ice skating, or whether you want to relax with a fun toboggan ride or a romantic horse-drawn sleigh ride, it's best to decide for yourself.

Additional Costs

Obligatory surcharges on site: local tax EUR 2,70 per night (from 17 years) and Sunshine Card EUR 1,- per person/night from the age of 17.

Wellness

The COOEE alpin relaxation area has a Finnish sauna, bio sauna, spacious relaxation room and a fitness room.

Children

Children's playroom.

Extras

  • 10% early booking bonus for bookings made by 15.11.*)
  • stay 4, pay 3 nights from 1.12.-15.12., 6.1.-18.1. & 12.3.-25.4.*)
  • stay 8, pay 6 nights from 1.12.-15.12., 6.1.-18.1. & 12.3.-25.4.*)
  • stay 16, pay 14 nights from 1.12.-15.12., 6.1.-18.1. & 12.3.-25.4.*)
  • COOEE alpin welcome drink at reception
  • daily 1 bottle of water in your room
  • Ski opening from 7.12.-23.12.: 3-day ski pass for the price of a 2-day ski pass or 4-day ski pass for the price of a 3-day ski pass
  • Parent-friendly savings from 6.1.-8.3.: If an adult buys a 6-day ski pass, a child up to 11 years of age receives a children's ski pass for EUR 6,- or from 7-12 days for EUR 12,- or from 13 days for EUR 18,-
  • Ski & Spa March Special from 9.3.-1.4.: 30% reduction from the purchase of a 3-day ski pass & 1x entry to the thermal baths included
  • Ski-Wellness-Weeks from 6.1.-2.2. & 2.3.-8.3.: 1 x thermal bath entry (4-hour ticket, excluding sauna world) to the Römerbad thermal bath included with the purchase of a 3-day ski pass or 2 x thermal bath entry included with the purchase of a 4-day ski pass or 3 x thermal bath entry included from the purchase of a 6-day ski pass


*) cannot be combined


The displayed informationis valid from 1.12.2023 - 26.4.2024



Szolgáltatások: Fitness, Szauna, Étterem, Fitness, Wi-Fi
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Karintia

Klagenfurt Ausztria legdélibb tartományának, Karintiának a fővárosa. A város különös vonzereje, és szépsége sokszínűségéből fakad. Nem hiába nevezik a Wörthi tó reneszánsz ékszerének. Túlnyomórészt olasz építőmesterek keze nyomát őrzi a 800 éves óváros, a csodálatosan felújított épületeivel, belső udvaraival, tereivel. (Klagenfurt már háromszor érdemete ki a műemlék helyreállítási munkálataiért az Europa-Nostra díjat.) Az óvárosi séta után olyan érdekességeket is érdemes felkeresni, mint Minimundus, a miniatűr épületeivel, a hüllőket bemutató Reptilienzoo, és a Planetarium.

Város: Bad Kleinkirchheim

 

 

8 Km

77 Km

18 Km

 

4

6

15

Budapesttôl 540 km. Bad Kleinkirchheim az Alpok által védett völgyben, 1100 tszf. magasságban fekszik. A két összefüggô sípályarendszerbôl álló osztrák üdülôhely a magyar síelôk körében kiváló sípályái, valamint termál és élményfürdôje miatt közkedvelt. Az állandó havat a közel 370 hóágyú garantálja. Itt találhatók Karintia leghosszabb sípályái, köztük egy versenypálya is, melyen bárki kipróbálhatja magát. A város híres szülöttje, a lesiklás legendája Franz Klammer, akirôl a 2003/2004-es szezonban egy majdnem 3 km hosszú lesiklópályát elneveztek. Akiknek nem volt elég nappal a lejtôk nyújtotta élvezet, azok este egy kivilágított pályán folytathatják a sízést. A síterület annyira nagy kiterjedésű, hogy mindig a nap után tudunk siklani. A Römerbad, illetve a St. Kathrein termálfürdôk nagyszerű kikapcsolódást nyújtanak a síelésben megfáradt vendégeknek. A település különbözô részeit, a fürdôket és a sílifteket az ingyenes sí- és fürdôbusz köti össze A pályarendszert folyamatosan fejlesztik. A sífutást kedvelôknek a 8 km hosszú -Római- távfutópályát ajánljuk, ami becsatlakozik a Gurktali 42 km-es pályába. Ezen kívül különleges élményt jelent a st. oswaldi 3 km-es magaslati sífutópálya is.

Sport, szórakozás: snowboard funpark, szánkópálya, korcsolyapálya, esti sízés, lovasszán, curling, lovaglás, teniszcsarnok, squash, golf, túraútvonalak, termálfürdôk, gôzfürdô, szauna, szolárium, koncert, disco, éttermek, kávézók

Ajánlott útvonal: Budapest-Rábafüzes-Villach-Seeboden-Bad Kleinkirccheim

Válogasson útjaink közt téma szerint!