+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Fővárosok a Balti-tengeren csoportos...

Hajóutak, Észak-európai hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:

Fővárosok a Balti-tengeren
csoportos hajóút magyar idegenvezetéssel
a Costa Fascinosa fedélzetén

7% előfoglalási kedvezménnyel 2021. március 31-ig!


Az utazás részletei

1. nap – Budapest – Hamburg - Kiel
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Hamburgba, majd transzfer a kikötőbe és beszállás a hajóba. A kora esti órákban megkezdődik a kihajózás.

2. nap - Tengeren
Ezt a napot a tengeren töltjük, így alkalmunk adódik felfedezni a 9 éjszakán át otthonukként szolgáló úszó szállodát és igénybe venni annak sok-sok szolgáltatásainak valamelyikét.

3. nap - Stockholm - Kb. 7 óra
Kirándulásunk a Fjällgatan kilátópontnál kezdődik, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a svéd fővárosra, mely 14 szigeten terül el a Mälaren-tó és a Balti-tenger között. Innen folytatva túránkat megnézzük a lenyűgöző, keskeny macskaköves utcácskákkal és sikátorokkal tarkított óvárost, a királyi palotát, a katedrálist és a városházát, ahol minden év december 10-én a Nobel-díj átadóünnepségei is zajlanak. Kirándulásunk során a gyönyörű zöld területekkel rendelkező Djurgården félszigetet is meglátogatjuk, ahol a híres Vasa múzeumot is lehetőségünk lesz megtekinteni. A Vasa nevű hajó 1628-ban Stockholmban süllyedt el és a tengerfenéken töltött 333 év után a hadihajót szerencsésen kiemelték, ezáltal megmentették, így ma a világ egyetlen megőrzött 17. századi hajója és egyben Skandinávia leglátogatottabb múzeuma is lett.

Részvételi díj: 35.500 Ft / fő 

Díjak, melyeket a kirándulás ára nem tartalmaz:
- Vasa múzeum: 16,00 EUR / fő
- Városháza belépő: 13,00 EUR / fő

Minimum létszám: 14 fő

4. nap - Kotka
A finn fővárostól kb. másfél órányi autóútra fekvő kikötővárosban lehetőségük nyílik megtekinteni a Kotkai Evangélikus templomot, a tengerészeti múzeumot, illetőleg részt vehetnek hajókiránduláson vagy akár raftingolhatnak is a Kymi-folyón. Ugyanakkor innen elérhető Helsinki is, a kontrasztok városa, amely 450 éves történelme során a Kelet és Nyugat keresztáramában létezett. A történelem megannyi színes rétege mindenütt látható. A XIX. század elején, amikor az oroszok elnyerték Finnországot a svédektől, új arculatot nyert a város, ekkor épült a dóm köré az empire stílusú városközpont, amely ma múzeumoknak, állami hivataloknak ad otthont. Érdemes megtekinteni: a piacteret, az Olimpiai stadiont, a két dombon trónoló lutheránus katedrálist (Suukiro), illetve az Uszpenszkij székesegyházat.

Fakultatív program hamarosan...

5-6. nap - Szentpétervár
Az Észak Velencéjeként emlegetett, a Finn-öböl partján, 42 szigeten fekvő kikötőváros számtalan, már-már felsorolhatatlanul sok nevezetességgel büszkélkedik: a történelmi belváros, Ermitázs, Téli Palota, Katalin-palota, Péter-Pál erőd, Szent Izsák székesegyház, Petrodvorec (Peterhof), a Vérző Megváltó temploma stb.

Fakultatív program hamarosan...

7. nap – Tallin - Kb. 6 óra
Az észt fővárosban tett kirándulásunkat az I. Péter orosz cár által építtetett Kadriorgi palotánál kezdjük, majd innen az UNESCO Világörökségéhez tartozó óváros felé vesszük az irányt, ahol megcsodálhatjuk az Alexander Nevsky katedrálist és a Szűz Mária templomot, valamint a 13. és 14. századi dán-német várat, amely ma az észt parlament (Toompea) székhelye. Ez idő alatt lehetőségünk nyílik nagyszerű fotók készítésére, mert gyönyörű kilátás nyílik a városra és annak számos tornyára. Innen lesétálunk a város alsó részébe, ahol olyan nevezetességeket tekintünk meg, mint a Városháza teret a 15. században épült városházával, a 1400-as évek elején épült Nagy Céh-házat, az 1422-ben nyílt Raeapteek patikát, valamint a Feketefejűek házát. Ezután a város központjában szabadidő, mely során szuveníreket is vásárolhatnak vagy akár valamelyik helyi étterem specialitását is megkóstolhatják. Programunk végén visszatérünk a kikötőbe.

Részvételi díj: 19.000 Ft / fő

Minimum létszám: 14 fő

8. nap - Riga - Kb. 8 óra
Ezen a napon felfedezzük a Daugava folyó partján fekvő Riga óvárosát, a keskeny, romantikus macskaköves utcáival és pompás sugárútjaival, a város apró üzleteinek kiváló minőségű tradicionális kézművesáruival, középkori gótikus stílusú bazilikáival és katedrálisaival, az Operaházzal és történelmi tereivel, valamint a Jugendstil negyeddel, ahol Európa, de talán a világ legnagyszerűbb szecessziós épületegyüttesei találhatóak. Ezt követően egy kb. 1,5 órás buszos út következik, mely során ellátogatunk a Baltikum Versailles-ának is nevezett gyönyörű barokk kastélyhoz, a Rundale-hoz. Miután felfedeztük Lettország egyik legszebb épületét egy szintén kb. 1,5 órás buszos út során transzfer vissza a kikötőbe.

Részvételi díj: 25.000 Ft / fő 

Díjak, melyeket a kirándulás ára nem tartalmaz:
- Rundale kastély: 13,00 EUR / fő

Minimum létszám: 14 fő

9. nap – Tengeren
Ezt a napot ismét a tengeren töltjük, így annak, akinek még nem volt alkalma kipróbálnia a hajón található számtalan szolgáltatás valamelyikét, annak most lehetősége nyílik ezt pótolnia.

10. nap – Kiel – Hamburg - Budapest
A hajóból történő kiszállást követően transzfer Hamburgba, ahol egy fél napos városlátogatás során felfedezünk néhány nevezetességet, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.


Részvételi díj tartalmazza:

  • a repülőutat Budapest-Hamburg-Budapest útvonalon
  • a transzfereket Hamburg és Kiel között és egy félnapos városnézést Hamburgban
  • 23 kg feladható poggyászt
  • a kétágyas elhelyezést 9 éjszakára a választott kabinkategóriában
  • a hajón teljes ellátást korlátozott italfogyasztással
  • a kikötői illetéket (74.400 Ft / fő)
  • a közös utastér, számos fedélzeti létesítmény használatát a hajón
  • a kikötőben a csomaghordást be- és kiszálláskor
  • a magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes idejére

Részvételi díj nem tartalmazza:

  • szervizdíj (15 éves kor felett 10 EUR/fő/éj ; 4-14,99 kor között 5 EUR/fő/éj)
  • egyéb italfogyasztás
  • vízum
  • fakultatív kirándulások
  • személyre szabott szolgáltatások árai
  • sztornó biztosítás (mértéke a teljes díj 1,5%-a)
  • utasbiztosítás

Minimum létszám: 18 fő

(ib)

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Észak-európai hajóutak


Város: Észak-európai hajóutak

Északi és Balti-tengeri kalandozások gyűjtő helye, de olykor azon útvonalak gyűjtőhelye is melyek Angliából indulnak és Dánia, Norvégia partjait derítik fel.
Válogasson útjaink közt téma szerint!