+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Alaszka - gleccserek és az arany nyomában

Hajóutak, Alaszkai hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:

Seattle ~ Ketchikan ~ Endicott Arm fjord ~ Juneau ~ Skagway ~ Victoria ~ Seattle

Alaszka - gleccserek és az arany nyomában
csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
a Majestic Princess fedélzetén

Foglalja le álmai hajóútját 0 Ft előleggel 2021.02.01.-04.30. között!


PROGRAM:

1. nap
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjáratokkal, átszállással Seattle-be. Érkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. A nap további részében szabadidő.

2. nap
Reggelit követőn félnapos program keretében ismerkedhetnek meg a látogatók a Smaragdvárossal. Az indián törzsfőnökről elnevezett Seattle 1909-ben és 1962-ben is a Világkiállítás helyszíneként szolgált emellett két modernkori csodának, a Boeing-nek és a Microsoft-nak is szülővárosa és a Starbucks is innen indult világhódító útjára. A Space Needle Seattle ikonikus épülete, mely az 1962-es Világkiállításra készült el. A nemrégiben felújított kilátótoronyból rálátni a Rainier-hegyre és az Elliott-öbölre, a teraszon kialakított döntött padokon ülve a látogató úgy érezheti, hogy valóban a város felett lóbálja a lábát. A Pike Place Market a világhírű repülőhalak otthona! A nyugati part legrégebbi szabadtéri termelői piaca halkereskedőktől, helyi termelőktől nyüzsög, kuriózum helyiségekkel vonzza a turistákat és a helyieket egyaránt!

3. nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe, ahol beszállás a Majestic Princess fedélzetére. A délutáni órákban az úszó csoda Alaszka felé veszi az irányt. A kihajózási ceremónia során érdemes a felső fedélzetek egyikén vagy a kabin balkonján tartózkodni. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap
Egész napos hajózás a Majestic Princess fedélzetén Alaszka irányába.

5. nap
Kora reggeli órákban érkezés a világ lazac fővárosába, Alaszka első városába, Ketchikan kikötőjébe. A szigeten fekvő Ketchikan elnevezése egy tlingit kifejezésből származik, melynek jelentése „kiszélesített szárnyú sas”, utalva egy közelben elhelyezkedő vízesésre. A XX. század elején a halászat és a faipar kiteljesedésével Alaszka négy nagyvárosa közé is felküzdötte magát az egykori halász tábor. A félnapos fakultatív program során az utazók az alaszkai esőerdőt ismerhetik meg egy természettudós segítségével, láthatnak lazacot, fekete medvét és fehérfejű rétisast. Az Alaska Rainforest Sanctuary Természet-és Vadvédelmi Parkban lucfenyők és cédrusfák között, hármasszirom szőnyegen jut a csoport egyre közelebb egy védett torkolathoz, ahol a füles amerikai szarvasok, nyestek és az amerikai nyércek nem ritka vendégek. Ketchikan rendelkezik a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteményével is. A természetjárást és vásárlási lehetőséget követően egy igazi tarisznyarák lakoma részesei lehetnek az utazók! Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Ezen a napon érdemes korán ébredni, hiszen a Majestic Princess Alaszka egy kevésbé ismert gyöngyszemén, az Endicott Arm Fjordon hajózik keresztül. A 30 mérföldes szakaszt gránitsziklák, sodródó jéghegyek, mélykék vizek és gleccserek teszik földöntúli látvánnyá. A szemfüles utazók a fedélzetről borjúfókákat, jávorszarvasokat és farkasokat is láthatnak. A nap második felében kikötés Juneau városában, ahonnan a fakultatív program bálnalesre és lazacsütésre kalauzolja a csoport tagjait. A város Joe Juneau aranyásóról kapta a nevét, akinek segítségével a második világháború végéig mintegy 150 millió dollár értékű aranyat termeltek ki. A hosszúszárnyú bálna populáció kb. 65 egyedre tehető, akik minden szezonban visszatérnek a táplálékban gazdag vizekbe. Tiszta időben egészen a Mendenhall gleccserig is ellátni. Később ízletes helyi ebédként égerfa tűzön sült lazac és mályvacukor kóstolósra adódik lehetőség. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap
Amikor Alaszkáról esik szó, sokakban rögtön az aranyláz gondolata fogalmazódik meg. És ha van olyan hely a földön, amely napjainkban is megőrizte a vadnyugati múlt érzését, akkor az Skagway! A Majestic Princess a kora reggeli órákban érkezik be a kikötőbe, ahol 1896-ban a Klondike-folyó környékén megtalálták az első aranyrögöket. Az egész napos fakultatív program során az utazók először a Yukon kapujaként is ismert Skagwayt ismerhetik meg, majd továbbutazás egy szánhúzó kutya farmra, ahol ízelítőt kaphatnak az állatok életéről, feladatairól, láthatnak szánhúzó bemutatót és barátkozhatnak is velük. Az Iditarodra, a világ utolsó nagy kutyaszánhajtó-versenyére speciális tréninggel készítik fel a kutyákat, hiszen 1600 km-t kell megtenni akár -70 C° fok körüli, jeges széllel övezett körülmények között. Ezt követően minden utazó szerencsét próbálhat a Klondike-i aranymezőkön és megtanulhatja az aranymosás rejtelmeit! Mérlegelést követően ékszer is készíthető a kincsből! A rideg, viszontagságos utazásra alternatívaként szolgált a White Pass vasútvonal megépítése, mely 45 km-en át kanyarog a hegyláncba robbantott keskeny nyomtávú pályán 914 méteres magasságig, ahol érkezéskor a hagyományos Klondike köszöntés fogadja az utazókat természetesen egy pohár ital kíséretében! Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap
Egész napos hajózás Kanada irányába. Ezen a napon feleleveníthetik az eddig szerzett élmények sokaságát, megpihenhetnek a fedélzeten és élvezhetik a Majestic Princess nyújtotta szolgáltatásokat! Töltsék a délutánt a Sanctuary exkluzív környezetében egy koktél társaságában, fedezzék fel a Lotus Spa kényeztető kezeléseit és térjenek be a számos étterem egyikébe.

9. nap
Érkezés a reggeli órákban Victoria kikötőjébe. A csendes-óceáni partvidék egyik legrégebben alapított városa nevét 1837-ben, Viktória brit királynőről kapta. Ezen a napon két különleges fakultatív programot is választhatnak az utazók! Elsőként látogatást tehetnek a Caledonian Distillery & Twa Dogs Brewery whisky lepárlóban és sörfőzdében. A világ egyik legfinomabb maláta whiskyje készül ebben a Graeme Macaloney által alapított lepárlóban. A vezetést követően pedig természetesen kóstolásra is adódik lehetőség. Ezt követően, aki szeretne, visszatérhet a Majestic Princess fedélzetére vagy bejárhatja Victoriát. A nap második felében megrendezésre kerülő fakultatív program során a csoport Kanada Nemzeti Történelmi Emlékhelyét, a Butchart Kerteket keresi fel. A Butchart család az egykori kőbánya területén alakította ki a szinte egész évben virágzó, színpompás kertet, mely a Világ 10 Legszebb Kertje listán is helyet kapott. Az esti órákban egy félórás tűzijáték teszi emlékezetessé a napot és teszi fel a koronát a hajóútra. Visszautazás Victoria kikötőjébe, mely igen népszerű a turisták körében. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap
Érkezés a kora reggeli órákban Seattle-be. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

11. nap
Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Majestic Princess
A 2017-ben átadott Majestic Princess a Regal és a Royal Princess testvérhajója. A fedélzetén igazi különlegességnek számít a 39 méteres tenger feletti magasságban lévő SeaWalk üvegpadlójú függőhíd, ahol valóban az utasok lába alatt terül el az óceán. Szintén egyedi a többi hajótársasághoz, sőt a Princess korábbi hajóosztályaihoz is képest duplájára növelt szabadtéri filmszínház, mely az egész nap folyamán szórakoztatja az utasokat hol a legfrissebb mozifilmekkel, hol koncertekkel, hol pedig úti filmekkel a következő desztinációkról. A Majestic Princess fedélzetén öt étterem, számos bár és lounge, díjnyertes Spa-központ, megannyi sportolási és szórakozási lehetőség, medencekomplexum és elkülönített patio rész is a maximális kikapcsolódást szolgálja.


A Kabintípusok leírása:
- A belső, ablak nélküli kabinok alapterülete kb. 15 m2. Minden kabinban található egyénileg szabályozható légkondicionáló, kisméretű hűtőszekrény, síkképernyős televízió (ingyenesen elérhető filmkínálattal), telefon, nagyméretű gardrób, széf, hajszárító és internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében). A fürdőszobában zuhanyozó és mosdó került kialakításra.
- A balkonos kabinok alapterülete kb. 20-22 m2. Alapfelszereltségük megegyezik a belső kabinokéval, azzal a különbséggel, hogy a balkonon székek és egy kisasztal kapott helyet.
- A mini-lakosztályok alapterülete kb. 30 m2. A kabinban elszeparálható ülősarok is kialakításra került, a fürdőszobában pedig fürdőkád szolgálja a vendégek kényelmét.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Seattle – Budapest útvonalon,
  • 7 éjszakai szállás a kiválasztott kabinkategóriában Majestic Princess fedélzetén és 2 éjszakai szállás háromcsillagos szállodában Seattle-ben,
  • repülőtéri és kikötői illeték,
  • hajón fizetendő szervizdíj,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), Seattle-ben reggeli,
  • városnézés Seattle-ben,
  • autóbuszos transzferek,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt.

Az útlemondási biztosítás árát a részvételi díjak nem tartalmazzák.

Beutazási szabályok:

A magyar állampolgárok vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra. Ez kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles. A vízummentességi programban részt vevő országokból nem léphetnek be többé vízum nélkül az Amerikai Egyesült Államokba azon állampolgárok, akik 2011. március 11. után Iránba, Irakba, Szudánba, Líbiába, Szomáliába, Jemenbe vagy Szíriába utaztak. A beutazási korlátozás ugyanakkor érvényes azokra, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek: a vízummentességi programban részt vevő ország állampolgárai, emellett iráni, iraki, szudáni vagy szíriai állampolgárok is. Nekik ezentúl a szokásos vízumkérelmet kell benyújtaniuk az adott ország amerikai nagykövetségén vagy konzulátusán. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

(jt)

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Alaszkai hajóutak


Város: Alaszkai hajóutak


Válogasson útjaink közt téma szerint!