+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Bükfürdő - Feltöltődni és újjászületni

Magyarország, Kirándulások Belföldön

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak
Indulás:

 

Időpont: 2023. augusztus 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

 

Bükfürdőn található gyógyvíz alkáli-hidrogénkarbonátos, ezen belül magas a kalcium a magnézium és a fluortartalma. Egy termálvízből akkor lehet gyógyvíz, ha valamilyen betegségnél igazolják a gyógyhatását. A büki víz esetében ezt a reumás mozgásszervi betegségeknél, meszesedéseknél, kopásoknál, csontritkulásnál, ortopédiai műtétek utókezelésénél vizsgálták és igazolódott is az előnyös hatása. A fürdőt 4 termálkútból látják el vízzel. Ezek közül az 1-es kútnak, vagy szebb nevén Szent Kelemen forrásnak a legmagasabb az ásványi anyag tartalma. Egészen pontosan 15000 mg/l, ami nem csak hazai, hanem európai viszonylatban is ritkaságnak számít, hiszen sok gyógyvíznél az érték csak 1-2000 mg/l.

Program

Elutazás reggel 6:30 órakor a Népligetből. Európa egyik legismertebb, és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdőjébe. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 34 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

A bükfürdői termálvizek, amelyek mindegyike gyógyvízminősítéssel rendelkezik, 4 kúton keresztül törnek a felszínre.

Az egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre.

A gyógyvizes medencék 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, biztonságos gyermekmedencék várják.

A fürdő télen-nyáron ideális helyszínt nyújt feltöltődésre. A fürdő nemcsak a gyógyulni vágyók, de a wellness kedvelői számára is rendelkezésre áll egy ingyenes csúszdaparkkal és egy egész évben nyitva tartó fedett wellness élményfürdővel. Visszaindulás Budapestre 18 órakor, várható visszaérkezés 21-22 óra körül.

Csoportos belépőjegy ára (min. 20 fő együttes belépése esetén):

5.800,-Ft (Teljes ár: 6.200,- Ft)

Kiegészítő szauna jegy ára: 2.800,-Ft

Diák belépőjegy ára: 3.700,-Ft

Gyermek belépőjegy árak: 6-14 év között: 2.800,-Ft

A belépőjegyek napi egyszeri belépésre jogosítanak. (Az árak tájékoztató jelegűek, változhatnak!)

A medencék és a csúszdák nyitva tartása az időjárás függvényében változik! 

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Magyarország


Térség: Nyugat-Dunántúl

"Az erőt adó régió". A Pannon dombok lejtői, a Kőszegi- és Soproni-hegység jótékony hatású szubalpin klímája és túravonalai, az Írottkő Natúrpark érintetlen természete vagy az Őrségi és Fertő-Hansági Nemzeti Parkok, mely utóbbi a Világörökség része, kellemes kikapcsolódást nyújtanak minden kirándulónak.

Aki pedig pihenésre és felfrissülésre vágyik, kedve szerint válogathat a magas minőségi szolgáltatást nyújtó wellness- és gyógyfürdők közül. Elsősorban a gyógyulni vágyóknak ajánljuk Bükfürdő, Hegykő, Lenti és Mosonmagyaróvár gyógyfürdőit. A test és a lélek megújulására nyújt lehetőséget a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, Kehidakustányban pedig mediterrán hangulatban élhetjük át a fürdőzés nyújtotta élményeket a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőben.

A sportok szerelmeseinek figyelmébe ajánljuk a változatos tájakat összekötő kerékpárútjainkat, a csónakkal, kajakkal vagy kenuval bejárható tavainkat és folyóinkat, a lóháton felfedezhető varázslatos természetet és a nemzetközileg elismert golfpályáinkat.

A kulturális élményekre vágyó vendégek sem csalódhatnak, hiszen a műemlékekben gazdag városok, mint Sopron, Pannonhalma (Világörökség része), Győr, Kőszeg vagy Szombathely gondosan őrzik régi korok emlékeit.

Kulináris érdeklődésű vendégeink széleskörű kínálatból választhatnak méltán híres soproni, kőszegi, zalai borokat és tradicionális recepteket őrző hansági, rábaközi, hegyháti ételeket, finomságokat.

Város: Bükfürdő

Bükfürdő nyugati országrészünk egyik legkedveltebb gyógyfürdőhelye. A gyógyfürdőben gyógyászati gyógymedencék üzemelnek. A büki gyógyvíz fürdőkúra formájában reumás és ortopédiai betegségek, baleseti sérülések utókezelésére, gyógyítására, nőgyógyászati panaszok kezelésére ajánlott. Ivókúra formájában emésztőrendszeri betegségek gyógyítására, gyomorsav-túltengés, epebántalmak kezelésére hatásos. Programlehetőségek: Kőszeg, Velem, Sárvár, Szombathely, Ság-hegy, Bük.

Válogasson útjaink közt téma szerint!